Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Što se mene tiče, SNS bi trebao malo da se potrdudi da bi mi bili prihvatljivi. U gradu:
- Gradnja novih ulica i proširenje starih za koje već postoje planovi (nastavak Unutrašnjeg magistralnog prstena, nastavak Spoljne tangente, nastavak proširenja Južnog bulevara, Tošinog bunara, Mekenzijeva-Žička...), kao i pametno planiranje širine ulica i infrastrukture u naseljima gde se grad širi,
- Gradnja novih javnih površina, parkića i bašta po gradu (delom i otkupom udžerica i sličnih placeva koji bi se pretvarali u javne površine)
- Rešavanje problema parkiranja u mnogim krajevima gradnjom parkirališta (bolje planiranje novih naselja sa širim ulicama, rušenje udžerica i gradnja parkinga u krajevima gde nema drugog prostora za rešenje problema parkinga),
- Beskompromisno rušenje divlje gradnje, zauzdavanje divljanja spratnosti, rušenje ružnih naselja i gradnja novih širokih lepih naselja i pregrađa.

Mislim da su rezultati SNS-a mnogo lošiji u Beogradu nego na nivou republike. Tu imaju određene dobre rezultate: ubrzavajući tempo gradnje infrastrukture (autoputevi, pruge, rekonstrukcija puteva), smanjenje nezaposlenosti (za novu metodologiju koja pokazuje manju nezaposlenost zahvalite EU čiju je metodologiju Srbija preuzela, a ne našoj vlasti), stabilna inflacija i kurs dinara, pad deficita i učešća javnog duga (treba više poraditi na njegovom apsolutnom padu , ne samo % učešća u BDP-u), reindustrijalizacija (kakva-takva, mogla bi bolje više zasnovana na domaćem razvoju energetike (da svaka kuća sa solarnim panelom može da isporučuje struju EPS-u, da svako ima pravo da postavi vetroturbinu na svoju njivu, a ne samo krupan kapital)), konsolidacija vojske, razvoj informitazacije administracije i poslovanja, nepreterivanje sa povećanjem penzija.
Problemi koje treba rešiti: deportacija imigranata i zatvaranje granica za njih na republičkom nivou i na nivou grada, teror sa vakcinacijama MMR-om gde država ne reaguje na biološke napade farmaceutske mafije i prisiljava vakcinaciju iako je u mnogim zemljama EU ta konkretna vakcina dobrovoljna, veća finansijska pomoć za rađanje dece i malu decu.

Koliko je ovaj Vesić opterećen NBG (tj, Šapićem)?!

Shvatam ja da je to plan, da se svako diskredituje što više (Đilas i Šapić kao najveće pretnje), ali dobro. Taktika im je odlična, ali neka se ne pitaju zašto toliko navlače na sebe gnev normalnih ljudi.

On je naveo i da će se Grad Beograd posebno baviti Novim Beogradom, gde su "mnoge javne površine uz pomoć tamošnje opštine zauzete, što bespravnim, što privremenim objektima".

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1337535

ps: Naravno da takvih prostora najverovatnije ima i najviše na NBG (zbog veličine opštine i slobodnog atraktivnog prostora), ali ima ih i u Zemunu sigurno.

Ukoliko se formira jedan solidan blok oko Đilasa (recimo, njegovi ljudi+PSG+NS+DS+SDS), oni mogu da dobace 20-25%.
Šapić može 10-15%
Recimo da će i NDBGD nekako preći cenzus sa 5-6%, što u zbiru opoziciji daje 35-45%.

Sa druge strane SNS ima zagarantovanih 35-40%
Sve ostalo je faktor nepoznato:
-S kim će SPS?
-Da li će biti parlamentarnih izbora (ipak)?
(...)
Ne bih da preindiciram, ali mi se čini da je po opoziciju bolje da ta koalicija oko SNS-a u ovom slučaju bude što šira (dakle, da uključuje i SPS), jer, realno, teško da takvi imaju apsolutnu većinu u Beogradu.
U tom slučaju opoziciji ostaje veći manevarski prostor da ispregovara formiranje većine.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501480#p501480:vmlgfcb3 je napisao(la):
DzonTravolta » 17 Dec 2017 04:10 pm[/url]":vmlgfcb3]Pa da. Nego se ja još proletos ponadao (bu****) da će ih onaj mladi svet sa ulica malo dozvati pameti.

