Šta je novo?

Izbori 2024

Ovaj projekat izgleda vrhunski - da li mi mozes poslati i link ka tom projektu sto neki forumasi spominju (verujem da je i taj projekat vrhunski, nego ne mogu da ga nadjem na forumu)

Drago mi je sto ti se svidja.

Inače ne mogu da ti dam link ka ovom drugom projektu jer trenutno taj projekat nije još izašao u javnosti.

Razumem naravno, svakako sam na forumu pa ces verovatno predstaviti kada bude u javnosti. Svaka cast jos jednom na ovom projektu na Dedinju.

Ti si kao i ja odrastao na dens zvuku kad su Modelsice pevale Noć je vedra nad Srbijom, pa ti to nedostaje 😄

A vezano za kičericu od termometra i sam sam imao takav kič, da ne misliš da je neka prozivka tebe lično... Moj termometar je bio zlatne boje u obliku sidra sa prikazom device Marije u centru i to onim realističkim prikazom, kojem je skloniji zapad, a i bunanubu bi se verovarno dopalo... a ka vrhu sidra je bio postavljen terometar... Oko bogorodice je bila svetlo plava boja, pa me je to asociralo na more, na Jadran, iako vrhunski kič, usidren je bio na zidu spavaće sobe mojih roditelja, neko vreme... 🙂Srećom, u dnevnoj sobi smo imali, naobičniji, normalni, drveni termometar...
Ма наравно ништа лично, али бабу морам да браним 😁

Поента тога да нема више Србије као мотива у песмама из Србије али се свуда спомињу Балкан, Балканци и сл. јесте да се сада музика циљано прави да има домет тзв. региона, тј. бивше Југославије, да буде питка и за Хрвате и за Македонце. Али што каже Беки нема ту никакве меке моћи, то је само роба која се продаје. Идем преко земље Србије нпр. смета затуцаним Хрватима који ту виде великосрпске поруке, али им нпр. Мене је мајка родила мајка Балканска врх песма да се говедају алкохолом уз њу.
И на крају они млади који су одрасли уз Дугмиће и Југославијо пјевај нек се чуујее или Лепу Брену и јааа сам Југооословенка на крају изнеше онај смрдљиви рат и начинише сва она злодела.
Нема ту некакве наше медијске окупације културом турбофолк-трепом, већ су наши извођачи тог жанра направили толико стерилан производ да је питак на сваком тржишту које разуме српски језик.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
A ima i onih lokal patriotskih, meni najdražih

Beograd, Beograd, ja bezobrazan. 😄

Doduše kreće sa Ovo je Balkan... pa se nastavlja u tri puta po naški je... Brega je tu nagruvao sve što se da smiksati 😄 i lokal i etno i Balkan, pa ko šta voli nek izvoli...

Па Брега направио нешто за свачији укус али опет исто стерилно :D И на крају та песма се зове ово је Балкан. Замисли да се зове Ово је Србија. Одмах би било као да је србовање.

Mitrović razume kome treba da se dodvorava, Americi. Oni će mu sačuvati bogatstvo. Mislim i da onaj Laban sa Happy TV pomalo skida gas sa Rusije. Pričao je da će Rusija pokoriti Evropu, a sada menja priču. Srbinu samo lova da uleti u džep i pevaće šta god treba.

Па Брега направио нешто за свачији укус али опет исто стерилно :D И на крају та песма се зове ово је Балкан. Замисли да се зове Ово је Србија. Одмах би било као да је србовање.

Setio sam se sad one jedne malo patetične pesme AaaaAAAAaaaaa, ovo je Srbija... nešto, govore grobovi ratnika itd...

To je pevao neki dečiji hor, čini mi se u palati Srbija i između ostalih zvanica bila je i Kolinda Grabar Kitarović... i baš sam se nadao da kamera ostane na njoj da vidim hoće li biti aplauza... 🙂 Dva puta je tapnula dlanovima posle tog izvođenja 😄 To sam upamtio... Hehehe...

Ja se tu najviše ložim na jugoslovenske pesme, one su mi imale neki zdrav naboj 😊 progresivan i nadnacionalni... Pljuni i zapevaj, moja Jugoslavijo... Onda na Beograd... Gde je sad moj Beograd... zatim Srbija i na kraju Balkan... Iz Srbije brale iz Kruševca grada...i hotel Balkan rano ujutru, a ti više nisi tu... 🙂 ali od 90tih na ovamo, ne sviđa mi se to mnogo kako zvuči sa Modelsicama, Vesnom Zmijanac i grobovi ratnika koji govore, ne znam otkad datiraju, ali zvuči jezivo... Takav je neki redosled kod mene 🙂 Jugoslovenstvu i Beogradu dajem prednost. 🙂

Mitrović razume kome treba da se dodvorava, Americi. Oni će mu sačuvati bogatstvo. Mislim i da onaj Laban sa Happy TV pomalo skida gas sa Rusije. Pričao je da će Rusija pokoriti Evropu, a sada menja priču. Srbinu samo lova da uleti u džep i pevaće šta god treba.
Bravo!
"Pevao sam Kralju, HItleru i Drazi, pevacu i Titu ako to zatrazi", mi smo kao Cigani, svako moze da naruci pesmu.

