Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.245
Netačno.Pre 70 godina smo električnu energiju koristili samo za rasvetu
Da, možda kod Mitrovića i Brene odnosno kod Bezosa i Maska.U poslednjih 30 godina umesto jednog televizora imamo u svakoj sobi televizor, u svakoj sobi klima uređaj, po nekoliko računara
Čini se da još uvek niste shvatili da tarifa struje i njena proizvodnja nisu isto. Može struja noću da bude i 0.1 dinar po KWh, opet će sva ta energija morati odnekud da se stvori.Električni automobil se puni noću kada je najjeftinija struja i kada je elektroenergetski sistem najmanje opterećen.
A vi pojma blagog nemate odakle ćete dobiti svu tu energiju. Kada ne bulaznite o solarnim farmama u orbiti koje mikrotalasima šalju energiju na Zemlju, onda pričate o sejanju nuklearnih elektrana kao da se radi o kioscima i kao da one same nisu ekološki rizik, što je apsolutno kontra svemu za šta se vi kao zelena fanatik-agenda zalažete.
I sve to vi shvatate i usvajate a opet podržavate i balavite na šenutu agendu koja bi usiljeno i prevremeno da 1 milijardu svetskih vozila na naftu za 15-20 godina prebace na strujni pogon. Znači s jedne strane kapirate koliko je već sada energetska situacija teška, i opet, pošto ste sekta jedna fanatična, opet insistirate na tome da taj proces prelaska sa SUS na električne šporete mora da se započne odmah, i da se svake godine duplira. Iako je više nego jasno da energije za sve te šporete na točkovima prosto neće biti dovoljno.Što se tiče proizvodnje električne energije moraće se još mnogo bolje izkoristiti svi obnovljivi izvori energije i najverovatnije će se morati graditi klasični nuklearni kapaciteti jer nove tehnologije proizvodnje bazne energije su još uvek jako daleko.
Inače, znam da ćeš da iskuliraš i kidneš dalje, opušteno, ovo ni ne pišem za tebe.
P.S.
Vi iz zelene agende ste face najveće, majke mi. Da sutra izađe Nelečeni Vučić i kaže nam svima da treba da jedemo jedanput dnevno da bismo izbegli ekonomsu krizu, vi biste (kao i svi mi ostali) režali i penili na njega. Ali kada vam prosipa priču kako ste vi, odnosno mi, običan narod, kriv što je porasla potrošnja struje, onda ćete da progutate svaku kritiku. I njegovu i od ovih belosvetskih oktopoda iz zelene agende i elektro lobija.
Umesto što bulaznite o nekakvim klimama, televizorima i računarima u svakoj sobi, što se za promenu malo ne pozabavite potrošnjom struje u tržnim centrima, buticima, kladionicama, kazinima, kripto-rudnicima i ostalim papazjanijama koje arče i traće 70% struje koju proždiru, a neki i 100% (kripto rovatori).
Licemerje i plaćeništvo. Samo tako nastavite. Kao sledeći korak predlažem vam da zalepite dlanove i glave na kolovoz E-75, po uzoru na vaše SJ i levačke idole iz EU.
Poslednja izmena: