Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Било би најбоље да сруше хотел и направе парк, а куле да направе на некој пољани на ободу града где и треба да буду.

Park da bude obavezno bez barijera da mogu iz obliznjih zgrada da gacaju po blatu dok partiraju svoje cetvorotockase.

Realno imamo park i levo i desno, i to više parka nego što trenutno koristimo i održavamo. Nezgodno je samo na šetalištu i to baš ispred hotela gde je suženje, i tu bi bilo idealno da se insistrialo na proširenju

Rekao bih da je mnogo veći problem i ovde i drugde u tome što uglavnom ne znamo (evo, ja prvi ne znam) koliko para od svih tih dozvola država uzme, koliko para kasnije od poreza na imovinu se uzme, gde te pare idu i koliko ih ostaje na opštini ili još bolje na toj mikrolokaciji. Kula mnogo manje smeta ako znam da će ti porezi obezbediti da se staza za trčanje u parku pored održava, drveće zaliva i go*na kućnih ljubimaca čiste, a ne ko sad da ne možeš da pustiš dete na travanjak da bar jedno ne pogodi (da li tako što se plati neko da čisti ili neko da kažnjava me ne interesuje).

Људи са правом негодују против тога да им сваку могућу пољану озидају лимено бетоснко стакленим пошастима од 300 метара, а да при том нема метроа, школа, обданишта, парка, паркинга. Ниједан једини парк. Само неке прчваре у којима ће керови да обитавају чим престане одржавање. Сва нова микронасеља изузимајући белвил и бгд на води немају парк. Посаде три вештачке саксије и мисле да ће то да буде здраво место за живот. Оволике су гужве у граду великим делом и због тога што многи родитељи децу развозе колима до вртића, школа, активности. Зашто морају колима? Зато што им нико ништа у насељу није направио. Савремени урбанизам је пошаст. Колико је аутобуских линија додато на спајању два крака новог београда?
Slažem se potpuno, osim u delu da je savremeni urbanizam pošast - ovo što se nama događa jeste upravo izbegavanje savremenog, i svakog drugog, urbanizma. Izvrdavanje svih mogućih urbanističkih pravila da bi se valjali kvadrati po preskupe pare.

Posto se sada ustanovilo da nema azbesta onda tuzilastvo mora da reaguje na plasiranje laznih vesti i krivicnog dela izazivanje nereda i panike. Krivicne tuzbe protiv onih koji su izasli sa ovakvom vesti, znaju se po imenu i prezimenu. Krivicne tuzbe protiv urednika novina i televizija koju su ove vesti sirili i propagirali. Privatna tuzba investitora za narusen ugled i stetu protiv medija koji su to uradili. Kazne moraju biti ogromne sto zatvorske sto novcane. Mi kao drustvo ne mozemo i ne smemo dozvolite da zarad sitnih politickih poena i generalnog politikanstva dolazimo u ovakve situacije.

Problem jer sto tuzilastvo i policija nece smeti da reaguju jer je politicki nepodobno i SNSu ne treba da hapsi opozicione medije jer bi ih Evropa satrla iako je zakon prekrsen. Znamo da ova bag** iz SNSa se oglusuje o zakone svakodnevno kada je njima u korist pa sto bi sada bio izuzetak.

Slažem se potpuno, osim u delu da je savremeni urbanizam pošast - ovo što se nama događa jeste upravo izbegavanje savremenog, i svakog drugog, urbanizma. Izvrdavanje svih mogućih urbanističkih pravila da bi se valjali kvadrati po preskupe pare.
Порез на имовину тај цео блок од земуна до трешњиног цвета даје милионе евра. Фирмарина, порези који иду на локални буџет, итд милиони такође. А тренутно стање недопустиво занемарено. Од тог новца сваки паркић у том крају, ливада, стаза може да има домара плаћеног да уређује и пријављује неправилности. Од бахатог паркирања, до попуцалог асвалта, тротоара, попуцалих клацкалица и стубића.

Mene je na primer cimao kolega iz firme koji je u Goce Delčeva da me pita da li bi na njegovom mestu sklonio decu negde. Ne možeš da zamisliš koliko je taj čovek bio uznemiren, iako je u pitanju inženjer sa 15g iskustva, dakle neko od koga bi očekivao da neće padati na insiniacije, nego ko će logički da zaključi da li je nešto ok ili ne. Na kraju sam mu dao 3 dana slobodno, rekoh mu idi gde god, spoji sa vikendom jer ovako nećeš moći da radiš ako ostaneš ovde dok je proces ispiranja mozga u toku (ne skida se sa Nove i N1, pa verujem da nije mogao da hendluje količinu dezinformacija tih dana). Na kraju je, posle tog mini odmora i sam shvatio da je bio nasamaren povezujući nelogičnosti

Iz rubrike "nije se desilo".

