Šta je novo?

Izbori 2024

Uvesti uniforme u škole, radne akcije čišćenja okoline, vojni rok.
Vratiti predmet ustav i prava građana, kao obavezan predmet, kako u srednjoj tako i osnovnoj (8. razred), može da bude umesto gradjanskog/veronauke
Ili gradjansko da bude obavezno, al da se uči zakon

Zar nije Ustav već obavezan u srednjim školama? Ili su nešto menjali? U moje vreme je bio obavezan i to čini mi se u 4. srednje.

Voleo sam taj predmet. I Sociologiju isto, što se tiče tih društveno-političkih.

Inače slažem se sa Koniljom u većini napisanog.

Poslednja izmena:
Opšte je poznato da je Vučić u dva navrata izgubio u Beogradu, ali je na kraju navukao pobedu preko RIK-a. Poslednji put bi izgubio da ga čak ni krađa ne bi spasila. Imali smo bojkot dela opozicije što je dovelo do toga da su nam rezultati nerealni.

Ostajem pri svojoj tvrdnji da niko pametan, pošten, moralan i normalan ne može biti deo SNS-a. Oni su na samom početku i odavali neki OK utisak da si mogao da ih svariš. Sada su ogoljeni i tek se sada vidi kolika je to banda kromanjonaca. Sramota da ovakve spodobe vode državu. Mora se hitno menjati vlast, nema šta da se čeka.

Moj mišljenje:

Treba da postoje samo državni univerziteti, privatne ukinuti. Isto važi i za privatne škole. Povećati broj mesta na fakultetima, pogotovu za samofinansiranje. Prilagoditi gradivo tržištu rada, učiti većinom samo korisne stvari. Ako imaš love, plaćaj, dobro i državi. Svakom svršenom diplomci država da obezbedi praksu, makar radio za siću. Praksa u trajanju od najmanje godinu dana.

Uvesti uniforme u škole, radne akcije čišćenja okoline, vojni rok.

Politika prema Kosovu jasno definisana. Ko prekrši, ide u zatvor. U javnim ustanovama ne smeju raditi ljudi koji su stranački obojeni. Nepotizam-krivično delo. Nema zapošljavanja preko stranke, taman da se i stranke pročiste od parazita.

Zakonom zabraniti SNS, SPS, SRS, JS, JUL. Konfiskacija imovine, hapsiti lopove, poternice. Očistiti Srbiju od mafije, lopova političara i huligana.

Najveće plate u državi da imaju profesori i lekari. Obavezno da postoji fond za lečenje ljudi od retkih bolesti.
Nikad nisu odavali ok utisak. Ima dosta ljudi koji kazu da su glasali za SNS u pocetku pa se sad kao kaju da nisu znali ko je Vucic i sta su presvuceni radikali. Prespavali 90e izgleda. Jednom radikal uvek radikal. Otpad proslih vremena i nista drugo. Licno bih pljunuo sebe da sam ikad za njih/SPS glasao

Takođe.

Slažem se sa Koniljom u većini napisanog.

Ne slažem u potpunosti u delu oko privatnih fakulteta. Nije svaki privatan fakultet ili srednja škola katastrofalna.

Za one ne ispunjavaju minimum kriterijuma, u potpunosti se slažem da ih treba dekretom zabraniti.

Inače sam alumnista državnog fakulteta BU.

tuzni skupe ee.jpg

Zar nije Ustav već obavezan u srednjim školama? Ili su nešto menjali? U moje vreme je bio obavezan i to čini mi se u 4. srednje.

Voleo sam taj predmet. I Sociologiju isto, što se tiče tih društveno-političkih.

Inače slažem se sa Koniljom u većini napisanog.
Naravno, mislio sam na fantomske fakultete. Mogu privatni, ali mora biti stroža kontrola kvaliteta nastave. Moguće se korekcije, bitna je suština.

Novosadski studenti danas organizuju skup: Prvo blokada raskrsnice kod Promenade, pa ćutanje

Uprkos tome što je pomerena sednica Skupštine grada planirana za danas, studenti koji su najavili izlazak ispred Skupštine održaće skup.Okupljanje je u 10 časova na platou između FTN-a i Pravnog fakulteta, a potom će se pešačiti do Promenade gde će skoro sat i po, tačnije od 10.20 do 11.52 časa biti blokirana raskrsnica Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.

Potom će u 11.52 časa održati 15-minutni pomen poginulima u padu nadstrešnicSednica Skupštine Novog Sada odložena je po drugi put u nedelju dana. Kako se navodi u obaveštenju koje potpisuje predsednica Skupštine grada Dina Vučinić, održavanje sednice odlaže se za ponedeljak, 30. decembar u 10 časova. Sednica je odložena po članu koji navodi da ne postoji kvorum potreban za rad.
Gradskoj vlasti koja je drugi put u nedelju dana otkazala zasedanje gradske skupštine, posle najave studenata da će izaći ispred zgrade u Žarka Zrenjanina ali i zahteva studenata da pristvuju zasedanju gradskog parlamenta, poručuju:

"Reagovaćemo svaki put na vaše pokušaje ignorisanja naših zahteva", napisali su studenti u blokadi na Instagramu.e.

Naravno, mislio sam na fantomske fakultete. Mogu privatni, ali mora biti stroža kontrola kvaliteta nastave. Moguće se korekcije, bitna je suština.

Kako su odlepili što im nije iz prve prošao zakon o finansiranju stranih fakulteta, a u prevodu to bi bili njihovi cirkusi od fakulteta iz Bosne, Univerzitet Bijeljina i sl, eventualno nešto iz CG, ali srbsko podrazumeva se, da onda tu sipaju pare bez ikakve kontrole, i da se ne muče da šalju diplome odande, već da sve završavaju ekspresno ovde, mislim naravno na SNS ekipu sa diplomama fakulteta, a bez svedočanstva osnovne škole.

Studentski protesti ne mogu da ne uspeju, jer su zahtevi jasni i realni, a i legalni i moralni.
Svako prosirivanje zahteva sa smenom Vucica, izborima ovim i onim bilo bi neverovatno glupo i rasipanje fokusa i energije.
Postojeci zahtevi gadjaju Psiha tacno u zivac, toliko da je jadan verovatno na lekovima za smirenje.
Znaci samo fokusirano, i bez rasipanja energije.

Studentski protesti ne mogu da ne uspeju, jer su zahtevi jasni i realni, a i legalni i moralni.
Svako prosirivanje zahteva sa smenom Vucica, izborima ovim i onim bilo bi neverovatno glupo i rasipanje fokusa i energije.
Postojeci zahtevi gadjaju Psiha tacno u zivac, toliko da je jadan verovatno na lekovima za smirenje.
Znaci samo fokusirano, i bez rasipanja energije.
Samo ovo

BIA je krenula da zove studente koji se ističu na informativne razgovore

Pa normalno. Sta uopste znaci prijateljski razgovor za njih? Sigurno pitaju za koga radis, ko te placa i ubace ti program za pracenje u telefon. Klasicno zastrasivanje

Vrh