Zato je eventualna desatbilizacija Francuske i eventualno EU veoma vazna za nas (ne ovi Arapi nego reakcija domaceg stanovnistva koja sledi). Oni i USA drze SNS i Hulju na vlasti, on se plasi njih, a ne plasi se nas. U jednomtrenutku strah od Arapa potopice multikulturnu i tolerantnu Evropu koja kod nas odrzava fasizam. Multkulturalizam i liberalizam su samo skriveni fasizam. Cime se bave drzave nego zastitom interesa korporacija. To je sistem koji je jos davno osmislio Musolini.

San o EU koji je mesavina vlaznih snova gastarbajtera o Saveznoj republici Nemackoj + nostaligicna secanja na SFRJ. San o EU, kao o magicnom entitetu koji ce da resi nase probleme, a nas da promeni, da ne budemo vise ovako sebicni, pokvareni i zli, taj san mora da umre. Kad se probudimo iz sna moracemo sami da resavamo svoje probleme i da odrastemo.

Lol, to su zombirani kreteni koje za dva dana programiras da idu da se kolju medjusobno.

Kao da nismo vec sve videli sve 90ih.

Malo Pink, malo Tompson.
Bio mi je dalji rodjak iz Zagreba, decko je 96 i otkidao je na cajke, meni je bilo neprijatno jer nisam znao nijednu ali mi se dopalo koliko je apolitican i bez ikakve mrznje prema Srbiji.

Apolitican je sad, ali guta sta mu se servira. Takve okrenes za 5 dana, promenis ,,Ovo je Balkan, svi pevamo zajedno" u ,, Ovo je Balkan, tu su Srbi samo, smrt svim ostalima" i bam.

Idemoooo

,,Mladić M.A. (1992) ubijen je večeras, a na telu je imao 4 uboda nožem, dok je drugi teško ranjen B. D. (1994).

Grupa mladića sedela je na klupici večeras blizu osnovne škole u Žarkovačkoj ulici kada im je prišao napadač."

#zlatnodoba #ekonomskitigar #imaovoiunorveskoj

Idemoooo

,,Mladić M.A. (1992) ubijen je večeras, a na telu je imao 4 uboda nožem, dok je drugi teško ranjen B. D. (1994).

Grupa mladića sedela je na klupici večeras blizu osnovne škole u Žarkovačkoj ulici kada im je prišao napadač."

#zlatnodoba #ekonomskitigar #imaovoiunorveskoj
Nasilja c ebiti sve vise i vise. Takva je priroda radikalskog fasizma. Ukoliko napadi na sused nisu moguci, nasilje ce bitu medju stanovnicima.

Moze se reci da gori Francuska, a moze se reci da Arapi pale sve što ih podseca na Francusku.
Prošli put kada su bili neredi, kada je to bilo, pre desetak godina ili ranije ne mogu da se setim, isto su palili i pljačkali ali u okviru svojih geta, tako da su palili svoja kola i svoje zgrade i prodavnice. Policija ih nije pustila da pređu u druge kvartove. Ne znam kako je sada, moj drugar nije više u Francuskoj, a bio mi je izvor dobrih informacija. (zanimljiv je lik, sa ovih je prostora a postao je najveći desničar i antiimigrant koji mrzi sve "došljake")
Smiri će se ovo kao što se stalno smiri, do sledeće prilike. Problem neće da se reši, zato što ne može da se reši. Afrikaneri neće dobiti bolji status i bolje poslove zato što ne mogu do dobrih škola, mogu samo povremeno da ispuste ventil. Rođeni su u francuskoj tako da ne mogu ni da se deportuju, isto tako ne mogu se milioni držati u zatvoru u getu. Tj može još neko vreme, videćemo do kada. Verovatno dok ne postanu još brojniji i budu u velikoj većini.

Vazna stavr za one koji veruju u izbore. Cenzus se povecava. To ce eliminisati skoro svu opoziciju iz Skupstine.
Podsetimo se da samo SNS i SPS imaju vise od 5%.
Postoji mogucnost da i Djilas jedva udje, sada kada je postao dobar.
Koalicije ce imati jos visi cenzus, tak da je SNS-u osigurana debela pobeda na eventualnim izborima.

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Milenko Jovanov izjavio je da bi pre izbora bilo dobro da se obave konsultacije i razmisli o "sve češćem zahtevu građana da se podigne izborni prag i da se uvede stepenasti cenzus koji bi važio za koalicije".

