Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755074#p755074:zvnnoovh je napisao(la):
Vladivoje » 08 Jul 2020 03:28 pm[/url]":zvnnoovh]
Raspravljam se sa besmislenim argumentima koje par vas širi ovde.

Tebi sam već rekao ranije, a ponoviću još jednom:

Molim te da već jednom počneš da se pristojnije ponašaš u komunikaciji sa svojim sagovornicima.

Vidim da imaš problema u komunikaciji, a ja, kao stariji i iskusniji od tebe, pokušavam da ti na to skrenem pažnju, čisto da to koriguješ kod sebe.
Jer, ako nastaviš tako, neće biti dobro po tebe.
Izvini molim te, evo trčim da upristojim svoju komunikaciju sa nekim članovima foruma koji iznose besmislene, neproverene i krajnje lažne i opasne informacije. Toliko do mene Vladivoje, sad se vratimo temi.

Sad se premišljaju oko policijskog časa, jer:
1. Protesti
2. Vanredno stanje je samo u određenim gradovima/opštinama, a ne na teritoriji cele Srbije. Tako da policijski čas ne može da se uvede za celu teritoriju.

Definitivnu odluku o policijskom času doneće (kobajagi) Ana i Lončar.

Par minuta kasnije:

Neće biti policijskog časa. I opet će narod da se buni...

Posto najavljuju opet neka okupljanja danas ja imam javnu molbu.
Da svi ucesnici nose maske i drze distancu i da ne pale nista

Hvala.

Evo ovo sto se Vucko brine da Rusi nisu bili upleteni pa preko Kurira glasno razmislja i mozda nekoga pita: "OTKUD RUSKINJA NA PROTESTU U BEOGRADU? Da li su neredi ispred Skupštine povezani sa ruskom službom?" https://www.kurir.rs/vesti/politika/349 ... om-sluzbom
Da, to je ono sto pricam, treba alarmirati patriote iz celog sveta, bilo je juce i ljudi iz CG, R Srpske, nazalost zbog zatvorenosti granica je bilo teze da dodju i iz drugih delova sveta masovnije. Zato kazem, ako na netu razvijemo dobru pricu, ima ljudi koji ce iz uverenja doci da se bore protiv zla ovde kao sto rece ova Ruskinja, i time nam kao braci pomognu. Jer Vucicev problem nije ogranicen samo na Srbiju, recimo poslao je u Grcku haos pa je tako pre neki dan svaki drugi zarazen koronavirusom u Grckoj bio iz Srbije. I taj problem pravi ne samo sto je deo globalista koji sire zarazu pa ga mogu koristiti kao bazu za region, evc i ako lose upravlja krizom, pa Srbija ima procentualno najveci broj umrlih juce kako javise neke engleske agencije koje su izvestavale sa protesta.

Александар Вучић: Неће бити полицијског часа, послушао сам Ану и Лончара; У демонстрацијама у Београду било уплива криминалног и иностраног фактора

Populisticka vlast. Narod izadje na ulicu, on se us*** i udovolji im. Sad to treba dalje koristiti. Pocevsi od danas.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755031#p755031:24z40maw je napisao(la):
astrodule » Sre Jul 08, 2020 1:23 pm[/url]":24z40maw]Evo i malo o policiji (što je Zemljani rekao gore).

Meni sve to deluje logično jer smo već konstatovali da nije bilo uobičajenih nereda kod sličnh protesta (patike za Kosovo i slično).

Kod ovakvih stvari, često proradi neka iskrena naivnost iz mene i ponadam se da će čestiti ljudi u policiji ignorisati naređenja (plus verovatni sukob Stefanović - Vučić)
file.php

I ja sam misljenja da je sinoc sukob poceo insceniranom koreografijom laznih demonstranata i policije. A bilo je i koordinatora na terenu :)

https://twitter.com/zuko_mayonez/status ... 95105?s=20

Ako je već nabrojao desničare i antivaksere i ravnozemljaše kao učesnike nasilja, mogao ja da navede i udbaše i državne huligane.

I ako ljudi protestvuju zbog vakcina i 5G mreže onda oni vrlo protestvuju zbog kovida a ne zbog Kosova i Metohije.

Ja kao neko ko je imao ureaplazmu kod koje nemaš simptome pa masa naših ljudi ne zna da je ima ali ne može dobije decu, sam uverenja da sam je dobio kroz vakcinaciju kao dete.

Maštovito nema šta.

