Šta je novo?

Forumski kviz

Protivnapad vojske Kraljevine Jugoslavije posle 6-aprilskog bombardovanja Beograda se odrzao gde i kada?

није, већ ка Албанији 7. априла са циљем да се туда отвори пролаз ка Грчкој. међутим, већ 7. априла је дошло до колапса 5. армије, и до 10. априла је обустављена офанзива

Тако је, нападали су делови 3. Армије, односно Зетске, Вардарске, Херцеговачке и Косовске дивизије.

Poslednja izmena:

Vise sam mislio na avionski protivnapad. Ovo se ne uci u skolama. :)
Posto je tema kompleksna, prepusticu pitanje.

Vise sam mislio na avionski protivnapad. Ovo se ne uci u skolama. :)

ниси прецизирао питање.

Posto je tema kompleksna, prepusticu pitanje.

онда ћу ја. једно спортско, лагано. на недавно завршеном Европском првенству у фудбалу, првак је постала Шпанија. која им је ово титула по реду?

Hvala Džoni.

Koliko različitih vozača je ostvarilo pobedu u ovogodišnjem šampionatu F1?

7?

Лупио сам број, на основу тога колико минута је прошло од претходне поруке. Тај број ми је био први у видокругу.

Драго ми је за Мекларен. Имао сам велику част да обиђем њихову централу, трофејну собу, командни центар, па чак и механичарске радионице, чак сам направио и репортажицу за форум на некој теми. Тада су малко таворили са резултатима. Носио сам и качкет који сам тамо добио, на перформансу поводом 737 дана од почетка реконструкције Цара Душана.

Колико има браће Адетокумбо?

Хочкис.

Ако ме памћење служи, он је заробљен код Горњег Милановца, учествовао у покушају ослобођења Краљева, био у Ужицу током трајања Републике, напуштен приликом повлачења ка Златибору.

Poslednja izmena:
Хочкис.

Ако ме памћење служи, он је заробљен код Горњег Милановца, учествовао у покушају ослобођења Краљева, био у Ужицу током трајања Републике, напуштен приликом повлачења ка Златибору.
Tačno

Сви знамо за устанак који је 1941. подигнут на простору Југославије. Али пре тога исти народ је учествовао у подизању устанка против окупатора у једној суседној земљи. Којој?

Vrh