Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

За Вучића и компанију гласају људи из интереса, и људи који прате политику површно.
Нема то везе са годином старости, степеном образовања и местом у којем су се родили.
Јанковић и снобови који су се окупили око њега управо ова три разлога стално форсирају, и тако одбијају огроман број гласова.
Знам доста људи са факултетом који гласају за Вучића и они који немају ни средњу а живе на селу и не гласају за њега.
Како ти сад да очекујеш да за тебе гласа, ако га стално омаловажаваш причом нас подржава Врачар а тебе нека селендра.Тако губиш гласове и од оних који су противници Вучића у том селу.

Situacija je više nego apsurdna. U razgovorima sa mojim okruženjem kad se dotaknemo politike, a tu podrazumevam rodbinu, prijatelje, komšiluk i kolege sa posla, oko 95% kuka na vlast, na plate, na prevoz, na zdravstvo, na opštu situaciju. Međutim, kad se spomenu izbori njih ok 70-80% kažu da neće izaći, da ih ne interesuje, da su svi isti, da nema šanse. Isto je i u firmi, svi kukaju kako sindikat ništa ne preduzima, a kad taj sindikat pozove na protest dođe 1% zaposlenih. Zbog svega toga veoma sam pesimističan u vezi beogradskih izbora, a ubacivanjem i parlamentarnih i eventualnom pobedom sns-a biće to kraj i Beograda i Srbije, jer bitnijih izbora neće biti do 2022.

Ta retorika, koju su pre predsedničkih izobra plasirali blogeri (mislim da je prvi bio "Amitz Dulniker", mada ne vidim sada taj tekst na njegovom sajtu), a za kojom su se poveli klinci rođeni u drugoj polovini 90ih, pada u vodu.
Mislim, otkud nekome uopšte ideja da će 100% Novog Beograda (koji, jelda, ima više stanovnika nego čuke i vrzine Južne Srbije) glasati protiv Vučića?
Ova klinčadija, kojoj je sa opravdanim razlogom dogorelo do guše mnogo toga, izašla je na proteste i povela se idejom da će Vučića pobediti na isti način kao i Miloševića.
Ako oni koriste polu- i lažne informacije, po čemu su onda tačno manje izmanipulisani od "botova"? Moto onih protesta od proletos je bio "I Milošević je pobedio, pa smo ga ovako skinuli" (da, baš ste ga vi skinuli i baš je on pobedio).
Vučić JESTE pobedio, a nauk je da se ova bolest može izlečiti samo novim lekom.
U tom smislu, ispadoše "Beli" i kompanija najzreliji.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=500745#p500745:2lcjb8p6 je napisao(la):
tribi » 14 Dec 2017, 12:23[/url]":2lcjb8p6] biće to kraj i Beograda i Srbije
E, bravo, samo sam ovakav komentar čekao. :roll:
Srbije nije nestalo ni pod Turcima, ni pod Nemcima, ni pod Austrijancima, pa neće ni pod SNS-om, koliko god oni ogavni i ljigavi bili.

Имао сам прилике да суочим мишљење са једним гласачем СНС.Он мени саветује да бежим одавде све најгоре прича о ситуацији у Србији,и онда га ја питам што онда гласате за Вучића ако је све катастрофа ,а он мени Вучић је најмање зло.Шта год да му кажем он само то понавља остали су још гори од њега.

Mislim da je među glasačima SNS-a situacija takva da 100% njih savetuje nas "mlade i učene" da bežimo odavde.
Što se inače tiče tih saveta da se "beži odavde glavom bez obzira", mislim da su tu celu priču mediji malko prenapucali, ali o tome nekom drugom prilikom.

Mladi, uspešni (svojim radom), pametni su najveća smetnja svakoj vlasti kojoj narod nije na prvom mestu.

Upravo guranjem u prvi plan idiota ili nestručnih kao što su Vulin, Rističević, Đuka, Gašić, Martinović se teraju takvi ljudi koji bi trebalo da su osnova društva.

