Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Očekivano. Jedini koji će bar malo da insistira na istini.

Krizni štab ima 40 članova, i razgovor između mene i predsednika Aleksandra Vučića nije odluka Kriznog štaba, on je izašao u javnost sa svojom odlukom, a reakcija je pokazala šta ljudi misle i koliko su očajni zbog toga, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon, upitan ko je doneo odluku da se ponovo uvede policijski čas.

Upitan da li su organizovanje izbora, derbi i privatne proslave uzrokovale povećanje broja zaraženih, Kon je odgvorio da su izbori bili „regulisani“.

Prema njegovim rečima, predizborna okupljanja, sportski događaji i proslave matura i godišnjica matura bili su primer „neogvornog ponašanja“, što se „poklapa i sa ponašanjem pojedinaca u vlasti“.

„Neka građani sude da li popuštamo politici“, poručio je Kon i rekao da struka prati sitauciju, ali da ima „problem sa podacima i to mora što pre da se raščisti“.

Upravo ono što sam juče rekao - Vučić je razgovarao sa Konom i sam doneo odluku (nije čak rekao "predložio" već on donosi odluku), a Krizni štab se nije ni sastao.

Ja se iskreno nadam da će nekim u Kriznom štabu prekipeti i da neće više da trpe Vučićevo lečenje kompleksa policijskim časom i zatvaranjem cele zemlje.

Da li ako covek primi manju koncentraciju i broj virusa to znaci da ce i klinicka slika biti blaza?
Da li je u tom smilu zapravo uputno izlagati se manjim koncentracijama virusa? (neka vrsta prirodne vakcinacije)

Каже Ребић на РТС-у да су синоћ демонстранти дивљали! Па како, кад није било на РТС-у онда није било ни демонстрација....За данас предлажем 3М хемијске маске, обавезно средство за дезинфекцију најбоље на бази алкохола, мора се чувати хигијена. Треба ићи до РТСа да виде ко то демнострира против противуставног полицијког часа и присилне вакцинације.

Vučić se obraća naciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas naciji, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike
.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754947#p754947:jc7qwfex je napisao(la):
MC_ » 16 minutes ago[/url]":jc7qwfex]Da li ako covek primi manju koncentraciju i broj virusa to znaci da ce i klinicka slika biti blaza?
Da li je u tom smilu zapravo uputno izlagati se manjim koncentracijama virusa? (neka vrsta prirodne vakcinacije)

Naravno da je bitno koliko smo virusa "primili". Zato je potpuno različito kada sediš sa nekim napolju i pričaš i virusu se raspršuju i odu, i kada si u kancelariji ili autobusu ili u klubu gde virusi cirkulišu i gde je veća verovatnoća da pokupiš virus "u vazduhu". Plus što je veoma bitno koliko se virusa izbacuje, a to zavisi od jačine govora, pulsa. Takođe nije isto ako "primiš" virus u normalnom stanju i u zadihanom. Zato je navijačka tribina na otvorenom takođe opasna. Ne toliko zbog grljenja, nego upravo zbog dranja i jačeg udisanja.

Setimo šta je bila jedna od "bombi", utakmica u Italiji.

E sad, Vučić nas pokušava ubediti da utakmice nisu bitne, a evo je i Darija

Nove mere u borbi protiv koronavirusa ne bi bile potrebne da smo sami poštovali opšte preventivne mere i "da se nismo okupljali pre svega u zatvorenim prostorima", izjavila je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Darija Kisić Tepavčević.

Pa i da je samo ovo tačno - zašto ste dozvolili okupljanje u zatvorenim prostorima (proslava izborne pobede)?
Zašto samo niste zatvorili noćne klubove?

Zašto ne kontrolišete kafiće (eno sinoć i preksinoć puni kafići koji nemaju baštu u Omladinskih brigada i niko nema masku osim konobara) ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754944#p754944:378fe2hd je napisao(la):
astrodule » Sre Jul 08, 2020 11:02 am[/url]":378fe2hd]Očekivano. Jedini koji će bar malo da insistira na istini.

Krizni štab ima 40 članova, i razgovor između mene i predsednika Aleksandra Vučića nije odluka Kriznog štaba, on je izašao u javnost sa svojom odlukom, a reakcija je pokazala šta ljudi misle i koliko su očajni zbog toga, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon, upitan ko je doneo odluku da se ponovo uvede policijski čas.

Upitan da li su organizovanje izbora, derbi i privatne proslave uzrokovale povećanje broja zaraženih, Kon je odgvorio da su izbori bili „regulisani“.

Prema njegovim rečima, predizborna okupljanja, sportski događaji i proslave matura i godišnjica matura bili su primer „neogvornog ponašanja“, što se „poklapa i sa ponašanjem pojedinaca u vlasti“.

„Neka građani sude da li popuštamo politici“, poručio je Kon i rekao da struka prati sitauciju, ali da ima „problem sa podacima i to mora što pre da se raščisti“.

Upravo ono što sam juče rekao - Vučić je razgovarao sa Konom i sam doneo odluku (nije čak rekao "predložio" već on donosi odluku), a Krizni štab se nije ni sastao.

Ja se iskreno nadam da će nekim u Kriznom štabu prekipeti i da neće više da trpe Vučićevo lečenje kompleksa policijskim časom i zatvaranjem cele zemlje.

