Šta je novo?

Izbori 2024

Podseća na 14. kongres CK SKJ. Kažu li šta delegati iz Hrvatske i Slovenije?

Informerologija
Screenshot_20241225_210205_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Ово у Сава Центру је већ прејадно. Трансфер блама-Чаушеску моменти. Склонити Хуљу што пре. Од свега на крају, остао је само јадан и негледљив до неподношљивости (никад није ни био другачији али сад је достигао дно).

ПС: У ових два месеца остарио је 5 година.

Он у наредне две године "затвара" око 7 милијарди евра, по мојој рачуници, само на грађевинским пројектима.

Оне су му требале бити врхунац каријере а сва је прилика да ће му бити најгоре у досадашњем животу. Зато мислим да је сада спреман на све. Он је већ у позицији пуковник или покојник.

Студенти су одлично започели али бојим се да ћемо ми остали морати завршити. Битно је и народу да схвати да како нема ни за Хуљу средњег решења, нема га ни за нас.

Мала тема за размишљање пошто се приближавамо још једном 12-о годишњем циклусу "промене" власти:

Држава је наша.
Власт бирамо да државом управља у наше име.
Правила игре су Устав и закони.
Ако оставимо иста правила игре и не надзиремо власт нема везе кога доведемо, резултат ће бити исти, људи су кварљива роба.

Studenti trebaju da uce, a ne da blokiraju fakultete

Pogledajte prilog 224313
Jaooj, kako su mi te glibave, žvalave njuške išle na živce kada sam studirala: kao hoće da te pitaju dokle si stigao/stigla a ne kapiraju šta studiraš, pa ti mudro kažu kako treba učiti i početi još juče jer je danas već kasno te kako oni poznaju ili imaju u familiji isto jednog što studira (jer je to sve jedan isti fakultet naravno). Ne znaju ni tablicu množenja (niži jednocifreni brojevi, razume se), apstrakcija su im i predmeti iz nižih razdreda osn.šk. ali hoće da upriliče neku mudrost za tebe, da oni tebi nešto kažu na temu tvog obrazovanja! Ne treba da izlaziš niti imaš dečka/devojku da se ne bi gubilo vreme. Čini se da ih delegiraju 4 reči: " 'naš"(znaš prim.aut.), inFrakt, sumLJa i kEr za sve mudrosti koje će sa vama podeliti. Ukoliko neku reč koju izgovoriš ne razumeju, praviće se da ne čuju dobro nezavisno od godina jer bolje je biti gluv nego glup. Kada shvate (ili što bi oni rekli sFate) da si ih nadrastao sledi ono čuveno:"Lepo, lepo..." ili duboki uzdah za koji treba da pretpostaviš da je mudrost i iskustvo a ne problemi dotičnog sa varenjem. Sreća da sam se uvek ovako obuzdavala i bila smirena kao sad 😇

Televisia presenta ili postala sam svoja mama (koja je ceo svoj život volela mlade ljude): kako me oduševljava ova sveža studentska energija, smisao za humor, osmišljavanje duhovitih parola, njihova smirenost i potezi koji su zreliji za njihovu "životnu dob" nego što je bilo kod moje generacije.
P.S. Svesna sam da prethodna rečenica zvuči kao reklama za omekšivač za veš sa planinskim mirisom al' šta ću kad je tako, osećaj kao da izroniš na površinu i udahneš svež, divan vazduh.

Hajde da ne generalizujemo toliko. Ima dosta prostog sveta koji ne podnosi ni vlast, ni primitivizam i ljudi su jako bistri i normalni. Nisu se obrazovali ili dosli do visokih zanimanja. Ali moralni kompas im radi odlicno. I daleko ih je teze kupiti nego nekog "intelektualca" u Beogradu.

Niko ne trvrdi da je neobrazovan=glup ali u redovima oduševljivača likom i delom ... i bezrezervnom podrškom će se češće naći nižeobrazovani sloj ljudi nego što je to slučaj kod mislećeg stanovništva koje ima svoj stav donesen na osnovu zaključaka do kojih dođe sam kao posledicu saznavanja i informisanja kao i znanja stečenih tokom života a da nisu otvaranje čepa na flaši ostacima zuba ili palcem na nozi kao što je češće slučaj kod gorepomenutih.

