mekbejn
Advanced
Može da te interesuje u smislu koliko država daje para SPC, koliko za uzvrat zaposleni u SPC plaćaju poreza itd. i ako nisi vernik
Ne na svaku kritiku, samo na one koje za cilj imaju da se sprdaju sa crkvom. To je degutantno i ološki.mekbejn":2lliz2sm je napisao(la):Samo mi se ne sviđa na svaku kritiku SPC, argument - pa i NVO troše.
relja":2w43emcn je napisao(la):Moram da priznam da sam ravnodušan spoljim izgledom Hrama (mislim da je Derokovim predratnim skicama Hram izgledao elegantnije i manje "zdepasto"), ali -
oduševljen sam unutrašnjim uređenjem! Vrhunski!
rasho62":1v53vzbf je napisao(la):Да ли је истина да први темељи и шипови храма (које су радили французи пре другог стетског рата) нису били добро урађени и да су крајем 80 - тих морали бити санирани јер не би издржали тежину саме грађевине (јер јој је повећама укупна тежина) а нарочито бетонске куполе?
svrca":3f5amu6m je napisao(la):Da, tako je to TREBALO da izgleda. A dobili smo ovo cudo sa kupatalskim plocicama.
mmilovan_pm":14336wyw je napisao(la):svrca":14336wyw je napisao(la):Da, tako je to TREBALO da izgleda. A dobili smo ovo cudo sa kupatalskim plocicama.
I ne samo sa pločicama (Deroko je zamislio da se zidovi oblažu belovodskim peščarom debljine dvadeset santimetara - to se vidi na poslednjoj fotografiji), već sa detaljima kao sekirom odrađenim, bravarijom od eloksiranog aluminijuma, improvizovanim enterijerom kakav ne postoji u originalnom projektu itd.
Nije ni čudo da se sam autor Aleksandar Deroko odrekao svog autorstva pred smrt govoreći da se crkve zidaju a ne izlivaju od betona "kao pokrivene pijace"...
direktor":1l5k5fnr je napisao(la):