Ista stvar je i sa nelegalnim objektima svima ispred nosa (Kopaonik, Beograd). Jednostavno nam se smeju u lice i prosto nas teraju da odemo.

Opozicija se bavi nebitnim stvarima umesto da se počne upravo od tih nelegalnosti koje nam najviše bodu oči.

Recimo. Sa time mogu da se složim, a metod "belih rukavica", koji opozicija i dalje koristi je zaista problematičan.
Ovima se može suportstaviti samo džukela, da prostite na izrazu. Ali sam ja siguran da će opozicija pronaći sebe tek kada ključni akteri režima 2000-12. završe ispod cenzusa.
E, tada će biti jasno da ove može promeniti samo neko novi. Jer i toj "džukeli" će biti potrebno vreme da izgradi reputaciju.

DS je propala zbog tih "belih rukavica", a mnogi i dalje furaju taj fazon koji moze da prodje eventualno u centralnim gradskim opstinama.

Prolazi bukvalno samo na Starom gradu i Vračaru, koji su, što reče jedan moj drug, odavno proglasili otcepljenje od ostatka Srbije.

. . nauk je da se ova bolest može izlečiti samo novim lekom.
U tom smislu, ispadoše "Beli" i kompanija najzreliji.
"Beli" se samo dobro zeza, a " novog leka" nema ni na horizontu.

"Beli" se zeza, da, ali je ukazao svima na to koliko su šuplji. Nisam rekao da je on lek, bože sačuvaj, ali je ukazao upravo to što ja govorim - da se ne može među recikliranim licima naći taj lek.
Hajde da se foliramo i da mislimo da su u pristupu Jankovićevi glasači iz kruga dvojke bili pametniji od prosečnih botova, kada su proletos u njega gledali kao u opozicionog mesiju, on je tvitovao o tome kako će(mo) "mudrošću i mirom pobediti", a (sada se pokazuje) istovremeno ispod žita hteo da SNS-u ubaci bubu o "koncentracionoj vladi".
Lek moraju biti sasvim nova lica i sasvim nova politika.
Iznad svega: sasvim novi pristup.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=500780#p500780:2cwomoyc je napisao(la):
DzonTravolta » 14 Dec 2017 01:18 pm[/url]":2cwomoyc]Lek moraju biti sasvim nova lica i sasvim nova politika. . .lznad svega: sasvim novi pristup.
To je tačno, samo reciklirani neće lako odustati, pa blokiraju sva "nova lica".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=500749#p500749:282j25gp je napisao(la):
DzonTravolta » 14 Dec 2017 12:27 pm[/url]":282j25gp]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=500745#p500745:282j25gp je napisao(la):
tribi » 14 Dec 2017, 12:23[/url]":282j25gp] biće to kraj i Beograda i Srbije
E, bravo, samo sam ovakav komentar čekao. :roll:
Srbije nije nestalo ni pod Turcima, ni pod Nemcima, ni pod Austrijancima, pa neće ni pod SNS-om, koliko god oni ogavni i ljigavi bili.

Nisam ni mislio na nestajanje, ali šta će ostati od Beograda posle još 4 godine? I ovo što su uradili za ove 4 je već nepopravlivo...

Inače, ako sam dobro razumeo, treba celu opoziciju osim Belog svesti ispod cenzusa (Beli je ionako tu negde) i tako omogućiti sns-u da vlada sa 100% bez opozicije, do daljnjeg, a mi da sačekamo da se pojavi neko novi koga nećemo napljuvati i nagrditi, ko je pametan, a nije zapalio preko...

Beli je nebitan u celoj priči, dobar je kao lakmus.
Ostalo da: očito je da se došlo do tolikog političkog apsurda, da bi opozicija kompletnim bojkotom sama morala da se povuče sa scene i time u očima sveta obesmisli ovaj sistem i ukine mu legitimitet.
Složićeš se da nije isto kad Vučić pobeđuje opoziciju i kada pobeđuje sam, dok drugi ne učestvuju.

Ali kako oni to neće, onda narod mora da ih pošalje ispod crte. Pa restart.