Nigde ne pominjem"studente";):

Poslednja izmena:
Hajde da ne generalizujemo toliko. Ima dosta prostog sveta koji ne podnosi ni vlast, ni primitivizam i ljudi su jako bistri i normalni. Nisu se obrazovali ili dosli do visokih zanimanja. Ali moralni kompas im radi odlicno. I daleko ih je teze kupiti nego nekog "intelektualca" u Beogradu.
Pa i ne bih se baš složio...

Vučić je i došao na vlast tako što je omađijao i okupio mnoge prostake po Srbiji, a na vlasti ostaje tako što je posle putem Lelekomvih TV paketa i jeftinih """novina""" omađijao i ostatak tih prostaka.

Svuda po manjim mestima, pogotovu tamo gde vladaju razne Jutke, Butke, Palme, Safeti... Lelekom ima monopol nad TV a SNS glasila nad novinama. I onda kad 12 ili koliko već godina tovariš nekog glupaka da je Đilas bio premijer koji je uveo Srbiju u NATO, a Vučić je jedva isčupao i spasio, ljudi posle 1000. ponavljanja to uzmu kao nešto opšte poznato, što se ni ne dovodi u pitanje.

A dovoljno je pogledati i kako im izgledaju okupljeni na mitinzima. Sve dragstor ekipe, cigamala, socijalni slučajevi, pijanci, prosjaci, muljatori...

Poslednja izmena:
Jaooj, kako su mi te glibave, žvalave njuške išle na živce kada sam studirala: kao hoće da te pitaju dokle si stigao/stigla a ne kapiraju šta studiraš, pa ti mudro kažu kako treba učiti i početi još juče jer je danas već kasno te kako oni poznaju ili imaju u familiji isto jednog što studira (jer je to sve jedan isti fakultet naravno). Ne znaju ni tablicu množenja (niži jednocifreni brojevi, razume se), apstrakcija su im i predmeti iz nižih razdreda osn.šk. ali hoće da upriliče neku mudrost za tebe, da oni tebi nešto kažu na temu tvog obrazovanja! Ne treba da izlaziš niti imaš dečka/devojku da se ne bi gubilo vreme. Čini se da ih delegiraju 4 reči: " 'naš"(znaš prim.aut.), inFrakt, sumLJa i kEr za sve mudrosti koje će sa vama podeliti. Ukoliko neku reč koju izgovoriš ne razumeju, praviće se da ne čuju dobro nezavisno od godina jer bolje je biti gluv nego glup. Kada shvate (ili što bi oni rekli sFate) da si ih nadrastao sledi ono čuveno:"Lepo, lepo..." ili duboki uzdah za koji treba da pretpostaviš da je mudrost i iskustvo a ne problemi dotičnog sa varenjem. Sreća da sam se uvek ovako obuzdavala i bila smirena kao sad 😇

Televisia presenta ili postala sam svoja mama (koja je ceo svoj život volela mlade ljude): kako me oduševljava ova sveža studentska energija, smisao za humor, osmišljavanje duhovitih parola, njihova smirenost i potezi koji su zreliji za njihovu "životnu dob" nego što je bilo kod moje generacije.
P.S. Svesna sam da prethodna rečenica zvuči kao reklama za omekšivač za veš sa planinskim mirisom al' šta ću kad je tako, osećaj kao da izroniš na površinu i udahneš svež, divan vazduh.
Gde ćeš za Novu?

Опет ја паметујем:
Поделе на глупе и паметне, крезаве и лепе, партизане и четнике, звездаше и партизановце, домаће и дођоше, неписмене и просвећене имају само једну сврху - завади па владај.

Сваки пут кад овако генерализујете неку групу, макар и били у праву, радите у корист власти.

