Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

  • Da - Sinopharm

    Glasovi: 32 10,2%
  • Da - Sputnik V

    Glasovi: 25 8,0%
  • Da - Pfizer-BioNTech

    Glasovi: 80 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

    Glasovi: 49 15,7%
  • Da - AstraZeneca

    Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

    Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

    Glasovi: 43 13,7%
  • Ne želim da se vakcinišem

    Glasovi: 59 18,8%

  • Ukupno glasača
    313
Кумановска битка (Википедија)

23—24. октобар 1912.
Место: Куманово са околином
Исход: Српска победа
Жртве и губици:
Србија: 4.564 (687 мртвих, 3.280 рањених, 597 несталих)

Да питамо шефа војног санитета и оснивача Медицинског факултета у Београду, др Војислава Суботића старијег (радио изузетно компликоване операције у том рату), како су 1912. збринули 3.280 рањених (плус, сигурно, још подоста Османлија у том статусу) и да ли за кукњаву због хоспитализације 4.000 људи у 2020. години треба слати пред преки суд?

Немојте да вас праве блесавима битанге и вуцибатине радикалско-блеровске.
 
Da ne pricamo, iako surovo zvuci, da su to vecinom isti ljudi. Neko ko je sad na respiratoru zbog virusa bi gotovo sigurno sad bio u bolnici zbog neceg drugog. Mogla je korona, mogla je promaja, mogle su visoke temperature... Time se jos dodatno smanjuje broj hospitalizovanih zbog virusa, sto znaci da je virus napravio da bukvalno imamo samo nekoliko stotina pacijenata viska i to nam je strasna frka koju ne mozemo da izdrzimo.
 
Samo da dodam apropo "strucnjaka", to sto je neko globalistima tipa Vucko ili SZO "stručnjak", mene ne obavezuje da i meni bude "stručnjak". Da li je stručnjak neko ko je završio njihove komunističke ili globalističke faklutete? Ne, jer među njima ima i kriminalaca koji su učestvovali u korupciji, krađi beba, potkupljivanju od farmakokompanija... Pošto država nije odradila svoj posao i razdvojila žito od kukolja, i ove druge poslala u zatvor, poverenje je uništeno, i mi sad ne znamo ko je od njih pravi stručnjak, a ko stučnjak kriminalac u belom mantilu. Pa se postavlja pitanje šta ako neki od tih kriminilaca "stručnjaka" poziva na vakcinaciju? Normalan čovek neće poslušati poziv kriminalca. Zato kažem, pošto je poverenje uništeno i sigurno je nemoguće vratiti ga dok su Vučić i cela ova ekipa na vlasti, da bi vraćanje poverenja započelo, neophodno je da svi oni odu. Ako ostanu, poverenje će biti sve manje, već danas po anketama oko 50% gradjana ne veruje njihovim vakcinama, a ako ostanu na pozicijama situacija sa nepoverenjem ce biti jos gora, što će dalje povećati opasnost po zdravlje nase zajednice za šta su direktno oni odgovorni, a ne mi, ili ja, kako pokušavaju prikazati njihovi zaštitnici.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=761705#p761705:2igrz2fm je napisao(la):
MC_ » Pet Jul 31, 2020 7:36 am[/url]":2igrz2fm]
Nauka je samo instrument represije vladajucih.
Želeo bih da Vas zamolim da obrazložite ovu svoju izjavu.
 
Za sve strucne, pametne i lepe, sto veruju u Trece oko, pa za vas i jesu vracevi iz Mozambika.
 
Pošto država nije odradila svoj posao i razdvojila žito od kukolja, i ove druge poslala u zatvor, poverenje je uništeno, i mi sad ne znamo ko je od njih pravi stručnjak, a ko stučnjak kriminalac u belom mantilu. Pa se postavlja pitanje šta ako neki od tih kriminilaca "stručnjaka" poziva na vakcinaciju? Normalan čovek neće poslušati poziv kriminalca. Zato kažem, pošto je poverenje uništeno i sigurno je nemoguće vratiti ga dok su Vučić i cela ova ekipa na vlasti, da bi vraćanje poverenja započelo, neophodno je da svi oni odu. Ako ostanu, poverenje će biti sve manje, već danas po anketama oko 50% gradjana ne veruje njihovim vakcinama, a ako ostanu na pozicijama situacija sa nepoverenjem ce biti jos gora, što će dalje povećati opasnost po zdravlje nase zajednice za šta su direktno oni odgovorni, a ne mi, ili ja, kako pokušavaju prikazati njihovi zaštitnici.

