Za mene je Kraljevo skoro pa idealan grad, malo da se sredi i ljudi da ne budu toliki naprednjaci :lol:
Centar je koji je za nase uslove savreno isplaniran, samim tim sto postoji neki plan je vec ispred drugih. Centralni trg od koga vode cetiri ulice koje su sve pesacke zone
Ulice koje se seku pod pravim uglom, ogromni prostori bez automobila i sve je tu, ususkano u tom krugu, i posta i policija i banke i pijaca i bioskop i sud i hoteli i restorani i kafici (odmah sam nasao bolje nego sto imaju i Beogradu :lol: ) i muzej i pozoriste.
A onda tu odmah uz centar je i gradski kej, kakav nema ni u Beogradu, sasvim pristojne nove zgrade, staza za trcanje, a dole uz sam Ibar teniski tereni, bazeni, atletski stadion, kafici...
Tu je odmah i park, odnosno Park Svetog Save i Trg Svetog Save, sasvim fina mesta.
I to je to, taksi je gde god idete 150 dinara, tu je odmah i autobuska, ulice su slatke i pravilne i nema puno ni ljudi ni automobila. Periferija je malo, pa ono... kao i svuda kod nas, ali u centru je super :lool: Ljudi bas ne zive dobro i nema posla, ali za nekog iz Beograda ko dodje tamo sa parama je otprilike kao kad gastoz dodje na leto u Beograd pa mu sve super i vice kako je to najbolji grad. Ko ima beogradsku platu, moze da uziva. Jedini problem je nedostatak stanova za izdavanje, nije mi jasno sta se desava, ima jedan do dva stana maksimalno u ponudi, a toliki grad.
Dakle, sasvim ok za gradski zivot, a onda sledi poslastica za sve koje vole nesto drugacije. Kraljevo je grad koji lezi na tri reke, Zica je 6 km od centra, Studenica 57, Maglic na 20, Vrnjacka Banja 20, Mataruska 9, Bogutovacka 9, planina Goc na 30 km. To su sve destinacije za koje vam treba 5 minuta, pola sata, 45 minuta, vise covek putuje ovde od Karaburme do Miljakovca recimo.