Šta je novo?

Izbori 2024

Пинк је део некакве хибридне балканске поп-фолк културе - Гранд певачи, Северина, Азис, Дино Мерлин, ови нови стерилни репери од Расте до Сениде. У песмама нема више да се спомиње Србија већ Балкан, или се набрајају све државе региона.

@Bender Rodriguez je u pravu kada kaze da je u citavom svetu sve gora politicka i psiholoska situacija.

Sunday, Jul 02, 2023 - 03:55 PM
Trideset ljudi je povređeno, dvoje smrtno, tokom masovne pucnjave tokom noći na žurci u bloku u južnom Baltimor Sitiju. Pucnjava nije iznenađenje s obzirom da gradsko rukovodstvo demokrata nije uspelo da sprovede red i zakon. Zločin van kontrole je toliko loš da su nam poznati trgovački centri u oblasti Inner Harbor rekli da aktivno traže da se presele zbog nasilnog kriminala.
Policajci su primili pozive hitne pomoći oko 00:35, rekao je vršilac dužnosti komesara policije Baltimora Ričard Vorli na konferenciji za novinare. Masovna pucnjava dogodila se u 800 Gretna Court u kvartu Bruklina. Kada je policija stigla na područje incidenta, Vorli je rekao da je pronađeno "više žrtava" sa ranama od vatrenog oružja.

Demokratije je kao sistem propala jer politicari moraju da budu sve popularniji, da sticu poene kod priglupe rulje. To je jedan rijeliti. To je borba za rejting. U isto vreme, potrosacka kultura i amerikanizacija proizveli su priglupog potrosaca. Onog trenutka kad su se ljudi oslobodili ideologije, preuzeli su ih umesto politickih komesara, komesari reklama i korporacija. Tehnologija i mediji jaci su sposobnosti ljudskog mozga. Stimulansa je mnogo. Imate u knjigama, recimo

ljudski mozak posle 6 meseci fokusiranom izlaganju odredjenom stimulusu pocinje da se menja. Drustvene mreze znace kraj empatije. Reklame stvaraju narcise. Sve se zna i nista nije tajna.
Ako ste nekada ucestvovali na setu za snimanje znate da mozak izmedju realne 3D slike sa glumcima i 2D sliek na monitoru uvek bira monitor. Lakse je za procesiranje.
Medjutim, mali broj ljudi se interesuje za ovo. Devedesetih sam bio ucesnik eksperimenta vezanog za EEG driving. Coveku se stavljaju potpuno crne naocare, ispreed ocije su dve snazne led diode koje vam svetle i kroz kapke. Dobijate mentalni zadatak, recimo da oduzimate brojeve od nekog broja, npr 173 - 14 = 169 - 14 =..... Na odredjenoj frekvenciji vizuelni stimulus izazove da vise ne mozete da oduzimate, da kontrolisete bilo sta. Ceo korteks radi u odredjenom ritmu. Idealno za mucenje mada je eksperiment bio u jednoj mentalnoj bolnici.

Demokratija je mrtva.

Spectators of suicide
Exploding in society's eye
Democracy is an empty lie
Dead like our yesterdays tonigh
t

Evo kako Talibani resavaju neke probleme.

Poslednja izmena:
Пинк је део некакве хибридне балканске поп-фолк културе - Гранд певачи, Северина, Азис, Дино Мерлин, ови нови стерилни репери од Расте до Сениде. У песмама нема више да се спомиње Србија већ Балкан, или се набрајају све државе региона.
odlicno receno.

meni je zanimljiva Severina kao hibrid dalmatinskih i balkanskih narodnjaka, njeno zavijanje je redukovano i daleko je odmaklo od Semse Suljakovic.
Ceca je sroska Severina i obrnuto.

i da, sterilni rokeri z anovu mladu generaciju koji i ne razume rec pobuna.
Mlade generacije danas su najkonzervativnije, najrigidnije i najplasljivije. Vrlo zanimljiv razvoj dogadjaja.
Cak se i plase i da se je.u.