Порез на имовину тај цео блок од земуна до трешњиног цвета даје милионе евра. Фирмарина, порези који иду на локални буџет, итд милиони такође. А тренутно стање недопустиво занемарено. Од тог новца сваки паркић у том крају, ливада, стаза може да има домара плаћеног да уређује и пријављује неправилности. Од бахатог паркирања, до попуцалог асвалта, тротоара, попуцалих клацкалица и стубића.

Teško dok se npr. četvrtina budžeta izdvaja za pokrivanje troškova gradskog prevoza koji plaća tek 10-tak posto Beograđana. Pare se slivaju, ali i odlivaju...

Ovo je tek prvi od vise uzoraka koji su poslati na ispitivanje, ovo je uzeto prvih dana rusenja I posle kise, rezultati ostalih merenja stizu za 7 dana

Teško dok se npr. četvrtina budžeta izdvaja za pokrivanje troškova gradskog prevoza koji plaća tek 10-tak posto Beograđana. Pare se slivaju, ali i odlivaju...
Ствари од јавног интереса треба да се финансирају из буџета, на овај или онај начин. Ствари које се тичу боље проходности људи, су јавни интерес. Саобраћај је стога јавни интерес. Исто као и школе. Сваки блок зграда може да плати неколико плата просечних за људе који ће да се баве тим блоком. Било би више пара да нема 100 агенција, секретеријата, министарских испостава за усидравање политичких агигатора. Ако већ плаћају агенције које не раде ништа, немају надлежност ни за шта и само троше паре и гомилају бирократију, нека то дају на зеленило и ствари које су обичном грађанину видљиве. Чистачи улица, хортикултура, уређивање фасада, тротоара, паркића...Чишћење река. Чист физички посао, који је углавном најмање плаћен.

Ne razumem zašto su se ovoliki silni botovi sjatili ovde da likuju? Od Novog Sada ste jedva pomaljali glavu u temama gde redovno botujete, i sad ste naskočili na rešenje o azbestu na kraju koga se Institut JASNO OGRADIO DA JE OGRANIČEN UZORAK. Da vam je vaša SNS ideologija važnija od zdravlja naroda u koji se toliko kunete? I zastave koju koristite kao taoca i barijeru da se iza nje krijete kad se uplašite protesta.

Budite srećni za sebe što ste srušili još jednu iole pristojnu zgradu, oteli deo zemunskog keja od javnosti, i sada ćete dobiti još malo fušerskih, kič, generičkih zgrada. A nešto mi se čini, da iko od vas može da priušti sebi da živi u tom "luksuzu", da ste ga iskusili koliko je zapravo to sve teška fuščina, ne biste bili ovde da ga hvalite.

Ja se nadam da ti ljudi koji se bune nisu u pravu i da azbest nije rasut po Beogradu. A kako verovati više bilo kome nakon Novog sada i cele ove predstave kojom mažu oči ljudima_ Za ubistvo izgleda niko neće odgovarati, a kamo li da je teško lažirati rezultate o azbestu.

A za vas, slepe ideologe, mogu da kažem samo da treba da vas je sramota samih sebe. je*******o vas vaš kult kad mozga nemate.

I stari i novi hotel su veoma dosadne zgrade. Ne vidim po čemu je budući hotel mnogo lepši ili ružniji od originalnog.

Е то је већ озбиљан и реалан проблем
Pored tog, sad već dokazanog, zločinačkog bacanja otpada po ovom gradu i državi, ozbiljan i realan problem je i samo rušenje bez mera za kontrolu prašinčine kao i prevoz otpada kamionima bez cirade, sve to neposredno pored škola, vrtića i stambenih zgrada gde živi na hiljade ljudi.

A što se tiče merenja azbesta:
1. IMS se direktno ogradio od sopstvenog merenja (sami su napisali da "uzorkovanje nije reprezentativno" - dakle bezvredno je),
2. Za uzorke koje su roditelji iz škole poslali u Holandiju - tek treba da stignu rezultati (stiglo je samo prvo od nekoliko merenja).
Prema tome, rano je za klicanje (@ "neki" mediji i članovi foruma). Treba najozbiljnije shvatiti i tretirati svaku potencijalnu opasnost od azbesta!!!

Poslednja izmena:
Savski nasip pratio kamione sa gradilišta.
Šut završava na divljoj deponiji kod Ostružnice (ili Umke)

На видеу се указује на ову локацију између Остружнице и Умке..

Screenshot (4854).png

Screenshot (4853).png

Има ли то везе са насипањем клизишта и изградњом брзе саобраћајнице Остружница - Обреновац?

