Ja, evo, ovog momenta radim i to lezeci u svom krevetu.
Zivi se nikad bolje u istoriji covecanstva, radis iz kreveta, prosecan stanovnik planete ima sada bolje uslove nego ikada, ima vise mogucnosti nego ikada u istoriji covecanstva.
A sve ti to dzabe ako te neko izbusi na ulici, pregazi autom ili dobijes rak pluca zbog vazduha.
Nama je bezbednost problem broj jedan i cisto da ostanemo zivi, ako nas niko ne rokne i ne pokupimo neku bolestinu, snaci cemo se.
Da li sam ja sebican ili ne, j*** mi se iskreno, normalna je stvar da glasas na izborima za ono sto se tebi svidja i sta je tebi prioritet da se promeni, ako to ujedno i donosi opsti boljitak.
Dakle, meni je prioritet da se ukine sistem koji uzgaja narastaje tako da buse ljude nozevima i rokaju ih pistoljima i gaze bembarama po pesackim prelazima. Da imam bogat program veceras i da biram gde cu, ne razmisljajuci o bezbednosti na putu do tamo i u povratku. I uz to da imam na raspolaganju cist i zdrav vazduh, hranu, vodu...
Ne vidim da ce se desiti ista bitnije po tom pitanju ako sadasnja opozicija zajase, mozda ih je malo manje gadno gledati dok pricaju.
Ceo ovaj sistem vrednosti je bio tu i pre Vucica, on ga je apgrejdovao, mada bi se gotovo sigurno apgrejdovao sam od sebe i da nije Vucic dosao na vlast.
Na primer, filmovi Klip i Sisanje su snimljeni pre dolaska SNS na vlast. Krs filmovi, ali pokazuju sistem vrednosti i kako je izgledala omladina tada, a isto je i sada.
Ti takvi gaze kolima pesake, pucaju, bodu nozevima, a i bacaju u reke smece itd. A i kad odrastu i malo se umiju, zaposle se i dobiju neke funkcije pa zagadjuju i ubijaju samo na druge nacine po zdravstvu, skolstvu, ministarstvima, bankama, gradjevinskim firmama...