Onaj mladi svet proletos uopšte nije bio mlad... bio sam na većini protesta i tu je bar 60-70% ljudi bilo preko 40-45 godina...

Klinci su pokrenuli, pa su se uključili oni koji su bili klinci pre 20-25 godina i "nosili" demonstracije protiv Miloševića.
Sve u svemu, već posle par dana je bilo vrlo šarenolika populaciona slika.
Druga strana medalje je što takvi protesti ne mogu da imaju dugoročni zamah.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501732#p501732:2wnjrhuw je napisao(la):
DzonTravolta » 18 Dec 2017 03:34 pm[/url]":2wnjrhuw]
Recimo da će i NDBGD nekako preći cenzus sa 5-6%, što u zbiru opoziciji daje 35-45%.
. . .
U tom slučaju opoziciji ostaje veći manevarski prostor da ispregovara formiranje većine.
Prilično optimistički, a mogu da zamislim kako bi tekli eventualni pregovori oko plena.

Toliko, pod tim okolnostima, mogu da napabirče pod uslovom da plasiraju priču kako je Đilas bio odličan gradonačelnik spram Malog i ako proradi sinergija.
Sve je u kondicionalu

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501753#p501753:3c8i8dfq je napisao(la):
DzonTravolta » 18 Dec 2017 05:43 pm[/url]":3c8i8dfq] . . . .da plasiraju priču kako je Đilas bio odličan gradonačelnik . . .
Kako odličan, kada su ga onoliko optužili za razne kradje, nap. kod mosta na Adi.

Čudi me što je još uvek na slobodi posle tolikih optužbi u toj izbornoj kampanji.

Pročitaj pažljivo šta sam napisao. "Da... Plasiraju... Priču" su tri ključne reči.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501802#p501802:1hth9klu je napisao(la):
DzonTravolta » 18 Dec 2017 10:47 pm[/url]":1hth9klu]Pročitaj pažljivo šta sam napisao. "Da... Plasiraju... Priču" su tri ključne reči.
Pročitao i citiro, ali kako "da plasiru priču" kada vlast tvrdi da je tajfun i lopov. :)

Za nasu zemlju bi bilo mnogo zdravije da Jankovic, Ceda, Ne davimo Bg, Sutanovac... nestanu sa politicke scene kako bi ih zamenila neka kvalitetnija opozicija. Pored takvih ce Vucko vladati 100 godina, treba da ih neguje ko malo vode na dlanu. Ja da sam on, bio bi prezadovoljan da imam tako debilne likove iz opozicije. Jer mnogo je lakse ispasti normalan medju budalama nego medju normalnim ljudima

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501810#p501810:1h53vvdr je napisao(la):
Earthmoving » 18 Dec 2017 11:12 pm[/url]":1h53vvdr] . . Pored takvih ce Vucko vladati 100 godina, treba da ih neguje ko malo vode na dlanu. . .
Problem opozicije je što nemaju Vođu, jaku ličnost, a nemaju ni zajednkčku politiku.
SNS im je "ukrao" politiku učlanjenja u EU, a AV je postao evropljanin imitirajući Đinđića.

Tako razbijena opozicija na više stranaka koje vode beznačajni "lideri", bez novih ideja koje
mogu da ponude, osim raznih optužbi vlasti, nema šanse da dobije dovoljan broj glasova.

Stalno se pojavljunu reciklirani kadrovi ili bliski bivšoj vlasti, kao nove Mesije i spasitelji, a
nema novih i svežih ideja o politici sa ljudima koji će ih sprovesti na pošten način.
Par stranaka su protiv EU i to je ustvari jedina opozicija koja se razlikuje od ovih na vlasti.