ljudski mozak posle 6 meseci fokusiranom izlaganju odredjenom stimulusu pocinje da se menja. Drustvene mreze znace kraj empatije. Reklame stvaraju narcise. Sve se zna i nista nije tajna.
Ako ste nekada ucestvovali na setu za snimanje znate da mozak izmedju realne 3D slike sa glumcima i 2D sliek na monitoru uvek bira monitor. Lakse je za procesiranje.
Medjutim, mali broj ljudi se interesuje za ovo. Devedesetih sam bio ucesnik eksperimenta vezanog za EEG driving. Coveku se stavljaju potpuno crne naocare, ispreed ocije su dve snazne led diode koje vam svetle i kroz kapke. Dobijate mentalni zadatak, recimo da oduzimate brojeve od nekog broja, npr 173 - 14 = 169 - 14 =..... Na odredjenoj frekvenciji vizuelni stimulus izazove da vise ne mozete da oduzimate, da kontrolisete bilo sta. Ceo korteks radi u odredjenom ritmu. Idealno za mucenje mada je eksperiment bio u jednoj mentalnoj bolnici.
Jel osecas neke posledice tog experimenta i danas?

Povremeno citam komentare medija iz komsiluka, iz HR i Bih i cini mi se da je Pink paradoksalno imao jako pozitivan uticaj na nase odnose sa komsijama, jer je i tamo mnogo slabo obrazovanih koji su grand i pink kulturu prihvatili kao svoju, mnogo je manje nacionalizma jer su svi ujedinjeni u prostakluku. Amerika ima Oskar i Zlatni globus a ex yu nestrpljivo ceka finale Zadruge i Zvezda granda i salje sms poruke. Mladi ne pamte rat niti ih opterecuje kao njihove roditelje.
Sta bese Oskar, neka manifestacija gde šamaraju na bini? Neki Vil Smit bese dobio kao neku prestiznu nagradu? Jel to to?

Plato na Slaviji. Fotografisano danas.

20230702_150844.jpg

20230702_150904.jpg

Solecar pričaš o stvarima koje ne poznaješ i prosipaš neistine na moj racun i na racun mog rada i to moram da ispravim ovde.

Niko mene nije zvao iz vlasti niti nudio neke pare da nesto radim.

Ja sam samostalno uradio projekat koji sam finansirao svojim sredstvima i ulozio svoje vreme.
Da li ovo znači da projekat nisi prosledio nikome iz vlasti i da to ni ne nameravaš da uradiš? Niti nameravaš da imaš bilo kakvih dodirnih tačaka sa trenutnom vlašću?

Пинк је Српски МТВ. Свиђало се то некоме или не.

И не само МТВ, Пинк је клоака свих оних аспеката савремене западне поп културе која је шокирала и шокира "културни" слој СФРЈ.
ja bih ga pre svrstao u srpsku verziju kanala "E!". Nekako mi je tematski bliži tom kanalu. Iako isti ne pratim, silom prilika kada su na Diva kanalu reklame, a neki film ili serija koju gledam je u toku, gotovo 90% reklama su reklamiranje E! kanala.

Nisam ispratio ni jedno ni drugo, cini mi se da se dodela Oskara ipak vise ceni u svetu od Zadruge, ali ostavio bih to ipak ekspertima da procene.

Где је беше бивши робијаш објашњавао како убију човека у затвору тако да се не сазна ко је убица?

Француска гори али наравно од томе нећете ништа чути на домаћим медијским порталима. Ваше право да знате ништа. Јер можда и наши демонстранти добију идеје ако прикажу.

@solecar
Ti si veoma svestan da ja oduvek posvećujem veliku pažnju arhitekturi i ne mogu se odupreti utisku kad čitam tvoje poruke da si u velikom strahu da kvalitetna arhitektura i urbanizam završe u rukama aktuelne vlasti kao da bi to predstavljalo neku opasnost ako se to desi i da bi to nekima pokvarilo planove ili otežalo dejstvovanje.

Poslednja izmena:
Француска гори али наравно од томе нећете ништа чути на домаћим медијским порталима. Ваше право да знате ништа. Јер можда и наши демонстранти добију идеје ако прикажу.
Moze se reci da gori Francuska, a moze se reci da Arapi pale sve što ih podseca na Francusku.