Odličan post. Svaka čast. :kk:
 
Evo da i ja prokomentarišem efikasnost Kriznog štaba. Ako bi moju mačku postavili na čelo kriznog štaba, mislim da bi dnevni broj umrlih i zaraženih ostao na istom nivou. Medjutim, moja mačka ne bi plašila žene koje hoće zatrudne vestima tipa "umrla porodilja zaražena kovidom" ili "izgubila trudnoću zbog kovida", pa bi menadzment moje mačke doveo do većeg broja novorođenih u odnosu na sadašnji Krizni štab. Takođe moja mačka ima niže troškove plate od sadašnjeg Kriznog štaba, ona košta mesečno svega oko 3000 dinara za hranu i higijenu. Što je, verujem, mnogo manje od troškova sadašnjeg štaba.
Da zaključim, efikasnost moje mačke bi bila veća usled većeg nataliteta i nižih troškova, te ne vidim razloge da je ne itaberemo?
Evo, samo bi zamolio admina da ne obroše ovaj post, nikog ne vređa, a predlog je revolucionaran.
 
Druže B :wink: , danas imaš nekoliko TOP - VRH postova. :mrgreen: :kk:

Sve sam ih smestio u Word, da ih sebično čuvam i nesebično delim drugima. :sesir:
 
Srbin je sociološki fenomen, spreman je da hvata pčele da ga ujedaju, jer mu je komšija rekao da to leči reumu, ali zato odbija da primi vakcinu, jer misli da su se svetski centri moći urotili njemu lično da naude.
 
Pa dokazano je i da pcele mogu da pomognu oko reume, a i da je kurona najveca prevara u istoriji covecanstva. Nije teorija zavere ako je istina. Cuj, socioloski fenomen.

To mogu samo Svedjani, Nemci i slicni zombiji da puse. Cak ni Amerikanci ne mogu, koliko god da su glupi bar neguju tu slobodu otkad postoje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=761710#p761710:3twzixkj je napisao(la):
Earthmoving » 31 Jul 2020 09:05 am[/url]":3twzixkj]Ali ja NE VERUJEM u ponuđenu priču da ću sopstvenim vakcinisanjem spasiti tuđe živote. Ok je da neko u to veruje, na stranu dal mu je vera pogrešna ili ispravna, ali nema prava nametati svoju veru drugima silom. Sa druge strane, ja NE VERUJEM u dobre namere farmakokompanija ni ove vlasti i sve priče koje oni plasiraju, poput gornje, time snatram manipulativnim. Zašto vi verujete ljudima iz farmakokompanija da bi u sebe ubrizgali njihove nepoznate supstance? Jeste li vi čitavi ako toliko verujete nepoznatim ljudima? Jel farmakokompanije rade čovekoljubivo bez profita, ili su jedne od naprofitabilnijih grana koje siromaše ljude dok oni bivaju sve bogatiji? Zašto ako imaju dobre namere im profit nije tolki da samo pokriju troškove nego ostvaruju extraprofite na grbači ljudi kojima tobože žele dobro!? Zatim jel vi verujete u vakcine iza kojih stoji Vučić, Lončar i njihove institucije? Pa ja te ljude smatram neprijateljima, zlikovcima, pa ko bi normalan ubrizgao sebi supstance koje mu nude neprijatelji!?
Ali da se vratim na početnu hipotezu da svojim vakcinisanjem spašavam tuđe živote. Iako ne verujem u ovom slučaju da je to tačno, ajde da uzmemo i da jeste. Moj prioritet je prvenstveno moja porodica i moj krug ljudi. Ako je izbor između sačuvanja njihovog zdravlja i reproduktivnih sposobnosti nevakcinisanjem, i zdravlja meni nepoznatih ljudi, biram prvo. Nešto Zuma nisam video u praksi da se ti žrtvuješ zarad tebi nepoznatih ljudi, kako ovde propagiraš. Kažeš da ja svojim nevakcinisanjem usmrćujem druge ljude, ali po toj logici i ti neprodajom svoga stana i slanja para gladnima u Africi, usmrćuješ gladne. A mogao si da sve prodaš i spaseš im život. Isto kao što veliš da sam ja mogao da se vakcinišem i spasem život drugima.
Ja pokušavam da bar ukažem na mentalni haos u razmišljanju kod ljubitelja teorija zavera jer će nam se to osvetiti na mnogo načina ako se proširi. Jer ne samo da je problem tema o kojoj se priča, nego i činjenica da toliko njih nije u stanju da razdvoji ni najelementarnije stvari koje se NE MOGU rešavati ako nije jasno šta svaka od njih predstavlja sama za sebe i koji su TU problemi.

