Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Не верујем да ће инвеститор улагати у кеј, рендер је "оплемењен уметничком слободом"..

Neće, ali će se sigurno kej renovirati gradskim ili državnim parama do završetka ovog projekta, teško da će investitor dozvoliti onakav zapušteni kej ispred ovakvog fensi kompleksa, a lako će oni pogurati veze da se to ubaci u gradski budžet kao prioritetno.

Slažem se. Ruše jedan kvadar da naprave tri. Jako razočaravajuć izgled projekta, propuštena prilika. Komunistima se može oprostiti jer je to bila moda vremena, a ovi ne znam koje opravdanje su smislili da odustanu od mnogo interesantnijeg prvog dizajna projekta.

Slažem se. Ruše jedan kvadar da naprave tri. Jako razočaravajuć izgled projekta, propuštena prilika. Komunistima se može oprostiti jer je to bila moda vremena, a ovi ne znam koje opravdanje su smislili da odustanu od mnogo interesantnijeg prvog dizajna projekta.
Pa neće daju mnogo više love za interesantniji izgled, briga ih.. onaj fenseraj s početka je smišljeno predstavljen da se lakše proguta priča o rušenju, kao i u BNV što su prvi renderi bili mnogo bolji, a na kraju dobismo demit naselje.

Ne znam šta sada ne valja...
Pošto su bili brojni protesti kako će se narušiti taj simbol Zemuna - evo dobiće sada obnovljenu repliku.

Zanimljivo kako je priča o azbestu utihnula sada kada su se pojavile druge stvari tipa blokade po gradu itd...

- Srediće priobalje i izgradiće pristan za jahte, to je deo projekta.
- Fasada kula je ostala ista kao na prvim renderima, samo što su oni koje smo prve videli bili "prenabudženi" - golden hour, sumrak, noć, upaljena svetla i sl, a ovaj sa Instagrama je klot
- Fasada hotela jeste promenjena i sada je reinterpretacija fasade starog hotela, umesto onih oblika koje treba da podsećaju na luster. Pošto će luster svejedno biti unutra, a statrog hotela vipe nema, možda ovakvo rešenje ima više smisla (iako se meni prvobitna ideja više dopadala)
- Hotel se neće zvati "Denjub riversajd" nego "Ritz Carlton Belgrade" odnosno "Ric Karlton Beograd". "Danube riverside" je natziv celog kompleksa.

- Srediće priobalje i izgradiće pristan za jahte, to je deo projekta.
- Fasada kula je ostala ista kao na prvim renderima, samo što su oni koje smo prve videli bili "prenabudženi" - golden hour, sumrak, noć, upaljena svetla i sl, a ovaj sa Instagrama je klot
- Fasada hotela jeste promenjena i sada je reinterpretacija fasade starog hotela, umesto onih oblika koje treba da podsećaju na luster. Pošto će luster svejedno biti unutra, a statrog hotela vipe nema, možda ovakvo rešenje ima više smisla (iako se meni prvobitna ideja više dopadala)
- Hotel se neće zvati "Denjub riversajd" nego "Ritz Carlton Belgrade" odnosno "Ric Karlton Beograd". "Danube riverside" je natziv celog kompleksa.
Meni ove 2 slike veze sa vezom nemaju iskreno:
Screenshot 2024-12-17 at 10.35.25.png

Screenshot 2024-12-17 at 10.35.44.png

Ocigledno je da su uprostili i kule i glavni sredisnji objekat.

Hm, da. Odavde deluje da je oblik kule promenjen - bila je pljosnatija, a sad je kvadrastija.

Hvala Extronikse :)

Odlicno ce da izgleda setalist👏
Pogledajte prilog 223170
Сад изгледа трипут горе, и ова десно са тим врхом личи Трампову кулу, или на клонирану Кулу Близнакињу. Грозно. Нема ничег лепог у овоме. Не буди смешан.
Можда зато што су обликовање и одржавање прескупи. Колико перача прозора треба унајмити да то оперу? Погледај како су обликовали сужени део те карикатуре на обали Саве зване "Кула Београд." Уместо да су користили посебно обликовано каљено стакло, употребили су обично и постављали су га под одређени угао да би имало облину.

Можда зато што су обликовање и одржавање прескупи. Колико перача прозора треба унајмити да то оперу? Погледај како су обликовали сужени део те карикатуре на обали Саве зване "Кула Београд." Уместо да су користили посебно обликовано каљено стакло, употребили су обично и постављали су га под одређени угао да би имало облину.

U pravu si, kula na renderima je izgledala mnogo bolje nego šta je na kraju ispalo. Čudi me da prave takve kompromise na objektima gde je cena kvadrata 10k evra.

Videćemo šta će Delta da uradi, njihov render izgleda super.

Imaju gotovu maketu u Kadeni ono dobro izgleda biće top ako ispoštuju do kraja

Нема ничег лепог у овоме. Не буди смешан.
U pravu si, kula na renderima je izgledala mnogo bolje nego šta je na kraju ispalo. Čudi me da prave takve kompromise na objektima gde je cena kvadrata 10k evra.

Videćemo šta će Delta da uradi, njihov render izgleda super.
Видећемо.

Нису променили облик кула, нити њихову архитектуру. Чак су и детаљи исти.

Облик стамбене куле није правилан, односно дуже стране нису паралелне, тачније сужавају се ка улици. То је заправо логична и добра одлука. Више станова гледа ка реци а визура ка кулама из блокова иза је куд и камо боља јер је фронт куле ужи.

Хотел јесу скрљали. Ни мени се не свиђа. Ценим да је проблем био опет са нашим противпожарним нормама, термиком итд, што је генерално бољка нашег "савременог" градитељства, које је по много чему иза онога што беше у модернизму.
Мада, сигуран сам да се могло решити, да је било воље.

Vrh