Možda treba odabrati politiku učlanjenja u EU pod odredjenim uslovima, a ne bezuslovno.
Zatim razmenu teritorija sa albancima radi stvaranja novih granica AP KiM (*Kosova*).
Hitna izrada "socijalnih karti" radi pomoći samo onima kojima ja stvarno potrebna,.. itd.

Samo nova politička ponuda sa novim licima može da ugrozi sadašnju vlast i ovog Vođu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ShMoCBHAT4U[/youtube]

Meni je Đilas bio bolji od Malog&Co zato što je u razvoju grada davao prednost projektima koje svi građani koriste, dok su Mali&Co veću prednost davali privatnim interesima nekolicine. Đilas se bio fokusirao na gradnju putne infrastrukture (Unutrašnji prsten, Spoljna tagnenta, Bulevar, Mirjevski bulevar, Vojvođanska...) ali i vrtića i slično, dok su Mali&Co najveći deo novca usmerili u privatne zgrade Beograda na Vodi ili pohlepe izdavanja dozvola za oblakodere u centru grada gde im mesto nije, poput Skylanea u Kneza Miloša kome su dali dozvolu za 20-30 spratova u kraju gde je 100 godina spratnost do oko 6 spratova i nema tako neharmoničnih odskakanja. Čak i dobru stvar izgradnje pešačke zone u centru su odmah potrčali da popune dozvolama za kafiće i komercijalizaciju prostora. Grad su vodili kao profitabilnu FIRMU, uglavnom im je taj profit donosilo jahanje građana, umesto da su grad vodili kao neprofitnu organizaciju (ni profit ni gubitak,već na nuli) u cilju zadovoljenja potreba građana.
Međutim, i Đilasu imam zamerki. To što je iz nekog razloga istripovan, nekulturan, a često i bahat ga ne čini previše kvalitetnim čovekom za početak. Istina je da je grad puno bio zadužio i sećam se njegove sebične izjave kolke će biti rate u narednih 10-15 godina. Naravno to je bilo pod pretpostavkom da se JEDINO on zadužuje i posle njega niko narednih 15 godina. Jako sebično i manipulativno razmišljanje. Kao da vreme posle njegovog perioda staje i da samo on ima luksuz da se zaduži kolko i za šta hoće. Takođe, po meni, ni za mostove ne snosi glavne zasluge. Što se tiče Mosta na Adi, to je još Bogdanović počeo da gura, urađena je priprema, a za vreme Đilasa je samo realizovan. Za Pupinov most tek ne snosi nikakve zasluge. Em je pljuvao Kineze sa kašnjenja početka radova, a što je bila njegova greška jer nije na vreme raselio Prigrevicu (plus ih omalovažavao, tipa: ne znam ja , ja radim samo sa zapadnim firmama itd...), em što je posao suštinski ugovorio Tadić (kao i ove "Vučićeve" autoputeve na "Koridoru 11") avgusta 2008-e godine prilikom posete Kini, kada je generalno dogovreno da oni finansiraju infrastrukturne projekte po Srbiji. Znači za Pupinov most, tek ne vidim nikakvu zaslugu Đilasa. Njegovi projekti su najvećim delom akumulacija zasluga DS-a u periodu Đinđić-Tadić u spoljnoj politici, pa otuda i evropski i kineski krediti. Đilas sa tim nije imao apsolutno nikakve veze ni zasluge.

Kako sad to?

Pa evo Vučić-Mali-Vesić pričaju kako je taj most na Dunavu njihovo delo i ovaj preko Ade je ništa bez bulevara Heroja sa Košara itd...

;-)

Da sam ja Vučić, ja bi pozvao Tadića i Đilasa na otvaranje mosta na Dunavu jer su i oni učestvovali, isto kao što bi i sve druge koji su učestvovali od početka projekta mosta na Adi, Heroja sa Košara, autoputu Ljig-Preljina...Ali Vučić to nije mogao da uradi jer je manje samouveren od mene :D Time je pokazao da nema dovoljno samopouzdanja jer se plaši da bi im to dodalo koji poen. Hrabri i čisti ljudi koji govore istinu i dobro barataju lukom i strelom se nikoga ne plaše, a kamoli da priznaju i čestitaju protivniku na nekom uspehu. Tako se ponašaju sujetni i slabi ljudi.
Što se mene tiče, ja redovno glasam... ali na Youtube-u i drugim kanalima, izgleda da sam više deo neformalne rodovske zajednice na internetu zasnovane na idejama, nego deo ovog zastarelog sistema glasanja jednom u četri godine u trenutnom, a pomalo starećem političkom uređenju.