1. Vučić i naša vlast su jedno pitanje
2. Svetske farmako kompanije su drugo pitanje
3. Da li je vakcinacija u principu korisna je treći problem
4. Etički problemi međusobnog odnosa individualnih interesa, kao i kolektivnih interesa prema individualnim, su četvrti problem.

Ne možete argumente iz jedne oblasti koristiti u drugoj pre nego ona sama bude jasna. Ako bude uspešna ova vaša invazija na temu, kao i propagandni rat pobornika globalnih zavera da prisvoje pandemiju kao krunski dokaz svojih uvrnutih teorija, onda vakcinacija u Srbiji neće uspeti da stvori kolektivni imunitet jer se neće vakcinisati dovoljno ljudi, a onda je bespredmetna rasprava o stavkama 1 i 2.

Što se tiče pitanja da li je vakcinacija u principu korisna tu prosto ne mislim da je dokazivanje potrebno bilo kome ko zna bar osnove istorije medicine.

Četvrti problem je najkomplikovaniji i zbog toga sam pisao o tome. To je neophodno jer Američka krajnja desnica kroz članove svoje sekte vernika u globalne zavere šire krajnje pogrešne i štetne ideje toksičnog individualizma i opšte sumnje u sve i svakoga. Fundamentalni razlog je da bi tako otežali saradnju različitih društvenih grupa koja je neophodna za svaki organizovani otpor eksploataciji, kao i kasniju političku promenu koja bi bila posledica. Ako je narod bukvalno ne veruje nikome, ako sumnja u sve i nije siguran ni u šta, ako je zabavljen jurenjem vetrenjača i "dubokom državom" koju naravno nikada neće naći, razne grupe se nikada neće dogovoriti oko elementarne zajedničke strategije, a još manje ima šanse neka nova, šire prihvaćena i zato po elitu opasna teorija društva ili politička borba sa jasnim ciljevima i zajedničkim metodom. Setite se samo novije istorije Srpske opozicije pa će vam biti jasno koliko je širenje podela i sumnji strahovito efikasno.

Ali da bi se ovakve zamke prevazišle neophodno je da se bar pokuša sa uvažavanjem svačijih interesa. Uspešno društvo ne može postojati bez toga. A tu je ključni faktor upravo elementarno razumevanje etičkih principa o čemu sada pričam. Mora postojati opšti konsenzus bar oko toga šta je U PRINCIPU pravedno, a šta ne. Ako neko sam sebi rezerviše pravo da se ne vakciniše, tvrdeći da je to posledica njegovog prava na slobodni izbor, onda to može da bude društveno prihvaćeno samo ako uspe da objasni kako njegovo pravo izbora ne povređuje isto takvo pravo izbora nekog drugog. Inače on to pravo NEMA. Da li se razumemo bar dovde? Jedna osoba ne želi da nečijom tuđom odlukom unosi strana tela u sebe. Isti tako, neko drugi ne želi da zbog direktne posledice odluke tog prvog ON doživi invaziju milijardi virusa koji su nasilno prodrli u njegovo telo, pa ga bukvalno jedu iznutra. Od čega će možda i umreti ako mu je organizam životom u gradu kompomitovan na bilo koji način. Ni jedan ni drugi ne žele invaziju "stranih tela" u svoje telo. Situacija i moralni obziri su ISTI u oba slučaja. Ako nema kolektivnog imuniteta koji garantuje samo vakcina, samo je pitanje vremena kad će SVAKO dobiti virus. U to nema sumnje. Pa je situacija savršeno simetrična u oblasti tobožnjeg prava na lični izbor i zaštitu sopstvenog tela. Jedna osoba ne želi da mu strana tela u obliku virusa prodru u telo, isto tako kao što druga ne želi strano telo u obliku vakcine. A odluka jednog (bilo kog) o svom tobožnjem "pravu", direktno poništava isto "pravo" drugog. To zbog toga prosto nisu "prava".