127127485364a5817971a35393494324_640 (1).jpg

V-sky,
не ради се овде о политици, ни о згради, ни о урбанизму већ о азбесту, дакле не говоримо више о ИМСовим резултатима, већ новим, резултатима мерења азбеста у ваздуху које је радила страна фирма а коју су ангажовали родитељи деце која иду у вртић близу градилишта. У овом тренутку је најбитније да се провери да ли удишемо јебени азбест или не. Испоставило се да не. Онда можемо о осталим стварима.

Да, ја сам био за то пре него што је хотел продат први пут 2006. да остане у државном власништву, али је неко тадашње вршњачко окружење на такве ставове гледало као на "комуњарске", били су обрадовани не само приватизацијом, већ и изградњом кула поред, чији су се рендери тада појавили у новинама. Што се мене тиче, није требао ни бити изграђен из буџетских средстава у периоду када је земља потребовала много више неке битније институције, представљао је доказ декаденције једне елите која је тврдила да је егалитаристичка.

Poslednja izmena:
O lepoti ćemo teško da se složimo jer je lepota subjektivna stvar. Ali o standardima, e to već možemo da raspravljamo.
Stari hotel je reprezentativni primer evropske Moderne doba u kome je projektovan. Ovo novo je neki polovni Dubaji, koji je još i uprošćen na poslednjim renderima. Ja na primer nisam nužno protiv kula, ali na tom mestu, od tih kula, koristi će imati samo SNS lopovi koji su se nakrali naših para prethodnih 12 godina, a svi ostali starosedeoci, a i drugi obični normalni ljudi će imati samo štete.
I na kraju, najbitniji problem je što se privatizuje kej, koji je opšte dobro dvih posetioca i žitelja. Pitam te, oće li maturanti normalnih škola, ne ovi koldž ov k***** and palac ingliš skul ov sejnt Đoka moći da priušte da slave mature u novom hotelu, kao što su mogli u starom? Jel ovo treba da bude grad i država za sve ili samo za one koji su bili bez morala da se nakradu da mogu taj lažni luksuz da priušte sebi i njihovoj deci?
I na kraju rkajeva, moja primedba je na korišćenje azbesta da bi se posprdali i podsmevali ljudima zabrinutim za svoje zdravlje. Možemo da pričamo o odgovornosti za širenje panike onda kada budu pohapšeni i osuđeni oni koji su direktno krivi svojim činjenjem i nečinjenjem za smrt 15 ljudi u Novom sadu, sve one koji idu da batinaju ljude koji protestuju i sve one koji su svojim korupcijskim radnjama oštetili ovo društvo i ovu državu.

ruke su vam krvave, korupcija ubija

@Вожд kapiram, ali koliko sam shvatio tih rezultata još nema. Što se mene tiče, ne radi se o hotelu, radi se o tome za koga je voaj grad i za koga je ova država. Da oni budu neofeudalni gospodari, a da mi budemo njihovi robovi. Sa tim se neću složiti. Ni ovi, ni oni pre njih ni bilo ko drugi. Ali i u ocenjivanju njih svih postoje nijanse, a ova je trenutno najcrnja.

Кеј није приватизован, што можеш видети у катастру,
парцела 1138/4 је у јавној својини, односно предузећу Београдводе.

Screenshot (4855).png

Screenshot (4856).png

Ко је све имао користи од хотела Југославија од 1969. до данас не знам, али да су икада обични људи имали корист ..Тешко.
Наравно да треба да се преиспита ко је довео државу до банкрота 1981. ко је све направио претпоставке за њен распад и распад друштвено политичког система уопште, ко га је спровео, ко је профитирао од њега, ко је профитирао током "реформи" и приватизација, ко и како профитира данас.. То је све један континуитет у коме су стасавале генерације, негативном селекцијом постајале део система и у коме деценијама државу, друштво и економију воде најкварнији и то је нешто у чему имамо континуитет.

O lepoti ćemo teško da se složimo jer je lepota subjektivna stvar. Ali o standardima, e to već možemo da raspravljamo.
Stari hotel je reprezentativni primer evropske Moderne doba u kome je projektovan. Ovo novo je neki polovni Dubaji, koji je još i uprošćen na poslednjim renderima. Ja na primer nisam nužno protiv kula, ali na tom mestu, od tih kula, koristi će imati samo SNS lopovi koji su se nakrali naših para prethodnih 12 godina, a svi ostali starosedeoci, a i drugi obični normalni ljudi će imati samo štete.
I na kraju, najbitniji problem je što se privatizuje kej, koji je opšte dobro dvih posetioca i žitelja. Pitam te, oće li maturanti normalnih škola, ne ovi koldž ov k***** and palac ingliš skul ov sejnt Đoka moći da priušte da slave mature u novom hotelu, kao što su mogli u starom? Jel ovo treba da bude grad i država za sve ili samo za one koji su bili bez morala da se nakradu da mogu taj lažni luksuz da priušte sebi i njihovoj deci?
I na kraju rkajeva, moja primedba je na korišćenje azbesta da bi se posprdali i podsmevali ljudima zabrinutim za svoje zdravlje. Možemo da pričamo o odgovornosti za širenje panike onda kada budu pohapšeni i osuđeni oni koji su direktno krivi svojim činjenjem i nečinjenjem za smrt 15 ljudi u Novom sadu, sve one koji idu da batinaju ljude koji protestuju i sve one koji su svojim korupcijskim radnjama oštetili ovo društvo i ovu državu.