Nisu iste podele na Zvezdaše i Partizanovce (i jedni i drugi navijaju za tzv. Titove blizance) i podela između glasača SNSa i protivnika SNS. Ili npr na glasače SNSa i ljude sa minimumom mozga i integriteta.

Ogromna većina prostaka i debila se loži na SNS.

Опет ја паметујем:
Поделе на глупе и паметне, крезаве и лепе, партизане и четнике, звездаше и партизановце, домаће и дођоше, неписмене и просвећене имају само једну сврху - завади па владај.

Сваки пут кад овако генерализујете неку групу, макар и били у праву, радите у корист власти.
Lol pa nismo mi ovde javne licnosti (valjda) niti kandidati za neku javnu funkciju (valjda) pa da moramo biti politicki korektni a ni ovaj forum nije medij sa nacionalnom frekvencijom pa da ima toliki uticaj da bi ovakvo glagoljanje bilo od koristi vlasti..

I da 99% ljudi koji puše pink/happy propagandu doslovce su maloumni, sorry...

Nisu iste podele na Zvezdaše i Partizanovce (i jedni i drugi navijaju za tzv. Titove blizance) i podela između glasača SNSa i protivnika SNS. Ili npr na glasače SNSa i ljude sa minimumom mozga i integriteta.

Ogromna većina prostaka i debila se loži na SNS.

Lol pa nismo mi ovde javne licnosti (valjda) niti kandidati za neku javnu funkciju (valjda) pa da moramo biti politicki korektni a ni ovaj forum nije medij sa nacionalnom frekvencijom pa da ima toliki uticaj da bi ovakvo glagoljanje bilo od koristi vlasti..

I da 99% ljudi koji puše pink/happy propagandu doslovce su maloumni, sorry...
Пошто живимо у демократији постоји један проблем што је глас једног малоумника једнак гласу једног Тесле.

Колико год изгледало невероватно за демократску победу су вам потребни и гласови малоумника (изгледа да их имамо више него Тесли) тако докле год их вређали они ће гласати за оне који их не вређају.

Зато сматрам да треба променити наратив, не ради политичке коректности, већ ради победе а да они који инсистирају на поделама раде у корист власти.

Пошто живимо у демократији постоји један проблем што је глас једног малоумника једнак гласу једног Тесле.

Колико год изгледало невероватно за демократску победу су вам потребни и гласови малоумника (изгледа да их имамо више него Тесли) тако докле год их вређали они ће гласати за оне који ох не вређају.

Зато кажем да треба променити наратив, не ради политичке коректности већ ради победе.
Nadam de da kapiras da je prvi pasus nama ovde potpuno jasan,
ja se licno potpuno slazem i sa drugim pasusom,
Ali dozvolices da na jednom anonimnom forumu nazovemo stvari pravim imenom i ne zabadamo glave u sopstvene bulje.
A sto se tice opoziciono nastrojenih ljudi koji izlaze u javnost ili se i kandiduju za nesto, moj im je i do sad bio savet da "ispoštuju" i maloumnike koliko god je to moguće.

Колико год изгледало невероватно за демократску победу су вам потребни и гласови малоумника (изгледа да их имамо више него Тесли) тако докле год их вређали они ће гласати за оне који ох не вређају.

Зато кажем да треба променити наратив, не ради политичке коректности већ ради победе.
Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš, nismo se često sretali ali svakako si mi uvek delovao kao neko ko sigurno nije zadovoljan ovim brlogom od zemlje. Npr kad smo komentarisali stupidarije na polju energetske politike vlasti.

Ovo pišem da i Sodarac vidi, da ne bude nekih predrasuda ko je čiji.

