Šta je novo?

Izbori 2024

NSPM istrazivanje, Leto 2023.

Raduje me i uliva nadu sto ima dosta ljudi koji su protiv EU.

Да ли подржавате улазак Србије у ЕУ?вредности у процентима
Да43.7%
Не46.7%
немам став / без одговора9.6%
Укупно100,0%

U realnosi ove brojke su zapravo takve da je stabilna većina za ulazak u EU. Da smo recimo bliže tom članstvu ili da su u EU otvoreniji ka proširenju preostalih zemalja poput Crne Gore i Srbije, procenat onih koji su za bi vrlo brzo porastao bar na 60%. Nemam neki dokaz za to, samo mislim da neki ljudi u ovi anketama odgovaraju po principu ako neće oni nas, neću ni ja njih.

Inače zanimljiva su dva pitanja:
1690226876216.png

1690226895692.png

Hoće li mi neko objasniti kako su odgovori na ova dva, suštinski slična pitanja, ovako različiti?

U realnosi ove brojke su zapravo takve da je stabilna većina za ulazak u EU. Da smo recimo bliže tom članstvu ili da su u EU otvoreniji ka proširenju preostalih zemalja poput Crne Gore i Srbije, procenat onih koji su za bi vrlo brzo porastao bar na 60%. Nemam neki dokaz za to, samo mislim da neki ljudi u ovi anketama odgovaraju po principu ako neće oni nas, neću ni ja njih.

Pogledajte prilog 168257

Pogledajte prilog 168258

Hoće li mi neko objasniti kako su odgovori na ova dva, suštinski slična pitanja, ovako različiti?
Sludjen narod, sve se krije pa ne zna niko sta da misli. Milsim da je realno da bar 80% kaze da ne zna sta da misli o tome.

Posto su protesti propali, posto smo kukavice, posto Opozicija ide u Ambasadu po misljenje, MMF i Black Rock dolaze po svoje. O tome sam pisao pre godinu dana. Tuzno je, ali ja sam izgleda jedan od boljih analiticara (ovde ide sarkazam). Sve sam predvideo, pocevsi od ukidanja trolejbuskogf saobracaja, sve do propasti protesta i ovoga.​

Crno ispod nokata ce nam uzeti. Kosovo, litijum, Javna preduzeca, EPS. Najsladji kolac za ekipu iz Black Rock-a su vodovodi. Zacepim ti cenu vode pa ti uz osmeh pricam o slobodnom trzistu.​

Ali zasluili smo, mozda ja nisam, ali kao kolektiv, zasluzili smo ovo.​

Н1: Влада не одустаје од закона о привредним друштвима, јавна предузећа прелазе у АД и ДОО, тврди се - „без намере продаје“

Kom kolektivu ti pripadaš MC? Kako se zovete vi što ste na račun bliskosti sa vlasti izbegli sve ratove devedesetih, pa hteli da se vratite i privatizujete sve što je ostalo?

Neko nas ubeđuje da je propao protest gde par hiljada ljudi dođe pod __crvenim meteo alarmom__.

Sada sam još optimističniji nego pre pet minuta.
😂😂

Kom kolektivu ti pripadaš MC? Kako se zovete vi što ste na račun bliskosti sa vlasti izbegli sve ratove devedesetih, pa hteli da se vratite i privatizujete sve što je ostalo?
Ja sam privatizovao do sada uspesno samo svoje gace.
A devedestih sam dobio pendrek zbog velike bliskosti sa SPS-om.

Pripadam u tih 5% gradjana sto protestuju.

Neko nas ubeđuje da je propao protest gde par hiljada ljudi dođe pod __crvenim meteo alarmom__.

Sada sam još optimističniji nego pre pet minuta.
😂
😂
pa i ja sam bio. Hodao sam i ja, ali mislim da je sve propalo. Vodjstvo protesta nas je prodalo, a mi hodamo jer vis ene mozemo da ponosimo Hulju.
Ali njega boli uvo za nas.

Ovo smo mi. beskrajno foliranje, junacenje, srbovanje. I beskrajna spremnost da sluzimo bilo koga, cak i neprijatelje.

КоССев: Након демонстративног скидања униформи почетком новембра 2022, од данас нови српски полицајци патролирају улицама Северне Митровице у униформама „полиције Косова“

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 168257

Pogledajte prilog 168258

Људи углавном нису ништа информисани о Шолц-Макроновом предлогу.

Treba se radovati razvoju dogadjaja i daljoj degradaciji EU.
EU i ako se raspadne evropske zemlje koje su činile tu zajednicu će naći načina da sarađuju opet jer će uvideti gde im interes leži.