Jedan kolumnista je napisao, i ja se u potpunosti slažem, da je Pink i deo "meke moći" Srbije. On se gleda u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji, i stanovnici tih država slušaju narodnjake, i to one najgore, ljudi na primer u Skoplju masovno gledaju Zadrugu. Neko reče da i albanci gledaju, za to ne znam ali ne bi me iznenadilo. I kako takav Pink vredi našoj državi

Ако је ово тачно, онда је Пинк нешто највредније што Србија има.

Пинк је стерилна мека моћ Србије. Воли се Цеца уз игнорисање Аркана. Народњаци су ок све док није србовање. у песми се спомињу Балкан, Балканци, мајке које рађају Балканце, кафана на Балкану, Балканске девојке и сл. фразе. Нема више песама типа Српкиња је мене мајка родила или ој Србијо лепотице, Ој Србијо родила те мајка, Ок Србијо селе, и сл.
У Грандовим такмичењима највише побеђују кандидати муслимани из Босне.
У Задрузи се скупља цела екс ју екипица, и Словенци и Македонци. У супротном би се Пинк гледао код њих као што се код нас гледа неки Македонски канал.
Пинк и нама намеће Балканофилију, ново фенси поп фолк југословенство.

Свако ко гледа шта се стварно дешава у Француској и то прижељкује својој земљи треба да буде категорички и одлучно окарактерисан као народни непријатељ

Ако је ово тачно, онда је Пинк нешто највредније што Србија има.

Не само пинк али да. (Поп) култура је главни стуб моћи и утицаја који Србија има. Зато и јесте толики трн у оку разним субверзивним елементима већ дуги низ година.

Немцима иде технологија и инжињеринг а Србима забава и спорт; што се више привреда аутоматизује то креативност постаје веће развојна шанса за нас

286221305_1406335993213910_4333494848984116972_n.jpg

Свако ко гледа шта се стварно дешава у Француској и то прижељкује својој земљи треба да буде категорички и одлучно окарактерисан као народни непријатељ
Jbt što sve moraš da primaš toliko ekstremno i k srcu. Ranije danas ona tirada o komunjarama i ogavnim ljudima iz Beograda što se ne lože na Šemse, Jašare i ostale Turke/Poturice koji su nas tlačili i ubijali 500 godina, sada nakostrešivanje kada neko napiše kako u Francuskoj narod pokazuje zube umesto da šetkaju u krug 10 km osipajući se usput na putu ka palati magnata kome ni država ništa ne može, a kamoli mirni protestanti koji pevaju i stoje.

Niko, još uvek, nije rekao da ovde treba da se desi identično isto što i u Francuskoj ovih dana. Ljudi samo kažu da misle da Napredni talog i njegovi mediji prećutkuju sve to . Doduše ja iskreno i nisam siguran da je to istina, jer sam naletao na V92 na članke i o tome. Takođe, treba imati u vidu da SNS zna da: 1) su uzroci i priroda trenutnih nemira u Francuskoj drukčiji od onoga što se dešava u Srbiji, te da su šanse da se ovde to bukvalno prekopira jako male (pogotovu što nemamo mi dovoljno divljaka iz pustinje i savane za tolike nemire) i 2) da su odavno prošle prilike kada je vlast ovde mogla da ljosne upadom u institucije. Poslednja prilika za to je bila pre par nedelja, kada je 100.000 ljudi okružilo određenu zgradu u kojoj obitava određena individua (pišem ovako zbog botina-tužibaba i udbaša koji prate forum). I ništa nije urađeno, 100.000 ljudi je stajalo, vikalo i đuskalo ispred zgrade, unutar zgrade su stajali i đuskali Pretorijanci, a ispred zgrade su stajali i đuskali batinaši. I ništa. Puf. Odoše svi kućama na kraju. Potencijal naroda je ispuvan, posle je sve počelo da splašnjava i sada je na putu da se skroz okonča.