Svako ko se zanimao za etiku zna da su "suprotni interesi" i "konfliktna prava" sasvim uobičajena situacija u društvu koja se rutinski rešava bukvalno svaki dan na milion različitih mesta. Ako su dva prava ista i suprotna, konflikt se razrešava višim (opštijim) pravom. Dakle onim što je korisnije za društvo kao celinu, što naprimer znači za veći broj ljudi ili za dugoročniji uspeh čitave zajednice. Pošto je rizik većeg broja komplikacija dobro proverene vakcine DRASTIČNO manji od rizika ekonomskog kolapsa i masovnog umiranja zbog trajne epidemije (u pitanju je razlika za čitave redove veličine), onda se uzima da je vakcinacija korisnija.

E sad, kad TO bude jasno, dakle šta je pravedno sa stanovišta društva, tj većine, a NE pojedinaca koji misle da je njegovo tobožnje "pravo" preče od sličnih takvih prava mnogo više drugih ljudi, ONDA možemo da pričamo kako obezbediti da vakcina bude sigurna. Onda možete pričati o faramaceutskoj industriji i Vučiću. Niko normalan ne želi problematičnu vakcinu. Ja je prvi ne bih primio ako ne postoji razumni nivo sigurnosti da je bezbedna, ali je savršeno besmisleno pričati o očiglednom. Jer to definitivno nije tema u situaciji kad se ovde ustvari propagira principijeno protivljenje vakcinaciji uz klasične globalno zavereničke teze i apsurdne "argumente" Američke krajnje desnice o tobožnjoj "ličnoj slobodi" koji sa ovim (društveni konsenzus oko principa i pravedna raspodela rizika i koristi) sasvim bukvalno nema veze. U pitanju je prosto perfidna politička manipulacija. Bez razmišljanja ste progutali i mamac i udicu i najlon.

Na kraju ispada da je situacija ovakva. Ako globalni zaverenici ne budu previše uspešni u svojoj antivakcinaškoj propagandi, vakcina će biti dobrovoljna, jer će svejedno da se vakciniše dovoljan broj drugih ljudi, pa će oni na pokvaren način da budu zaštićeni žrtvom drugih ljudi iako sami nisu rizikovali ništa. Ali ako na svoju ličnu nesreću budu uspešni, kao što sada izgleda u ionako paranoičnoj Srbiji, onda će vakcina biti obavezna za sve. Ako ne odmah, a onda ubrzo, jer će sam narod početi da pišti ako se ova vanredna situacija i masovno oboljevanje bude produžilo zbog antivakcinaša. Nezgodan izbor, ali istorija nas uči da će biti tako. Ukratko, ja bih na vašem mestu obustavio ovu zavereničku invaziju na temu o koroni, ali kako god želite. Posledice uvek dođu, pre ili kasnije.
 
Corradi":3rekeh08 je napisao(la):
Srbin je sociološki fenomen, spreman je da hvata pčele da ga ujedaju, jer mu je komšija rekao da to leči reumu, ali zato odbija da primi vakcinu, jer misli da su se svetski centri moći urotili njemu lično da naude.

