Šta je novo?

Izbori 2024

Не верујем да ће дати прелазну Владу ни по цену грађанског рата а избори су клизав терен, без обзира на инстраживања јавном мњења. Према ономе што је објавила НСПМ број неодлучних и оних који немају став је велики.
Ja mislim da to nisu neodlucni, u smislu da ne znaju da li su protiv SNS-a.

Pitanje je glasilo - da li biste glasali za opoziciju u dve kolone ili SPS/SNS?

I opet je opozicija pobedila.

A neodlucan moze biti i onaj koji jednostavno ne moze u tom trenutku dati odgovor na tako nedefinisano pitanje.

Sta znace dve kolone opozicije? Ako je jednoj vodja Djilas, a drugoj Nestorovic, normalno da ce opet ogroman broj ljudi iskulirati izbore. Ne daju svi blanko podrsku opoziciji i imaju puno pravo na svoje misljenje.

Koja je uopste poenta glasanja za Sasu Jankovica kad se zna da ce osvojiti 15 posto glasova i onda davati legitimitet takvoj budalastini od laznih izbora?

Sasa Jankovic je tu da slucajno ne bi pobedio, ne moze se narod kriviti sto su oni odredili pobednika pre izbora.

Formira se paralizom kompletnog funkcionisanja države, generalnim štrajkom i otporom svakog pojedinca..blokadom institucija.
Konkretnije napisi. Korak po korak. Kako dolazi do prelazne vlade koja vlada zemljom i priprema je za slobodne izbore? Sve je blokirano, ok. I? Sta sad?

Jel ovo ovo?

Ja sam bio u toj zgradi, da. Al sad nemam vremena da čitam članak jer moram da trknem do meka pre nego mi ga zatvore.

Pa ako može siže dok se vratim bio bih ti zahvalan. 😁

Formira se paralizom kompletnog funkcionisanja države, generalnim štrajkom i otporom svakog pojedinca..blokadom institucija.
I da ponovimo još jednom: neplaćanje infostana, EPS-a, Telekoma, poreze i svih statusnih simbola ove vlasti. Plus kao što je kolega napisao: paraliza svega. "Kad padneš da im mrtav smetaš." (film Sv. Georgije ubija aždaju.)

Poslednja izmena:
Ja sam bio u toj zgradi, da. Al sad nemam vremena da čitam članak jer moram da trknem do meka pre nego mi ga zatvore.

Pa ako može siže dok se vratim bio bih ti zahvalan. 😁
Siže je zašto si bacao petarde ljudima na glavu?!
(šala, verujem da nisi ti, ako je uopšte neko)

@NedeljkovicOliver Mislim mogao je svako ući... "ljudi sa gradilišta" 😏 ne znači ništa... Da li je tu bilo ubačenih elemenata... Ne da sam ih ja primetio. Mirni momci dobri, kao ja nekad. Ni jedna petarda odatle nije bačena da sam ja video.

Beki ne može da pojmi da se na izborima ne računa koliko je ljudi glasalo protiv SNSa za bilo koju stranku u 50 komadića, nego koliko njih je glasalo za jedinstvenu koaliciju koja bi na krajnjem računu imala više glasova nego SNS. I koja bi odbila da formira većinu sa njim, nego bi išla sama i izgurala ih.

I kod nekih studenata sam uočio istu blokadu i negiranje na drugim socio-političkim poljima. To čuveno rezonovanje "promenićemo državu iz korena a da se uopšte ne uplićemo u politiku". Pa... ne... zapravo, nećete...
Mi imamo svoju borbu.

Sto se tice izbora, ako se kroz borbu ne ostvare normalni (ili iole normalni) uslovi za slobodne izbore, mesec dana pred izbore, izbore treba blokirati. I gradjani i opozicija to da ucine.

Sa druge strane, ako isto tako mesec dana pred izbore vidimo da je opozicija opet napravila sranje i nije ujedinjena, nije normalna, puca namerno sebi u nogu... gradjani sami da blokiraju izbore.

Nasa borba se svakako nastavlja u svakom slucaju. I kad padne Vucic se nastavlja.

Мислим на ово
1003456844.jpg

60% људи подржава протесте али би за опозицију гласало 41%.
Око протеста став нема 8% а око избора став нема 25% испитаника.
"Опозиција" је широк појам.
Такође, уколико свако изађе појединачно добар део остаје испод цензуса што је лоше.
Уколико изађу у колонама Пери неће одговарати што странка за коју је желео да гласа излази у коалицији са Жиком и слично.
Уколико изађу у две колоне не треба искључити међусобно нападање и оптуживање између две колоне.
Једна колона поготово смањује шансе опозицији.
Ситуација није лака.