I da. Mnogo toga što je u vreme prethodne vlasti urađeno je takođe nepopravljivo. Da nije tako, ne bi SNS ni došao na vlast. Tako da: ne generalizujmo ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=500806#p500806:2o0nt48s je napisao(la):
tribi » 14 Dec 2017 02:57 pm[/url]":2o0nt48s]
Inače, ako sam dobro razumeo, treba celu opoziciju osim Belog svesti ispod cenzusa (Beli je ionako tu negde) i tako omogućiti sns-u da vlada sa 100% bez opozicije, do daljnjeg, a mi da sačekamo da se pojavi neko novi koga nećemo napljuvati i nagrditi, ko je pametan, a nije zapalio preko...

+1
Svaka ti čast, sažeo si čitavu jednu političku paradigmu propasti i besmisla.

S tim sto ja ne mislim da bi bojkot u ovom slucaju doneo nesto lose. Stavise, poprilicno bi uzdrmao Vucku legitimitet u ocima zapada (a to je ono sto ga drzi na vlasti).
U bliskoj Makedoniji je vidjen slican scenario, koji je upalio.

SNS pokušava da poklopi Ne davimo Beograd, čim su nas zeznuli za prostor u mesnoj zajednici počeli su da na tom delu Zvezdare organizuju neke male akcije kako bi to suzbili. Takođe je i populizam ona ideja da opštine odlučuju šta će graditi, to je neka ideja fiktivne demokratije.

Treba se ugledati na Zagreb je naš gde su se neki kao Ne davimo Beograd uortačili sa levičarima i ekolozima. Eventualno beli da se priključi dok ova ekipa koja krade bogu dane nek se drži što dalje to bolje.

Posle prestanka pisanja Gorana Kozića za Politiku, njegovo pljuvačko mesto je zauzeo ni manje ni više nego Goran Vesić.

Očigledno je Đilas veliki trn u oku SNS-a, pa je vreme da se malo piše o njemu (već 2. put u poslednjih 10-ak dana)

Ђилас је рекетирао државне фирме
У време власти Слободана Милошевића направио је фирму вредну милионе евра, тргујући с рекламним секундама државне телевизије

http://www.politika.rs/scc/clanak/39453 ... 0%BC%D0%B5

Прича о машинама и опреми коју имају јавна предузећа на најбољи начин говори о томе како је Београд систематски уништаван док га је водио садашњи лидер опозиције Драган Ђилас. „Београд пут” је 2013. године имао 1.291 запосленог и губитак од 1,046 милијарди динара.

http://www.politika.rs/scc/clanak/39403 ... avali-grad

A nije loše podsetiti se nečega od pre 12 godina

Biznismen Goran Vesić, nekadašnji funkcioner DS-a i bliski saradnik Zorana Đinđića, napisao je Manifest sa ciljem da se Đilasu obezbedi vrlo konkretna ideološka, programska osnova za preuzimanje kormila u DS-u od aktuelnog predsednika Borisa Tadića ili za slučaj stvaranja nove političke partije, napisao je „Danas”.

Vesić ga je dostavio Đilasu 11. avgusta, uz „prateću dokumentaciju” uvodno pismo u kojem obrazlaže Manifest, ali i savetuje političku tehnologiju za pridobijanje članstva DS-a i svrgavanje Tadića, kao i izvore koji su mu bili uzor pri pisanju tog dokumenta, programe „novih laburista” Tonija Blera i konzervativca Dejvida Kamerona.

http://www.politika.rs/sr/clanak/234481 ... 0%BD%D0%B5

Odlična vest. DS će pokazati koliku podršku ima (nema), a Čeda - nemam pojma, imam osećaj da će ga se i SNS odreći kada bude dobio manje od 1% glasova.

Драган Шутановац најавио да ће ДС имати свог кандидата за градоначелника Београда, док је Чедомир Јовановић такође најавио самосталан наступ

http://www.politika.rs/scc/clanak/39457 ... pre-izbora

Kad ceda misli da mu je vrijeme da se elegantno povuce iz politike

Vrh