laki72 » Uto Jan 02, 2018 8:56 pm[/url]":7oiwum6j]
solecar":7oiwum6j je napisao(la):
Na 52 zglob , a na 53 i 89 solo + zglob. Na 52 je mnogo potrebniji nego na 53 koja ima pomoć zglobne 23 i 89 koja nije kritična tokom celog dana. Na 52 već u Kneza Miloša zna da bude problem da se uđe , dok sa 53 to nije slučaj.
Dal si ti realan?
A da se malo provozas sistematicno, ono, danima u nekoliko termina dok ne das neku kvalifikaciju za neku liniju?
Mislim, uz duzno postovanje, al podsecas me na nekog birokrati iz gradske direkcije, koji sedi u toploj kancelariji i 'crtka' onako kako mu masta radi...
Sedi jedan
Ajd sad malo voznje po vidikovcu, skojevskom, labudovom, ceraku, pa onda osmisli i obrazlozi predlog.
Evo ja cu ti malo pomoci savetom da je 23 opterecena linija koja na trasi ima par uskih mesta redovnih zagusenja saobracaja, a sa brojem putnika koji je redovno koriste, NE MOZE da bude tretirana kao 'ispomoc' 53-ci.
Ljudi moji, izmisljamo(ju) toplu vodu.
Postoji broj putnika koji je relativno lako utvrditi.
Osim toga postoji i vrsni broj (spic) i postoji nesto sto je opravdan interval.
Akose smanji kapacitet vozila, mora sa smanjiti interval.
Dakle, ne moraju nuzno biti zglobna vozila, ali onda moraju biti cesci polasci.
I obratno, vozila veceg kapaciteta, pruzaju mogucnost duzeg intervala izmedju polazaka.
Jednostavno, zar ne?
Takodje je jednostavno bilo raspisati konkurs za bili koju liniju uz uslov da njom saobracaju zglobna vozila veceg kapaciteta.
A to sto se organizacijom prevoza i linija bave likovi koji boluju od klasicne srpske bolesti - kur__bolje, to je vec neka druga prica, koja se resava na drugi nacin.
Ja ne mislim nuzno da je 53 ispomoc 23-ci,prosto govorim da covek koji ceka autobus za Vidikovac na Zelenjaku moze da udje samo u 53,a i da se nadje u Kneza Milosa imao bi 2 solucije....dok 52 alternativu nema jer kompletan Cerak i Cerak Vinograde opsluzuje sama....o tome je rec i samo je to u pitanju...sto se tice tvog zapazanja solo vozilo-cesci interval slazem se sa tobom i to ima logike za mene i tebe,ali za one koji odlucuju ocigledno da nema...samo bih voleo da mi objasnis ako zglobna linija ima interval od 5 do 8 minuta i opterecena je svakodnevno,a ima recimo 15 zglobnih vozila,koliko bi to onda cescih polazaka solo autobusa moglo adekvatno da isprati...ja mislim bar 20 do 22 vozila i to da ne preteram..naravno ukoliko idemo tom logikom o kojoj pricas cesci polasci-manji autobus sa kojom se slazem,da ne bude zabune,samo postavljam pitanje...oni su stavili na 52-ku 17 solo autobusa umesto 15 zglobnih...ne verujem da ce to biti dovoljno...na primer zglobnu 37 sa nekih 14 vozila zamenili su sa 22 solo....u intervalu koji je ostao isti....tu je ono o cemu pricas u punoj meri ostvarena ali se ocigledno ne primenjuje isto za sve....sto Igor rece metro izgleda i nece ni svratiti na Vidikovac po planovima...dakle mozda i to ima neke veze...e sad da ne bi ni ja ni Sole seli dole i dobili 1,a da opet ni ti ni ja niti bilo ko ovde nekome treba da drzi lekcije,ja bih te samo posavetovao da treba svacije misljenje saslusati,ne mozemo se svi sloziti oko svega i dobro je da je tako,ali daj bar da se postuje ako moze...ako ne moze da znamo...hvala...
Sent from my LG-D320 using Tapatalk