Poslednja izmena:
I da ponovimo još jednom: neplaćanje infostana, EPS-a, Telekoma, poteze i svih statusnih simbola ove vlasti. Plus kao što je kolega napisao: paraliza svega. "Kad padneš da im mrtav smetaš." (film Sv. Georgije ubija aždaju.)
To se nece desiti. Idemo dalje. Ja sam ovde podstanar, ne mogu ja gazdi da ne placam racune.

Sledeca ideja.

Sa druge strane, ako isto tako mesec dana pred izbore vidimo da je opozicija opet napravila sranje i nije ujedinjena, nije normalna, puca namerno sebi u nogu... gradjani sami da blokiraju izbore.
Svi koji su protiv SNSa izađu i glasaju za bilo koga ko neće s njima u tal.

Pobede.

SNS smenjen, adios. Gotovo.

Ali neće Srbi to. Srbima je slađe da se inate i pametuju pa makar živeli u govnima još sto godina, nego da nekad nešto probaju i urade pa nek bude kako bude.

Faking Miša Tumbas bi bio bolji izbor za funkcionera od većine SNSovaca a ovde se i dalje čeka neki Isus da bi se uopšte razmatralo da li da se ide na glasanje.
Nasa borba se svakako nastavlja u svakom slucaju. I kad padne Vucic se nastavlja.
Potpuno se slažem.

Samo prvo treba naterati mnoge Srbe da najpre smene Vučića. Pa ćemo da vidimo posle šta i kako. Prvo valjda ide skok pa onda "hop". Al kod nas ni skok nikako da dođe jer nekima nikad ništa nije dovoljno dobro.

Ovo je nacija gde nije nikakav problem imati dosije zbog tučnjava, nasilništva, pijanstva/pijane vožnje... ali gde ipak vlada strah da će se osušiti mooda i uništiti čast ako se nekad u životu izađe na izbore i da glas nekom prevarantu (koji posle prevari svoje glasače) ili odabrana opcija ne uspe da pobedi protivnike. Big deal. Život ide dalje, ko ga šljivi. Biće u većini života još 50 drugih izbora, pošto ih zadnjih 10 godina u Srbiji bukvalno imamo češće nego dva godišnja doba (leto i jesen). Ono, izgubi se na jednim izborima, nema problema, biće novi već za par meseci. Ne znam čemu onda toliki strah od njih.

Poslednja izmena:
Konkretnije napisi. Korak po korak. Kako dolazi do prelazne vlade koja vlada zemljom i priprema je za slobodne izbore? Sve je blokirano, ok. I? Sta sad?
Kako šta?

Država ne funkcioniše, ni jedno jedino naređenje iz Predsedništva ne može da se izvrši, Vučić shvata da nije u stanju da reši političku krizu, poziva parlamentarne stranke i nudi mandat onima koji misle da mogu da formiraju Vladu koju bi narod podržao u prelaznom periodu..pošto sns to ne može da obezbedi, nudi mandat opoziciji gde oni dolaze sa imenima par nezavisnih eksperata za najbitnije resore koje prelazna Vlada mora da ima dok priprema izbore i sa tim predlogom se ide u Skupštinu... takvoj Vladi će morati da pruži podršku i deo sadašnje većine, a sve u cilju omogućavanja normalizacije stanja u državi..

U biranju eksperata moraju učestvovati i studenti, obzirom na njihovu snagu, poverenje i uticaj koji poslednjih meseci imaju.

Мислим на овоPogledajte prilog 232841
60% људи подржава протесте али би за опозицију гласало 41%.
Око протеста став нема 8% а око избора став нема 25% испитаника.
"Опозиција" је широк појам.
Такође, уколико свако изађе појединачно добар део остаје испод цензуса што је лоше.
Уколико изађу у колонама Пери неће одговарати што странка за коју је желео да гласа излази у коалицији са Жиком и слично.
Једна колона поготово смањује шанси опозицији.
Ситуација није лака.

Зато та "једна колона" не сме да буде опозиција већ техничка влада предложена од стране студената, у виду аполитичних професора и која би била орочена на годину дана. И коју подржава уједињена опозиција. Први и основни задатак би имала да открије све тајне уговоре и документацију, па и од БИЕ која ипак није изнад Владе и одбијање да то уради би био државни удар који би се могао решити.

