Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

@Igor
Da li je izvodljivo da se u okviru dela "Regionalni razvoj" napravi podsekcija vezano za Novi Sad, u okviru koje bi se nalazile sve teme vezano za Novi Sad?
Иста логика би се могла применити и за Црну Гору и Републику Српску, на свим овим темама се пише о више пројеката па је помало непрегледно

Tvoje dve poruke su obrisane nakon što si dobio obaveštenje da je deo poruka prebačen u odgovarajuću temu.

Хбг, не гледам обавештења. А и поруке су пребачене можда пар минута пре. Док сам писао прву поруку, још увек су биле ту.

Kako je najbolje da se postavi neki video snimak sa telefona. Hteo bih da postavim svoje video snimke bahatih vozača

Чему онда служи тема Јавни превоз у Србији ако ће се стално премештати фотографије јавног превоза Новог Сада у неку тамо забачену тему у неком левом подфоруму само зато што стоји такси и јавни превоз у називу те теме? Стварно није у реду.

Tema služi za ostale gradove u Srbiji a da nisu Novi Sad i Beograd koji imaju svoje teme.

НС јавни превоз не треба да има своју тему него да се качи у подфорум о јавном превозу, као и остали градови. Безвезе раздвајаш а ја ћу и даље качити тамо.

има посебна тема за град Нови Сад, где се качи све што је уско везано за Нови Сад (јавни превоз, грађевински пројекти и слично). јавни превоз у Србији је везан за остале градове који немају своју тему, тако да не тупи

Mislim da nema potrebe za time (pogotovo ne za forum) ali vidim da se taj model polako i u regionu razvija.

Za forum obavezno. Evo uzmi ovaj najsvežiji primer odozgo. Čovek u potpisu ima disclaimer da su njegove fotografije zaštićene, od tebe očekuje besplatan hosting, a ne obazire se na dobronamerne savete.

Postoji mnogo stvari za koje su današnje bezumne konzumerske mase ovčica spremne da svakog meseca odbijaju sebi od plate, ali internet forumi nisu jedna od njih.

Takva praksa će samo da dovede do iste sudbine kao npr kablovska televizija u većem delu sveta.

Mnogo gadan i destruktivan mentalitet se razvija zadnjih 10ak godina otkako su i industrije van softver developmenta otkrile taj sladak slasan model anything as a service. Doći će se do toga da ćemo imati i Sunlight as a service.

Nije to za mesta gde ljudi i sami učestvuju pa još da treba i da plate. Za informativni deo se polako u regionu uvode pretplate možda ne za ceo članak ali dodatne informacije i sl.

Ja bih platio neki zlatni okvir oko avatara na primer. I da mi pored imena pise pozlacenim slovima royal clan ili tako nesto.

Imaš jedan od boljih avatara samo ti još zlatni okvir fali :)

Ja sam siguran da postoji neki izbalanisaran model pretplate koji će napraviti razliku između onih koji doprinose ugledu ovog portala i onih zbog kojih su mnogi otišli.

Poslednja izmena:
Za informativni deo se polako u regionu uvode pretplate možda ne za ceo članak ali dodatne informacije i sl.
Ma ako, samo neka uvode, ja volim da zaobilazim, rasturam i obesmišljavam paywall-ove. :) Možda čak i više nego Youtube reklame, pošto je sad svaka umišljena sis... ovan šuša počela da ih uvodi.
7hr61y.jpg

Inače, siguran sam da svi ti portali koriste isključivo plaćene originalne operativne sisteme i softvere, ili samo open source. I da oni nikad ništa nikome nisu zdipili ili pozajmili. Mda... 😇😁

Mnogo je licemerja i poganosti u ljudima u zadnjih 10ak godina, neće na dobro da izađe.

Ja sam siguran da postoji neki izbalanisaran model pretplate koji će napraviti razliku između onih koji doprinose ugledu ovog portala i onih zbog kojih su mnogi otišli.
To o čemu ti pričaš je možda više u domenu moderacije na čemu sam aktivno radio proteklih dana tako da imamo par trajnih zabrana pristupa forumu.

Ma ako, samo neka uvode, ja volim da zaobilazim, rasturam i obesmišljavam paywall-ove. :) Možda čak i više nego Youtube reklame, pošto je sad svaka umišljena sis... ovan šuša počela da ih uvodi.
7hr61y.jpg

Inače, siguran sam da svi ti portali koriste isključivo plaćene originalne operativne sisteme i softvere, ili samo open source. I da oni nikad ništa nikome nisu zdipili ili pozajmili. Mda... 😇😁

Mnogo je licemerja i poganosti u ljudima u zadnjih 10ak godina, neće na dobro da izađe.
Ok uživaj onda u Kuriru i Blicu pošto su apsolutno besplatni u odnosu na kvalitetniji sadržaj koji se polako naplaćuje :)

Uvođenje pretplate, posredno ima veze i sa moderacijom, jer će te vi u "redakciji" sigurno imati manje posla, ali će i stopa odlazaka kvalitetnih članova sa foruma zbog vašeg nereagovanja biti manja.

Vrh