Šta je novo?

Izbori 2024

moguce, ja ne mogu da tvrdim nista

ali verujem da mogu da izgube jer ovo sto vidim oko sebe je ogromna promena

u mom okruzenju vecina je bila apoloticna
sto su mladji bili su vise apoliticni

a matori su ili za sns ili ih zabole isto
ali ako ih ne kontrolisemo nista onda

ali ja ne bih tako lako prihvatio pricu za izbore. mislim pricam na prvu, ne smatram sebe toliko pametnim za ove stvari ali bih jos cedio

jos bih ih gario, isao bih u sva mesta i sela srbija gde nije bilo pobune da ih budimo

edit: kako vreme prolazi nenadlezni vuce streakove fejlova
Po meni, ako se raspisu izbori, praviti plan za pritisak na REM, RIK i RTS i vrsiti taj pritisak.

U isto vreme da se opozicija ujedini, a studenti naprave pokret.

Ako mesec dana pred izbore vidimo da pritisak ne uspeva i nista se ne menja, krenuti u blokadu izbora.

Nisam soguran da su izbori trenutno rešenje jer ne mogu biti održani u fer uslovima. Pobediće SNS i onda će nam je*******ati nanu naninu. Čak i da kontrolišemo, kontrolori moraju biti spremni ući u fizički obračun i mora postojati sistem upozorenja (lupam biračko mesto 7 u Leskovcu- SNS krade - svi se okupljaju tamo).
Čak i da sve to bude dobro ima sigurno načina za muljanje preko izborne komisije, menajnja džakova sa listićima itd. Onda oni pokradu, mi kažemo pokradeni izbori, ali sad Vučić ima sve karte kod sebe i novi legitimitet da bije narod ako slučajno izadje na ulicu. I onda sledi 4 godine pakla.
Moramo biti spremni i na taj scenario. SNS neće organizovati izbore ako ne može da ih pokrade ako zatreba.

9nljaw~2.jpg

Ljudi moji toliki se gnev nakupio da mislim uz svu krađu i očajnu opoziciju opet nemaju šta da traže...

Nije to bas sto posto tacno, ali evo da uzmemo da jeste. Zar to nije znak promene? I da ljudi koji su trazili dlaku u jajetu je vise ne traze?
Pa problem je što se prespavalo 10 godina sns vlasti i učestvovanje na izborima dok su bili koliko-toliko regularni... milioni ljudi nisu učestvovali na njima jer ih je mrzelo, ili nisu hteli da glasaju ni za koga, u prevodu - aminovali su vlast sns-a, koja je onda, iz ciklusa u ciklus išla sa što većom silom i gušila i davila sve.

Sada, kada je sve uništeno i kada su preuzeli sve konce i ne daju ni promil šanse da ti izbori budu pošteni - vi hoćete da izlazite na njih nadajući se čudu.

Čudo se neće desiti, shvatite to.. on nikada neće dati izbore koje će izgubiti.

Zato je toliko bitna ta prelazna Vlada, koja će da sprovede regularne izbore, a od koje Neron beži kao od kuge... jer zna da mu je to jedina opasnost.. sistem koji je izgradio da nikad ne izgubi na izborima mora se razvlastiti pre bilo kakvih izbora.

To je put do pobede, a ne trčkaranje na trci od 10.000 metara gde Vučić kreće od devetog kilometra, a svi ostali od nule..

Iskreno, ne verujem da oni mogu da pokradu dovoljno da pobede na izborima u ovom trenutku
Ako kojim slucajem budu izbori, zivo me zanima šta će da uradi SPS
A još zanimljive od toga biće - Šarović

Pa problem je što se prespavalo 10 godina sns vlasti i učestvovanje na izborima dok su bili koliko-toliko regularni... milioni ljudi nisu učestvovali na njima jer ih je mrzelo, ili nisu hteli da glasaju ni za koga, u prevodu - aminovali su vlast sns-a, koja je onda, iz ciklusa u ciklus išla sa što većom silom i gušila i davila sve.

