Šta je novo?

Izbori 2024

Ne razumem zašto se pridaje ikakav značaj jučerašnjem intervjuu. Taman se naučilo da predmetna institucija nije nadležna, i evo sad se ponovo razglaba o njemu u 500 komentara.

Lek za sve nas je da ga se samo ignoriše, to ga možda najviše i boli. Iskreno me i ne interesuje šta on više ima da kaže, niti bi bilo koga i trebalo da interesuje. U tom smislu sam sklon tezi da mu je Brankica ovim intervjuom i ponudila neku vrstu slamke spasa. Ili prosto pokušala onako novinarski da kapitalizuje na aktuelnom trenutku i postigne gledanost. U oba slučaja bez koristi za opšti interes.

Nema razloga za bilo kakvom raspravom, dijalozima, intervjuima - situacija je kristalno jasna, i ovde će ili institucije odraditi svoj posao u skladu sa studentskim zahtevima, ili će doći do kraljevačkog/Bakić scenarija. Oni biraju kako se izlazi iz ove krize, lopta je na njihovoj polovini.

Nastaviti pritisak.

А "Левица" је настала из владајуће источнонемачке партије... Можда направе црвено-црну коалицију са радикалима из АФД-а.
Према истраживањима, овако стоје ствари:
nemackarejting.png

Тако да, ја претпостављам да ће Меркелина странка и Шолцова странка направити већину после избора и да до промене власти у Немачкој неће доћи.

Само што је ојачала лоша, популистичко-екстремна десница, мада ни левица није левица за радничка права, већ woke-квази левица, а заједно су и једни и други слуге капиталиста.
Pa to...

Ne znam samo kako ste mogli to da gledate. Ali dobro neka postoji izbor. Unapred se zna kakve će frazetine i trikove da koristi. Ustvari veoma ga je lako pokopati. Ne znam samo odakle izvesno "divljenje" prema njegovoj "visprenosti" i "snalažljivosti", tačnije teškoj demagogiji i lažima.
Ovo.
U kom univerzumu je <> vest govornik ili visprena osoba? Najobicniji bukadzija i siledzija, ne ume da vodi dijalog i bavi se praznim frazama i vrtenjem u krug. Za razliku od svog masnog tatice nema ni tu dozu seljacke, inadzijske ostrine, ni nekog smeka i duha da ikada doskoci ikome i izdominira humorom.

Kad bi ga u debati dohvatio neko od studenata drustvenih fakulteta, to bi bilo takvo brisanje poda njime, da bi mi ga bilo zao. Zlostavljanje starijih, ne bi bilo u redu.

Да али не би он био он да мало успут и не подвали. Тролује народ доле са упорним понављањем републике. Између осталог и зато што је република зато је и ту где јесте. Председник републике је институција која већ 17 година у континуитету разара ову државу, њен правни поредак и ово друштво.

Али напредовао је доста Бакић и кориговао се, вероватно под утицајем самих студената из левог табора која су коначно помирили српски патриотизам, културу и леву идеологију. Моја генерација левичара то није успела, нити је покушала.

Poslednja izmena:
Utoliko su bolji od nas, samo još da mlada desnica ne cepa dlaku na tri dela i imamo čemu da se nadamo u budućnosti.

И млада левица и млада десница биће здраве политичке мисли. Стара квази десница и стара квази левица генерација 70их и 80их на спектру од Мише до Чеде иду на сметлиште у истој канти.

Vrh