Šta je novo?

Izbori 2024

За ово би морали да постоје многи докази, до сада нисмо видели никакве снимке стотине маскираних хулигана како јуришају, нити потврду било кога другог.

Sa jedne bajkerske grupe:

"Dragi ljudi, većina vas nije svesna koliko je bajkerima skočila popularnost, jer nas od sinoć dodatno dosta njih opravdano slavi kao heroje, zajedno pod ruku sa padobrancima 63. padobranske brigade 🤘
Studenti su puni lepih reči, a i narod koji je posmatrao i učestvovao je oduševljen ✊

U jednom periodu protesta tim provokatora je palio baklje sa traktora i zasipao policiju kamenjem što većina nije primećivala.
Međutim, bajkeri su brzinski odreagovali zajedno sa padobrancima i redarima iz redova studenata, ruku pod ruku očistili smo prostor ispred Skupštine da ne dodje do krvoprolica, jer smo sprečili bacanje kamenja i delova traktora na policiju. Imali smo dojavu da su naoružani ćaciji, nabrijani do maksimuma spremni da ulete u narod i naprave pokolj. Da ne bi stradao narod i deca, i da ne bude krvi do kolena i došlo do uvođenja vanrednog stanja kome se Nepomenik molio, organizovao i prizeljkivao, ja sam u dogovoru sa studentima zamoljen da se popnem na govornicu i zamolim narod da se premesti na Slaviju na studentski protest, da se ne koristi pirotehnika koja pravi dimne zavese tokom koje nasi snimatelji - (deca sa FDU ) nisu u mogućnosti da naprave čist snimak i otkriju počinioce.
Ubrzo je prostor očišćen i time su se provokatori podelili, mali deo je ostao na trgu Nikole Pašića a veći u Kneza Miloša.
Kad smo neutralisali i očistili prostor uz pomoć policije u civilu na Trgu Nikole Pašića, padobranci su dobili voljno i otišli su kućama na zaslužen odmor, a malo posle je krenulo i 15 minuta ćutanja za nastradale. Pred sam kraj ćutanja, provokatori koji su se sakrili izmedju Ćaci traktora na uglu Kneza Miloša i Bulevara izveli su nekoliko topovskih udara. Mi-bajkeri smo potrčali odmah da rešavamo situaciju, i u tom momentu je usledio je prasak koji je napravio dar mar i razbacao masu unaokolo.
Čim smo se zavukli u ćošak parka došlo je do kraćeg makljanja i uz podršku policije u civilu provokatore smo izbacili na ulicu i stali ispred traktora. Onda smo dobili informaciju od studenata da je miran i dostojanstven protest završen i dobili smo savet da skinemo prsluke i povučemo se, jer izlazi policija da se obračuna sa huliganima.
Zahvaljujući udruženim snagama veterana 63. padobranske brigade i bajkera i odličnom informisanoscu sa ljudima sa visokih pozicija u policiji, kojima je očigledno stalo do svog naroda, uspeli smo da pomognemo studentima da sačuvamo red i mir i da protesti prođu veličanstveno 🙏

Ovim putem se zahvaljujemo svim studentima u blokadi na svemu što su uradili do sada i obećavamo da ćemo i dalje zajednički raditi i istrajavati u budućnosti na uspostavljanju pravne države i istinske vladavine naroda, dok nas sve zajedno sunce ne ogreje 🥰

Neka suština studentske borbe postane i borba građanske borbe💪

Idemo dalje do ispunjenja studentskih zahteva i do pobede dobra 💕

Hvala svima a posebno grupi bajkera koja je ispred Skupštine sebe stavila na raspolaganje studentima iznad svih očekivanja i granica izdržljivosti, vredelo je 🤗"

Verujem da služba koja ima ovakav sistem ima i izvor napajanja za njega. Sumnjam da su baš doterali top na Terazije a onda tražili gde će da dovuku produžno kablo.

Nema potrebe, priče o ogromnoj potrebnoj snazi su preterane. Uređaj ima svoj portabl power pack. 21 AH, domet zvuka 1700 metara. To je kao baterije desetak jačih mobilnih telefona (po 2,5 - 5 AH), nikakav problem.

Јбт, има милион снимака са Славије око 19, али нити један око скупштине, везано за број људи, али и за све те инциденте.

I ja isto. Ali mislim da je to samo prolazna reakcija. Kod nekih je više izražena kod nekih manje. Inače ovo kažem za ljude koji NISU bili u Kralja Milana u toku onog talasa. Ovi koji su bili su već druga priča.
Bio sam u epicentru.....

