Šta je novo?

Izbori 2024

Zar nije tebi čak i Ivanka Popović bila nedostojna glasa?
Nisam tu zenu nikada spomenuo ni pozitivno ni negativno. Bar ne ovde.
Ja bih voleo da čujem vaše ideje no nekako mi se čini da polako ostajete bez municije.

Pošto izborni proces i mirne demonstracije u Ćacilendu ne funkcionišu, želeo bih da čujem koji je to set koraka koji će da dovede do pada ovog autokratskog režima kriminalnog tipa.

Opet, ti lično i ne moraš da se pridružiš, ali ako bi se koordinisano udružilo 3 miliona vlasnika svojih stanova i učinila tu stvar, to bi bio stravičan udar na likvidnost države. Time se enormno smanjuje kapacitet za isplate zarada pripadnicima ministarstva sile i funkcionisanju državnog aparata i kriminalnog sistema koji ga podržava.

Zakon velikih brojeva je divna stvar.
Treba, bre raditi stvari kojima se oni kaznjavaju, sto mi sebe da sabotiramo? Ljudi ce ostati bez struje, Vucic ce narediti da se upada u stanove i zapleni imovina, zabole ga.

Kako lepo RTS klosari ulaze kroz prozor podruma kao pacovi? E, to je akcija.

Cemu ideje da mi naje*******emo? Da izvedemo performans i isecemo vene svi ispred skupstine?

Nekako, uvek takve tupave, autodestruktivne ideje dolaze od opozicije. Marinika ne jede, muci sama sebe, Vucica zabole, nije se postiglo nista.

Studenti setaju, pevaju i teraju RTS izdajnike da gmizu ko pacovi, sto i jesu.

Problem i sa izborima i s tim da studenti predloze profesore je sto mogu kasnije da kupe te ljude
Brnaba je bila nestranacka licnost, Gangula je bio opozicija za koga su iskreni opozicionari glasali
A jbg sad, sta je onda ideja, da se do kraja fura ideja zborova i plenuma i direktne demokratije? Ali i u direktnoj demokratiji postoji predsednik drzave i vlada. Neko mora, sad ici sa mislju da su svi potkupljivi, jbg onda, sta je resenje, da se roknemo svi jer izlaza nema?

Ne mogu se odredjeni profesori porediti sa USAID poluusmenom Anom Brnabic i poluusmenim Gangulom.

Treba, bre raditi stvari kojima se oni kaznjavaju, sto mi sebe da sabotiramo? Ljudi ce ostati bez struje, Vucic ce narediti da se upada u stanove i zapleni imovina, zabole ga.

Kako lepo RTS klosari ulaze kroz prozor podruma kao pacovi? E, to je akcija.

Cemu ideje da mi naje*******emo? Da izvedemo performans i isecemo vene svi ispred skupstine?

Nekako, uvek takve tupave, autodestruktivne ideje dolaze od opozicije. Marinika ne jede, muci sama sebe, Vucica zabole, nije se postiglo nista.

Studenti setaju, pevaju i teraju RTS izdajnike da gmizu ko pacovi, sto i jesu.
Moraću da ti razbijem Sneška Belića, ali to nažalost tako ne funkcioniše kao što si napisao.

Država nema kapacitet da uleti u 3 miliona domaćinstva i zapleni imovinu. Ćaciji rade za dnevnicu. Kad finansije presuše, Ćacija i pripadnika ministarstava sila nema. Kaput.

Plus je odlično sredstvo za dodatno dizanje tenzija.

Takođe, vlast se jako potresla što radnici RTS-a ulaze kroz podrum na posao. Evo, Hulja ne može da spava zbog toga. Srce mu se cepa što Marinika ne jede i što je pustio juče na vas zvučni (ili koji god već) top.

Takođe bi se jako potresao kada biste svi kolektivno izvršili samoubistvo skokom sa npr Brankovog mosta.

Opšte je poznato da je hulja duševan čovek.

Uozbilji se.

Prijatelju moj, pises da se uozbiljim i o rusenju sneska dok predlazes da 3 miliona ljudi (pola Srbije), ne placa struju i infostan.

Moram ja tebi da kazem da se uozbiljis i da ti srusim sneska.

Eto, pricamo o izborima, nek izadje tih 3 miliona ljudi i zaokruzi opozicionu opciju. To je i dalje daleko, a ne da podnose takvu zrtvu.