Cudi me da je Kon resio da govori protiv Supreme Leader-a. Veoma hrabro ako je tako. Respect za dedu

Koga više zabole što se kradljivac Izbora i psihopata koji hoće vakciniše 2 miliona ljudi i zatvori ih u tor, ima da kaže. Ko da ga neko više sluša. Za 8 godina, rekao je šta je imao. Nadam se da će ljudi masovno preko vikenda Bojkotovati njegov policijski čas. Kukavica pre svojih medija može zastrašuje i kazni par za primer strahovlade, al masu ljudi zna da ne može pohapsi i kontroliše ako mu uskrate poslušnost. Spremite se za psihozu od 15:00 da je narod huligani, divljaci, da je kriv... Za najgore psihoze mentalnog bolesnika i lažova. Nebitan je više, može samo se obrati kako silazi svlasti i da zatraži mu suđenje bude fer.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754964#p754964:2nfz63qt je napisao(la):
Zion Williamson » Sre Jul 08, 2020 11:36 am[/url]":2nfz63qt]
Cudi me da je Kon resio da govori protiv Supreme Leader-a. Veoma hrabro ako je tako. Respect za dedu
Ja mislim da se on ozbiljno ''lomi'' još od početka cele ove pandemije. Neki ovde su ga se odrekli i poistovetili sa Nestorovićem i Darijom ali ma koliko i mene Kon (iz)nervirao par puta... ne mogu ipak da kažem da je kao ostali.

Evo šta je jutros rekao:

Kon: Reakcija pokazala šta ljudi misle, razgovaraćemo o tome na štabu

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HNflg13tKZc[/youtube]

http://rs.n1info.com/Vesti/a617568/Kon- ... stabu.html

A čega se N1 tolko plaši kad su im stalno isključeni komentari na YT? Žele da oni komentarišu slušaocima, al da zabrane obrnuti tok komunikacije. Po tome je jasno čija su škola, i kakve su im namere i poštovanje prema gledalištu.

Што се дрКона тиче, човек има проценат од тих 2 милиона вакцина за еугенистички поступак присилине вакцинације. За великог респиратора немам речи, једноставно за Лазу је. Први пут откако живим на Тари ми је жао што нисам у БГ. Скоро сви моји пријатељи и део фамилије су на улици.

Samo da bacim #smajlikojiseklanja ekipi N1, na čelu sa Jelenom Zorić, i čiki koji je Yeremaji lupio ćušku..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754982#p754982:1czk6jq8 je napisao(la):
Beki » Sre Jul 08, 2020 12:18 pm[/url]":1czk6jq8]Pa ne zivis u Australiji.
Кад се озбиљније заг...а, ето ме. Треба ми 4 сата и бар 50е.Не могу баш једноставно да скакућем на сваки протест, 7 година сам био скоро на свим! Питање је посебно да ли ће се моћи ући у БГ! Занимљиво је да аутомобили који су синоћ горели и изгорели потпуно, нису експлодирали. то може једино да значи да је у резервоарима било минимално горива! Класична намештаљка, као и са криминалцима и навијачима провокаторима. Још је бољи полицајац у патикама и са оружјем упереним у демонстранте, па мало разибавања на клупи, гажења глава. Права демократија на делу!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754944#p754944:2qvxkdt0 je napisao(la):
astrodule » 08 Jul 2020 11:02 am[/url]":2qvxkdt0]Očekivano. Jedini koji će bar malo da insistira na istini.

Da li se Kon konačno budi? Daj bože malo pameti iz njega da izađe. Sad ima da popije otkaz iz štaba, zbog svega ovog rečenog.

Između Vučića i antivaksera ... nećemo dobro proći. Kada bi svako normalan pomislio da će usred pandemije antivaxeri ućutati i priznati da nisu u pravu, oni su odvrnuli do 11 i biće odgovorni za jako mnogo smrti i nesreće, ne toliko koliko nesposobni političari ali opet previše...

330px-Spinal_Tap_-_Up_to_Eleven.jpg

мајстор":1ahedls2 je napisao(la):
Занимљиво је да аутомобили који су синоћ горели и изгорели потпуно, нису експлодирали. то може једино да значи да је у резервоарима било минимално горива! Класична намештаљка, као и са криминалцима и навијачима провокаторима.

Automobili eksplodiraju samo na filmu.

@majstor Baš kad ima malo goriva u rezervoaru automobili najviše eksplodiraju. Mitbastersi (ili neki slični), pokazali, a ti opet pričaš o stvarima o kojima ne znaš i iznosiš pogrešne zaključke.

Експлодирале су гуме на запаљеним возилима, мада је то више звучни ефекат него права експлозија.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754926#p754926:yttg0nkr je napisao(la):
ŽeljkoNV » Sre Jul 08, 2020 10:42 am[/url]":yttg0nkr]Srbin info mi je bio jedina veza, nemam N1 (skinuli sa Supernove), kad se prijatno iznenadih da Kurir prenosi tok demonstracija i to onako sirovo, čak i relativno korektno.
Ovo je neverovatna vest, da televizija onog smrada prenosi demonstracije, to moze da znaci da im nije svejedno i da prave odstupnicu, ako im se sutra bude sudilo.

Ja gde god sam zasao ljudi nisu pravili sranja, sklanjalo se od suzavca i vracalo nazad. Saobracajna policija je stajala na sred ulice na uglu Terazija i Trga Nikole Pasica. Jesu saobracajci, ali kola su kola. Ljudi su prolazili i isli do trafike prekoputa Moskve, po vodu uglavnom. Niko nije nista lomio.

E, sad, sigurno da je neko negde nesto slomio. Izvedite 30 000 najpristojnijih ljudi na svetu pa ih narokajte suzavcem pa da vidimo kako ce da reaguju. U okvirima realnog, ljudi su savrseno ponasali.

Vrh