Погледај зими исту мапу.... па ће ти бити јасније. Код нас је битно да се ставе филтери на ТЕ. Да се што више гасификује и повећа енергетска ефикасност стамбених објеката!Pa da ali smo toliko daleko od toga da nikako ne stiže crveno do nas (ustalom to i ta mapa prikazuje od njihovih crvenih pa do nas se zagađenje nošeno vetrovima rasipa i smanjuje i vidiš da postoji čak i ogromna rupa na kome zagađenja skoro i nema nad Panonijom, između tog zagađenja na zapadu i ovog našeg. Dakle mi treba da se pozabavi o našim jer je po nas mnogo štetnije.
https://n1info.rs/biznis/zoran-drakulic-tri-pitanja-za-ministarku-dubravku-djedovic/Komentarišući najavljena poskupljenja struje, Drakulić ih je nazvao „katastrofalnim“ i postavio pitanja ministarki energetike Dubravki Đedović.
„Zašto da poskupi struja? Privrednicima je za 20 meseci tri puta povećana cena – plaćali smo 48, danas 138,80 evra po megavatu. Drugo pitanje za ministarku – dajte nam podatak koliko nas košta da proizvedemo taj megavat! Tvrdim odgovorno da nas megavat ne može da košta preko 35 evra, ukoliko proizvodimo od svog uglja. Ne govorim o onom prošlogodišnjem uvozu 600.000 tona uglja, ko je i kako uvozio, ne znam…“, kazao je on.
Problem nije samo, prema njegovom mišljenju, energetika već i rudarstvo.
„Mnogo je i tu pitanja. Zašto Bor i dalje plaća 60 evra po megavatu i ko je to odobrio? Svi privrednici to znamo, pitali smo to milion puta, niko nam nije odgovorio. Bor je najveći potrošač u zemlji, pravi enormne profite i tek će da ih pravi, plaća manju cenu nego neki mali privrednik koji jedva sastavlja kraj s krajem“, nastavio je.
Погледај зими исту мапу.... па ће ти бити јасније. Код нас је битно да се ставе филтери на ТЕ. Да се што више гасификује и повећа енергетска ефикасност стамбених објеката!
Није забрањена, само домаћег угља нема ни за ТЕНТ али се може куповати увозни.Da li je zabranjena prodaja uglja privatnim licima? Pre koju godinu je to najavljeno za tad sledeću, pa niko nije pominjao više. Znam da su kukali ljudi da ne mogu da nađu ugalj da kupe, ali nisam siguran da li je zbog zabrane ili zbog toga što nije bilo uglja ni za TENT.
Ja sam godinama na peletu u kući, a i većina ljudi koju znam, a koja ne živi u stanovima. Malo onih što nisu, su na drva pa nije izletelo nikoga da pitam.
Na temi železnice je pricano o tim lokomotivama, većina nije u upotrebi jer jednostavno nisu održavane. Istrčale su kilometre a nisu rađeni servisi. Sam SK je na ivici da se ugasi, imaju možda 10 % lokomotiva ispravno u voznom parku
Za kargo se ne bojim, imamo mi jedan ogromni kargo oko vrata. Nego, šta ćemo za Srbiju?
Uvek za!Da izađemo na ulice, ne za neke izmišljene kerefeke, već za prave stvari:
Cena struje i ostalih energenata
Marže u samoposlugama
Plate! (pogotovo minimalac i prijava na isti)
Oporezivanje malih i srednjih preduzeća
I da kad dobijemo bar nešto od toga, malo lakše da diše ovaj narod.
Uvek za!
Od 1991. sam učesnik svakog događanja na tu temu, pa bi, dok još mogu, valjalo da dovršim.
Ali i da nikako nema struje, plate, mislim da se jedan veliki deo ne bi pokrenuo, to ne zato što podržava, već što mu je svejedno.