Odlican potez juce Srbin.infa za manje od 24 sata je uvecao broj pratilaca za 10.000 tj za oko 10%, rast za koji mu je u pocetku trebalo pola godine mucenja. Sem toga, prenosom uzivo je motivisao i druge ljude da otvaraju ovakve kanale, sto je bitno u borbi protiv sistemskih medija (RTS, Kurir, B92, N1, Pink, Blic...) jer se pokazalo da dok se vamo vidi sve, ovi drugi kasne satima sa izvestajima, a onda izvestavaju neke nebuloze, sto ljudi provaljuju jer je u jednom trenutku uzivo pratilo oko 80.000 ljudi, tj oko 1% Srbije, cemu treba dodati multiplikacioni efekat na okolnih ljudi onih koji su gledali, znaci bar 5-10% Srba je upoznato, a na kraju je bilo neverovatnih skoro 1 MILION PREGLEDA trenutno, dakle za za sveg 18 sati! https://www.youtube.com/watch?v=qM6W2Tmlcsg
Ocekujemo skori pocetak danasnjeg okupljanja, ono od juce je zemljotres dovoljan sam po sebi.

Sluzba se aktivno bavi strategijama za ovakve situacije jos od martovskih demonstracija 90ih. Cak bih rekao iskljucivo ovime. I imali su beskraj slucajeva za usavrsavanje od tada do danas. Uglavnom su strategije bile pogresne i iskljucivo samo reakcija na trenutna desavanja, pa smo na ulicama vidjali tenkove u pocetku, pa odrede batinasa u civilu koji su napadali po zavucenim ulicama, itd. Posle 5. oktobra nijedan vladalac Srbije nece da dopusti da mu se dogodi slicno, pa se aparat sluzbe polako okrece na preventivu, tj akciju umesto na reakciju :) A uvidelo se da su sada navijaci ti koji mogu biti veoma koristan instrument u pravim rukama.
Prvi veliki test - demonstracije za Kosovo. To je bio prvi veliki miks drzavnih i paradrzavnih struktura sa demonstrantima.
Zatim parade ponosa. Svaka je bila vezbovni igrokaz drzavnih i paradrzavnih struktura.

Nakon 2012, i onoga skandiranja na stadionu, sluzba je resila da potpuno uposli bande na tribinama da prvo zavedu red na stadionima (jer buku protiv vodje je odatle tesko sakriti), dala im biznis, jednima unosne drzavne poslove a drugima poslove sa klanovima iz CG.

I posle smo imali scene gde lica sa tribina zavode red na demonstracijama, hvataju novinare u kragne i postaju istureno odeljenje za suzbijanje demonstracija :)

Policija svake godine otvoreno prikazuje vezbe sa scenarijima na makisu :)

Zato vreme se gradi liga kvaziopozicionih pokreta, sve izdanci iz 1389, mislim da je to najocigledniji rani primer delovanja sluzbe kroz osnivanje takvih pokreta zarad ostvarivanja ciljeva ekipe na vlasti.
I onda medijski narativ. Svaki, ali svaki bunt na ulicama je zigosan kao fasizam. Linc, silovanje i nasilje. Svaki pokusaj normalnih ljudi da iskazu svoje nezadovoljstvo je dobio "maskotu" kao sto su vesala. Motorna testera. Napadi na ovoga ili onoga. I sve to su radila lica iz slicnog miljea, da tako kazem :)
I samom sebi u poslednje vreme kad pokusam da se prisetim demonstracija na kojima sam bio, u glavi mi prvo padne "je l to onaj sa testerom u rts-u" ili sa vesalima? Meni je to postalo zastrasujuce jer pocinjem da kapiram sta je po sredi zapravo. Rajhstag, iznova i iznova i iznova.

I sinoc smo videli (trenutni) vrhunac - otimanje narodnog bunta zbog ludila Kaligule i lepljenje stigme fasizma. Sve smo imali na tacni. Narodni bes i spontano okupljanje. Uobicajeno vozilo hitne pomoci koju monstrumi nece da propuste. Vatrogasna kola koja idu u izlet do skupstine. Infiltraciju Nogoa sa ekipicom, uz njegove pozive na tviteru i OPA medju narod, navijaci na obe strane. Ne kazem da je ta karikatura nesto preterano doprinela, kao sto je OPA, ALI - demonstracije su sada dobile ime i prezime navodnog organizatora "nasilja nad policijom", etiketu fasista, ravnozemljasa i antivaksera..."Upad" u skupstinu (a to su vec radili pre koju nedelju, cisto skretanje paznje sa RIK cirkusa, po naredbi).