Tako da čil d fak aut brate, ne boj se, niti iko ovde priželjkuje copy-paste onoga u Francuskoj, niti više ima mogućnosti za to. Ljudi samo povremeno malo sanjare i malo ŠBB KBB razmišljaju. Ono, kao ti kada sanjariš kako bi uništio i izbrisao sve i svakoga ko je postojao od 1945. do 1990. ili svakoga ko je ikad razmišljao o seckanju buržoazije. Ili kada ja komunjara sanjarim kako bih uveo duplo veće poreze za one naj, najbogatije, rastavio multi-naci korporacije i dao veća prava i glasove običnim ljudima koji nose svaku državu na planeti. Ono, ne moraš svaki komentar da tumačiš kao poziv na novu Boljševičku revoluciju, ili Francusku, ne znam koju više prezireš, odaberi od te dve...

I ne boj se ni za Pink, neće taj bastion srpstva i srpskog patriotizma (kako ispada iz tvojih reči) nikuda još dugo, dugo. Dokle god je onaj koji ga napravi' i koji ga vodi živ, živeće i sam Pink i ceo taj univerzum primitivizma, seljanije i plemenske melanholije koji je on izrodio. A verovatno i dugo nakon toga, jer će se naći neki novi JULovci, Udbaši i kontroverzni bizisnimeni koji će ga preuzeti i održavati u životu još mnogo decenija. Isto će biti i sa IDJom, koji je takođe svojevrstan Pink, samo iz kuhinje N1 i Uniteda. Neće ti kanceri nikuda, ne boj se. Ako smo išta naučili za ovih 15-20 godina u svetu, to je da kanceri ne nestaju. Samo dobro, zdravo tkivo može da nestane, kao što zdravi, pošteni i radni ljudi širom sveta nestaju u sve većem broju. A kanceri mogu samo da se povećaju i namnože još više. Tako da bez brige, neće Pink, Masnokosi, Srale, Fahreta, i ostali tumori nikuda još dugo, duuuugo.

Poslednja izmena:

Auuuu hahaha, ovo nisam vidjao kad sam
živeo u francuskoj a nagledao sam se svega i svačega tamo.

Ovde su prebacili igricu na viši level ako su počeli opušteno da rade ovakve stvari.
Evo čisto da razjasnim, da ne bude posle svakakvih izvrtanja reči i izvlačenja zaključaka (ne mislim na tebe Spatio, nego govorim uopšteno)

Za ovako nešto bih poslao najsurovije i najopakije jedinice Žandarmerije (odnosno tamošnjeg GIGN-a) sa gumenim mecima i punim kamionom kanistera suzavca i naredio im da time pokriju, napune i izbuše ceo gradski blok u kome se ovo desilo, sve dok ne utihne i poslednji zvuk i glas, i ne vidim more ljudskih figura kako leže na zemlji sklupčani i mirni ko bubice i čekaju da ih odnesu u maricu ili u hitnu pomoć.

Čisto da razjasnim to. Pošto iako podržavam narodsko pokazivanje zuba državi, uvek i svugde, ta podrška staje za one koji to koriste da bi pljačkali, a pogotovu za one koji to koriste da se ponašaju kao pavijani i šire anti-socijalno ponašanje. Pošto ja kao prikrivena komunjara, jelte, prezirem svaki vid anti-socijalnog ponašanja i širenja takvih kancerogenih ideja. Tako da bih se ovima na'''ao mile majke za ovo. I drago mi je što ovako nečega nema u Srbiji. Ovakvog tipa i ovakvog intenziteta. I nadam se da nikad neće ni biti. Ako nekad i poželim da nešto naplatim državi i režimu, naplatiću njima direktno. Režimu, partiji, muriji, batinašima... Prosto, pripadnicima i ćelijama režima i države. Ne nečijem izlogu, imovini, radnom mestu ili nedužnom posmatraču. I prvi ću prijaviti svakog ko to počne da radi.

Nadam se da smo ovim rizične diskusije i komparacije sa Francuskom (mislim na ove trenutne nemire) stavili na pauzu.

Vrh