Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Када се едитује порука не може се директно додати цитат друге поруке, али може се додати уколико се 1-цитира у текстбокс за "нов пост", 2-селектујеш, копираш 3-прелепиш у текстбокс за едит поруке.
Ако ово пре првог зареза није тачно исправие ме, а ако ипак јесте мжд се може додати с неким слабим приоритетом јер нмп ни колико је то често потребно.

Čisto da se razumemo. Igor mi napisa kao obrazloženje još krajem avgusta - prijavi post.

Neću ja da prijavim Ikin post jer nemam ništa protiv toga što ga je napisao. Post je bio u temi o strancima a na temu penologije tj. krivičnih sankcija. I meni baš zanimljivo što je momak predložio telesne kazne, bičevanje i još razložio kako bi on to taktički sproveo i ja napisao detaljan, stručan odgovor i ti obrisa meni a njemu ostavio.

Pa je moj predlog ili briši oftopik od inicijalnog posta koji skrene temu ili sve prebaci u adekvatnu temu, recimo o kriminalu. Meni ništa ne znači da meni obrišeš i kažeš žali se da se obriše i drugima unazad. Ja nisam ni želeo da se obriše bilo čiji post koji nije na temu tog dana. Svakako ne Ikin. Baš sam želeo da uđem u dijalog al eto stvoriće se nekad uslovi na nekoj drugoj temi da prodiskutujemo o stvarima meni zanimljivim, ako ispratim... Više se iskreno ni ne sećam kako smo došli do teme telesnog kažnjavanja i za koji prestup je predlagana...

Hajde da isprobamo da li radi ispravno ta nova forumska redukcija... jednom srpskom narodnom pesmom, tzv. bećarcem.

Leti, na polju, lako im se diže
Svaka cura gleda, bećari se bliže.

Kada jesen stigne, i dalje će moći.
k***** ih ne izda ni po oštroj hladnoći.

Cure se smeju, bećari se znoje
I snegovi kad veju, ku***vi im stoje.

Na ženidbu ga mole, ali on se ne da
Dok je ravnice, slobodu ne preda.

Ada, Kikinda, Zrenjanin il' Senta
svaki naš bećar je bez konkurenta.

Deluje da je sve redukovano kako treba, problem rešen. 👍
Нзм песму па да покушам да погодим цензурисано.
Да није можда ****ина ?

Али да, за сад нешто ипак пролази цензуру

Нзм песму па да покушам да погодим цензурисано.
Да није можда ****ина ?

Али да, за сад нешто ипак пролази цензуру

Lol... Prošla je bila i treća strofa al je Igor brzo reagovao. 😆

Imam ozbiljno pitanje za @Igor , iako sam ga na raznim temama u raznim oblicima već postavljao, ali ajde ovako da ga ozvaničimo jednim najozbiljnijim apelom:

Zašto se ovaj forum ne čisti od botova i trolova? Koja je logika i čime tačno oni doprinose ovoj zajednici?

Svaka onlajn zajednica koje sam ikada bio član je imala moderaciju koja je težila da, bez prava žalbe, ukloni psihičke bolesnike, plaćene robove i sociopate koje koriste internet za lečenje kompleksa.

Svedoci smo da je ovaj forum (a naročito u poslednje vreme) PREPUN raznih kretena, koji zaista uništavaju kvalitet diskusije, a verujem da mnogima (meni sigurno) već odavno gase želju da uopšte i učestvuju. Mogao bih da napravim spisak od jedno 20 imena, i verujem da bi se u 75% poklopio sa spiskom koji bi napravili svi redovniji (a dobronamerni i normalni) forumaši. Zašto im tačno dozvoljavamo da sipaju svoj otrov ovde? Radi kog tačno pluralizma mišljenja je potrebno da se ovo trpi na forumu koji je nekada zaista bio sjajno mesto?

Ima nekoliko različitih kategorija:

1. Botovi stranke - da li stari, da li sa ganc novim profilima, 1/1 zastupaoci žvalave politike ili, nešto prikrivenije, njihove apologete i relativizatori. Može da mi priča ko šta hoće - nalazimo se u trenutku kad NE MOŽE da se prihvati različito političko mišljenje, ili si za kriminal ili nisi.

I ne prihvatam argument da se time stvara eho komora istomišljenika - nismo mali, znamo odlično kakvo je stanje u državi i koliko ima i onih drugih. Ovo nije internet portal nego niša koja se bavi specifičnim temama, i trebalo bi da nam svima predstavlja zadovoljstvo (a ne traumu) da ovde dolazimo i bavimo se ovom nekom vrstom hobija.

2. Sitnosopstvenici - kreteni koji botuju po specifičnim temama iz razloga koji mi liče na botovanje za sopstvenu korist (guraju neki konkretan građevinski objekat, infrastrukturni projekat ili šta god). Spamuju desetine maloumnih hvalospeva, uvlače normalne forumaše u diskusiju, ignorišu bilo kakvu argumenovanu raspravu. Nastavljaju da iznova i iznova ponavljaju iste fraze koje veze sa realnošću nemaju i nestanu čim treba da argumentom potkrepe svoju tvrdnju.

3. Nevaspitana stоkа - povraćaju uvrede prema neistomišljenicima, čim im zagrebeš po površini retorike i postaviš logična pitanja. Obožavaju da izvlače emotivnu reakciju sagovornika bezukusnim komentarima, deluje da se time i hrane (DEFINICIJA INTERNET TROLA).

4. Mračnjaci - depresivci i pesimisti, koriste nenormalne količine energije samo da bi i ostale uvukli u svoje blato beznađa.

Određeni luft mogu da razumem. Ali brate mili, svaki put se iznerviram kad uđem na forum. Ne vredi mi ni što sam ih sve poslao na ignore, svaka tema je zagađena njihovim prisustvom zato što ih ima nenormalan broj i uvek će se naći neko ko će se upecati i pokrenuti lavinu od 20 komentara. Da bih uopšte shvatio o čemu se radi, moram da pročitam sve komentare, pa i njihove.

Ključ pitanja: zašto im se to dozvoljava? Deluje mi da imaš stoprocentnu toleranciju prema svakom obliku života na forumu. Moj lični utisak, i kritika prema tebi, je da je to razorilo nekada sjajan forum i već oteralo mnoge članove, a mnogi se sigurno već dugo snebivaju da ga zauvek napuste. Iako i dalje pruža informacije i rađa diskusije koje ne znam da li mogu naći igde drugde, i to još na maternjem jeziku - ali džabe ti sve kad ovo ostalo izgleda ovako kako izgleda.

Vrh