Ako je nešto sociološki fenomen, to je onda ljudska glupost, koja je bezgranična i koja nema blage veze sa nacijom ili verom. :mrgreen:
 
Zuma, sve se vrti oko (ne)poverenja u ovu državu (vlast) i njene spoljne mentore.
Dakle, narod ne veruje marionetskoj vlasti koja postupa po uputstvima spoljnih mentora.
To je suština čitave priče.

Kolega Earthmoving je lepo objasnio suštinu u nekoliko rečenica:

Pošto država nije odradila svoj posao i razdvojila žito od kukolja, i ove druge poslala u zatvor, poverenje je uništeno, i mi sad ne znamo ko je od njih pravi stručnjak, a ko stručnjak kriminalac u belom mantilu. Pa se postavlja pitanje šta ako neki od tih kriminalaca "stručnjaka" poziva na vakcinaciju? Normalan čovek neće poslušati poziv kriminalca. Zato kažem, pošto je poverenje uništeno i sigurno je nemoguće vratiti ga dok su Vučić i cela ova ekipa na vlasti, da bi vraćanje poverenja započelo, neophodno je da svi oni odu. Ako ostanu, poverenje će biti sve manje, već danas po anketama oko 50% gradjana ne veruje njihovim vakcinama, a ako ostanu na pozicijama situacija sa nepoverenjem ce biti jos gora, što će dalje povećati opasnost po zdravlje nase zajednice za šta su direktno oni odgovorni, a ne mi, ili ja, kako pokušavaju prikazati njihovi zaštitnici.

Zuma, dakle, svi oni prvo moraju da odu, a zatim da se krene od nule. Jer, mi smo sada ispod te nule, po svemu.

To je redosled poteza, da ne filozofiramo mnogo...

Tek onda kada ovaj režim siđe sa vlasti, može da se priča o postepenom vraćanju poverenja građana u državu.
Čak i ako se desi smena režima, biće težak i mukotrpan put povratka poverenja građana u institucije.
Sada, mi nemamo institucije, nemamo ništa, ostala je pustoš... Razvalili su državu i institucije...
 
Ne podnosim antivekcere, smatram ne samo da nisu u pravu nego da u svom kompleksu veličine negiraju sve naučno da bi izdigli sebe.
(primer, malo drugačiji ali shvatićete poentu: lik je profesor i forsirao je ideju o globalnom zagrevanju i da je čovek kriv za to kada je retko ko čuo za taj koncept; a onda kada su svi prihvatilo to učenje menja priču i više ne veruje u to nego u neke terorije zavere, čisto da bi bio interesantan u društvu)

ALI, što se tiče ove vakcine protiv COVID-a i ja bih bio maksimalno oprezan. Razlog je što postoji opasnost da je zbrzaju i da stvarno nosi psoledice. Posebno neke vakcine iz Indije, Kine, itd.
Da bi je narod ovde prihvatio mora da bude stvarno upućen u to koju i kakvu ćemo vakcinu kupiti, a možda je najbolje sačekati sa vakcinisanjem
neko vreme, pa da vidimo kako će drugi proći.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=761902#p761902:2lu9tlc3 je napisao(la):
nensav » 31 Jul 2020 08:22 pm[/url]":2lu9tlc3]
ALI, što se tiče ove vakcine protiv COVID-a i ja bih bio maksimalno oprezan. Razlog je što postoji opasnost da je zbrzaju i da stvarno nosi psoledice. Posebno neke vakcine iz Indije, Kine, itd.
Da bi je narod ovde prihvatio mora da bude stvarno upućen u to koju i kakvu ćemo vakcinu kupiti, a možda je najbolje sačekati sa vakcinisanjem
neko vreme, pa da vidimo kako će drugi proći.
Naravno, potpuno se slažem. Treba biti oprezan i ne brzati. Ali to nema veze sa suštinom onoga što propagiraju oni kojima je to isto samo povod i opravdanje da šire svoje poglede na svet koji su toliko pogrešni, destruktivni i štetni i po zdrav razum i po naše interese da ja ne nalazim prave reči da to opišem.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=761889#p761889:ry9qwx9f je napisao(la):
Vladivoje » 31 Jul 2020 07:28 pm[/url]":ry9qwx9f]Zuma, sve se vrti oko (ne)poverenja u ovu državu (vlast) i njene spoljne mentore.
Dakle, narod ne veruje marionetskoj vlasti koja postupa po uputstvima spoljnih mentora.
To je suština čitave priče.
Ne, nije to suština. Suština ovih poruka je tvrdnja da je vakcinacija u principu i sama po sebi to sebi toliko opasna i štetna da ne dolazi u obzir da se o tome čak i razmišlja, upravo zato što svetom upravlja neka tajna grupa koja ima apoklalipčne namere istrebljivanja ljudi ili pretvaranja svih nas u masu zombija nekakvim "čipovanjem", i da je u TAKO opasnoj situaciji suludo čak i razmišljati primati nešto što ti lično ne znaš šta je. I da je plus toga svačije pravo da iza sebe ostavi pustoš samo ako on lično sam sebe ubedi da je nešto njegovo "pravo", dok svi ostali sa istim pravom mogu da se nose dođavola. American freedom :(

