http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1422410Среда, 24. новембар 2010.
Линија 74 враћа се на редовну трасу
Линија јавног градског превоза 74 ће од четвртка, 25. новембра, саобраћати својом редовном трасом преко моста „Газела” и aутопутем.
Tоком радова на aутопуту, мосту „Газела” и тролејбуском мосту (продужетку улице Кнеза Милоша ка Булевару војводе Путника), линија је привремено саобраћала преко Бранковог моста. Завршетком радова на тролејбуском мосту, стекли су се услови за враћање линије на редовну трасу.
Imam predlog da se preusmeri pored stanice Tosin bunar, samo nikako da im ga posaljemzidar":3nasa2es je napisao(la):"Линија 74 враћа се на редовну трасу"
Savrsena prilika da se trasa blago izmeni na Novom Beogradu, pa da svraca do Zeleznicke stanice NBGD (Gazela, Milentija Popovica, Milutina Milankovica, Spanskih Boraca). Mala ali korisna izmena.
Ili kada se produzi BG:voz do Tosinog Bunara (odnosno Zemuna) Nikole Dobrovica-Tosin Bunar umesto Partizanske Avijacije.
Obe varijante daju Bezanijskoj Kosi i Studentskom Gradu autobusku vezu sa BG:vozom
Borimo se za nasu saku kiseonika. Bukvalno.vucko":2gf51hoi je napisao(la):309 okrece zadnjih nedelju dve na ustanickoj zbog radova u vjekoslava kovaca.Zna li neko kakva je situacija,i izdrzava li to dobro terminus na ustanickoj?
Recimo stf bi trebao znati jer koristi taj terminus redovno
koliko ja znam, zabranjeno je tu skretanje desno sa okretnice ka Konjarniku. ili je to, ili tu bus ne može da smota, ne znam tačno koja je fora. ali može da se produži dole do okretnice Šumice, da je deli sa 308vucko":2uulr81a je napisao(la):Tako sam i mislio...Uzas..Trebali su da je lepo prebace dole na okretnicu 31 i 19 pa bi bilo podnosljivije.
Da, Sumice su sada pristojni terminus, ima mesta. Moze i na Konjarniku, javnom prevozu nisu zabranjena nikakva skretanja, a moze i da smota, jer se neretko desava da 308 ``svrati`` na taj terminus usput da bi se vozac javio dispecarima. I opusteno skrene desno u Ustanicku bez problema.JohnnyLee":35v34n77 je napisao(la):koliko ja znam, zabranjeno je tu skretanje desno sa okretnice ka Konjarniku. ili je to, ili tu bus ne može da smota, ne znam tačno koja je fora. ali može da se produži dole do okretnice Šumice, da je deli sa 308vucko":35v34n77 je napisao(la):Tako sam i mislio...Uzas..Trebali su da je lepo prebace dole na okretnicu 31 i 19 pa bi bilo podnosljivije.
Ovo podržavam ako bude postojala i neka nova linija koja ide sa NBG preko Ade na Banovo brdo. Ako ne, onda sam za staru trasu jedanaestice, a da 13 ide preko novog mosta.c.s.i.":392m2mks je napisao(la):Evo i novosti iz Direkcije za javni prevoz u vezi linija 11 i 13:
Linija 11 nije zauvek "sahranjena". Ona se sigurno neće vraćati pre završetka radova na mostu na Adi. Kada radovi budu gotovi, najavljuje se da ća doći do velike reorganizacije tramvajskih linija i da postoji mogućnost vraćanja linije 11. Za nju je jedan od predloga da ide trasom Blok 45 - most preko Ade - Kalemegdan /Beko/. Linija 13 će najverovatnije ostati ovakva, ali ni to nije 100% sigurno. Neke analize za najavljene izmene su već urađene, ali će se glavna odluka doneti sledeće godine.