Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Ја сам осетио такође страх и нелагоду, узроковану ширењем лажних вести и панике, а ПОДГРЕЈАНУ изостанком адекватне реакције практично свих надлежних органа.

Ја сам осетио такође страх и нелагоду, узроковану ширењем лажних вести и панике, а ПОДГРЕЈАНУ изостанком адекватне реакције практично свих надлежних органа.
Kojih nadleznih organa? Onih gde su direktori sverceri kokaina?

Panika se svakako bila podigla, bar u mom slučaju i slučaju ljudi koje poznajem,...
Podnesite Krivičnu prijavu protiv svih onih koji su izazvali takvu paniku ( lica i medija) na osnovu ovog člana.
1000003994.jpg

Ne vidim da je Vučić kažnjen po ovom članu zakonu za vreme korone, a i zbog mnoih njegovih izjava.

Zakon ne važi za sve.

Mislim da se neće baviti previše ovim slučajem jer već postoji mnogo stvari u medijima, tako da im ne treba novo skretanje pažnje sa bitnih stvari.

Da nema studentskih i ostalih protesta, vlast bi se bavila ovim.

Pogledajte prilog 222046

Evo je jos jedna da ne bude da je bilo slucajno. Ovaj put Vlado Baumaschinen

Kome moze da se prijavi ovo? Mislim da imamo dovoljno materijala i video zapisa da bi svaka inspekcija mogla da reaguje.

To bi trebalo da je posao za saaobraćajnu policiju, jer se ovime ugrožava saobraćaj, a ne direktno zdravlje ljudi. Besmislice su da sada neko ide oko kamiona i meri nivo prašine, jer je to zanemarljivo. Međutim, tokom vožnje građevinski materijal zaista može da ugrozi vozače oko kamiona i to je najveći problem ovde.

Izazivanje panike je kad u punoj Areni vikneš kašikara, pa krene stampedo i na smrt izgazi petoro ljudi.

Toga ovde nema. To je termin koji koristi nedemokratska vlast da bi ugasila bilo kakva građanska prava i odrekla se bilo koje odgovornosti i obaveze. Zašto to vlast radi u ovom slučaju?

Izazivanje panike je kad u punoj Areni vikneš kašikara, pa krene stampedo i na smrt izgazi petoro ljudi.

Toga ovde nema. To je termin koji koristi nedemokratska vlast da bi ugasila bilo kakva građanska prava i odrekla se bilo koje odgovornosti i obaveze. Zašto to vlast radi u ovom slučaju?

Mislim da su to poređenja koja nemaju veze jedna sa drugima.

Ovde smo imali inženjere sa imenom i prezimenom koji su preko Nova.rs tvrdili to oko azbesta, kao i o oslobađanju azbesta u atmosferu. Inženjer kome je specijalnost rušenje objekata zna da to nije moguće, pa je samim tim javnost doveo u zabludu i time svesno širio paniku.

Imali smo vesti po kojima je udisanje jedne čestice azbesta dovoljno za oboljevanje od karcinoma, što takođe nije istina. Sve te vesti imaju svoju hronologiju i sadrže ime i prezime onih koji su dali izjave.

Novinari sa Nova.rs nisu baš budale, pa da takve izmišljotime potpišu samo svojim imenom, već uredno nađu takve likove i potpišu ih imenom i prezimenom. Baš zbog te krivične odgovoronosti koje se onda prebaci na onoga ko koristi medij za širenje panike.

Takođe, tzv. ekološka udruženja i nakon objavljivanja rezultata nastavljaju da pogrevaju javnost pričama oko azbesta.

Iskreno, nisam siguran da će podneti krivične prijave jer mislim da SNS-u ne odgovara još jedan talas protesta i satanizovanja od strane aktivista i opozicije. Nekako mi deluje da će na kraju biti šta je bilo bilo je, idemo dalje.

Teško mi je da poverujem da bi na N1 i Novoj čitali nepristrasnu vest u stilu protiv tih i tih podneta je krivična prijava zbog izazivanja panike... ta i ta lica su privrdena da ne bi uticala na svedoke... preti im kazna zatvora od toliko do toliko godina... Umesto toga verovatno bi dobili vest u stilu vlast se obračunava i hapsi građane Zemuna i Novog Beograda i stručnjake koji su hteli da spreče ekološku katastrofu... i tako dalje i tako bliže... što bi posledično ponovo izazvalo novi talas aktivizma i protesta.

Zato i mislim da će u ovoj situaciji nažalost pustiti da se priča ohladi i teraj dalje.

Evo ovako izgleda delovanje "korisnih idiota" sa elementima širenja panike... Radi se o daljem delovanju, dakle novi post koji kompletno ignoriše bilo kakve nove dokaze i još implicira da se "opasni otpad deponuje pored fabrike vode koja snabdeva vodom ceo Beograd". Izbegava se spominjanje azbesta, jer ceo Beograd zna da ga tamo nema, ali se nastavlja narativ o "opasnom otpadu".

Screenshot 2024-12-06 at 11.54.28.jpg

Poslednja izmena:
Video sam taj post na LinkedIn-u, jako kontraproduktivno postaje sve ovo.