Da je tako kao što ti kažeš, onda bi se to lako rešilo tako što prosto izaberemo zemlju sa visokim demokratskim standardima, pa kupimo istu vakcinu i od istog dobavljača kao i oni. Pa, sem ako zamislimo apokaliptične planove domaćih vasti da noću i tajno zamenjuju jednu već plaćenu vakcinu drugom, što je besmislica jer je njima prvima ova epidemija vodenični kamen na vratu, onda naše vlasti nisu veliki problem. A svakako ne nešto što se uz izvestan oprez javnosti ne može kontrolisati, a ne sumnjam da će svi u tom pogledu biti krajnje paranoični. Naše vlasti jesu nesposobne, ali ipak ne idu protiv sopstvenih interesa. I tako nema problema. Ali, naravno, ako ČITAVIM svetom upravlja "duboka država" sa Zombi-Orvelovskim ambicijma, onda ni jedna zemlja nije sigurna, pa možemo ili samo da se zavučemo u mišije rupe i da plačemo nad tužnom sudbinom, ili da masovno kupujemo oružije pa "branimo ognjište" i "nepovredivost kože", a vidimo koliko je naoružanost Amerikancima sreće donela. To su sve gluposti i propaganda za naivne.

Zuma, dakle, svi oni prvo moraju da odu, a zatim da se krene od nule. Jer, mi smo sada ispod te nule, po svemu.

To je redosled poteza, da ne filozofiramo mnogo...

Tek onda kada ovaj režim siđe sa vlasti, može da se priča o postepenom vraćanju poverenja građana u državu.
Čak i ako se desi smena režima, biće težak i mukotrpan put povratka poverenja građana u institucije.
Sada, mi nemamo institucije, nemamo ništa, ostala je pustoš... Razvalili su državu i institucije...
Tvoj redosled poteza nije realan jer postoje prioriteti i stvari koje ne mogu da čekaju. Ako dođe poplava moramo prvo da se oslobodimo vode, a ne da prvo držimo sastanke zašto nema dubljeg i čistijeg kanala. SADA imamo epidemiju i imamo OVU vlast koja će očigledno duže vreme i ostati, pa moramo da pomognemo i njoj i sebi da sve prođe na onoliko dobar način koliko to od nas zavisi. A o tome šta bi bilo kad bi bilo, možemo u nekoj temi o bajkama.
 
Zuma, mi možemo da pričamo i teoretišemo i ovako i onako...

Međutim, ja ti kažem šta će biti, a to je da poverenja građana u državu još dugo NEĆE BITI...

Jednostavno, nemamo državu.
Tek onda kada izgradimo državu, počeće da se vraća poverenje naroda, i to veoma postepeno...
Naravno, pod uslovom da budemo u stanju da sagradimo državu...
 
