Evo da podelim i moje iskustvo sa vakcinacije, mozda nekom bude od koristi.
Prijavio sam se preko euprave jos prvi dan, SMS sa terminom nikako da stigne. Od drugarice sam cuo da se u DZ Stari Grad u Siminoj vakcinisala bez poziva, samo se pojavila pred kraj radnog vremena. Resio sam i ja da probam, po srpskom principu "ako prodje prodje". Pojavio sam se tamo oko pola 7 uvece, nije bilo velike guzve. Ljubazne volonterke iz Crvenog Krsta su me pitale da li imam zakazano, pa su mi rekle da sacekam do kraja kada se vakcinisu svi sa terminom, mozda ostane vakcina i za nas bez poziva, kojih je bilo u tom trenutku 7-8. Negde pred sam kraj je izasla lekarka, prebrojala sve nas koji smo ostali i pitala da li neko hoce da primi kinesku vakcinu.
Javila se samo jedna devojka, ostali su bili iskljucivo za Fajzera. Meni je bilo svejedno, samo sam hteo sto pre da zavrsim da ne bih dolazio opet sutradan. Doktorka se vratila da se opet prebroji da vidi da li ce biti dovoljno Fajzera za sve. Kako su ljudi poceli da ulaze, ja sam nekako u toj guzvi ostao poslednji i dok sam popunio saglasnost i usao na pregled, poslednji Fajzer je vec otisao.
Pitali su me da li ipak hocu kinesku i prihvatio sam. Nekoliko njih je reklo da nece i rekli su da ce doci sutra da opet probaju da dobiju Fajzera. Vakcinisan sam poslednji, maltene tacno u 8. Dobio sam samo jedan papiric gde samo pise datum prve vakcine i vrsta "kineska", nisu cak napisali ni Sinopharm.
Rekli su mi da dodjem tacno za 3 nedelje na revakcinaciju. Inace, tamo se trenutno vakcinacija obavlja popodne (od 15h do 20h) a revakcinacija pre podne (od 8h do 15h). Inace, nisu mi cak trazili ni licnu kartu, samo sam popunio saglasnost. Sumnjam da sam uopste unet u sistem da sam primio prvu dozu, jer tamo nisam video nijedan kompjuter.
Videcemo kako ce izgledati sve za 3 nedelje na revakcinaciji. Jedna zena mi je rekla da im obavezno vise puta napomenem koju vakcinu sam dobio kao prvu dozu, jer se desavalo da nekog revakcinisu Fajzerom a prva doza je bila Sinopharm, ili obrnuto.
Sve u svemu, utisak je da je sve neorganizovano i stihijski ali bolje i ovako nego da uopste nema vakcina kao u EU. Celokupna scena mi je delovala kao ovaj skec iz Pljiza.
https://www.youtube.com/watch?v=V0GUz5EpF2g