Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=789690

"Druga lokacija je hotel 'Jugoslavija', gde bi gradio jedan grčki fond. Radi se o neboderima visine 100 metara, koji bi bili poslovni objekti. Procenili smo da na oba mesta postoje uslovi za zidanje", navodi Nebojša Stefanović, direktor Zavoda za urbanizam grada.

Е када се ово усвоји, ако се усвоји у ГП, па усвоји ПДР, па добије локацијска дозвола, па да видимо ко је ту кочио инвестиције. Иначе сјајно што ће овај пројекат бити одобрен :kk:

Hotel izgleda proradio!?

Sa Booking.com:

24984193.jpg

24984132.jpg

Kakva je ovo surova šala?

mekbejn":cq6gzu62 je napisao(la):
Hotel izgleda proradio!?
Sa Booking.com:
24984193.jpg

....
Kakva je ovo surova šala?

Buđ oko kade požutele od ko zna sve čega, štrokave fuge...
izgleda kao scenografija reklame za sredstva za čišćenje...

To bese ozbiljni investitor u hotel :)

Deluje kao da su saterani u cosak onim pravilom i kaznom za neuredjivanje i privodjenja nameni hotelskih objekata.

Jedva cekam da dobiju sve dozvole i da vidim da li ce krenuti da grade kulu i da sredjuju postojeci hotelsko ojbekat.

Kako ne platiti noćenje - kažeš da si iz sanitarne inspekcije...

Или кажеш да си добар са младим бизнисменом који је недавно отворио кафић у приземљу хотела.

Бојим се да смо стигли до епилога целе ове мутне приче и да ћемо још дуго гледати оронули хотел. Неписано правило последњих 10 година је да сви добри,смислени планови у Београду једноставно морају да пропадну.

Pricali smo na ovoj temi jos ranije i slozio sam se onda da bi definitivno trebalo otkloniti mogucnost da se investitor krije iza studije o visokim objektima i da bi studiju trebalo izmeniti. Ali jos u vreme kada nam je Zaklina dala intervju jasno je bilo da ce Kempinski imati ipak poseban status kada su visoki objekti u pitanju sto se ponovilo u nedavnoj izjavi gde je ustvari studija manje vise ponovljena medijski ali drugacije prezentovana :)

Nazalost imam utisak da sam upravu kada sam davno govorio da je ovde veci problem investitor nego bilo kakva studija i sl. Jednostavno toliko je vremena proslo a postojeci objekat nije uopste rekonstruisan pa makar se i cekalo odobrenje za kulu.

Ne znam čemu iznenađenje kada je ovo najavljivano još u julu!?

Homer Jay":2yuu9ds7 je napisao(la):
Gago, ipak nije bio "Informer", nego "Blic" (klik za veliku fotku):

Od cele priče s Kempinskim, dobismo "splav na suvom", par lokala u holu i dva sprata renoviranih soba za koje se bojim i da pomislim za šta će da služe.

Jasno je takođe da je Vojvodićev projekat propao, čim najavljuju novi arhitektonski konkurs. Imajući u vidu da još nemamo ni Plan detaljne regulacije, 2016. ne samo da deluje kao realan, već kao i optimističan rok za početak radova.

Nešto sam ovih dana pretraživao Privredni registar, i videh da "Alpe Adria Hoteli" kao pravno lice više ne postoji, tj. promenili su ime u "Danube Riverside d.o.o" (što više leži novoj nameni objekta, zar ne?). Vlasnici firme su i dalje isti - "QS investments" sa Kipra.

Inače, zahvaljujući forumašu Bez_imena sa SSC foruma, saznali smo da hotel "Jugoslavija" ima svoj Youtube kanal. Tamo se nalazi i prilog "Beogradske hronike" RTS-a iz jula meseca:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3u2xpqbYD7E[/youtube]

Koga mrzi da gleda, u kratkim crtama: sada su zbudžili ova dva sprata, a kompletno renoviranje trebalo bi da počne 2016. godine (dok se završe projekti i pribave svi papiri). Sada su u planu dve kule - jedna samostojeća P+28 i jedna P+23 koja će se izdizati iz budućeg tržnog centra u okviru hotela.

Tako bar kažu :D

Ne znam šta je problem, hotel će se kompletno renovirati 2016. i neka druga firma ga je do tad dobila na upravljanje jer bolje da makar nešto radi nego da stoji prazan. I niko nije lud da ulaže u opremanje soba kad zna da će za 3 godine morati sve da ruši, već su samo postojeće dovedene u prihvatljivo stanje za dve zvezdice. Do tad imamo baštu kod juge, intergalaktik i noćenje za dvoje za 45e.

Oni su morali da srede makar malo hotel i koliko toliko ga stave u funkciju kako ne bi morali da placaju 2 miliona evra porez na ruznocu. Taj porez je dobra stvar jer da nije njega metropol jos uvek ne bi radio.

Jugoslaviji nisu dozvolili kulu od 160m (hteli su da bude visoka koliko je dugacak hotel) i zato su odlucili da umesto 1 izgrade 2 manje kule. Konacan izgled se jos ne zna jer treba da bude raspisan konkurs. Kada bude zavrsen konkurs, budu imali razumevanje od vlasti, dobili sve dozvole, resili sporove... onda tek mogu da krenu sa gradnjom. U najboljem slucaju kraj 2015 ili pocetak 2016.

