Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Ne krivim tu pritom generaciju koja je gradila SFRJ. Kakva god da je bila, ona je na kraju nekako zaokružena kao država. Vredi kriviti generaciju koja je rođena u toj SFRJ i krenula je u razaranje dotične. Oni, dok su živi, neće priznati svoju odgovornost za to što su nas svojom neodgovornošću sve upropastili.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=503322#p503322:12s23yex je napisao(la):
astrodule » 25 Dec 2017, 15:30[/url]":12s23yex]
Opozicija bi morala nekako da angažuje strance, jer samo oni mogu malo da zauzdaju Vučića.
Kako misliš: rent a stranac? :mrgreen:
Šalim se malo, ali iskreno: zaista verujem u onu da i EU i Amere zabole uvo da urade bilo šta dok im Vučić ispunjava želje.
A Rusi samo žele da ovde imaju stabilno tržište za energente i (povremeno) naoružanje. :sesir:
Bojim se da ovde opozicija (i narod) sami moraju da se izbore protiv sistema.

Da, to je problem jer on radi sve što treba za njih. Ali bar neka mala packa bi nam dobro došla.

Ne mislim da Ruse, već na neke Fajonke, Mogerinijeve i slične...

Na žalost, od toga teško da će biti nešto. Hercegovačka je bila odlična prilika, ali ništa od toga.

Recimo. Zapravo, pod pretpostavkom da će na gradskim izborima biti najgora muljaža ikada, pri čemu EU/SAD neće bitno drugačije reagovati nego do sada, najbolje rešenje bi bio kolektivni bojkot i poziv biračima da ne izađu.
Pa kad ovi iz vlasti izađu sami, a izlaznost bude 25-30%, neka mala lampica će se upaliti i u Briselu. Idealno: da neka od članica EU uloži veto na dalje pregovore dok se ne reši pitanje medijske blokade i demokratskih procesa.

Слажем се са Џонтром, АВ има прећутну подршку и тзв запада и тзв истока. Проблем је што има и подршку тзв опозиције.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=503272#p503272:3pzzsaig je napisao(la):
tzoran1 » 25 Dec 2017 12:35 pm[/url]":3pzzsaig] . . Nazalost opozicija je sve osim opozicije i cudi me da imaju i toliko poslanika. . .
Ova opozicija, tj. skup nekih stranaka koje nisu na vlasti, a koji imaju
samo program kako doći na vlast i ništa više, još dugo će biti u ćošku.

"Liderima" je bitno samo da predju cenzus i uđu u Skupštinu.
Onda se ne treba čuditi što su ih glasači odavno napustili.
Možda je bojkot BG izbora, tj. mala izlaznost i dobro rešenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=503289#p503289:2qvmgbgq je napisao(la):
Drakche » Mon Dec 25, 2017 2:04 pm[/url]":2qvmgbgq]Nisu oni nikakvi majstori, niti je AV nekakav veliki genije, lazi su im jako providne i predvidljivi su prilicno.
Drugaciju su samo po tome sto su spremni da ucine niz sramnih - nemoralnih stvari, koje prosecan, pristojan covek, ne bi ni u snu ucinio.
Nisu njemu ciljna grupa oni koji vide sve lazi i prevare, vec oni koji progutaju pricu da kada gradske sluzbenike uhvate da su par stotina kila zelene plastike platili 83.ooo evra parama poreskih obeznika, poveruju da je na kraju jelka dobijena besplatno, a ista firma odmah dobije sledeci namesteni tender za 200 000 evra. I naravno javno tuzilastvo nije nadlezno za namestene tendere (tako je izjavila Aleksanra Djenadic portparol iz prvog JT) kao ni Agencija za borbu protiv korupcije (oni su zauzeti biranjem novog direktora pa nemaju vremena za ovaj skolski primer korupcije) Inace i prosle godine je bilo reci o istom namestanju javnih nabavki za ukrase pa je isto odigrano i ove godine. Easy money . Skandalozno. I onda kao otvaraju se neka poglavlja...a mole Boga da ne prodje.

Vidim ja da se ovde lagano kristališe kolektivna preporuka opoziciji šta da radi u Beogradu. Mislim da se tolika žrtva isplati, ako žele da se ozbiljno obračunaju sa Vučkom. :kafa:
Da se ne zavaravamo: sve da je odnos snaga u gradu 50-50, Vučko ima neviđeni agregat na republičkom nivou, koji će mu omogućiti da raznim manipulacijama zadrži Beograd.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=503333#p503333:2qap2cvg je napisao(la):
dragan » Mon Dec 25, 2017 3:54 pm[/url]":2qap2cvg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=503272#p503272:2qap2cvg je napisao(la):
tzoran1 » 25 Dec 2017 12:35 pm[/url]":2qap2cvg] . . Nazalost opozicija je sve osim opozicije i cudi me da imaju i toliko poslanika. . .
Ova opozicija, tj. skup nekih stranaka koje nisu na vlasti, a koji imaju
samo program kako doći na vlast i ništa više, još dugo će biti u ćošku.