Sada, kada je sve uništeno i kada su preuzeli sve konce i ne daju ni promil šanse da ti izbori budu pošteni - vi hoćete da izlazite na njih nadajući se čudu.

Zato je toliko bitna ta prelazna Vlada, koja će da sprovede regularne izbore, a od koje Neron beži kao od kuge... jer zna da mu je to jedina opasnost.. sistem koji je izgradio da nikad ne izgubi na izborima mora se razvlastiti pre bilo kakvih izbora.

To je put do pobede, a ne trčkaranje na trci od 10.000 metara gde Vučić kreće od devetog kilometra, a svi ostali od nule..
Objasni mi scenario kako se formira prelazna vlada.

Ja znam takvih kojima ode voz da se žene, a isti obrazac ponašanja :ROFLMAO:
Naravno, i to. Ja ih imam nekoliko na poslu.

Doduše imam i prijatelje koji su neženje ali jesu u vezi, samo ne žure sa venčanjem i brakom, a neki ne planiraju ni decu. (što kod nekih Srba izaziva šok, a ja sam u fazonu pa dobro, njihova stvar)

Dodao sam svoje kraće video zapise na YT

Ovaj drugi video su sve bili (s pravom ljuti ali neiživljeni) klinci, tinejdžeri, ponašali su se kako im godinama dolikuje (s obzirom na stanje u društvu). Oni u tim godinama i ne umeju bolje da artikulišu bes. I mi stariji smo na ivici...

To je noć 14. na 15. niko tu nije bio sa maskama i jasno se po njihovom drugarskom razgovoru između sebe videlo na kojoj su strani. Čak me nisu ni dirali što ih snimam. Razumem da takav način borbe nije sredstvo studenata... al oko tog demoliranja traktora, te večeri, nema ni govora da su ubačeni elementi...

Poslednja izmena:

Toj "prelaznoj" vladi samo ime kaže da suži da se pređe u nešto drugo. Naravno da je neće dati, čak i da mogu pošteno da pobede, kad se formirna "prelazna" vlada oni gube, pošto ko će da glasa za one koji su pre prelazne vlade?

Ako bi se uspelo pritiskom na SPS i ostale sitnije to dobiti, to bi bilo najbolje. Ali SNS neće na to nikada pristati.

Neki lik je na Reddit-u otvorio temu pre oko sat vremena, baš sa akcentom da to ne bude još jedna od 1000 tema u kojim se piše da 100% jeste, nego da ljudi iz materije razmene mišljenja šta jeste ili nije.
Evo linka ka toj temi:

A, tamo je i primer iz Amsterdama pre 15 godina:

Isto gomila ljudi na otvorenom, isto svi ćute tj. ne čuje se ništa jer su ljudi i tamo očigledno odavali počast minutom ćutanja (ili sl.).
Onda se tokom te tišine neko iz mase prodrao (isto kao što se sinoć neko iz mase prodrao ''pumpaj'' tokom tišine, pa se mislilo jedno vreme da je to bio signal od nekog ubačenog da se uključi uređaj), i isto posle kratkog vremena kreće panika kao sinoć.

Kao što je i napisano tamo na temi, to ne znači da vlast nije odgovorna jer je zbog nje i došlo toliko ljudi na ulicu...
Ulazila sam u ovu temu na R i osecam da ce admin ubrzo da sve ovo obrise jer se mnogo uzvrtelo oko toga da se sve obesmisli, cak i primere daju

Dira se u neko osinje gnezdo, toliko je strucnih botova " mislim da je to panika, histerija, simptomi su od panike",
ali niko ne ume da objasni zasto su ljudi BEZALI SA SREDINE PUTA?
kao kada je ispred auto, a u stmapedu svi trce kao blesavi....

Ako je ista korisceno ( da me neko ne uhapsi) verov je trebalo da izazove isti efekat ali da se ne prepozna sta je. Da je ispred Skupstine bilo puno, uspeli bi.