Иначе што се тиче студентске стратегије даље мислим да би било урнебесно и јако ефективно да се студенти (и млади и професори и сви са колима који их подржавају) организују да Вучићу рашивају кампању. Он оде у неко село или град и исприча своје глупости студенти (и подржаваоци) дођу за њим и раскринкају са јасним доказима, укажу на све што не ваља, одговарају на питања, имају конференције итд. Пошто би наравно на то одмах реаговао забраном да дођу кроз злоупотребу полиције за*ебу га и оду у суседно село и онда кад се полиција склони дођу тамо где је био и буду у фазону "видите шта се ради само да не би сазнали ово:" и наставе по старом. Таква анти-кампања би била ефективнија од било које позитивне кампање или не дај боже кампање за гласање за икакву опозицију

И да, неће свакако никада бити "услова за фер изборе" то мачку о реп свеједно. На нама је да се потрудимо да се свака злоупотреба документује и да се ослобађа тамо где нема шансе да победи ни са злоупотребом (нпр. нема шансе да би Шапић или било ко други СНС/СПС могао да победи на изборима за Београд какве год да су злоупотребе у питању).

Svi koji su protiv SNSa izađu i glasaju za bilo koga ko neće s njima u tal.

Pobede.

SNS smenjen, adios.

Ali neće Srbi to. Srbima je slađe da se inate i pametuju pa makar živeli u govnima još sto godina, nego da nekad nešto probaju i urade pa nek bude kako bude.

Faking Miša Tumbas bi bio bolji izbor za funkcionera od većine SNSovaca a ovde se i dalje čeka neki Isus da bi se uopšte razmatralo da li da se ide na glasanje.

Potpuno se slažem.

Samo prvo treba naterati mnoge Srbe da najpre smene Vučića. Pa ćemo da vidimo posle šta i kako. Prvo valjda ide skok pa onda "hop". Al kod nas ni skok nikako da dođe jer nekima nikad ništa nije dovoljno dobro.
Pa porast u broju glasova za opoziciju je ocigledan. Sad jos jace pumpati. Unormali su se oni prilicno i evo, odajem im priznanje.

Mojne samo savetnika Ane Brnabica, ubicu cimera, lika koji ide kod Vucica na kanabe...

Nemoj se na BG izborima baviti ratnim mornaricama, sankcijama Rusiji, genocidu u Srebrenici, obaveznom vakcinacijom i sve ok.

Nije tesko, zaista nije.

Зато та "једна колона" не сме да буде опозиција већ техничка влада предложена од стране студената, у виду аполитичних професора и која би била орочена на годину дана.
У теорији идеално али у пракси не бих искључио сујете опозиционих лидера као ни избирљивост бирача, ово о чему пише Бендер.
Нисам сигуран ни да би студенти сами могли да се договоре око 20 имена јер су и студенти доста идеолошки хетерогени.

Poslednja izmena:
To se nece desiti. Idemo dalje. Ja sam ovde podstanar, ne mogu ja gazdi da ne placam racune.

Sledeca ideja.
Ja bih voleo da čujem vaše ideje no nekako mi se čini da polako ostajete bez municije.

Pošto izborni proces i mirne demonstracije u Ćacilendu ne funkcionišu, želeo bih da čujem koji je to set koraka koji će da dovede do pada ovog autokratskog režima kriminalnog tipa.

Opet, ti lično i ne moraš da se pridružiš, ali ako bi se koordinisano udružilo 3 miliona vlasnika svojih stanova i učinila tu stvar, to bi bio stravičan udar na likvidnost države. Time se enormno smanjuje kapacitet za isplate zarada pripadnicima ministarstva sile i funkcionisanju državnog aparata i kriminalnog sistema koji ga podržava.

Zakon velikih brojeva je divna stvar.

Problem i sa izborima i s tim da studenti predloze profesore je sto mogu kasnije da kupe te ljude
Brnaba je bila nestranacka licnost, Gangula je bio opozicija za koga su iskreni opozicionari glasali

Kako šta?

Država ne funkcioniše, ni jedno jedino naređenje iz Predsedništva ne može da se izvrši, Vučić shvata da nije u stanju da reši političku krizu, poziva parlamentarne stranke i nudi mandat onima koji misle da mogu da formiraju Vladu koju bi narod podržao u prelaznom periodu..pošto sns to ne može da obezbedi, nudi mandat opoziciji gde oni dolaze sa imenima par nezavisnih eksperata za najbitnije resore koje prelazna Vlada mora da ima dok priprema izbore i sa tim predlogom se ide u Skupštinu... takvoj Vladi će morati da pruži podršku i deo sadašnje većine, a sve u cilju omogućavanja normalizacije stanja u državi..

U biranju eksperata moraju učestvovati i studenti, obzirom na njihovu snagu, poverenje i uticaj koji poslednjih meseci imaju.
Ok, sve sam sada zivo sa chat gpt-om razjasnio i na kraju, sve se svodi na to da se ti uzdas u SPS?

Medjutim, ono sto mi je nejasno, rok je 18. april, sto mora sve da se blokira da bi SPS preleteo, mogu i bez toga?

Идем (поново) са теме пре него што ми неко напише да ширим дефетизам или нешто слично.
Праштајте и лаку ноћ.

Vrh