Nije Kon toliko glup da ne vidi u kom pravcu ovo ide, i da sigurno pokušava da se izvuče iz svega ovoga na fin način.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754964#p754964:2hop2roe je napisao(la):Zion Williamson » 08 Jul 2020 11:36[/url]":2hop2roe][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754944#p754944:2hop2roe je napisao(la):astrodule » Sre Jul 08, 2020 11:02 am[/url]":2hop2roe]Očekivano. Jedini koji će bar malo da insistira na istini.
Krizni štab ima 40 članova, i razgovor između mene i predsednika Aleksandra Vučića nije odluka Kriznog štaba, on je izašao u javnost sa svojom odlukom, a reakcija je pokazala šta ljudi misle i koliko su očajni zbog toga, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon, upitan ko je doneo odluku da se ponovo uvede policijski čas.
Upitan da li su organizovanje izbora, derbi i privatne proslave uzrokovale povećanje broja zaraženih, Kon je odgvorio da su izbori bili „regulisani“.
Prema njegovim rečima, predizborna okupljanja, sportski događaji i proslave matura i godišnjica matura bili su primer „neogvornog ponašanja“, što se „poklapa i sa ponašanjem pojedinaca u vlasti“.
„Neka građani sude da li popuštamo politici“, poručio je Kon i rekao da struka prati sitauciju, ali da ima „problem sa podacima i to mora što pre da se raščisti“.
Upravo ono što sam juče rekao - Vučić je razgovarao sa Konom i sam doneo odluku (nije čak rekao "predložio" već on donosi odluku), a Krizni štab se nije ni sastao.
Ja se iskreno nadam da će nekim u Kriznom štabu prekipeti i da neće više da trpe Vučićevo lečenje kompleksa policijskim časom i zatvaranjem cele zemlje.
Cudi me da je Kon resio da govori protiv Supreme Leader-a. Veoma hrabro ako je tako. Respect za dedu
To što jedan deo ljudi misli da su N1 isključivo Američki plaćenici, i da suštinski nisu ništa drukčiji od režimskih medija, je samo još jedna u nizu propagandi koju je aktuelna vlast proturila, a koju je deo naroda rado prihvatio. Ovo ne znači da branim N1, već samo da iznosim stvari onakvim kakvim ih ja vidim. Dakle, moj lični utisak i ništa više.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754971#p754971:2hop2roe je napisao(la):Earthmoving » 08 Jul 2020 11:56[/url]":2hop2roe]A čega se N1 tolko plaši kad su im stalno isključeni komentari na YT? Žele da oni komentarišu slušaocima, al da zabrane obrnuti tok komunikacije. Po tome je jasno čija su škola, i kakve su im namere i poštovanje prema gledalištu.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754974#p754974:2hop2roe je napisao(la):mradulovic » 08 Jul 2020 12:09[/url]":2hop2roe]Imash na njihovom sajtu istu vest sa mogucnoscu komentiranja
Da se nadovežem na prvu rečenicu. Meni lično je potpuno nebitno da li će neko da živi u uverenju da su i N1 ološ, i u uverenju da nikome ne može da se veruje ni za šta, pa tako ni za broj obolelih i preminulih, da li je lažirano ili ne i sl. Jedino što mi, uslovno rečeno, smeta, je to što se vrlo često ode u raspravu i ubeđivanje da ovi sa N1 nisu ništa drukčiji "ološ" u odnosu na Pink, RTS, Prvu, Kurir, Telegraf... , a malo ko uopšte uzme i uključi mozak da se zapita da li je to tačno ili ne što je objavljeno. Na kraju se za neke stvari ispostavi da su zaista bile tačne. Eto recimo, SBB je donirao pare zaq pomoć u lečenju i rešavanju cele ove situacije, ali je to jako malo ljudi moglo da čuje i vidi, zato što to nije bilo u interesu aktuelnoj vlasti.
U početku je na sajtu N1 bilo moguće ostavljati komentare i davati ocene (+ ili -), ali je to vremenom ukinuto, jer je više nego očigledno bilo delovanje botova. Svaki komentar koji je bio neslaganje sa nečim što bi uradila aktuelna vlast, gotovo u roku od odmah bi dobijao po nekoliko stotina minusa, a bilo je i brdo komentara hvalospeva (uz brdo pluseva) i prozivanja svih koji iole drukčije misle. Primera radi, neko napiše da je protiv toga da se istovremeno rade Bulevar Oslobođenja, Slavija i Ruzveltova / Mije Kovačevića, već da je trebalo da se radi jedno po jedno, kako ne bi došlo do haosa koji je napravljen, a onda se javi gomila botova koji te okarakteriše kao nekog ko je protiv sređivanja grada i da su slušani likovi kao ja ili bilo ko ko je protiv načina na koji se radi, da bi grad bio gora kasaba nego u doba Turaka. Nakon što je ukinuta mogućnost davanja ocena (+ ili -) na komentare, tako se nekako baš značajno smanjio i broj botova. Iz tog razloga mislim da je i doneta odluka da se za dobar deo video materijala na YT ukine komentarisanje.
Meni lično je bitno postojanje televizije kao što je N1, ne zato što govore protiv Vučića ili sl. stvari, nego zato što u njima vidim ono što je nekada bio Studio B. Ko se seća kako su oni izveštavali dok su bili televizija u pravom smislu te reči, zna o čemu govorim. Dakle, mene uopšte ne interesuje da po ceo dan slušam o blagostanju, najvećem rastu BDP - a u Evropi, a među prvih pet u svetu, o platama od 500€ danas, a sutra 900€, kako je Đilas kriv za sve loše u državi, kako jedino Vučić ima i zna sve prave podatke o svemu i svakom pitanju u državi i sl., promocije i svečana otvaranja liftova, pešačkih prelaza, parčića ulica, kako će da se posadi milion puta više stabala u odnosu na sva posečena... Ono što je meni bitno je da u svakom trenutku kada se dešava neki haos u gradu, bilo da je to planirano ili ne, da mogu da čujem za to, da znam kako mogu da reagujem i da se organizujem, bilo da sam u gradu , bilo kod kuće. A i vrlo često se desi da se u tim emisijama uživo mogu čuti neke stvari koje posle nigde ne mogu da se nađu ili se više uopšte ne spominju. Za mene nije život življenje u blagostanju, već življenje u realnom svetu. A hvala bogu, mozak mi služi za nešto više od pukog ubacivanja informacija sa TV - a, i prihvatanja svega zdravo za gotovo, pa tako i ono što čujem na N1 mogu da procesuiram i vidim šta treba dodatno ispitati, a šta je zaista tako kako kažu ili zašto se nešto govori baš tako kako se govori. Pogotovu je sada to lako, jer postoji internet, a hvala bogu , on mi ne služi za besomučno traženje teorija zavera, postavljanje fotografija i komentara na društvene mreže sa ciljem da se dobijem što više lajkova u što kraćem vremenskom periodu ili nešto slično.