Šta je novo?

Istorija JGP-a

Ali ostaje i dalje da 29 mora do Slavije da se provlači kroz tesnace Žičke, Crvenog krsta, Kalenić pijace i Čubure.
Za razliku od 26 koja mora da se probija kroz tesnace Lekinog brda, Dušanovca, Marinkove bare... I tako od prvog dana od kako je linija uspostavljena.
 
Sad sa ovim planom iz 1990 i cela priča za 82 postaje još više zbunjujuća, tu su postojale i 82 i 70 i 74...
 
87 je išao Blok 45 - Petlovo brdo, piše na mapi iz 2002.
Neko je napisao da je 93 išao do Dunav stanice, sad da li je greška ili su ga premeštali ne znam, mada verovatnije da je greška
Kad je uveden 79? Negde je pisalo ali sad ne mogu da nađem
Prečešljaj malo ovu temu. Kačena je neka taxi mapa (koliko me sećanje služi), gde su ucrtane i linije privatnih prevoznika. Današnja linija 77 je linija 76 koju su držali privatnici, dok je 78 jedna od nekolicine linija koje su bile privatne a kasnije pripojene u redovne linije, nakon spajanja privatnika i GSP.

Koliko se sećam, prvobitno je postojala linija 93, jedno kraće vreme, da bi je kasnije zamenila 79 do Cvetka.

P. S.
Pronađoh mapu sa linijama privatnika:
https://forum.beobuild.rs/threads/istorija-jgp-a.3935/page-57#post-1082638
 
Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi,da li neko mozda zna koje je autobuse imao Cvrčak(danasnji C&lc)i na kojim linijama su se saobracali?Hvala ljudi!Ako neko ima neku sliku bilo bi odlicno da objavi!Komsija je radio kod njega davno!
 
Pa što ne pitaš komšiju? Teško da bi neko drugi mogao bolje znati.
 
Има на фб група зове се Историја јавног градског саобраћаја у Београду где чланови каче слике. Верујем да има у њој и доста наших форумаша. Сад сам претрегом нашао да су возили на линији 82.
 
Bas me obradovala mapa iz '84te koju mislim da nismo imali. Super za opisanu prenumeraciju i nove okretnice. Inace, ima fenomena sa ukidanjem 103 nastajanjem 95, ali leva obala ostaje sa numeracijom 100. Takodje, nisam znao za 603 sa pohorske. Najveci utisak je ubelezena trasa 706 od luke beograd, gde je tamo smestise, mada bi kao okretnica mogla da rastereti trg, da se ne gradi dunavska narednih x godina.
 
Poslednja izmena:
Linija 93 je brzo ukinuta zbog malog br putnika i mislim da je rekorder po vremenskom trajanju. Svakako, fali jedna veza do omlad stadiona kuda je isao 67, a 27e bas i ne pokriva, jer nema stanicu iz grada.
 
Što se tiče ovih mapa, mislim da su najverovatnije tačne za sam početak te godine (osim ove iz '94. koja je barem godinu dana zastarela i '97. na kojoj piše da je od 1.9.)
 
Zna li neko gde je '60-ih okretala prva inkarnacija 20-ice sa Studentskog trga? Piše Majdan ali ja ne mogu uopšte da provalim gde je to 🫠
 
Da li neko zna gde je tačno okretao autobus 28 kada mu je do uvođenja trolejbusa i produženja Čingrijine ulice okretnica bila kod Gradske bolnice Zvezdara?
 
Screenshot (2325).png
 
Da li neko zna kada su izgrađene sadašnje tramvajske okretnice (Kneževac, Omladinski stadion, Banovo brdo)?
 
Vrh