Šta je novo?

Forumski kviz

У новијој историји наше кошарке (рачунајући само оне кошаркаше који су били играчки активни и 1995.), имамо тројицу који се издвајају по броју трофеја. У питању су искључиво репрезентативни трофеји са ОИ, ЕП и СП. Која су та тројица дотичних?

Tomašević, Topić, S. Obradović

Tomaševića ostavljam, mislim da je on među prvima.
Podižem za Bodirogu i Divca (ako se računaju i medalje pre 95)

Je l se računa samo prvo mesto ili bilo koja medalja?

Tomaševića ostavljam, mislim da je on među prvima.
Podižem za Bodirogu i Divca (ako se računaju i medalje pre 95)
То је то. Бодорога и Томашевић (деле 2. и 3. место) су учествовали на свим такмичењима током најплоднијих година ('95-'02). Освојили су по 3 ЕП и 2 СП, уз по сребро са ОИ и једну бронзу на ЕП.

Ипак број 1 је Дивац. Њему је последња година била баш та 2002. и он је пропустио неколико последњих већих такмичења, али зато има прегршт медаља од '86.-'91, тако да и он има 3 ЕП и 2 СП, али додатно 2 сребра са ОИ, и 2 бронзе са ЕП, и још једну СП бронзу. И поред тога што је био трагичар једног такмичења где смо од СССР-а изгубили и поред 9 разлике у последњем минуту.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Mel
Divac od "novog doba" igrao 95, 96 i 02. Zato samga prvo izostavio.
Nisam bio siguran da li je Bodiroga propustio neko, a znam da je i Topić na spisku od Atlante.

Za koje je sportske klubove nastupao Topić, ali Dragutin?

Чек сад, Драгутин или Миленко? Ко се још разуме у атлетске клубове?

Dragutin.
Nastupao je ak czv i ak partizan.
Ali postoji još jedan koji nije ak :)

Može i bonus/zamensko pitanje, Dragutin Topić ima pobedu u seniorskoj konkurenciji na jednom takmičenju revijalnog tipa koje nije atletsko, ali na njemu nastupaju profesionalci

Pa jes, tako kaže forumski softver.

Da je, umesto što se ratovalo, odmah stvorena Kraljevina SHS, koji bi bio njen najveći grad?

Vrh