Svi fakulteti vrse pritisak i osuđuju, a građani su sve ljući kako koju izjavu daju.
Milsim da je X za sada jedino mesto brze razmene info i da ih oni rasturaju.

Narod je bre ljut, a nismo ni dosli do P Parka i sta se tu sve nalazilo, pa " doniranih" traktora za odbranu parka.... Oni bre nisu normalni sta misle da ce da im prođe.
I na to sve, na RTS repriza serija.....

Lepo je ETF napisao VJT trazi da se ne uznemirava javnost i hapsi, a ne ispituje navode da je nesto u masi aktivirano...,.
Gde mi zivimo...

Не верујем да ће дати прелазну владу ни по цену грађанског рата а избори су клизав терен, без обзира на инстраживања јавном мњења. Према ономе што је објавила НСПМ број неодлучних и оних који немају став је велики.

Poslednja izmena:
Bilo je nas par ludaka ovde na forumu koji smo više puta, kroz više godina i više izbora, nekima ponavljali i crtali da, po aktuelnim genijalnim zakonima Srbije, neizlazak na izbore je isto što i glasanje za SNS.

I bilo je
singlefrog.jpg

Isto mi je bilo sa par panjeva i van foruma.

I onda posle 10-13 godina nesmetane vladavine SNS napravi Mordor i svi odjednom u šoku i neverici u kakvoj zemlji žive i koliko je malo falilo da 1.11.2024., ili 1.5.2023. oni ili neko njihov završi u čitulji.

the-muppets-kermit-the-frog.gif

ali niko ne ume da objasni zasto su ljudi BEZALI SA SREDINE PUTA?
Dobro, ovo konkretno pitanje meni nije teško: 4 meseca (dobro, dva, kasnim, priznajem) već stojimo po ulicama i razmiljamo da li se neka bu**** zaletela. Trenirani smo da se sklanjamo ka trotoaru, ako mislimo da ide neko vozilo.
(što ne znači da se ništa nije čulo)

I izbori nisu bili koliko toliko regularni nego su oni pojacavali sranja kad bi mogli negde da izgube. Kao u Beogradu. I opet smo mogli da pobedimo, niko ne moze da me ubedi da nismo. Mi u sustini i pobedjujemo, to sto je opozicija retardirana je druga stvar. Vise ljudi je glasalo za opoziciju, to sto retardi poput Tadica idu sami i prospu 2,99 posto glasova ili ovi sto su najbrojniji nemaju pravi program i kandidate i onda niko ne bi glasao za tupavog Tadica... nije krivica naroda.

Ili tamo kad su postavili nekog najneharizmaticnijeg, kurcoglavog, ubicu cimera za kandidata za predsednika i onda je narod kriv sto ne glasa...

Mada, pitanje je i da li su izbori bili neregularniji ili se sada porastom korisnika interneta i drustvenih mreza sve bolje dokumentuje i siri medju narodom.

Zato sto je zvuk bio kao da je automobil, kočenje i sirio se tom trasom...da je dolazio sa desne strane, ljudi bi silazili sa trotoara i bezali na put....to i jeste poenta, zvuk je dosao tuda i putovao daleko u masu. Pri tome, ljudi su cutali. Bilo je mirno, dakle nesto se culo sto je nateralo da ljude u vise desetina metara i vise da se razmaknu.

Beki ne može da pojmi da se na izborima ne računa koliko je ljudi glasalo protiv SNSa za bilo koju stranku u 50 komadića, nego koliko njih je glasalo za jedinstvenu koaliciju koja bi na krajnjem računu imala više glasova nego SNS. I koja bi odbila da formira većinu sa njim, nego bi išla sama i izgurala ih.

I kod nekih studenata sam uočio istu blokadu i negiranje na drugim socio-političkim poljima. To čuveno rezonovanje "promenićemo državu iz korena a da se uopšte ne uplićemo u politiku". Pa... ne... zapravo, nećete...

Vrh