Zuma, ako si za vakcinu, ko će biti odgovoran ako tvoja vakcina nekoga ošteti ili usmrti? Ko će ići u zatvor, ko će platiti odštetu ako se to desi? Neko mora garantovati da je u vakcini lek a ne otrov koji oštećuje ljude. Da niko nije odgovoran je neprihvatljivo.
Ja sam doktoru koji mi je rekao da dete mora mi prmi MMR vakcinu pošteno rekao: ako mi vaša vakcina ošteti dete, i ja ću oštetiti vaše, pošteno? Pa pa pa... znaš ministarstvo, SZO kuku lele... Ne, to mene ne interesuje, ti si mi odgovoran je mi Ti to govoriš, ne oni. A to ti tamo raspravi sa njima, nemoj mene petljaš u vaše odnose. Jer ja znam šta oni hoće, da vas na kraju upute na SZO, na koji vi nemate nikakav uticaj, jer je to nadnacionalna institucija, i ne podleže našim zakonima pa vas stavljaju u poziciju da ste nemoćni, pred svršen čin, izuzeće demokratske države. E sad pošto Ministarstvo zdravlja kao poslodavac odozdo pritiska lekare da mora sprovode njihovu politiku, ja mislim da isto ovako i svi roditelji i pacijenti treba odozdo pritiskaju lekare da su im lično odgovorni. Lekari treba da dođu u sendvič pritiska i da u retorziji puknu i sruše Ministarstvo zdravlja, kao ovo sad za kovid što ih je par hiljada potpisalo peticiju. Mene čudi da neki roditelj kome je MMR vakcina oštetila dete do sada nije u Rambo stilu našao lekare koji su to uzrokovali i zadovoljio pravdu. Ne možeš ti druže nekog napraviš invalidom i da ne odgovaraš, a to se dešava u našoj kriminalnoj zemlji, gde uništicač: bilo lekar, bilo farmakokompanija, bilo ministar ima ko Dzems Bond dozvolu za ubijanje, tj aboliciju za nesto za sta bi svaki drugi počinilac odgovaro. Ako je to pod izgovorom države, hvala lepo, ajde da je rasformiramo, ne treba mi, doviđenja, organizovaćemo se na drugi način bez nje.
 
A ko će da odgovara ako moje ili nečije dete, koje ne može da primi mmr vakcinu, umre od nekih boginja, koje mu je prenelo tvoje dete zato što si ti odlučio da ga ne vakcinišeš?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=761925#p761925:3qrp1oop je napisao(la):
Earthmoving » 31 Jul 2020, 23:17[/url]":3qrp1oop] Mene čudi da neki roditelj kome je MMR vakcina oštetila dete
Nikom MMR vakcina nije oštetila dete. To su izmišljotine i deluzije vas paranoidnih koji se bojite igle i mislite da vam svi rade o glavi. :kafa:
 
To su izmišljotine i deluzije vas paranoidnih koji se bojite igle i mislite da vam svi rade o glavi.

Vidiš, bolje je i razmišljati o nečemu, nego ne razmišljati ni o čemu, kao što je to kod tebe slučaj. :kafa:
 
Svi ovi kontra argumenti mi zvuče potpuno isto kao i ova objava na fejsu:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1582441734

Čovek koji misli da su njegova usta, usna duplja, njegova pluća, i u svemu tome, dah, potpuno sterilizovani, da nema ni trunke bakterija i drugih mikroorganizama. Onda na svoju ruku uradi šatro test, razvije neke sitne kolonije, i onda dođe do zaključka da su maske opasne. Isto tako mi zvuče svi ovi argumenti protiv bilo kakve vakcinacije. Razumno je da niko ne želi među prvima da dobije vakcinu koja je potpuno nova i koja je morala hitno da se napravi. Ali nije razumno potpuno odbaciti vakcinu i praviti ovakve besmislene teorije. Neverovatno mi je da istovremeno ljudi pokušavaju da odbace maske, prave ovakve teorije zavere, odjednom postanu naučnici, znaju sve o vakcinama, budu glasni za sve i svašta, ali onda ćute o npr zagađenju vazduha. Svi redom udišu sve i svašta, evo ljudi u Smederevu se guše i brišu prašinčine pune raznih (teških) metala. Ali onda prosečan čovek kaže, ma baš me briga. Sledećeg dana, dođe udahne sve i svašta, pa mu odjednom smeta maska.
 