U takvoj akciji bi ucestvovalo mozda 679 ljudi.

Други проблем је вучићева пацифизација опозиције, и што ју је практично искројио по својој мери.
Mislim da je ovo samo delimično tačno. Pacifikovani su oni podmitljivi, koji su podkupljeni, pa igraju i glumataju po potrebi, kako šef poželi. Na toj hrpi su uglavnom partije sa predznakom desnog centra, i drugi desno-nacionalni derivati.

Moja teza je sledeća. Od 2000te godine, stranci diktiraju ustrojavanje i opstanak svake partije koja se ugleda na tzv. mejnstrim obrazac koji postoji u tzv. demokratskoj Evropi (EU). One partije koje su se u trenutku sloma onog režima nalazile na sceni bankrotirane zemlje, imale su obavezu da se poklone i priklone sestrinskim EU partijama i njihovim klubovima, uz zakletvu da im je cilj ulazak u EU. Tek tada bi počinjale da dobijaju podršku - deklarativnu, organizacionu i finansijsku - uz spisak zadataka. Ti zadaci su bili (i formalno ostali) da se država privede demokratskim normama, i ono mnogo važnije, da se njena privreda "prilagodi" otvorenom tržištu, a neformalno i da se izlazi u susret interesima koje izlaze iz okvira fer igre i demokratskih pravila, koja tamo važe. To se u našem slučaju odnosilo na partije okupljene u DOS, kojima treba dodati i G17+ kasnije URS, pod kapom NED.

Groteskno usitnjavanje na srpskom partijskom tržištu, posledica je egoističnih ambicija onih likova, koji su bili naučili pravila te igre, pa jedino žude za prilivom kinte koja će da im obezbedi opstanak na političkoj sceni, a pre svega, da im osigura ličnu egzistenciju. Uz to, mogu se nadati i izvesnoj zaštiti svojih sponzora, od prljavih igara i grubih nasrtaja od strane političkih protivnika. Sadašnja usitnjenost je samo posledica inercije iz vremena do 2012, jerbo se tada zapatila ova kamarila koja je razbila sve okvire i pravila, te postala garant za ispunjavanje svih želja i zahteva stranaca. Prethodni pokušaj sa tzv. partijama demokratske i liberalne orijentacije je propao, a sponzorima je važno da poslovi cvetaju, a ne da se do iznemoglosti glumi zalaganje za demokratiju, pravdu i slična sranja.

Znači, od početka demokratske igranke u Srbije je njima jasno, da se u sopstvenoj režiji ne može postići ništa. Deklarativne politike, ideološke kompilacije i druge bravure koje su još mogle da vrelim parolama i obećanjima šibicare 2000tih, odavno više ne pale. Svaki pokušaj koji bi danas da autentičnim političkim nastupom zaokruži ovaj bes i bunt koji imamo, istog dana bi samo stao pred streljački stroj kriminalnog klana koji sada vlada zemljom. Uz sve ono što formulisanje političke volje i organizacija u političku partiju (ili pokret) inače zahteva, kao što su ogromne količine uloženog rada velikog broja ljudi, kao i solidne količine novca, brzo stižemo do zaključka da toga brzo biti neće. Ovi siroti klo(v)novi koji glume opoziciju u parlamantu i van njega, mogu samo još da smrde na periferiji događaja i da čekaju na mrvice sa trpeza svojih bogatih sponzora, koji im nekako stalno zamiču iza horizonta nade.

Ovo nije poziv na polemiku, jer ne mislim da vredi trošiti dragocenu energiju na moje skromno mišljenje, a nije mi stalo da mi se da za pravo. Neka ostane pitanje za razmišljanje: kako izaći iz začaranog kruga nasilja u kome se nalazimo? Proteklih meseci smo se uverili da je solidarnost među potlačenima moguća i neophodna. A na svakom pojedincu je da se zapita, da li je u stanju da prihvati činjenicu, da se bez neprekidnog žrtvovanja i angažmana u političkoj borbi, ništa ne može postići, niti održati.

Prijatelju moj, pises da se uozbiljim i o rusenju sneska dok predlazes da 3 miliona ljudi (pola Srbije), ne placa struju i infostan.

Moram ja tebi da kazem da se uozbiljis i da ti srusim sneska.

Eto, pricamo o izborima, nek izadje tih 3 miliona ljudi i zaokruzi opozicionu opciju. To je i dalje daleko, a ne da podnose takvu zrtvu.