Imam tako neke kontakte koji bas ono nekriticki i bez filtera spamuju socijalne mreze sa svakom anti-sns propagandom, i cini mi se da ti ljudi sad vec solidno idu na zivce cak i inace opoziciono nastrojenim ljudima.

Imam tako neke kontakte koji bas ono nekriticki i bez filtera spamuju socijalne mreze sa svakom anti-sns propagandom, i cini mi se da ti ljudi sad vec solidno idu na zivce cak i inace opoziciono nastrojenim ljudima.

i kod mene na linkedinu isto. morao sam da mutujem par onako, sa kojima sam dosta radio. mnogo moralisu i osudjuju, a ne ostavaljaju ni milimetar da mozda grese

Ne pratim detaljno temu, pa nisam video jel su nadležni demantovali navode o azbestu? Zašto N1 i ostali koji govore da ima azbesta nisu prijavili nadležnima i tražili analizu?

Ukratko:
- Ispostavilo se da se niko ne oceća nadležnim
- IMS je objavio izveštaj u kojem nije nađen azbest, ali uz ogradu da uzorkovanje nije reprezentativno i ometano atmosferskim prilikama
- Strana firma koja je angažovana od strane roditelja nije detektovala azbest u vazduh pored gradilišta, ali je to samo jedno od više merenja, ostali rezultati se čekaju

Meni je tužno kada vidim da neko sa karijerom iz sebe (često i visokobrazovan) spada na te grane.

Kao neko ko je poslodavac kada zapošljavamo nekog jako mi je bitno da vidim šta piše po LinkedIn-u i drugim mrežama pre nego što ga zaposlimo. Nekog ko bi recimo pisao ovakve stvari ne bih želeo da vidim u firmi jer se takva osoba neće uklopiti u našu kompanijsku kulturu. Bilo je nekoliko situacija da su LinkedIn (pa i drugi profili na društvenim mrežama) pokazali da nam je neko prilično no-no za zapošljavanje (bez obzira na radno iskustvo i obrazovanje) i takve ljude smo preskakali u selekciji. Ne želim da mi takvi (toksični) zaposleni uništavaju atmosferu u firmi i da unose lošu energiju u tim.

Iskreno svima koji nisu samostalci (ako su frilenseri ili imaju svoje firme onda je manji problem ako ih boli uvo) uvek bih preporučio da 2 puta razmisle pre nego što nešto objave na društvenim mrežama (naglasak je na LinkedIn-u jer tamo nema opcije da profil bude zaključan, a svi imamo LinkedIn profile i možemo da pogledamo nečiji profil). Pogotovo su u problemu ljudi koji ulaze u rasprave sa drugima po komentarima, jer nikad ne znaš da li je osoba sa kojom si ušao u raspravu tvoj budući poslodavac ili potencijalni kolega. U par navrata nam se desilo da je malo falilo da nekog zaposlimo ko je na LinkedIn-u u nekim nebitnim diskusijama ušao u bezobraznu polemiku sa nekim od naših zaposlenih.

A rekao bih da ljudi ne razmišljaju o tome i da se često ponašaju kao da je 2009 godina i da se prepucavaju na nekom forumu sakriveni iza nickname-a.

I ja, iako sam vlasnik biznisa, mnoge stvari koje ovde na forumu pišem opušteno (jer sam sakriven iza nickname-a) nikad ne bih pisao na svom LinkedIn-u, ili bih se dosta politički korektnije izražavao na neke teme (a pošto nisam dobar u tome i verovatno bih se teško suzdržao ako bi neko isprovocirao, biram da ne budem aktivan na društvenim mrežama).

Poslednja izmena:

Moraju da opravdaju lovu

Meni je tužno kada vidim da neko sa karijerom iz sebe (često i visokobrazovan) spada na te grane.
A što ti je tužno da neko pomisli da je ova priča ostvariva? Moram da napišem ostvariva, jer je svakako realna. Imali smo primer zgradu Beobanke iz 2011.
I koji je to nivo aktivnosti pojedinaca kada koristiš termin "spadnu na te grane"?

A što ti je tužno da neko pomisli da je ova priča ostvariva? Moram da napišem ostvariva, jer je svakako realna. Imali smo primer zgradu Beobanke iz 2011.
I koji je to nivo aktivnosti pojedinaca kada koristiš termin "spadnu na te grane"?
Pročitaj Defketov post koji sam citirao. Nije u pitanju u vezi hotela jugoslavije, već ovo

Kada je neko visokoobrazovan i ima neku karijeru iza sebe da ovo radi, na to sam mislio. Jednostavno to je jako iritantno.

На видеу се указује на ову локацију између Остружнице и Умке..

Pogledajte prilog 221987

Pogledajte prilog 221988

Има ли то везе са насипањем клизишта и изградњом брзе саобраћајнице Остружница - Обреновац?

Pogledajte prilog 221989

Да допуним сопствени пост,

са горње стране пута је већ вршено утврђивање, претпостављам због клизишта..

Screenshot (4863).png

Овај део који се насипа у видеу "Еко страже" је са доње стране пута, односно будуће брзе саобраћајнице Остружница - Обреновац..

(црвено - потпорни зид изнад пута , плаво - претпостављам насип због клизишта са доње стране пута)

Screenshot (4864).png

Vrh