Kazu da mnogo vičem kad pričam od jutros a u ušima je osećaj kao promena nadmorske visine. Zujanje zanemarujem, bio sam muzikant, to je stariji problem

Sigurno će nastaviti da traže razloge da upadnu u fakultete.

Možda se na kraju okrenu nekim primitivnijim metodama jer ionako će uskoro vladati silom bez ikakvog legitimiteta.
1000078352-png.8902675

Ако је ово тачно онда су студенти реаговали једино како су и могли и свака им част.

Dosta toga se poklapa sa raznim drugim svedočenjima. Plave baklje, kamenice.... Jedino ne verujem da su pohapsili vođe jer su vođe trenutno iznad policije.

Vratio sam sad prenos na N1

u 19.08 tisina, cuje se neki zvuk aviona, ljudi gledaju u nebo.

19.09 neki stampedo na raskrsnici kod skupstine, svega nekoliko sekundi pa se kamera prebacuje na Slaviju

19:11 ljudi na Slaviji pocinju da duvaju u pistaljke, nesto se desava, spiker sa bine govori da tisina jos nije gotova.

19:12 kola hitne pomoci

Plavu baklju nisam video.

1000078352-png.8902675

Ако је ово тачно онда су студенти реаговали једино како су и могли и свака им част.
Gde su snimci ovoga?

Ne pitam u smislu da kazem da se nije desilo i da lazu nego mi sve skroz nerealno.

Можда најјаснији звук до сада.
Само ми није јасна позиција, први снимак који није из краља Милана, већ из кнеза Милоша.

Lončar, policija i svi drugi - sem BIE koja ne odgovara - demantuju upotrebu zvučnog topa. Ovo će biti duži proces. Na Američkom delu Interneta postoji velika ekipa entuzijasta za oružije. Oni će tačno znati šta je ovo bilo. Treba im poslati gornji snimak i kompilaciju drugih najboljih snimaka zvučnog udara. To će ih svakako veoma interesovati, i zbog prilika u Americi, jer bi ovo lako mogla biti prva primena baš ovog tipa uglavnom zabranjenog oružija. Ranije primene, u Pitsburgu recimo, su sasvim drugačije zvučale. To je bilo uglavnom pištanje, dakle jasno upozorenje šta je u pitanju i zašto se koristi. A ovo kod nas, ako je stvarno bilo tako kao što za sada izgleda, je bila pokvarena i zla simulacija prirodnog zvuka sa namerom da se izazove stampedo i panika. Bukvalno da se povrede ljudi. Tako se usput naglo povećava i vidljivost cele priče.

1000078352-png.8902675

Ako je tačno i tako planirano, taj ko je planirano nije ni jednom došao na 15 minuta tišine, makar da izvidi.
Bukvalno najgori trenutak da se upadne neprimićeno.

Izgleda da je snimak uklonjen sa Reddita. Međutim neko ga je već bio sačuvao. Skinite ga dok ne nestane i odavde. To je sad bitka za vidljivost. Trebalo bi da bude i na youtubu, sa engleskim opisom, i na nezavisnim video share sajtovima ( https://odysee.com/ , https://rumble.com/ ... ) da bi naši i stranci mogli da komentarišu.

Poslednja izmena:
Razmišljam puno o tome šta dalje. I dolazim samo do jednog rešenja koje može ovo sve da reši, ali u dva pristupa:

- Prvo je da se sve institucije nasilno zauzmu. RTS, Skupštine, Sudovi, Vlada...
Ovo je svakako nerealno jer bi se uvek našla neka bu**** koja bi to iskristila da pali, krade slike etc...

- I drugi pristup je podjednako nerealan ali ga ja vidim kao jedino rešenje, a to je sabotaža svih institucija iznutra. Policija, Zdravstvo, Sudovi, RTS, Javna uprava bukvalno svaka institucija da se blokira iznutra. Ali kažem ovo je skroz nerealno jer su svi preplašeni gubitkom posla..ili su svi deo ovog kriminalnog miljea. Uvek sam se pitao kako neće neki pošten pandur da kaže "Dosta je bre bilo, mamu vam mafijašku" ...siguran sam da bi i ako izgubi pisao, mogao da bira ponude raznih privatnih firmi koje bi dolazile nakon tog gesta. Al' struge strane "pošten" pandur...teška apstrakcija.

