Свако ко гледа шта се стварно дешава у Француској и то прижељкује својој земљи треба да буде категорички и одлучно окарактерисан као народни непријатељ
Jbt što sve moraš da primaš toliko ekstremno i k srcu. Ranije danas ona tirada o komunjarama i ogavnim ljudima iz Beograda što se ne lože na Šemse, Jašare i ostale Turke/Poturice koji su nas tlačili i ubijali 500 godina, sada nakostrešivanje kada neko napiše kako u Francuskoj narod pokazuje zube umesto da šetkaju u krug 10 km osipajući se usput na putu ka palati magnata kome ni država ništa ne može, a kamoli mirni protestanti koji pevaju i stoje.
Niko, još uvek, nije rekao da ovde treba da se desi identično isto što i u Francuskoj ovih dana. Ljudi samo kažu da misle da Napredni talog i njegovi mediji prećutkuju sve to . Doduše ja iskreno i nisam siguran da je to istina, jer sam naletao na V92 na članke i o tome. Takođe, treba imati u vidu da SNS zna da: 1) su uzroci i priroda trenutnih nemira u Francuskoj drukčiji od onoga što se dešava u Srbiji, te da su šanse da se ovde to bukvalno prekopira jako male (pogotovu što nemamo mi dovoljno divljaka iz pustinje i savane za tolike nemire) i 2) da su odavno prošle prilike kada je vlast ovde mogla da ljosne upadom u institucije. Poslednja prilika za to je bila pre par nedelja, kada je 100.000 ljudi okružilo određenu zgradu u kojoj obitava određena individua (pišem ovako zbog botina-tužibaba i udbaša koji prate forum). I ništa nije urađeno, 100.000 ljudi je stajalo, vikalo i đuskalo ispred zgrade, unutar zgrade su stajali i đuskali Pretorijanci, a ispred zgrade su stajali i đuskali batinaši. I ništa. Puf. Odoše svi kućama na kraju. Potencijal naroda je ispuvan, posle je sve počelo da splašnjava i sada je na putu da se skroz okonča.
Tako da čil d fak aut brate, ne boj se, niti iko ovde priželjkuje copy-paste onoga u Francuskoj, niti više ima mogućnosti za to. Ljudi samo povremeno malo sanjare i malo ŠBB KBB razmišljaju. Ono, kao ti kada sanjariš kako bi uništio i izbrisao sve i svakoga ko je postojao od 1945. do 1990. ili svakoga ko je ikad razmišljao o seckanju buržoazije. Ili kada ja komunjara sanjarim kako bih uveo duplo veće poreze za one naj, najbogatije, rastavio multi-naci korporacije i dao veća prava i glasove običnim ljudima koji nose svaku državu na planeti. Ono, ne moraš svaki komentar da tumačiš kao poziv na novu Boljševičku revoluciju, ili Francusku, ne znam koju više prezireš, odaberi od te dve...
I ne boj se ni za Pink, neće taj bastion srpstva i srpskog patriotizma (kako ispada iz tvojih reči) nikuda još dugo, dugo. Dokle god je onaj koji ga napravi' i koji ga vodi živ, živeće i sam Pink i ceo taj univerzum primitivizma, seljanije i plemenske melanholije koji je on izrodio. A verovatno i dugo nakon toga, jer će se naći neki novi JULovci, Udbaši i kontroverzni bizisnimeni koji će ga preuzeti i održavati u životu još mnogo decenija. Isto će biti i sa IDJom, koji je takođe svojevrstan Pink, samo iz kuhinje N1 i Uniteda. Neće ti kanceri nikuda, ne boj se. Ako smo išta naučili za ovih 15-20 godina u svetu, to je da kanceri ne nestaju. Samo dobro, zdravo tkivo može da nestane, kao što zdravi, pošteni i radni ljudi širom sveta nestaju u sve većem broju. A kanceri mogu samo da se povećaju i namnože još više. Tako da bez brige, neće Pink, Masnokosi, Srale, Fahreta, i ostali tumori nikuda još dugo, duuuugo.