Šta je novo?

Izbori 2024

Неки утисци:
Смрадови искористили хитну помоћ током минута ћутања. БИА је зло, и можда није зло на нивоу УДБЕ/ДБ, штазија, секуритатеа и других, можда није најбруталнија, али ова служба на челу с Орлићем је најјајарска служба безбедности у историји човечанства
Загортенејка нас позвала исте секунде на разговор. Наравно да смо одбили, те ћемо сад да чујемо по свим медијима како нисмо за разговор већ за хаос и тако те форице. Мислим да нико није предвидео да ће нас на месту позвати, то је грешка. Направиће правници групу која ће да ступи у контакт с нетужитељком. Кад су рекли то, звиждали су људи, мало ме то изненадило, јер ипак треба да крене разговор с њом (разговор - никако преговори! Сви захтеви!)
Посебно леп тренутак на крају, говор професора с правног и химна

1000012671.jpg

Шапке ретард укида троле. Из дана у дан разара јавни превоз горе него санкције и инфлација 93е.

Ово се заоштрава. Режим не да не попушта него убрзано метастазира а студенти хвала Богу неће никуд.
Ценим да Монструм рачуна да остави факултете у блокади и до краја мандата ако треба и да му се опет пали она лампица личне користи - Ето, још мање образованих и одшколованих. Добродошли у СНС.

Мора просвета, јавни сектор да устане а ваљало би и да се робови из такозваних грин-филд инвестиција побуне, па да се изврши притисак и на спољни фактор кој чува овај режим.

Država je zrela za uvođenje vanrednog stanja i Obznane V_2.0.

Мора просвета, јавни сектор да устане а ваљало би и да се робови из такозваних грин-филд инвестиција побуне, па да се изврши притисак и на спољни фактор кој чува овај режим.
Tako je. Svako za svoju struku i svako u nadlezne institucije.
Pravnici za pravo, pravac tuzilastvo
Medicinari za medicinu, pravac ministarstvo zdravlja, solidarnost za Dugalića
Saobracajci za saobracaj, pravac ministarstvo za saobracaj, skupstina grada Beograda, ovi beskicmenjaci što dozvoljavaju vaterpolisti da bilo sta odlučuje da osete strah
Nema više niko šta da izgubi, sva struka u ovoj zemlji je razrešena svih odluka

Pa njemu je gore da ga ignorisu, nego da 100.000 ljudi vice "Vucicu pederu".
Znaci samo na ignore, treba ici kod ovog nize rangiranog olosa, da ukapiraju da su oni na udaru, i da ih Psiho ne moze zastitii, npr kod Zagorke Dolovac.
Једина ствар која ми је на протесту засметала је што су га поменули у скандирању, то га јача.

Иначе због начина на који размишљам (како да се нешто лоше не понови) чини ми се да су захтеви студената скромни.

Потребно је направити систем који би веома отежао било којој власти да ову трагедију понови.

По мени за проблем грађевинарства је неопходно:
1. Сва техничка документација електронски архивирана и потписана на ЦЕОП-у
2. Отворен увид у сваку документацију на ЦЕОП-у у којој има јавног финансирања
3. Избор представника инж. коморе да зависи само од гласања свих чланова коморе.
4. Обавезан периодични технички преглед објеката.

Mislim da zaista nema razloga za razgovor i/ili pregovore sa Zagorkom. Ona treba da radi svoj posao, da se obraća javnosti i da poštuje zakon. Ako su joj potrebni studenti da joj u razgovoru to saopšte (ili još gore, da pregovaraju sa njom za to), onda ona ne zaslužuje svoju poziciju niti struku.

Trebalo se sastati sa Zagorkom uz kamere naravno. Jedino pitanje za nju jeste zašto se kao državni tužilac niste obratili društvu 2 meseca od zločina ili uopšte više godina niko ne zna vas. Zašto onda primate platu?

Ovako ići kod na protest kod Zagorke i ne hteti otići na razgovor je suludo.

Kad smo pre 10 godina išli na protest ispred Višeg ja mog tužilaštva zbog rušenja u Hercegovačkoj isto nas je ignorisalo, samim tim pokazalo za koga rade (ne za narod i društvo).

Sa zaduženim za sprovođenje zakona nema pregovora kada se traži da sprovode svoja zakonska ovlašćenja i obaveze. To je kao kada ja prijavim saobraćajnoj policiji očigledno i nedvosmisleno kršenje zakona i saobraćajne prekršaje koje oni izbegavaju da sankcionišu na izvesnim lokacijama, a oni mi odgovaraju "pa samo vi ste prijavili". To me ne zanima, vi ste dužni i ovlašćeni da sprovodite zakon, ne da se sa mnom objašnjavate i izmišljate kretenske izgovore. To sam rekao načelniku kada me je zvao na razgovor, a da bi pokušao da mi objasni da moram tolerisati kršenja zakona, jer grad nije u stanju da organizuje infrastrukturu i saobraćaj. Nakazna država, potpuno metastazirana.

Država po meri krezavih maloumnika sa "periferije" iako i dalje nemaju ni kanalizaciju ni bilo kakvu krštenu ifnrastrukturu dostojnu 21vog veka a o kulturnim i obrazovnim sadržajima da ne govorimo posle čak 12godina - ništa to nema veze jer im se konačno neko "obraća" pa im je puno srce i bez pogovora glasaju za te
pa čak i oj da biju nezahvalnu omladinu koja protestvuje protiv njihovih miljenkia...

@Karlo del Ponte ako si kojim slucajem u BG tokom blokade možeš da posetis studente saobracajnog, verujem da bi im značilo da čuju tvoje iskustvo u vezi protesta i borbe za zeleznicu
Ja jednom godišnje dolazim u Srbiju. Ono što je tragikomedija, hteo sam da za vreme svojih dolazaka da sarađujem sa opozicijom, da se napravi nešto jednostavno relevantno i popularno za saobraćaj, ali mrtvo more. A moje vreme nije neograničeo. Jedino sa CLS, koji je nevladina organizacija imam kontinuitet saradnje i konsultovanje oko važnih tema. Ali oni nisu stranka na izborima,

Vrh