Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Nrmoj nas držati u neizvesnosti

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Такозвани млади бизнисмени су у питању.

Mlade biznismene ne treba kritikovati!?
wtf.gif

:shock: Они заслужују и много више/горе од критике али хтедох да тиме објасним да су у питању људи који не подносе најбоље критику и тако вам наговестим о каквим бизнисменима се ради.

Sigurno da se isto može reći i za vlasnike Kolosa i splava koji se mimo svih propisa postavlja pored njega, kao i toliko drugih projekata po gradu.

Ti "z" likovi ne provode vreme po internet forumima, niti ih je briga za naše mišljenje o kafiću na zelenoj površini (niti bili čije drugo, kad smo kod toga).

Uostalom, ovde je, kao i na većini drugih tema, problem kako se upravlja gradom i zašto se ovakve stvari uopšte dozvoljavaju, a ne kaji izgleda krajji efekat investicije - u ovom slučaju improvizovane bašte između ugašenog hotela, nekadašnjeg ponosa grada, i jednog od najlepših šetališta duž reke.

Uostalom, ja čak i imam malo razumevanja za takve investitore, nisu oni stvorli truli sistem koji koči i uništava sve, pa i samog sebe.

Prođoh sinoć pored ovog tumora.
Nafurano, glasno, evo dok pišem ovo osećam se kao da imam 60 godina (jer ne razumem mlade/provod/šalu :))

A iz kakvog je miljea investitor, pretpostavio sam. A naravno da ja, kao i milioni internet kritičara, takvom liku verovatno ništa ne bih smeo da kažem uživo :)

Па причао сам са једним извођачем радова на овом кафићу и препричао ми човек како су се осећали док су испуњавали захтеве инвеститора. Колико сам скапирао рушило се доста и унутар зграде што се није смело.

relja":2adh0oeq je napisao(la):
Uostalom, ja čak i imam malo razumevanja za takve investitore, nisu oni stvorli truli sistem koji koči i uništava sve, pa i samog sebe.

Naprotiv. Vrlo su krivi!

Napisao sam "malo razumevanja".
Serija "Boradwalk Empire" mi je uvek u glavi kada vidim ovakve pokušaje kiosk ugostiteljstva - ko ne može da se bavi visokim kriminalom jer nema pravi pedigre a hoće kako tako da radi legalno, ostaju mu murvice u obliku ugostiteljstva na lokalu (travnjak i improvozovana bašta ispred zatvorenog hotela).

Danas sam na praznom delu prostora između hotela i kazina (do bul. Nikola Tesla) primetio nekoliko mašina koje su nešto radile...dva-tri kamiona, valjak i radnici, takođe su mrsili nešto po plafonu natstrešnice glavnog ulaza...da li je naznaka početka neke vrste obnove ili ne, ne znam, ali ovoliko aktivnosti oko hotela nije bilo od izgradnje Grand kazina :D

Данима је тако, мрсе и по целом првом спрату а и машине као да руше нешто између троспратнице и оних вулканизера или шта већ поред хотела. Скинут је и натпис хотел Југославија, тихо.

Мислим да у данашњем Информеру има чланак о томе. Колико сам видео на брзину наслов у тим новинама, док сам био у аутобусу и један од путника их читао, реконструишу тај део хотела и праве неки тржни центар и ...(нисам успео да стигнем да прочитам :p ) !!!
Ето ко има те данашње новине може да скенира тај чланак и постави овде !

A na preostalom delu travnjaka pored "Bašte kod Juge" (valjda se tako zove) - parking sa rampom - za one koje su već prošli prvu rampu :roll:

Biće 1. prsten i 2. prsten :D

Ali ozbiljno - da li će ostati neki travnati pojas koji je i projektovan kao širi ambijent nekog objekta, a da ne iskoriste za tranzicionu novogradnju, baštu, kiosk...?

Gago, ipak nije bio "Informer", nego "Blic" (klik za veliku fotku):

Od cele priče s Kempinskim, dobismo "splav na suvom", par lokala u holu i dva sprata renoviranih soba za koje se bojim i da pomislim za šta će da služe.

Jasno je takođe da je Vojvodićev projekat propao, čim najavljuju novi arhitektonski konkurs. Imajući u vidu da još nemamo ni Plan detaljne regulacije, 2016. ne samo da deluje kao realan, već kao i optimističan rok za početak radova.

Nešto sam ovih dana pretraživao Privredni registar, i videh da "Alpe Adria Hoteli" kao pravno lice više ne postoji, tj. promenili su ime u "Danube Riverside d.o.o" (što više leži novoj nameni objekta, zar ne?). Vlasnici firme su i dalje isti - "QS investments" sa Kipra.

Сметала им кула добише тржни центар.Битно је да су визуре сачуване.Ваљда ће те визуре да нам направе радна места и покрену економију.

:gobb:

Tako ne radi ozbiljan investitor. Ovo je verovatno samo da im se ne naplate penali za cekanje.

Па тешко да су били неозбиљнији од града и домаћих планерских структура,они су ван конкуренције.

Kako bih voleo da im daju sve dozvole za odobre veliku spratnost za koju inace smatram da je opravdana cisto da ne bude zabune. Ali onda bi video kako se nista ne bi gradilo i kako je sve naduvana prazna prica. Njima hotel stoji netaknut vec 5 godina

То сам и ја давно рекао али ето,захваљујући бирократији то никада нећемо проверити. Планери су једноставно ту могућност сасекли у корену.

Homer Jay":1ksjxvza je napisao(la):
Gago, ipak nije bio "Informer", nego "Blic" (klik za veliku fotku):
Да, ипак је Блиц, мало сам се зекио, била је мало "већа" даљина :D . Хомере плусићћћ.
А шта рећи за "сплав на сувом" ? Барем нећемо морати да гледамо на реци још једну ругобу ! Мени све ово личи да ће бити неки "мали шопинг мол" :p

Igor":18163cdn je napisao(la):
Kako bih voleo da im daju sve dozvole za odobre veliku spratnost za koju inace smatram da je opravdana cisto da ne bude zabune. Ali onda bi video kako se nista ne bi gradilo i kako je sve naduvana prazna prica. Njima hotel stoji netaknut vec 5 godina

Е БАШ ТО!! Потписујем!!
О томе само толико причао на пар тема овде, и не знам где више.

Озбиљни инвеститори би направили хотел, а кула би била друга фаза коју би касније правили, по потреби и по могућностима. Јасно је да им ово није приоритет.

Тако да се уопште не слажем са Делијином констатацијом. Бирократија је овог пута само изговор.

Delija":18163cdn je napisao(la):
То сам и ја давно рекао али ето,захваљујући бирократији то никада нећемо проверити. Планери су једноставно ту могућност сасекли у корену.

ПС:
Погледајте филм "Млад и здрав као ружа", сјајан филм, забрањен у Југи једно време, снимљен 70их предвиђа каква ће бити нова генерација Југословена и још по нешто. Филм се завршава у хотелу "Југославија". Топла препорука.

Vrh