Prošli put kada su bili neredi, kada je to bilo, pre desetak godina ili ranije ne mogu da se setim, isto su palili i pljačkali ali u okviru svojih geta, tako da su palili svoja kola i svoje zgrade i prodavnice. Policija ih nije pustila da pređu u druge kvartove. Ne znam kako je sada, moj drugar nije više u Francuskoj, a bio mi je izvor dobrih informacija. (zanimljiv je lik, sa ovih je prostora a postao je najveći desničar i antiimigrant koji mrzi sve "došljake")
Smiri će se ovo kao što se stalno smiri, do sledeće prilike. Problem neće da se reši, zato što ne može da se reši. Afrikaneri neće dobiti bolji status i bolje poslove zato što ne mogu do dobrih škola, mogu samo povremeno da ispuste ventil. Rođeni su u francuskoj tako da ne mogu ni da se deportuju, isto tako ne mogu se milioni držati u zatvoru u getu. Tj može još neko vreme, videćemo do kada. Verovatno dok ne postanu još brojniji i budu u velikoj većini.

Иначе имао сам прилике да се сусретнем са мароканском врстом африканера и могу рећи да су јако дрски, безобразни, неваспитани и без трунке поштовања према било коме а све у исто време док су тобоже велики верници. Имају тенденције груписања у чопоре и тада су најиритантнији. Све у свему јако антипатични и за големо заобилажење у сфим сферама живота где се можете сусрести.

Иначе имао сам прилике да се сусретнем са мароканском врстом африканера и могу рећи да су јако дрски, безобразни, неваспитани и без трунке поштовања према било коме а све у исто време док су тобоже велики верници. Имају тенденције груписања у чопоре и тада су најиритантнији. Све у свему јако антипатични и за големо заобилажење у сфим сферама живота где се можете сусрести.
Bas tako. ni "dobar dan" ni "hvala" ni "dovidjenja".

Setio sam se sad one jedne malo patetične pesme AaaaAAAAaaaaa, ovo je Srbija... nešto, govore grobovi ratnika itd...

To je pevao neki dečiji hor, čini mi se u palati Srbija i između ostalih zvanica bila je i Kolinda Grabar Kitarović... i baš sam se nadao da kamera ostane na njoj da vidim hoće li biti aplauza... 🙂 Dva puta je tapnula dlanovima posle tog izvođenja 😄 To sam upamtio... Hehehe...

Ja se tu najviše ložim na jugoslovenske pesme, one su mi imale neki zdrav naboj 😊 progresivan i nadnacionalni... Pljuni i zapevaj, moja Jugoslavijo... Onda na Beograd... Gde je sad moj Beograd... zatim Srbija i na kraju Balkan... Iz Srbije brale iz Kruševca grada...i hotel Balkan rano ujutru, a ti više nisi tu... 🙂 ali od 90tih na ovamo, ne sviđa mi se to mnogo kako zvuči sa Modelsicama, Vesnom Zmijanac i grobovi ratnika koji govore, ne znam otkad datiraju, ali zvuči jezivo... Takav je neki redosled kod mene 🙂 Jugoslovenstvu i Beogradu dajem prednost. 🙂
Та песма ово је Србија је наменски патриотска, слажем се да је патетична, воле је АВ и младе наде академије наде.
Али и она је из 90и неке. И опет наменски патриотска, док је нпр. Идем преко земље Србије наменски забавна песма. Моделсице исто.
Е кад си се дотакао Пљуни и запјевај од Дугмића, мени симпатична песма, био је и са њом занимљив случај. Била нека музичка ријелити емисија, да ли операција тријумф или тако нешто, и један кандидат из Хрватске добије као задатак да пева ту песму, што је он безпоговорно одбио, па су му доделили неку другу од дугмића. Код њих је Југославија огађена и одбачена тематика. Може да прође код нас, у Северно Македонији, ЦГ и БиХ.
Комерцијала гледа да производ буде јестив на свим тржиштима. Зато нема више у текстовима популарне и фолк музике ни Југославије ни Србије.

То мумлају они босански репери :LOL:
Растини текстови су нпр. разумљиви и поред аутотјуна али су тематике латинобалкан, картели, чикита, и сл. смеће.

Лепо их Ајзак исмејао :D
Aли опет је Раста популарнији и узме за наступ у иностранству што је Ајс рекао код Теше 7-8000€

Prvi put kad su bili neredi, u De Golovo doba, pariska policija je 100 Arapa sa svezanim rukama bacila u Senu i o tome se ćutalo pola veka... I za to vreme nije bilo nereda.

Sad to, naravno, ne može, mada je zemlja sa Makronom ponovo krenula ka autoritarizmu (ne dostigavši još nivo iz šezdesetih, ali ko zna).

Za one odavde koji se raduju - zamislite šta će biti kad se 100.000 ljudi iz raznih zemalja doseli u Beograd. Hoćemo li mi umeti bolje da ih integrišemo od Francuske? A to će biti.

Питање је како им буде стамбено збрињавање. Да ли ће бити раштркани по целом граду или гетоизирани као у Француској. Верујем да ће бити раштркани. Друго зависи од образовног профила тих људи као и порекла. Није исто нпр. Куба и Пакистан.

To je bila omiljena pesma za sve svečanosti na Pravnom faxu-horistkinje hora Obilić obučene u bele haljinice, a pokojna Darinka Matić Marović diriguje... Mi svi srećni, ponosni, srce ti zaigra, kane i neka suza... ☺️ :LOL:

Vrh