Ovo retko de ima da neko hoce da ulozi cak 200 miliona evra a da vlast ne da nece da pomogne neko koci ceo projekat.
U ovih nekoliko godina od kada je prodat hotel drzava je ,,izgubila'' dosta novca jer je propustila priliku da naplati porez za opremu, zaposlene, turiste...

толико смо страница постова исписали у расправи.... за сада сам нажалост био у праву.

класично вађење на "бирократију".... купиш хотел хоћеш да градиш недозвољене површине, а немаш паре, па ти није доста, него излазиш на 6 месеци и и пљујеш корупцију и бирократију...а џеп ти празан.

Не можемо да гледамо то једнострано. Ајде овако,зашто је онда завод толико често помињао Југославију ако је инвеститор био толико неозбиљан? У осталом,више је урбанистички завод помињао хотел Југославију него инвеститор урбанистички завод и његова бесмислена ограничења зарад нечијих интереса. Инвеститор је своју неозбиљност показао тек сада,овим отварањем пар спратова а урб. завод је неозбиљан и корумпиран од старта приче

Da li iko od vas zna tacno o cemu se radi? Cemu tolike prozivke? Zar nikom od vas ne znaci nista sto je iz I oko hotela odneseno nekoliko tona smeca? Sto je osvetljeno, zivo I sto su otvorena nova radna mesta? Da li je iko od vas primetio da je dodatno osvetljen deo oko hotela? Da su se deca celo leto igrala na platou? Da vise nema zmija I pacova? Da su postavljena nova slova, kako sa prednje tako I sa zadnje strane hotela? Da se odrzava zelenilo? Da vam je data mogucnost da se setate pored uredjenih povrsina? I jos puno toga. Zasto toliko negativnosti?

Dobro dosao Hotel Juga na forum zasto smo ljuti zato sto je godnama bilo zesce zakljucano ruglo nerascisceno jos od bombardovanja ,zasto nije radio svo vrijeme dok nedobije dozvole za rekonstrujciju ,a fino je to sto su konacno mrdnuli sa mrtve tacke

direktor":1h4r978i je napisao(la):
Dobro dosao Hotel Juga na forum....
Hvala, Direktore!
Sve je to potpuno razumljivo. Ali zasto sada? Zar ne bi trebali da podrzite ili bar prestanete negativno da komentarisete?
Nije bilo dobro kad se nista nije radilo a nije dobro ni sada kad se nesto mrdnulo sa mrtve tacke?
Samo sto su postavljene fotografije "umivenih" soba, krenulo je ismejavanje. A niko od doticnih nije usao pre sadasnjeg stanja u hotel niti ima blagu predstavu zbog cega je to sada tako. Ali daju sebi za pravo da pljuju i ismevaju ljude koji su ulozili svoj trud, rad i novac u hotel koji ce biti potpuno rekonstruisan za dve godine. Lokali poput Baste kod Juge, Intergalaktika, Zapate i ostalih retko ko spominje kao novo mesto za izlazak i prijatne trenutke. Vec se spominju nekakvi "mutni" likovi, odnosno vlasnici lokala. Da li se iko zapitao koliko je novca izgubio sam vlasnik hotela za sve ove godine? Da li iko od vas zna koliko i sta su sve pokrali iz hotela tokom vremena dok se nije desio ovaj mali korak? Ne, tesko da iko zna odgovore na pitanja. Ali vrlo dobro znaju da se iz tople fotelje ismevaju i omalovazavaju tudjem radu i trudu. Za pocetak mogu da kazem da ovako nesto nije bilo za ocekivati. Komsije iz okruzenja (hotela) svakodnevno hvale promene i raduju se sto je sada cisto, osvetljeno, zivo i sto se ipak nesto desava na jednoj od najlepsih lokacija u Beogradu.

Da li radis u hotelu kad te kometari toliko pogadjaju na marketingu se mora raditi

Ti negativni komentari pogadjaju svakog ko malo sire razmislja i ne posmatra sliku iz svog licnog ugla vec nekog ko se raduje prosperitetu grada u kom zivi.

Moras razumeti da smo mi deo diskusije ranije vodili na liniji kritike grada a pre svega urbanistickog zavoda i studije o visokim objektima i u manjoj meri prema investitoru zasto se bas nista nije radilo. Da bi na kraju dobili ovo jasno je prelazno resenje koje je svakako bolje nego onaj otpad ali ne uliva poverenje upucenije javnosti

Igor":1bwwpias je napisao(la):
Moras razumeti da smo mi deo diskusije ranije vodili na liniji kritike grada..
Da, dobro kazes, deo diskusije. I to je razumljivo. Ono sto meni izaziva gnev su samo komentari vezani za trenutna desavanja u hotelu. Fascinira me koliko znaju a zapravo ne znaju nista. Ko ce narodu ugoditi....

Сви се радују просперитету града, нико не напада неки уложени труд, него су очекивања велика. Нађи бар једног човека који је неку деценију провео у Југи и видећеш да нема тог којем недостаје сете. Распитај се ко је ту све долазио и како је то све изгледало, па упореди са овим што си ти набројао.
А данас се очекује и више од онога што чујеш да је било. Очигледно је да озбиљне ствари овде морају да се десе, а да се дешавају нека буџења, распарчавања без идеје а све наоколо делује тужно када у пролазу бациш око.

Желим ти и ја добродошлицу, а молим те и да размислиш да ли си задовољан оним што видиш на месту Југославије данас. Буди наравно слободан да нас информишеш о свему, можда нам промениш слику ствари.

Vrh