Ko će hteti da sarađuje sa korumpiranim malim rusima na Balkanu u tom slučaju? Odakle će se isplaćivati plate i penzije kad više ne bude pristupnih fondova, donacija, nepovratnih sredstava i svega onoga od čega sad ova država koliko toliko preživljava?

Mi ekonomiju i industriju nemamo, 40+ godina živimo od donacija te iste EU

EU i ako se raspadne evropske zemlje koje su činile tu zajednicu će naći načina da sarađuju opet jer će uvideti gde im interes leži.

Ko će hteti da sarađuje sa korumpiranim malim rusima na Balkanu u tom slučaju? Odakle će se isplaćivati plate i penzije kad više ne bude pristupnih fondova, donacija, nepovratnih sredstava i svega onoga od čega sad ova država koliko toliko preživljava?

Druže nismo mi tu zbog nas. Ako treba da poginemo za KGB neka tako bude.

Sa prvim delom se slazem, drugi deo je potpuna budalastina.

Kakve crne donacije i pristupni fondovi, samo IT usluga smo izvezli prosle godine vise nego sto smo donacija od EU dobili za 10 poslednjih godina.

Rumunija, Bugarska, Grcka, Hrvatska, oni bi vec imali razloga za brigu, jer dobijaju ozbiljne pare, red velicine vise od nas. Pa se opet ni za njih ne bi moglo reci da zive od donacija.

Kakve crne donacije i pristupni fondovi, samo IT usluga smo izvezli prosle godine vise nego sto smo donacija od EU dobili za 10 poslednjih godina.
Ti veruješ u tu priču? Ako i jeste tačno gde su onda te pare završile? Zašto se država opet zadužuje za 1,2 milijardu € ako nam IT izvoz ide tako dobro?

Ti veruješ u tu priču? Ako i jeste tačno gde su onda te pare završile? Zašto se država opet zadužuje za 1,2 milijardu € ako nam IT izvoz ide tako dobro?
Nije to Deda Mraz pa da se veruje. Postoje konkretni podaci.

Vise je ta prica o tome da zivimo od tudjih donacija bajka, jer nema utemeljenja u realnosti.

Drzave se zaduzuju i razduzuju konstantno, i daleko bogatije, i daleko siromasnije od nas, i sa jacim i sa slabijim IT sektorima.

Ima, postoje konkretni podaci kao i za ovo što se tiče IT izvoza.
Osim toga od čega se živelo dok IT sektor nije zaživeo?
Izgleda da si nekako protumacio moju izjavu

'izveli smo vise IT-a za godinu dana nego sto smo dobili donacija od EU za deset godina'
kao
'samo od IT-a zivimo danas'.

Ja to nisam rekao. IT je samo primer, mogao sam isto tako navesti izvoz kukuruza.

Godisnji budzet Srbije je trenutno nekih 18 milijardi evra.
Godisnji IT izvoz je nekih 4 milijarde (i ne zavrsi sve u budzetu).

Donacije EU za poslednjih 10 god su ukupno oko 3 milijarde evra.

Znaci naravno da ne zivimo samo od IT-a, to je samo deo prihoda drzave. Medjutim, donacije EU su za barem red velicine manji deo ukupnih prihoda. I stoga prica 'da zivimo od donacija EU' nikako ne stoji.

Investicije su druga stvar, ali te investicije bas i nisu poklon.

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

E al ajde kada ovakve gnjide od političmara lažu i muljaju oko inflacije i kupovne moći, jer to od njih čovek i očekuje... ali kada vidim više puta na forumu, od nekoliko članova (a koji šatro nisu SNS kategorija) da pišu kako je nikad bolje i kako se zarađuje po 4 minimalca i ima za 5 potrošačkih korpi... ne znam da li da povratim ili da propadnem u zemlju.

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

E al ajde kada ovakve gnjide od političmara lažu i muljaju oko inflacije i kupovne moći, jer to od njih čovek i očekuje... ali kada vidim više puta na forumu, od nekoliko članova (a koji šatro nisu SNS kategorija) da pišu kako je nikad bolje i kako se zarađuje po 4 minimalca i ima za 5 potrošačkih korpi... ne znam da li da povratim ili da propadnem u zemlju.

Код мене у крају на неком киоску прошле године пљескавица била 180 дин, а сад је 350, пре пар месеци сникерс чоколадица у Максију је била 49 дин данас је 84,
а за свакодневне прехрамбне производе више нико и не може да испрати константно повећање цена,
треба поменути и податак Републичког завода за статистику да за мај 2023. медијална зарада износи 66.244 дин.

Vrh