ko je trazio razgovor sa njom? i da neka gospodja izadje, da li bi je uopste prepoznali? vrv bi se samo razisli, ljudi ne znaju kako ona izgleda.Zašto ste odbili?
ko je trazio razgovor sa njom? i da neka gospodja izadje, da li bi je uopste prepoznali? vrv bi se samo razisli, ljudi ne znaju kako ona izgleda.Zašto ste odbili?
Student pokušao da uđe na tribinu SNS namenjenu mladima: "Kada su videli moj indeks izbacili su me"
Deo studenata Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu pokušao je da uđe na tribinu Srpske napredne stranke "Budućnost, a ne prošlost", koja se održava u Sava Centru, sa namerom da čuju, kako je najavljeno, koje se sve pogodnosti nude kada je reč o jeftinim stambenim kreditima za mlade i studente...n1info.rs
Jaooj, kako su mi te glibave, žvalave njuške išle na živce kada sam studirala: kao hoće da te pitaju dokle si stigao/stigla a ne kapiraju šta studiraš, pa ti mudro kažu kako treba učiti i početi još juče jer je danas već kasno te kako oni poznaju ili imaju u familiji isto jednog što studira (jer je to sve jedan isti fakultet naravno). Ne znaju ni tablicu množenja (niži jednocifreni brojevi, razume se), apstrakcija su im i predmeti iz nižih razdreda osn.šk. ali hoće da upriliče neku mudrost za tebe, da oni tebi nešto kažu na temu tvog obrazovanja! Ne treba da izlaziš niti imaš dečka/devojku da se ne bi gubilo vreme. Čini se da ih delegiraju 4 reči: " 'naš"(znaš prim.aut.), inFrakt, sumLJa i kEr za sve mudrosti koje će sa vama podeliti. Ukoliko neku reč koju izgovoriš ne razumeju, praviće se da ne čuju dobro nezavisno od godina jer bolje je biti gluv nego glup. Kada shvate (ili što bi oni rekli sFate) da si ih nadrastao sledi ono čuveno:"Lepo, lepo..." ili duboki uzdah za koji treba da pretpostaviš da je mudrost i iskustvo a ne problemi dotičnog sa varenjem. Sreća da sam se uvek ovako obuzdavala i bila smirena kao sad
Pa i ne bih se baš složio...Hajde da ne generalizujemo toliko. Ima dosta prostog sveta koji ne podnosi ni vlast, ni primitivizam i ljudi su jako bistri i normalni. Nisu se obrazovali ili dosli do visokih zanimanja. Ali moralni kompas im radi odlicno. I daleko ih je teze kupiti nego nekog "intelektualca" u Beogradu.
Gde ćeš za Novu?Jaooj, kako su mi te glibave, žvalave njuške išle na živce kada sam studirala: kao hoće da te pitaju dokle si stigao/stigla a ne kapiraju šta studiraš, pa ti mudro kažu kako treba učiti i početi još juče jer je danas već kasno te kako oni poznaju ili imaju u familiji isto jednog što studira (jer je to sve jedan isti fakultet naravno). Ne znaju ni tablicu množenja (niži jednocifreni brojevi, razume se), apstrakcija su im i predmeti iz nižih razdreda osn.šk. ali hoće da upriliče neku mudrost za tebe, da oni tebi nešto kažu na temu tvog obrazovanja! Ne treba da izlaziš niti imaš dečka/devojku da se ne bi gubilo vreme. Čini se da ih delegiraju 4 reči: " 'naš"(znaš prim.aut.), inFrakt, sumLJa i kEr za sve mudrosti koje će sa vama podeliti. Ukoliko neku reč koju izgovoriš ne razumeju, praviće se da ne čuju dobro nezavisno od godina jer bolje je biti gluv nego glup. Kada shvate (ili što bi oni rekli sFate) da si ih nadrastao sledi ono čuveno:"Lepo, lepo..." ili duboki uzdah za koji treba da pretpostaviš da je mudrost i iskustvo a ne problemi dotičnog sa varenjem. Sreća da sam se uvek ovako obuzdavala i bila smirena kao sad
Televisia presenta ili postala sam svoja mama (koja je ceo svoj život volela mlade ljude): kako me oduševljava ova sveža studentska energija, smisao za humor, osmišljavanje duhovitih parola, njihova smirenost i potezi koji su zreliji za njihovu "životnu dob" nego što je bilo kod moje generacije.
P.S. Svesna sam da prethodna rečenica zvuči kao reklama za omekšivač za veš sa planinskim mirisom al' šta ću kad je tako, osećaj kao da izroniš na površinu i udahneš svež, divan vazduh.
Lol pa nismo mi ovde javne licnosti (valjda) niti kandidati za neku javnu funkciju (valjda) pa da moramo biti politicki korektni a ni ovaj forum nije medij sa nacionalnom frekvencijom pa da ima toliki uticaj da bi ovakvo glagoljanje bilo od koristi vlasti..Опет ја паметујем:
Поделе на глупе и паметне, крезаве и лепе, партизане и четнике, звездаше и партизановце, домаће и дођоше, неписмене и просвећене имају само једну сврху - завади па владај.
Сваки пут кад овако генерализујете неку групу, макар и били у праву, радите у корист власти.
Nisu iste podele na Zvezdaše i Partizanovce (i jedni i drugi navijaju za tzv. Titove blizance) i podela između glasača SNSa i protivnika SNS. Ili npr na glasače SNSa i ljude sa minimumom mozga i integriteta.
Ogromna većina prostaka i debila se loži na SNS.
Пошто живимо у демократији постоји један проблем што је глас једног малоумника једнак гласу једног Тесле.Lol pa nismo mi ovde javne licnosti (valjda) niti kandidati za neku javnu funkciju (valjda) pa da moramo biti politicki korektni a ni ovaj forum nije medij sa nacionalnom frekvencijom pa da ima toliki uticaj da bi ovakvo glagoljanje bilo od koristi vlasti..
I da 99% ljudi koji puše pink/happy propagandu doslovce su maloumni, sorry...
nismo mi ovde javne licnosti (valjda) niti kandidati za neku javnu funkciju (valjda) pa da moramo biti politicki korektni
Nadam de da kapiras da je prvi pasus nama ovde potpuno jasan,Пошто живимо у демократији постоји један проблем што је глас једног малоумника једнак гласу једног Тесле.
Колико год изгледало невероватно за демократску победу су вам потребни и гласови малоумника (изгледа да их имамо више него Тесли) тако докле год их вређали они ће гласати за оне који ох не вређају.
Зато кажем да треба променити наратив, не ради политичке коректности већ ради победе.
Sugerišeš...
Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš, nismo se često sretali ali svakako si mi uvek delovao kao neko ko sigurno nije zadovoljan ovim brlogom od zemlje. Npr kad smo komentarisali stupidarije na polju energetske politike vlasti.Пошто живимо у демократији постоји један проблем што је глас једног малоумника једнак гласу једног Тесле.
Колико год изгледало невероватно за демократску победу су вам потребни и гласови малоумника (изгледа да их имамо више него Тесли) тако докле год их вређали они ће гласати за оне који ох не вређају.
Зато кажем да треба променити наратив, не ради политичке коректности већ ради победе.