Elem, kapiram ja to što kažeš. Prošli smo kroz tu temu više puta na ovoj temi. Ukratko, stav nekih od nas ovde je da velikom delu ljudi koji se istinski lože na SNS (dakle ne govorim o oportunistima i prostitutkama), prosto ne možeš pomoći i ne možeš promeniti rezone i stavove. Možeš da im dovedeš i sve najbolje od opozicije, i svu struku i intelektualce u kuću da im crtaju i predaju zašto nije normalno ložiti se na neke stvari... oni bi opet nastavili po starom. Neki bi te možda skapirali i privremeno se složili, ali već posle mesec dana konzumiranja Lelekoma, Deformera, Pinka, čaršijskih priča... opet bi se vratili na staro. Morao bi kao sa decom, da bdiš nad njima i stalno ih koriguješ i vučeš na pravi put i rezon. A nema u Srbiji 700.000, pa čak ni 200.000, čak ni 2.000 zaluđenika spremnih da batale sve u svojim životima da bi išli po Srbiji i iznova objašnjavali šupljim tikvama koje se lože na Vučića, Slobe, Šešelje, Jutke, Butke, (pokojne) Palme, Čučke i slične debilane, zašto je nešto ispravno a nešto nije, i iznova im gasili ili menjali kanal kad god upale Pink, V92, Drvu, RTS, Krepi, ili kupe Deformer, Kurir, pa i Politiku...

Nema te sile i te armije da dopre do mnogih zakržljalih lobanja širom Srbije.

To je onako ukratko, pisao bih sad opet šire, ali trenutno me baš mrzi ovako preko telefona. Ne zameri ako iskopam neki stari post na tu temu pa prekopiram, samo da ne tapkam sad predugo.

A što se tiče izbora, njih je SNS izgubio u mnogim mestima širom Srbije. Ali su ih ovi onda pokrali kad su doveli Dodikova krda i razne socijalne slučajeve i cigamale. Ali poenta je dakle da i po načelima demokratije, više mesta u Srbiji jeste izreklo da ne želi više SNS na vlasti. Ali su ovi to pokrali, a zapad im to aminovao.

Poslednja izmena:
Мислим да квалитетни и слободни јавни форуми имају већи утицај него што се на први поглед чини и да праве промене настају малим делима сваког од нас.

Можда сте баш ви оно зрно које ће превагнути тас ;)

Такође ми се чини да иако има доста народа по политичким екстремима права борба за промену је за оне који су између две ватре, а за њих се треба борити.

Разумем шта хоћете да кажете а квалитет ове дискусије се препознаје кад се може пристојно разговарати и кад се са неким не слажеш.

Хвала.

Opšte je poznato da je Vučić u dva navrata izgubio u Beogradu, ali je na kraju navukao pobedu preko RIK-a. Poslednji put bi izgubio da ga čak ni krađa ne bi spasila. Imali smo bojkot dela opozicije što je dovelo do toga da su nam rezultati nerealni.

Ostajem pri svojoj tvrdnji da niko pametan, pošten, moralan i normalan ne može biti deo SNS-a. Oni su na samom početku i odavali neki OK utisak da si mogao da ih svariš. Sada su ogoljeni i tek se sada vidi kolika je to banda kromanjonaca. Sramota da ovakve spodobe vode državu. Mora se hitno menjati vlast, nema šta da se čeka.

Moj mišljenje:

Treba da postoje samo državni univerziteti, privatne ukinuti. Isto važi i za privatne škole. Povećati broj mesta na fakultetima, pogotovu za samofinansiranje. Prilagoditi gradivo tržištu rada, učiti većinom samo korisne stvari. Ako imaš love, plaćaj, dobro i državi. Svakom svršenom diplomci država da obezbedi praksu, makar radio za siću. Praksa u trajanju od najmanje godinu dana.

Uvesti uniforme u škole, radne akcije čišćenja okoline, vojni rok.

Politika prema Kosovu jasno definisana. Ko prekrši, ide u zatvor. U javnim ustanovama ne smeju raditi ljudi koji su stranački obojeni. Nepotizam-krivično delo. Nema zapošljavanja preko stranke, taman da se i stranke pročiste od parazita.

Zakonom zabraniti SNS, SPS, SRS, JS, JUL. Konfiskacija imovine, hapsiti lopove, poternice. Očistiti Srbiju od mafije, lopova političara i huligana.

Najveće plate u državi da imaju profesori i lekari. Obavezno da postoji fond za lečenje ljudi od retkih bolesti.

Poslednja izmena:
Vrh