U takvoj akciji bi ucestvovalo mozda 679 ljudi.
Onda prijatelju moj srećno ti bilo sa akcijama koje su se pokazale neuspešnim, u ovih 13 godina. Vučete iste poteze i očekujete drugačiji rezultat.

Žao mi je, ali to ne biva.

Evo ja nisam propustio ni jedne izbore od kada imam pravo glasa, radio sve po PS-u, glasao za manje zlo i rezultat je isti.

To ti je isto kao slučaj sa pacijentom u poodmakloj fazi raka, gde primena standardne medicinske prakse ne daje nikakve rezultate.

E sad pitanje za tebe: da li bi nastavio borbu istom terapijom ili bi pozvao u pomoć alternativne metode?

Eto, čisto u nadi da uvidiš analogiju.

sta je onda ideja, da se do kraja fura ideja zborova i plenuma i direktne demokratije?
Ne, naravno
Ima i nekih fakulteta koji se zalazu za nesto jako slično tome sto se predlaze ovde, mada je pre nekoliko meseci izglasano protiv toga, a jedan od razloga medju ostalog je bilo to što sam spomenuo. No sad opet određeni fakulteti traže političko rešenje. Sledi jako interesantan period...
Najveći problem je to što prosto studenti, sto bi se reklo, nisu nadležni za ovakve stvari i loš presedan se stvara ako se upliće stranačka politika u studentski pokret.
Ipak, ovo su izuzetne okolnosti. Mozda i bolje da se to desi, nego da ovaploceno zlo nastavi da vrsi teroristicke napade na sopstveni narod
Ne znam, zaista

Onda prijatelju srećno ti bilo sa akcijama koje su se pokazale neuspešnim, u ovih 13 godina. Vučete iste poteze i očekujete drugačiji rezultat.

Žao mi je, ali to ne biva.

Evo ja nisam propustio ni jedne izbore od kada imam pravo glasa, radio sve po PS-u, glasao za manje zlo i rezultat je isti.

To ti je isto kao slučaj sa pacijentom u poodmakloj fazi raka, gde primena standardne medicinske prakse ne daje nikakve rezultate.

E sad pitanje za tebe: da li bi nastavio borbu istim metodama ili bi pozvao u pomoć alternativnu metode?

Eto, čisto u nadi da uvidiš analogiju.
Prvo, ko smo to mi?

Drugo, valjda vidis sta se desava u poslednja 4 meseca i da nije isto i da se ljulja i da su akcije drugacije nego ranije i nacini borbe.

Ok, izneo si predlog, ali shvati da su penzioneri vecinski za Vucica, a i da nisu, placaju uvek redovno racune.

A mladi su u velikoj meri ili uzeli kredite ili su podstanari i ne mogu da se zaje*******avaju sa takvim akcijama.

У теорији идеално али у пракси не бих искључио сујете опозиционих лидера као ни избирљивост бирача, ово о чему пише Бендер.
Нисам сигуран ни да би студенти сами могли да се договоре око 20 имена јер су и студенти доста идеолошки хетерогени.
Ни не очекујем да свако ко себе назива опозицијом стане иза овога али такви би се онда раскринкали као лажна опозиција јер је то апсолутно највећа шанса да падне режим. Што се тиче овога око студената, техничка влада не би ни требала да има моћ да ишта идеолошки дела за то време колико је орочена већ да успостави нормалне услове за функционисање државе и раскринка овај режим са конкретним доказима. Нема ту шта да се идеолошки бивају професори,, само најбољи и најпосвећенији стручњаци који су спремни и вољни да преузму ту одговорност

Ok, verujem za to. Ali, ona je bila jedan od najboljih aduta Proglasa. A ti si, ako se dobro sećam (ispravi me ako grešim i upamtiću), kad su bili protesti u Novom Sadu i kad se pominjao Proglas kao potencijalni predvodnik studenata, rekao da ne bi želeo ni njih u toj ulozi?

Inače, ajde recimo da se desi scenario u kome se ovde dogovorimo i usaglasimo ti, ja, Pera, Mika... recimo da se usaglasi nas 20. Mene brine da će se desiti da čim dođe 21. već će biti nekog neslaganja i zamrzavanja pregovora i planova. E isto to predviđam i na nivou ostatka Srbije.