Zivot ide dalje, ne znam sto se ljudi opterecuju uopste i raspravljaju. Izadjite napolje, videcete da kurone ni nema.

Podvala nije uspela, jbg.

Vakcina? Moze, slobodno, desice vam se ulica opet, ovog puta jos masovnije i opet cete da povlacite odluke.

Desila se velika stvar iako mnogi to ne primecuju - narod je vratio vlast u svoje ruke. Ne u potpunosti, ali dovoljno. Pa polako...

Izbor je jednostavan: zivot kao rob, zatvaranje u stanove, maske na 40 stepeni, ispiranje mozga, neprovereni otrov u organizmu... ili preuzimanje rizika da postoji jedno 0,000001 posto sanse da se zarazite i umrete.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=761925#p761925:2c6nil4m je napisao(la):
Earthmoving » 31 Jul 2020 10:17 pm[/url]":2c6nil4m]Zuma, ako si za vakcinu, ko će biti odgovoran ako tvoja vakcina nekoga ošteti ili usmrti? Ko će ići u zatvor, ko će platiti odštetu ako se to desi? Neko mora garantovati da je u vakcini lek a ne otrov koji oštećuje ljude. Da niko nije odgovoran je neprihvatljivo.
Ja sam doktoru koji mi je rekao da dete mora mi prmi MMR vakcinu pošteno rekao: ako mi vaša vakcina ošteti dete, i ja ću oštetiti vaše, pošteno? Pa pa pa... znaš ministarstvo, SZO kuku lele... Ne, to mene ne interesuje, ti si mi odgovoran je mi Ti to govoriš, ne oni. A to ti tamo raspravi sa njima, nemoj mene petljaš u vaše odnose. Jer ja znam šta oni hoće, da vas na kraju upute na SZO, na koji vi nemate nikakav uticaj, jer je to nadnacionalna institucija, i ne podleže našim zakonima pa vas stavljaju u poziciju da ste nemoćni, pred svršen čin, izuzeće demokratske države.
Aman, kad ti ovako zlosutno kažeš da je SZO "nadnacionalna organizacija", koja nas "stavlja u poziciju da smo nemoćni i pred svršen čin", onda par miliona nesrećnih i takvim pričama sluđenih Srba zamišlja nekog globalnog monstruma koji jede malu decu za doručak. A ustvari je čitava priča vaša fantazija koja nema veze sa istinom. SZO je isključivo savetodavna organizacija i nema nikakve ingerencije nad bilo kojom državom. Njihova uloga je običnog tehničkog servisa koji objedinjuje podatke iz svih zemalja i pokušava da iz terabajta takvih podataka izvuče ono što izgleda najsigurnije na osnovu mišljenja stručnih organa država članica. Pa ako oni greše, greši i SZO. I još SZO ne sme nikome da se previše zameri (kao recimo sada Kini), jer mu onda ne daju epidemiološke podatke, pa postaje nekoristan baš onda kad je to važno njegovim članicama.

Dakle, prava istina je da države rade šta hoće, a tobožnja moć SZO-a se svodi samo na to da "može da im pljune pod prozor". Kad bi imao čime, a nema. A to što je "nad nacionalna" ne samo da nije neka strašna mana nego bukvalno i ne može da bude ništa drugo jer joj je baš to čitav razlog postojanja, i jedini razlog zašto je korisna. Međutim pošto se već i u našim idiotskim novinama reč "globalisti" standardno vodi kao neka psovka i uvreda, što su naravno pokupili od vas bez razmišljanja budući da tamo odaveno nema novinara, onda je valjda po automatizmu i SZO postao jedna od gomile mračnih ogranizacija globalne represije takozvanih "globalista", na čelu sa UN kao vrhunskim "globalistom". Cela ta priča je apsurdna budalaština i fantazija. Kad na vlast dođe neka normalna ekipa koja nema koristi od paranoje i sveopšte sumnje u sve i svakog, moraćemo kompletno na lečenje bar 10 godina.
 
Vrh