Gaspar18":1yfmua6j je napisao(la):
Jaoj Gago Gago... Da mi je samo znati od kada si cuo to za 65.......
......i nemoj mi vuci za jezik sto se tice "kada je trebalo 65 da se produzi", vise sam upucen u celu tu pricu i znam kako i sta je "uradjeno"...
Јоој Гашпаре, Гашпаре.., и пре него што је урађен Трећи булевар тј. сад Булевар Милутина Миланковића, се причало и знало да ће се 65 продужити.
Било је чак и један предлог, да кад се једног лепог дана уради Трећи булевар (значи предлог и пре него што је он (булевар) у опште и започет са градњом а камоли завршен), да после њега 65-ца скреће десно у Тошин бунар па да иде до Студењака и онда познатом путањом до Зеленог венца !!! Знам да смо баш на кућном савету о томе расправљали још 1991. или 1992. године, а тај предлог је потекао од дела становника из блока 37 из оних зграда које су ближе Тошином бунару, јер наводно нису имали најбољу везу са центром града ! Значи предлог од прилично давно.
И наравно не спорим ти да си више упућен или да те вучем за језик, нити се то трудим нити желим, само ти одговарам шта је и како је било раније, а колико видим то ниси знао, али нема везе.
Ali dobro nema veze, 65 je mogao da okrene kod Blicove stamparije, u pivo da se kladimo, pre si u blokovima 37 i 38 znao tacno kad ce 65 da naidje, sada je katastrofalan, pitaj ljude u blokovima 37 i 38, od kada znam za sebe u bloku 38 NE PAMTIM GORI KVALITET PREVOZA na 65 !!! ...
Код штампарије су „могли“! да скрену из те блоковске уличице у блоку 40 у Булевар, али дупли аутобуси су јако тешком муком или никако скретали десно у блоковску уличицу. Ако се сећеш било је и чешања аутобуса по возилима, па се одустало и онда су „дупли“ аутобуси ишли на полукружно окретање до семафора у Булевару код Тошиног бунара, а соло аутобуси наставили да окрећу на „старом окретишту“! Тек сад не би могли ни они јер ту сад има много већи број возила. Добро, добро, знам шта ћеш рећи, возила могу да се уклоне, али и опет би било јако, јако тешко или никако.
https://www.google.rs/maps/@44.81658,20 ... 6656?hl=sr
https://www.google.rs/maps/@44.817973,2 ... 6656?hl=sr
Да будем искрен сваки други-трећи дан користим 65 на делу од Бежанијске косе до блока 38 и у обрнутом смеру и нисам приметио да је очајна како кажеш, а да има путника има, није празна како се мисли. Наравно користим и 708 кад наиђе, а и до ње опет морам да дођем са 72, 74 или 75 и наравно није ми тешко да преседам.
А по чему се то (раније) могло знати да ће наићи 65-ца ? Јел можда био окачен план реда вожње на оном почетном стајалишту у блоку 38 (оно косо наткривено стајалиште од црвених цигала које је било) ?
Горња некадашња привремена „окретница“ је била привремена до те политичке одлуке 2008., да су као они дали предлог куда да се продужи линија 65, а већ је одраније одлучено од стране ГСП-а да се 65-ци продужи линија по садашњој важећој траси.
...ne moze svaka linija na B.Kosu da ide, dao bih ja vama gore kruzni lokal B.Kosa - Opstina Novi Beograd, na 30 minuta u spicu, van 60, pa ne bi se baskarili sto se prevoza tice, ...
Извини о чему ти овде причаш/пишеш, претера га мало о башкарењу. Па не иде свака линија на и преко Бежанијске косе, а колико видим некима је Бежанијска коса велики трн у оку, а неки и мало љубоморни .
Па ето, ми на Бежанијској коси се „башкаримо“ са 5 линија 65, 72, 74, 75, 708 и Е4, а линије 76, 612, 613 више и не рачунам пошто ће се укинути, тј. 613 ће ићи колико видим од Новог Бежанијског гробља 1 до насеља Радиофар.
Ето и ви из блокова 38, 37, 34, 33, 32, 3, 1 се „башкарите“
са 17, 18, 65, 68, 73, 85, 88, 601, 610, 611, 708 и ником ништа и нико није љубоморан на то, чак шта више лично ми је драго јер и ја користим све те линије, са и без преседања. Чак шта више још вам је и + што ваш блок 38 „качи“ и толико оспоравана линија 94.
, а и 67-ца. Навео сам горње блокове из разлога што су они 40% површине Бежанијске косе.
И за крај, а да ли се сећаш када улицом Омладинских бригада није ишла ни једна линија, па смо из блока 38 и 37 имали везу са градом, само са 65. А пре 65-це се ишло богами и пешке до општине ! Ех, давно беше.