Srbi da se dogovore oko nečega je jako teško. Jer uvek ima nekih XY procenata koji neće da koriguju i prilagode ama baš ništa u svojim stavovima. Onda imaš one kojima nije to slučaj, nego teraju inat ovome ili onome. Onda imaš one koji ne znaju ni sami šta bi. Na kraju ti ostane fazon 1/3 od inicijalnog skupljenog sveta, što često ne bude dovoljno da se išta izglasa ili uradi.

Pisao sam o 2023. (23, ne 25) kad sam u jednom momentu, dok smo protestovali zbog pokolja u Ribnikaru i Duboni, slušao random ljude oko mene kako kažu da neće da slušaju govor Kesića jer im on nije smešan i zanimljiv. A onda 10 minuta kasnije čujem od drugih da neće da slušaju Ivanovića jer je on prostak. Zamisli agonije, na prvom većem skupu posle 10 godina mraka i tiranije, ljudi negoduju i dele se jer ne mogu da podnesu nekoga ko im se ne sviđa da priča 10 minuta.

I još od tada se pitam kako ujediniti i usaglasiti takve Srbe, koji negoduju i mrače čak i kada im se na 10 minuta ne svidi neki govornik... I sličnu situaciju smo imali godinu i po dana kasnije, u Novom Sadu. I onda gledam to, premotam film, pogledam malo šire i zapitam se kako s tako probirljivim i razmaženim ljudima doći do koncenzusa i usaglašavanja na nivou jednog, ili jednog i po miliona...

Ne, naravno
Ima i nekih fakulteta koji se zalazu za nesto jako slično tome sto se predlaze ovde, mada je pre nekoliko meseci izglasano protiv toga, a jedan od razloga medju ostalog je bilo to što sam spomenuo. No sad opet određeni fakulteti traže političko rešenje. Sledi jako interesantan period...
Najveći problem je to što prosto studenti, sto bi se reklo, nisu nadležni za ovakve stvari i loš presedan se stvara ako se upliće stranačka politika u studentski pokret.
Ipak, ovo su izuzetne okolnosti. Mozda i bolje da se to desi, nego da ovaploceno zlo nastavi da vrsi teroristicke napade na sopstveni narod
Ne znam, zaista
Znajte da imate podrsku naroda, a valjda ste naucili da se ne bojite toga sta ce Informer reci.

Pa, ljudi su previše isključivi, u tome je problem.

Meni nije problem da glasam sutra ni za Đilasa, jer je 100 puta manje zlo od Vučića i sve drugo je neistina... naprosto, 99% ljudi iz opozicije je bolje od Vučića, tako da je izbor jasan..

Isto pričam i ja već godinama.

Ali neka si ti i napisao, jer nekima mora neko drugi da napiše ko nisam ja da bi uopšte uzeli nešto u razmatranje.

Ne mislim samo na ovde prisutne, kažem generalno. Već godinama ja gledam ljude koji bi da menjaju društvo a da se nikad ni oko čega ne koriguju ili ne usaglase. Eto i ti carevi u masi što 2023. ne mogu da gledaju u nebo ili u telefon dok Kesić/Ivanović odtrube svoje, ili ovi sad u Novom Sadu što nisu hteli da bilo ko govori jer su im svi nedostojni ili strani plaćenici.

Biće veselo kad ulete i razni na kalup Delije i drugih usijanih glava pa automatski otpišu 2/3 dogovorenih listi i predloga jer im se učinilo da nema tu dovoljno proruskih i prokineskih imena a previše je ovih odvratnih NATOvaca što bi da budu sluge Brisela i da šalju srpsku decu u Harkov da kolju Ruse... (parafraziram kako će oni to doživljavati)

Poslednja izmena:
Prvo, ko smo to mi?

Drugo, valjda vidis sta se desava u poslednja 4 meseca i da nije isto i da se ljulja i da su akcije drugacije nego ranije i nacini borbe.

Ok, izneo si predlog, ali shvati da su penzioneri vecinski za Vucica, a i da nisu, placaju uvek redovno racune.

A mladi su u velikoj meri ili uzeli kredite ili su podstanari i ne mogu da se zaje*******avaju sa takvim akcijama.
Prvo: Mi, Vi - nebitno, svi mi/vi koji zaista želimo najbolje našoj zemlji.

Drugo: Naravno da vidim, slep nisam, ako me pitaš da li je to dovoljno - nažalost nije. Barem ne za ovakvu gnjidu koja se zapatila na vlasti.

