Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Онда није дивља депонија него насип који обуздава клизиште испод брзе саобраћајнице?

A zar se trup puta ne nasipa sistemacki određenim vrstom kamena određene granulacije i da se dobije čvrstoće sabijenih slojeva .
A ne sutom pa kako ispane pritom nije vršena selekcija suta.Takodje odvoz je mora ići na deponiju legalnu kako bi se imao papir o legalnosti da se ne stvaraju divlje deponije
Ako je neko dao odobrenje da se nasipanje vrši za sanaciju klizišta zašto se ne okaci papir sa odobrenjem .Da nema potrebe za nagađanja razna i da se izaziva sumlja u legalnost postupanja.

Ово није труп (доњи слој) пута, већ испод пута, падина ка реци. Претпостављам клизиште.

Не знам каква је процедура, али по мени је боље за насипање употребити бетон који више није потребан, него ископавати камен из неког брда, односно плаћати га, па довозити и насипати овде. Свакако, уколико је све у складу са еколошким стандардима.

Можда и постоји табла на том градилишту, то треба проверити.

Mala retrospektiva svih dosadašnjih kataklizmičkih pojava tokom rusenja ovog objekta iz pera odredjene skupine gradjana:

1.Otudjivanje obliznjih parkovskih povrsina za potrebe izmisljenih parking mesta
2. Tone azbestne prašine u vazduhu Černobilj u najavi
3. Odlaganje otpada na tobož divlju deponiju

Čekam sta će biti sledece stavke.

Umesto da se pritisak sveo na validne argumente poput korišćenja vodenih topova od samoga starta i cerade na kamionima.

Da je ovo normalna država pola rasprave na ovoj temi ne bi bilo
1.uvidom u katastar nekad i sad bi se to jasno videlo da je dostupno na 2 klika istorijat parcelacija i promena
2.U startu bi pre početka rušenja bio uradjen pregled objekta i otklonjena svaka sumlja
3.Vrsena bi primarna selekcija otpada na licu mesta aluminijum staklo drvo gvožđe
4.kamioni bi imali pranje točkova pre izlaska na ulicu i navucenu ceradu
5.bilo pi postavljeno više vodenih topova protiv prašine.
Jedino sto su dobro uradili jeste ogradjivanje gradilišta

Мисли се на онај плакат који је лепљен о паркиралиштима новог комплекса по пољанама које су биле и остале власништво државе.
Инвеститор је саопштио да је то урађено, сада је ли урадио или не, не знамо.
Постоје сложене гомиле метала из рушених делова, ваљда одвајају метал.
Обично је прање точкова на улазу у градилишта, али ако постоји потреба, наравно.
Било је потртебно користити водене топове од самог почетка, на шта сам и указао на почетку рушења.

На YT каналу ове фирме која врши одвоз су снимци рушења која су раније обављали, негде се види употреба воде, негде не.

Такође и машина за дробљење, у коју се убацују комади бетона претходно одвојени од арматуре..

reciklaza-2021-07-1024x681.jpg

Шут у Остружници, на насипу на који се кипује овај са хотела изгледа свеже и иситњено, могуће је да се тамо ради дробљење.

Screenshot (4869).png

Poslednja izmena:
Ово није труп (доњи слој) пута, већ испод пута, падина ка реци. Претпостављам клизиште.
Nije klizište već udolina/padina koja se nalazi na slici Prostornig plana koju si ti posatavio. Vidi se mali krak prema Savi.
1000004013.jpg

(црвено - потпорни зид изнад пута , плаво - претпостављам насип због клизишта са доње стране пута)
Pogledajte prilog 222120
Postoji tema o ovom putu sa više detalja.

Poslednja izmena:
Screenshot (4853).png

Dosta dobro uređeno zemljište za "divlju deponiju" upotpunjeno internim zemljanim saobraćajnicama. Pre izgleda kao pripremljena građevinska lokacija. Igrom slučaja opet se ovakve bombastične vesti šire pred vikend, kada niko neće ništa odgovoriti. Sada se krčkaju socijalne mreže...

