Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.245
Crkli da Bog da, i vi i MMF gangsteri.
I svi koji podržavaju ovo.
Poslednja izmena:
Св. Петар и Павле?lavim i držim ikonu u kući dvojici takvih genijalaca što su izdali civilizaciju zbog sektaških budalaština - ionako ni ta tradicija nije duga kao što se misli.
vrlo zanimljivo. nisam znao za njih.Sergije i Vakho.
otkud tolika kolicina NO2 kod sagorevanja uglja?Ево како то изгледа са сателита NO2
Код сагоревања увек има велика количина NO2 , и нарано сумпора кад крене ложење дрва.otkud tolika kolicina NO2 kod sagorevanja uglja?
hmm, ja kako mogu da procitam ovu mapu, ispada da su jedine crvene fleke na Balkanu baš kod nas. Ostatak je manje više čist. Rurska oblast je najintenizvnija, ali vetrovi odande do nas ne stižu skoro nikada, tako da je to lokalno njihov problem, a mi imamo (poprilično veliki) naš lokalni (osim toga postavlja se veliko pitanje ukupne količine emitovanih gasova i broja stanovništva koji je opslužen takvom industrijom, ja sam ubeđen da je produkcija NOx po jedinici bilo kakvog upotrebljivog proizvoda (npr po proizvedenom kWh ili po toni proizvedenog čelika) ili po glavi stanovnika veća nego u većini drugih područja). Ovo za metan mi je jako zanimljivo, najveći izvori metana su farme, močvarna područja (ispada da kod nas ni jednog ni drugog nema) i naravno zemni gas koji "beži" - izgleda da arapske zemlje gube enormne količine zemnog gasa na sve strane (jer ne verujem da imaju tolike farme u pustinjama koje bi izazvale ove).Овде се види да смо у европским размерама безначајни загађивачи....и да у зимском периоду већина загађења стиже са запада у сваком облику!
ja to ne bih rekao, ja sam identifikovao male zagadjivace na Dorcolu koji su u stanju, svaki od njih da zagade do 1 Ha.Овде се види да смо у европским размерама безначајни загађивачи....и да у зимском периоду већина загађења стиже са запада у сваком облику!