Treće: Kaži baki i deki da je Hulja ukrao penzije I da krade prosvetarima plate. Kao što si verovatno i sam svestan prosvetari su primili circa 2000 RSD za prvi deo plate. Znači, u redu je da te država zakine ili ukrade platu i isplati Ćaciju koji će da izađe da te tuče kad protestuješ, ali je zato no-no da ti njima ne uradiš isto kao recimo struja mobilni i slično. Gde je tu solidarnost? Gde je logika? Ne znam možda sam ja slep pa ne vidim očigledno?

Četvrto: Kakve veze ima rata za kredit ima sa plaćanjem računa za struju/vodu/komunalije? To su odvojeni procesi.
Bojan sa Ekostraže je o ovome pričao mnogo puta. Te pare koje su namenski za te račune ne treba da potrošiš već da staviš sa strane i da platiš kad se ispune zahtevi. Država nema kapacitet da istera 3 miliona ljudi iz svojih domova. Nema broj tih sudskih izvršitelja koji bi mogle da odgovore tom zadatku. A neće moći ni Ćaciji jer finansije presušile a Ćaci radi za keš.

Dakle, koliko sam iz navedenog uspeo da shvatim, ti bi, da si pacijent u poodmakloj fazi raka, nastavio i dalje da koristiš standardnu medicinu?

СНС и Хуља не би смели више уопште да имају право да излазе на изборе.

Имамо посла са нескривеним криминалцима људи! Само постојање тих поганих имена на листи делегитимизује сваке изборе!

Око овога више нисам у стању да прихватим другачији став. Нема више линије мањег отпора!

Prvo: Mi, Vi - nebitno, svi mi/vi koji zaista želimo najbolje našoj zemlji.

Drugo: Naravno da vidim, slep nisam, ako me pitaš da li je to dovoljno - nažalost nije. Barem ne za ovakvu gnjidu koja se zapatila na vlasti.

Treće: Kaži baki i deki da je Hulja ukrao penzije I da krade prosvetarima plate. Kao što si verovatno i sam svestan prosvetari su primili circa 2000 RSD za prvi deo plate. Znači, u redu je da te država zakine ili ukrade platu i isplati Ćaciju koji će da izađe da te tuče kad protestuješ, ali je zato no-no da ti njima ne uradiš isto kao recimo struja mobilni i slično. Gde je tu solidarnost? Gde je logika? Ne znam možda sam ja slep pa ne vidim očigledno?

Četvrto: Kakve veze ima rata za kredit ima sa plaćanjem računa za struju/vodu/komunalije? To su odvojeni procesi.
Bojan sa Ekostraže je o ovome pričao mnogo puta. Te pare koje su namenski za te račune ne treba da potrošiš već da staviš sa strane i da platiš kad se ispune zahtevi. Država nema kapacitet da istera 3 miliona ljudi iz svojih domova. Nema broj tih sudskih izvršitelja koji bi mogle da odgovore tom zadatku. A neće moći ni Ćaciji jer finansije presušile a Ćaci radi za keš.

Dakle, koliko sam iz navedenog uspeo da shvatim, ti bi, da si pacijent u poodmakloj fazi raka, nastavio i dalje da koristiš standardnu medicinu?
Ono sto se desilo juce nisi mogao ni da zamislis pre par meseci i to se desilo zato sto nije koriscena standardna medicina.

Ako je tako i sa bojkotom placanja i racuna i nesto sto sad ne mogu da zamislim da ce da se desi, a desice, neka bude tako. Verujemo studentima, ako pozovu, tu smo.

Mada, po meni, tu smo - neki. Retki. I studenti nisu glupi i nece pozivati na takve nerealne akcije koje ce propasti.

^^ Pitajte Deliju sad da li bi ikad glasao za prozapadnu vladu.

Pa pre bi nestao sa sveta nego da mu neko to kaže. Jer koliko god on mrzeo SNS, sve vezano za zapad mrzi još više.

A puna je Srbija još takvih.

A Majčica Rusija 1000 km daleko i svuda okolo EU, svidela se ona nama ili ne. A bratska Kina još dalje, X hiljada km dalje. Ali nebitno, za neke je ili Rusija i Kina, ili ništa. I neće korigovati nijedan atom svojih stavova. Nego će očekivati da se svi prilagode njima.