ruke su vam krvave, korupcija ubija

@Вожд kapiram, ali koliko sam shvatio tih rezultata još nema. Što se mene tiče, ne radi se o hotelu, radi se o tome za koga je voaj grad i za koga je ova država. Da oni budu neofeudalni gospodari, a da mi budemo njihovi robovi. Sa tim se neću složiti. Ni ovi, ni oni pre njih ni bilo ko drugi. Ali i u ocenjivanju njih svih postoje nijanse, a ova je trenutno najcrnja.
Bojim se da si se malo pogubio u svemu ovome druze. A zoves druge botovima, ironicno.

Ti sad pričaš o građevinskoj parceli koja je postala njihova svojina, a ja o faktičkom stanju šta im je sve predato na korišćenje.

image_2024-12-06_012322332.png
image_2024-12-06_012331667.png

Isto tako na štalištu pored Beograda na vodi, šetalište nije u privatnom vlasništvu koliko ja znam, ali kad odeš tamo vidiš da je ogromna površina zauzeta kafanskim baštama, štandovima, čimegod. I čije je to onda faktički?
Ne negiram šta si pisao za komije, ali neću da sad odemo u neku sporednu temu tako što ću istorijske stvari da raspravaljam. Ja sam mislio na period poslednjih godina, kada je hotel bio kakav takav, da je onda bio finansijski pristupačan. Ne mora svaki hotel da ima 5 zvezdica i da bude utlra mega giga deluks.

Edit: @Defke botu (u prenesenom značenju)

Poslednja izmena:
Obećavam da ne udaram kontru radi kontre, ali šta ih je dosad sprečavalo da nelegalno zauzimaju šetalište ili bilo koji drugi deo javne površine?

Prisustvo drugog objekta na susednoj parceli ne daje veća prava nego što su imali dosad, niti su oni pošteniji sad nego što će biti nakon završetka hotela.

Ja sam za kritiku ovog projekta prvenstveno iz ugla Milenijum tim - SNS mafijaško-lopovske kombinacije za bogaćenje, ali sam objekat hotela i dve kule uz njega će vrlo verovatno doneti neke pozitivne sadržaje za stanovništvo, u odnosu na originalni objekat koji se rentao za kazino i Intergalactic Diner...

Ti sad pričaš o građevinskoj parceli koja je postala njihova svojina, a ja o faktičkom stanju šta im je sve predato na korišćenje.

Pogledajte prilog 221994Pogledajte prilog 221995

Isto tako na štalištu pored Beograda na vodi, šetalište nije u privatnom vlasništvu koliko ja znam, ali kad odeš tamo vidiš da je ogromna površina zauzeta kafanskim baštama, štandovima, čimegod. I čije je to onda faktički?
Ne negiram šta si pisao za komije, ali neću da sad odemo u neku sporednu temu tako što ću istorijske stvari da raspravaljam. Ja sam mislio na period poslednjih godina, kada je hotel bio kakav takav, da je onda bio finansijski pristupačan. Ne mora svaki hotel da ima 5 zvezdica i da bude utlra mega giga deluks.

Edit: @Defke botu (u prenesenom značenju)

Auuu, iskreno mene bi bilo sramota da pokazem ovako elementarno nepoznavanje materije, o kakvom faktickom stanju pricas, kakva je ovo sada mentalna gimnastika.

Hajde lepo posto si tako uneo na momenat zabunu, pokazi lepo dokaz za svoju tvrdnju da je ovde otudjena parcela koja je deo keja.

Auuu, iskreno mene bi bilo sramota da pokazem ovako elementarno nepoznavanje materije, o kakvom faktickom stanju pricas, kakva je ovo sada mentalna gimnastika.

Hajde lepo posto si tako uneo na momenat zabunu, pokazi lepo dokaz za svoju tvrdnju da je ovde otudjena parcela koja je deo keja.
Mene bi bilo sramota da sam bot kao ti. Idi gledaj faktčko stanje u BNV, pa poveži jedan i jedan. Mada po definiciji nisi u stanju da isporučiš bilo kakav zaključak koji ti nije isporučen u mEsIdŽ bOkS

1733446840603.png

Vrh