"Liderima" je bitno samo da predju cenzus i uđu u Skupštinu.
Onda se ne treba čuditi što su ih glasači odavno napustili.
Možda je bojkot BG izbora, tj. mala izlaznost i dobro rešenje.
Ova kvazi opozicija u stvari nema nikakav program ni ekonomski ni politicki i valjda poneki iz "opozicije" prolaze cenzus samo zato sto oni koji su izasli na izbore, a vide sta i kako SNS vlast radi, jednostavno nasumicno zaokruze nekog ko nije SNS.
Bilo bi zanimljivo sta bi se desilo da je izlaznost manja od 50%.
Valjda sledi drugi krug gde je dovoljno da izadje i jedan jedini glasac ?

Ja odavno mislim da sledeće (a pogotovo ako su i parlamentarni) gradske izbore treba bojkotovati. Bolje 100 000 ljudi na ulicama nego 40% glasova opoziciji. Pod jedan jer ovaj i dalje ostaje na vlasti, pod dva jer ne želim da mi opozicija bude onaj ko je već bio na vlasti. Ogroman broj ljudi na ulicama je jači signal nego slaba izlaznost na izborima. Odnosno to je signal, slaba izlaznost je predsignal. (ovaj put ne pozivam na nasilje, Laki, da znaš)

Druga stvar, da li imate poverenja u izborni sistem? Mislite li da ako postoji više ljudi koji ne bi glasalo za sns, da bi zvanični rezultati to pokazali? Da li imate poverenja u demokratiju u Srbiji? Da li imate u poverenja u bilo koji sistem ove države? Obrazovni, medicinski, pravosudni, odbrambeni, ekonomski?

Izvinite ako sam ja nesto propustio, ali zasto sumnjate u izbornu volju?
Mislim, ni meni se ona ne dopada, ali niti jedna ozbiljna primedba na glasanje i brojenje glasova nije bila.
Druga je stvar zastupljenost u medijima, koja jeste losa, ali to se gospoda iz opozicije moraju izboriti pre predizborne kampanje, a doduse moraju i da imaju sta da kazu i ponude alternativu ovoj katastrofi.
Kao sto kad odete kod lekara ne zelite da cujete 'da bolesni ste gospodine' , vec zelite savet i recept kako da vam bude bolje, tako i opozicione stranke MORAJU da artikulisu zahteve u jasan i precizan niz akcija koje ce najaviti.
Ponavljam kao papagaj, na izborima se zaukruzuje onaj za koga glasamo, a ne onaj protiv koga smo.
To izgleda opozicioni 'sefici' u svojoj sujeti i narsisoidnosti ne kapiraju.
Zato su i rezultati onakvi kakvi su sinoc bili, i bice (bojim se) jos dugo... :(

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Mislim da je vrlo teško pokrasti izbore što se tiče brojanja glasova.

Narod glasa kako glasa i ovo što živimo je njihova, tj, naša izborna volja.

@laki, ja sumnjam. Ne mislim da je to glavni razlog pobede sns-a, ali ne mislim da su rezultati tačna slika izborne volje. Mislim da imaju razrađen sistem u slučaju da opozicija dođe u situaciju da im prismrdi, da će to lagano onemogućiti.

@astrodule, zašto bi bilo teško? U Srbiji ne postoji nezavisnost nijedne institucije više, u ovom slučaju pre svega RIK-a. Pre nekoliko godina drug je glasao za Dveri, na njegovom biračkom mestu stajalo je nula glasova. Mislite da nepravilnosti koje je našao Jankovićev tim tokom prošlih izbora nisu tačne i višestruko uvećane na mestima gde nisu imali posmatrače? Zašto Oebs odbija da pošalje svoje posmatrače na izbore? Šta je sa ljudima koji dođu iz inostranstva, a neko je glasao za njih? Šta je sa mrtvima koji ustaju na izbore?

Ljudi, oni ubedljivo razbijaju da im nije potrebna kradja glasova... :(

Kako da ukradu glasove kada svaka stranka ima uvid u stanje glasova na svakom biračkom mestu. Svi znaju da sabiraju i RIKov rezultat se uvek poklapa sa svim strankama.

Dule ima negdje na netu prirucnik za kradju glasova

Hoću samo da kažem da od kada Kosovo više ne učestvuje na našim izborima, nema krađe glasova (SPS je dobijao skoro 100% u albanskim sredinama). Svi uvek spominju neke džakove i slične stvari, ali sada ne vidim način da uz posmatrače i predstavnike svih bitnih stranaka na većini biračkih mesta dođe do krađe.

Izbori jesu nefer zbog medija i (samo)cenzure, ali krađe glasova nema.

Ako ti tako kazes mozes da se prijavis na izborims u bg da dezuras ispred kutija ili ispred neke stanke neke nvo koga vec pa da vidis sve iz prve ruke

Ako su tako sigurni u svoju brojnost i glasove cemu onda predizborne vjezbe zagrijavanja u pecincima

Mislim da nisu birali sredstva da imaju što više glasova, tj, da opozicija ima što manje glasova jer time pokazuju kako je opozicija slaba, a oni jaki i da se demorališu svi koji bi izašli na izbore i glasali protiv njih.

Upravo tako @astrodule
I to je 'vodja' i potencirao u sinocnjem obracanju.

Nama su bitni i Pecinci, ne samo centar Beograda.

Lupili su samar razjedinjenim partijicama koje ne kapitaju da samo kao jedinstvena opozicija mogu (eventualno) skinuti sa vlasti SNS.

Vrh