Valjda ćemo sledeće nedelje zaznati da li je ovo divlja deponija ili buduće gradilište. Ako je divlja deponija, onda je izvođač pravi, pošto se na ovim snimcima ne vidi drugi otpad na lokaciji?

Na stranici je prikazana realnija fasada, inače se radi o prevari kupca, i ne izgleda dobro kao u najavi. Beograd na vodi, sa više stakla, ništa više od toga.

Nije klizište već udolina/padina koja se nalazi na slici Prostornig plana koju si ti posatavio. Vidi se mali krak prema Savi.
Pogledajte prilog 222137

Postoji tema o ovom putu sa više detalja.

Имаш водену површину испод пута, за коју је изгледа планирано корито ка Сави..

Screenshot (4874).png
Screenshot (4872).png
Screenshot (4873).png

Screenshot (4875).png
Screenshot (4876).png
Screenshot (4877).png

Знам, поставио сам тамо детаљније.

Poslednja izmena:
Nisam siguran da bi ta opcija odgovarala, evo pogledaj kako je prošao Tempo toranj koji treba da se gradi na samom obodu grada, i koliko NIMBY ekipa negoduje protiv Greenline-a koji je tehnički na obodu grada. Jednostavno i na obodu grada bi se našlo dovoljno ljudi koji će biti protiv takve izgradnje.​
Da je na drugoj strani BK predloženo, tamo gde je Kvantaš, a ne na tunelu železnice, gotovo niko se ne bi bunio.​

Da je na drugoj strani BK predloženo, tamo gde je Kvantaš, a ne na tunelu železnice, gotovo niko se ne bi bunio.​
Uvek postoji neki razlog kod nas. I da se predložilo na kvantašu našlo bi se dovoljno ljudi da se bune.

Razlog je nebitan, vervatno bi bilo nešto u fazonu da pozicija kod kvantaša umanjuje značaj Geneks kule koja je godinama bila simbol ulaska u grad, ili neki drugi manje ili više bizaran razlog poput blizine bežanijskog groblja, neprirodne pravce kretanja i gužve koju će izazvati u tom delu grada, ometanja prirodne cirkulacije vazduha, ili možda čak rizik po avione pri sletanju, nastavi dalje, jer razlog može biti bilo šta.

Poenta ovoga što sam nabrajao potencijalje razlog nije sprdnja već da je raspoloženje u jednom (malom ali bučnom) delu društva je da je svaka gradnja problem, naročito ona gradnja koja pravi objekte koji će bitno izmeniti panoramu grada i zapravo dokazati da se grad menja, i da je njihovo vreme možda prošlo (inspirisan sam onom gospođom nedavno što je na n1 pričala kako se igrala da dete pre 50g u savamaloj, kao njen razlog zašto želi da most ostane i zašto za nju BNV nikad neće postati centar grada, ali da ne oftopičarim, jer ovde nije tema most, niti bnv nego kule na dunavu)

Znaci da sagrade zgradu na tunelu koji pritom treba da se širi sa 2 cevi moze ako će o njihovom trošku naprave stanicu bg voza bežanijska kosa @dejanbg88

Da da, slažem se oko ovoga.
@dejanbg88 ostao sam ti ovde dužan malo detaljnijeg odgovora zašto se slažem.

Da ljudi krenu javno, pod svojim imenom, da pišu o stvarima koje nisu njihova ekspertiza, a pri tome (što kažeš), ljudi su inženjeri i imaju svoju ekspertizu. I umesto da pišu u polju gde su eksperti, u jednom momentu se odluče da pišu u polju gde nisu eksperti.

Pa ja se pojedem živ kada krenem da pričam o tome da li je azbest opasan ili nije, jer šta ja znam o tome. Pročitao sam dva novinarska članka i šta... mogu da filozofiram o azbestu, užas...

Sa druge strane, stvarno jesam bio zabrinut i zato bih voleo da nadležni izađu sa nedvosmislenim informacijama, da ne bih ja i slični meni morali o tome da razglabamo.

Vrh