Jbg, In d mintajm ti Bugari, Rumuni, pa i Grci koji su nas gledali kao velike šmekere po priči starije generacije oko mene, žive opet bolje nego drug Rodrigez iz predgrađa Havane ili Li iz Pjongjanga, a vala i od prosečnog Srbe. A i ljudi često smetnu sa uma činjenicu da su nas baš te komšije gledale kao careve zbog bespovratnih kredita koji bi osigurali da baš mi u nekom trenutku preuzmemo ulogu topovskog mesa, koju su danas preuzeli nesrećnici iz Ukrajine.
Neka pravda je da će se centar sveta pomeriti sa zapada, a to ćemo osetiti mi još više (neki poseban mazohizam u vidu
kompleksa nebeskog naroda koji se u meni javlja kad navijam za pravedniju opciju koja mi ne ide u korist
, jbg uvek sam bio Indijanac, antikauboj) . Ipak, zapad je svim ovim dešavanjima sebi kupio još bar dekadu ili dve ovog sistema! Mi ćemo to indirektno plaćati više nego oni! Za početak prodajom zlatnih koka. E sad, ja koliko god mislio da je to katastrofa, nekako mi je preferentan izbor manjeg zla da dođe profesionalac i najuri razne Grčiće, ali i one niže oblike koji kreiraju javno mnenje botujuću na raznim portalima. Na moju veliku žalost, mesto da pokupimo ono najbolje što zapad nudi (a nudi više), ova klika se dosetila hibridnog modela, gde će naravno uzeti ono najgore, a dati ono najbolje. Davaće % profita, a uzeće to da kao većinski vlasnik vodi kadrovsku politiku.
@sundjer_bob
Onog trenutka kad se to desi, kreće novi rat, pandemija, stimulansi, helicopter money. Finansijski sistem koji podrazumeva da je novac dug ne može da opstane u deflaciji. Ropstvo i kontrola, ali na ne tako očigledan način kao u starom Egiptu, ipak je bolje. Doduše, demografijom mogu bolje da manipulišu danas npr.