Sto me sve tera da izadjem i ja. Ali bolje opremljen.

Mojih 2 dinara na ovo od sinoc

Okupilo se dosta ljudi. Imate lajv strim. Ja pruzam punu podrsku zavaljen iz udobne fotelje sa cinijom voca :lol:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1FcQBb71dVc[/youtube]

Sergej Trifunović se pojavio sa 15 - ak ljudi iz njegove stranke. Po dolasku blizu skupštine, napala ga je grupa ljudi, dok je druga grupa ljudi vikala da ga puste. Povukao se na kraju ka Glavnoj pošti, gde mu je previjena glava, jer je između ostalog, dobio i udarac u glavu, pored udaraca u predelu stomaka. Kada je pokušao da objasni šta se dešava, signal i slika su počeli da se gube, tako da se praktično ništa nije čulo od njegovog objašnjenja. Isto je i sa drugim sagovornicima dolazilo do ometanja signala. Eto dokle to ide.
Ono što su novinari primetili, a i jedan deo građana, je znatno veći broj policajaca u civilu. Naravno, danas je evidentan veći broj policajaca ispred same skupštine, dok je danas tu i ona metalna ograda što stoji duže vreme, a koja je bila juče uklonjena.
U Nišu je za sada mirno, dok je nešto burnije u Novom sadu. U novom sadu je bio manji incident ispred zgrade RTV - a, gde je razbijeno nekoliko prozora i tom prilikom je jedan mladić povredio nogu. Hitnu pomoć su odmah pozvali, ali im je trebalo malo više vremena da dođu. Nakon toga je došlo do incidenta u neposrednoj blizini, kada je načisto razbijen prostor SNS - a, uprkos molbi nekog čoveka, za koga se ne zna da li ima neke veze sa SNS ili je običan građanin, da se to ne čini.

Da li zna neko ko je izazvao pičvajz i šta je razlog? Opet baklje i suzavac, a i sukob sa milicijom. Samo što sam na trenutak izašao iz sobe, desi se ovo.

Има пуно провокатора, млађи набилдовани момци у црним мајцама и са качкетима.

Provokatori sa više strana.Za vreme prenosa N1 ispred gradske uprave u Novom Sadu kameru su uhvatile momente kad je 10 do 20 maskiranih navijača/ huligana bacalo predmete i lomilo prozore. Valjda su se nadali da će da pokrenu ostatak mase da navali i da uleti unutra ali nije im uspelo.

Ako idete na proteste, maknite se čim vidite majmune koji prave svinjarije. Ovo je klasična zamka ubaša i njihovih vojnika da diskredituju sve.

Maskirani huligani vade palice iz staba sns-a u Kneza Milosa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755177#p755177:1s1mn0tr je napisao(la):
Дошљак » 08 Jul 2020 20:38[/url]":1s1mn0tr]Има пуно провокатора, млађи набилдовани момци у црним мајцама и са качкетима.
Ono što sam uspeo da čujem je da su upravo ovakvi neki napali Sergeja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755180#p755180:16k99x14 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 08 Jul 2020 20:49[/url]":16k99x14]Ako idete na proteste, maknite se čim vidite majmune koji prave svinjarije. Ovo je klasična zamka ubaša i njihovih vojnika da diskredituju sve.
Ako se makneš i pustiš ove da divljaju, na kraju ćeš i ti ni kriv ni dužan da budeš uvučen. Ako se ne makneš isto. Zato što milicija kao da jedva čeka da počne da baca suzavce, a onda u onoj gomili se dešava i da dođe do padanja ljudi na zemlju, a kada neko padne na zemlju, ako baš nema sreće, dobije sledovanje ispravljanja kičme, a onda to isprovocira deo neutralnih ljudi koji krenu da brane i eto ti opet sranja. A ne valja ni ako se odluči da se prekine sa protestima i da ih od sutra ne bude. I u toj situaciji opet ispadaš loš.

DB vodi proteste, do sad se sve odvija po njihovom scenariju. Besmisleno nasilje, huligani na obe strane, sve da dobiju povod da policija krene u masovno premlaćivanje građana po ulicama.
Da nisu demonstracije pod kontrolom službe, do sad bi demonstranti stavili pod kontrolu sve bitne medije u centru Beograda - RTS, Studio B, Politiku, Novosti. Ili bi probali da uđu u zgradu predsedništva, gde je glava ove mafijaške hobotnice. A ovo je besmisleno, šta i da uđu u zgradu skupštine Srbije, šta će se nakon toga desiti, Vučić će dati ostavku?

Vrh