Poslednja izmena:
Neko je upravo uradio provizornu analizu zvuka. Sa Reddita:

Muhnzee

Ukoliko ovo zaista jeste bio LRAD, evo mog mišljenja kao dizajnera zvuka:
Zvuči kao tipični zvučni efekat tipa "riser" koji se u kinematografiji koristi za izazivanje anticipacije velikog nekog važnog dešavanja kod slušalaca, kako promenom nivoa, tako i postepenim"otvaranjem" frekvencijskog sadržaja zvuka. Obično se generišu sintisajzerima, neretko u kombijaciji sa snimljenim zvučnim materijalima.
- Na otprilike 7. sekundi naglo kreće stabilni, kontinualni zvuk frekvencije otprilike 82 Hz (E1); Da je 50 ili 100 Hz pa da pretpostavim da je neki agregat koji se pali pre puštanja uređaja u rad, ali ovako ne znam šta bi moglo biti. Do kraja videa mislim da se ovaj "drone" (vrsta kontinualnog, tonalnog zvuka; Ne mislim na letelicu!) ne zaustavlja.
- Tek na otprilike 10. sekundi primećujem kako polako uplivava stvarni riser efekat čija se tonalna komponenta stabilno povišava, ostavljajući utisak približavanja, pristizanja i sličnog.
- Mislim da podizanje visine tonalne komponente kreće od oko 300 Hz i završava na oko 600 Hz, možda i više.
- U isti mah, značajno raste nivo zvuka.
- Ovakvih efekata ima na tone u jednoj of Hollywood Edge efektoteci, mislim u nekoj od "Sound Designer Toolkit" kolekcija.
Skoro da me je sramorta jer sam nebrojano puta dizajnirao veoma slične efekte, ne misleći da bi efekti ove vrste mogli biti upotrebljeni u ovakve svrhe.
Sve su i dalje spekulacije. Ja samo iznosim svoje uvide na osnovu najboljeg snimka zvuka sa terena trenutno dostupnog.

Ja vidim izbore kao resenje, ali to je nepopularno reci.

Mora se za nesto boriti.

Ekoloski protesti - odes tamo i konkretno se boris protiv bagre i fizicki sprecavas da unistavaju zemlju.

Protesti 2020. godine - izadjes na ulicu da te ne bi zatvorili. Ima da stojim ovde pa da vidimo.

5.10. - boris se protiv izborne kradje i za priznavanje apsolutne pobede Kostunice (pustite teorije zavere sa Hepija da nije pobedio).

Itd. itd.

Sta ovako? Evo, Vucic juce bio u predsednistvu i mi upali i uhapsili ga? I? Sta onda?

Prelazna vlada? Ko je cini i ko je odredio da je ti ljudi cine?

Realno, studenti treba da osnuju pokret, imenuju profesore kao kandidate za ministre, a oni budu omladina pokreta, nastave blokade, proteste, vrse promociju pokreta, vrse pritisak na RTS, REM i RIK i budu kontrolori na izborima.

Uzeti jedno dva i po do tri miliona glasova.

U slucaju izborne kradje ili nepriznavanja pobede, ponoviti 5. oktobar.

Ali nista od toga jer je vec agresivan narativ u narodu protiv toga, a tu su i botine protiv Perkana odradile svoj posao jer svako ko napise ovo sto sam sad ja, reci ce mu da fura istu pricu kao Perkan. Iako ne fura.

Можда најјаснији звук до сада.
Само ми није јасна позиција, први снимак који није из краља Милана, већ из кнеза Милоша.
Звучи као да Конкорд полеће са писте при брзини од 1500 km/h, и пробије звучни зид кад достигне брзину већу од два маха. Језиво.
Snaga nije problem. Jedna obična trofazna 63 A priključnica može isporučiti čak 44 Kw snage.

Pogledajte prilog 232832

Običan kućni priključak je od 11 do 17kw
Да, али имаш те уређаје који су преносивог типа и могу у ранац да се ставе. Новине Недељник, Nova.rs и Србин Инфо су овоме писале. У питању је модел звани Генеза или енглески Genessis. Довољно је снажан, а мали да стане у школски ранац.

Izbori su najavljeni za jun, ako mi do neke sredine maja ne mozemo da se izborimo za nesto konkretno i onda se udje u kampanju, onda jbg vise.

Da, nije trka na sto metara nego maraton, ali i maraton ima svoj pocetak i kraj i ne traje vecno.

Dinstati, ali ne da zagori.

Vrh