Ja ga onda nisam video, ali ako je bio - poštovanje prema Vučiću što ga je pozvao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501843#p501843:3ees8r0b je napisao(la):
Drakche » 19 Dec 2017, 08:41[/url]":3ees8r0b][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ShMoCBHAT4U[/youtube]
Ja ne znam šta je ovima sa N1, pre svih mislim na Minju Miletić i Ćosića (ima i boljih novinara na ovoj televiziji).
Ćosić je sinoć apsolutno sva pitanja, bila prijatna ili neprijatna, mogao da postavi mirnim tonom i bez upadanja u reč. Daleko od toga da branim Đilasa, Ćosić se slično ponašao i kad mu je dva puta gostovao Šešelj. Šta će ti gost ako ga cediš i upadaš mu u reč, publika nema ni priliku da čuje ovaj ima da kaže.

To ti je kao kada se na fudbalskoj utakmici sudija trudi da bude vazniji nego igraci i utakmica koja se igra.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501887#p501887:2bpx0au1 je napisao(la):
DzonTravolta » 19 Dec 2017 11:56 am[/url]":2bpx0au1] . . Šta će ti gost ako ga cediš i upadaš mu u reč, publika nema ni priliku da čuje ovaj ima da kaže.
M. Marić sa TV Hepi je najgori voditelj po tom pitanju, stalno prekida svoje goste.

Zamisli bedak, radiš na CNN-ovoj najomraženijoj medijskoj kući na svetu, nije Ćosiću lako :D Doduše ne znam, ima i onih kojima su isprani mozgovi (na faxu, NVO propagandama i sl) ili im nije problem da lažu za pare. Ali bedak je raditi u omraženoj a uz to i medijskoj kući koja propada i u samoj Americi, gde joj tepaju sa "fake news" (ima još par novih tepanja koje sam čuo: CIA-Clowns In Town, NASA-Never A Straight Answer itd... :)) Čosića se sećam sa B92 od pre 15tak godina i nikada mi nije bilo jasno zašto nikad ne postavlja prava pitanja i zašto goste prekida nekim glupostima. Čak ni njegova otužno-ozbiljna faca sa bolnim izrazom lica mi nije mogla omesti taj duboki utisak neartikulisanog čoveka. Ali kad tome dodamo za kakve kuće bira da radi, malo pojašnjava njegov bol :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501904#p501904:2xnztjj2 je napisao(la):
dragan » 19 Dec 2017, 12:33[/url]":2xnztjj2]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501887#p501887:2xnztjj2 je napisao(la):
DzonTravolta » 19 Dec 2017 11:56 am[/url]":2xnztjj2] . . Šta će ti gost ako ga cediš i upadaš mu u reč, publika nema ni priliku da čuje ovaj ima da kaže.
M. Marić sa TV Hepi je najgori voditelj po tom pitanju, stalno prekida svoje goste.
M. Marić... Samo ću to reći.

Zaboravio sam koliko je neotesan i neprijatan Đilas. Ćosić je morao da tako postavlja pitanja jer je Đilas počeo da ga dribla i skreće sa teme.

Đilas jeste džiber u svom nastupu, nema sumnje.
Ali, Ćosićeve emisije karakteriše to uletanje gostu u reč, prekidanje na pola rečenice, skretanje toka misli i publici i gostu, pa čak i sebi.
Primer da ne mora tako da se vodi emisija je bosanski "Pressing": pre neki dan je gostovao Haris Silajdžić... Ja mislim da bi taj svakoga uspavao svojom usporenošću, pa ga je voditelj uglavnom puštao da dovršava rečenice, iako mu je govorio da ne sme on da mu "preuzme" emisiju.
E, ovo sinoć je druga krajnost.

Vrh