Ok, verujem za to. Ali, ona je bila jedan od najboljih aduta Proglasa. A ti si, ako se dobro sećam (ispravi me ako grešim i upamtiću), kad su bili protesti u Novom Sadu i kad se pominjao Proglas kao potencijalni predvodnik studenata, rekao da ne bi želeo ni njih u toj ulozi?

Inače, ajde recimo da se desi scenario u kome se ovde dogovorimo i usaglasimo ti, ja, Pera, Mika... recimo da se usaglasi nas 20. Mene brine da će se desiti da čim dođe 21. već će biti nekog neslaganja i zamrzavanja pregovora i planova. E isto to predviđam i na nivou ostatka Srbije.

Srbi da se dogovore oko nečega je jako teško. Jer uvek ima nekih XY procenata koji neće da koriguju i prilagode ama baš ništa u svojim stavovima. Onda imaš one kojima nije to slučaj, nego teraju inat ovome ili onome. Onda imaš one koji ne znaju ni sami šta bi. Na kraju ti ostane fazon 1/3 od inicijalnog skupljenog sveta, što često ne bude dovoljno da se išta izglasa ili uradi.

Pisao sam o 2023. (23, ne 25) kad sam u jednom momentu, dok smo protestovali zbog pokolja u Ribnikaru i Duboni, slušao random ljude oko mene kako kažu da neće da slušaju govor Kesića jer im on nije smešan i zanimljiv. A onda 10 minuta kasnije čujem od drugih da neće da slušaju Ivanovića jer je on prostak. Zamisli agonije, na prvom većem skupu posle 10 godina mraka i tiranije, ljudi negoduju i dele se jer ne mogu da podnesu nekoga ko im se ne sviđa da priča 10 minuta.

I još od tada se pitam kako ujediniti i usaglasiti takve Srbe, koji negoduju i mrače čak i kada im se na 10 minuta ne svidi neki govornik... I sličnu situaciju smo imali godinu i po dana kasnije, u Novom Sadu. I onda gledam to, premotam film, pogledam malo šire i zapitam se kako s tako probirljivim i razmaženim ljudima doći do koncenzusa i usaglašavanja na nivou jednog, ili jednog i po miliona...
Srbi su juce bili prilicno ujedinjeni, dakle, moze. Opozicija nek prestane da trazi izgovore i radi kako treba i sve ce biti ok, a moja zelja je i stranka profesora, studenata i seljaka.

Sto se tice Ivanke, imas gore pretrazivac.

1000029092.jpg

Ok, eto spomenuo sam je i rekao da nisam ni video ni cuo da neko pise da ona hoce da preotme.

I ovde

1000029091.jpg

Ono sto se desilo juce nisi mogao ni da zamislis pre par meseci i to se desilo zato sto nije koriscena standardna medicina.

Ako je tako i sa bojkotom placanja i racuna i nesto sto sad ne mogu da zamislim da ce da se desi, a desice, neka bude tako. Verujemo studentima, ako pozovu, tu smo.

Mada, po meni, tu smo - neki. Retki. I studenti nisu glupi i nece pozivati na takve nerealne akcije koje ce propasti.
Samo jednu stvar da dodam i tu stajem.

Tvrdim, da bi se organizovana kriminalna grupa raspala kada bi joj isekao finansije u periodu od jednog do tri meseca.

Interesne grupe prestaju da postoje kada im izbiješ ono što ih sve drži zajedno, a to je novac.

Ima tu još, bio si ti glasan protiv Proglasa kao da su neki Ljotićevci. Ne bih ja to upamtio da baš nije bolo oči. Sećam se da si stalno kukao na taj Proglas, na pijanduru Bjelogrlića, na dosadnog Kesića, dosasnog Ivanovića i na Obućinu.

Kao što sam i ove svirače 2023. upamtio i pominjao ovde više puta baš zato što mi je bilo neshvatljivo da neko ko živi u Mordoru ne može da podnese što nema svaki Srbin svog idealnog govornika-animatora na prvim većim protestima posle 10 godina.

Inače Srbi su se juče tek složili da ne žele više Mordor. Kad dođe vreme da se odlučuje a šta žele i kako da do toga dođu, biće to najzamršeniji čvor u istoriji čovečanstva.

Sad, da je do mene, prvo bismo smenili Mordor na izborima glasanjem bukvalno za bilo faking koga ko neće nikad sa SNSom. Ali mnogi Srbi neće tako. Hoće prvo da im dođe svakome njihova verzija Isusa (Goranu je to neki Ukrajinac, Deliji neki Ruski Isus, nexu neki Američki itd...) pa da onda svaki glasa za svog pa da onda kao se ide na pobedu Mordora. A od toga naravno nema ništa.

