U Hagu su počeli sa radom novi eCitaro, s obzirom da Haški "HTM" insistira na deliktanom uređenju prostora, Mercedes je morao malo da se prilagođava.
Oprema je sasvim solidna, malo veći paket je uzet.
Foto uz pomoć prijatelja.
Vozači će se u potpunosti oslanjati na kamere umesto retrovizora.
Moram priznati da je tabla prilično siromašna, odnosno da datira još od C2, što je interesantno, jer je sam autobus uzet u većem stepenu opremljenosti.
ECitari će zameniti CNG MAN-ove A21 iz 2011. Godine, većina njih ima na satu oko 1 milion kilometara. Nešto mogu da se kladim da će završiti u Srbiji.
Jedna moja fotkica.
Za to vreme u Amsterdamu, VDL je pustio nove Citee za GVB Amsterdam u probi, u pitanju su solo (VDL LF 122) & zglobni (VDL LF 181).
Solo
Neke slike unutrašnjosti koje sam jedva iščupao.
I zglob
Ova nabavka je važna zbog:
1) Ceo vozni park GVB-a postaje električan i praktično sve 3 koncesije (2. Koncesija Zaanstreek - Waterland koju drži Izraelski EBS & 3. Koncesija Amstelland - Meerlanden koju drži Conexxion) u Amsterdamu i okolini postaju električne čime se ispunjava cilj da se do 2025. ceo vozni park čine električn vozila.
2) Ovo je veliki posao VDL, naime ceo autobuski vozni park GVB-a biće sačinjen od njihovih vozila (već od ranije je pre nekoliko godina isporučen lot od desetine autobusa starije generacije električne Citee).
Da uspeh za VDL bude veći, praktično svi autobusi u Zaanstreek koncesiji su nove Citee, a u Amstelland koncesiji VDL čini većinu vozila.
S obzirom da je Amsterdan "modna pista" može se reći da će VDL imati lepu reklamu u budućnosti.