Poslednja izmena:
СНС и Хуља не би смели више уопште да имају право да излазе на изборе.

Имамо посла са нескривеним криминалцима људи! Само постојање тих поганих имена на листи делегитимизује сваке изборе!

Око овога више нисам у стању да прихватим другачији став. Нема више линије мањег отпора!
Nije ni Milosevic smeo da se nadje 2000. godine na izbornoj listi.

Greska je sto smo mu dozvolili da posle 2000. godine izlazi, odnosno njegovi naslednici, a ne sto smo izasli 2000. godine.

Ako je moglo tad, moze i sad. I tad su Srbi jeli govna, nije ni tada nekakva spektakularna izlaznost bila, dakle, jela se govna masovno. Takodje se i glasalo za SPO i upadalo u rizik da se ide u drugi krug i ne resi odmah i da dodatni prostor za manipulacije.

SNS je u padu, treba nam dva miliona i cao zdravo. Mogu i miliona Srba da jedu govna pa opet da se pobedi.

Ovaj drugi deo je vise odgovor @Bender Rodriguez

Nije ni Milosevic smeo da se nadje 2000. godine na izbornoj listi.

Greska je sto smo mu dozvolili da posle 2000. godine izlazi, odnosno njegovi naslednici, a ne sto smo izasli 2000. godine.

Ako je moglo tad, moze i sad.
Непостојећа аргументација. Знаш и сам да је тако.

Нећу свој став да намећем никоме али за мене је од јуче неприхватљив било какав мирни политички пад режима. Они са власти морају у затвор или у бежанију.

О суботи из мог угла ћу сутра или ових дана, сада бих да се осврнем на изборе. Некако ми је то први тригер.

Нема потребе да причамо о "шта би-кад би" изборима. Опет ћу вас подсетити да имамо изборе ове године у Мионици, Неготину, Зајечару и Косјерићу. Последња два места имају сад на пролеће. То је лакмус хартија која ће показати да ли је све ово довело до неког мерљивог померања у народу. И не треба одмах ићи на причу где је само победа мерило, то су мала места и било какав губитак гласова власти је довољан успех. Кроз нека од тих места су пролазили студенти, можда и кроз сва четири.
Такође имамо и изборе за месне заједнице у Новом Саду, ту ће бити веома занимљиво опипати пулс након свега. Наравно ако опозиција или сами грађани буду имали своје кандидате и предизборне активности.

Ко је разочаран у исход јучерашњег протеста жао ми је, ништа вас неће задовољити. Видели смо до сада са су протести временом јењавали, ово је први пут после ко зна колико да само расту. Циљ није да се власт збаци једним потезом, нити би то могло. Циљ је да се пробуди свест људи и уклони страх, да се брани слобода на своју мисао. Све је више људи коју су спремни да стану за себе, а кад си спреман на то спреман си и да станеш за другога. Следећи корак је да људи схвате вредност свог гласа и права на исти. Власт се плаши када је народ спреман да одбрани своју изборну вољу.

Можда и највећи успех ових протеста и дешавања је чиста опозиције. Првенствено оне која је бојкотом предала Београд овима. Маринику су већ терали са протеста, Ђиласа нигде нема, Јовановић небитан. Опозиција тренутно у другом плану. Долазе неки нови људи, на пример Шаровић (који није ново лице на политици) који може изузетно да профитира од свега што ради и да преузме десницу. Исто као Вучић, бивши је радикал који делује либералније а то је добитна комбинација да се заграби са оба политичка пола.
Ту је и Милић из Ниша који може да уједини мање покрете и спречи губитак гласова оних који не пређу цензус.
Крени промени још нисмо видели на републичком нивоу.

У владајућем табору се никад не зна, то је интересна група и чим негде пукне доћи ће до врдања, као СПС на пример. Зато ће избори које сам горе навео бити добар показатељ шта се постигло и у ком смеру треба ићи.

Pise mladi ljudi, dakle, nisu na tebe mislili, opusti se 🤣

Tu si ti Bekiša gotovo pa generacija mi 😆

Nego nije u tome stvar... momci su bili jako učtivi, čak su mi i persirali... ako je neko bacao petarde po građanima to je za svaku osudu...

Vrh