Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

IMG_8026.png
IMG_8025.png
IMG_8024.png
 
Po snimcima koje možemo videti, deluje da ovo ide jako brzo. Kada se očekuje da se saobraćajnica pusti u promet? Novembar/Decembar 2024?
 
Nije najjasnije zašto brzi put prelazi lokalni kod Zminjaka u neposrednoj blizini crkve, koja je i onako skoro odsečena od Zminjaka.
 
Juče sam čuo na tv da je prokopano oko 3200m u obe cevi zajedno, a ne toliko u svakoj cevi.
Početkom marta (3. mart objavljen video) je Vlad snimao u cevima i merio, gde tvrdi da je iskopano 1.100+1.200+1.300+1.400m znači 5.000 od 7.000m
Zatim su u aprilu Kinezi objavili onu nemuštu vest o 3.000m breakthrough milestone, a sad se priča o 3.200 po cevi.
To bi značilo da su za 2 meseca iskopali 1.400m, tj. 350m po tački, 11-12m dnevno, što je bar 2-3 puta brže nego inicijalno najavljeno...
 
Poslednja izmena:
"Укупна дужина обе тунелске цеви је 7.062 метара. Извођач је извршио ископ у дужини од 3.285 метара и напредује свакодневно. . . Дневни корак напредовања је у почетку био мањи из технолошких разлога (најлошија категорија материјала, недовољан надслој, близина пута и др.) да би током времена, у бољим геолошким условима, извођач постигао напредак и до 10 метара дневно, на четири нападне тачке."
 
po tome ispada da će se kopati još godinu dana, ali ima logike ako se uporedi onda kad su objavili 3.000m početkom meseca i sad, znači ukupno 300m mesečno
 
covjek vam je napisao gore da pogledate snimak od vlad089 od prije mjesec dana

Tunel kroz Frušku Goru - Iriška strana tunela - od ulaza do radova kroz obe cevi​

 
Koja je svrha stalnog nagađanja koliko je probijeno u dužini ili koliko brzo kopaju sad, pre 6 meseci ili pre 2 god?

Nemam ništa protiv da pišete šta god, samo ne razumem funkciju kada je najobičnije nagađanje..ako niste radnik u tunelu koji ima preciznu informaciju, onda je sve drugo prosto nagađanje..
 
Koja je svrha stalnog nagađanja koliko je probijeno u dužini ili koliko brzo kopaju sad, pre 6 meseci ili pre 2 god?

Nemam ništa protiv da pišete šta god, samo ne razumem funkciju kada je najobičnije nagađanje..ako niste radnik u tunelu koji ima preciznu informaciju, onda je sve drugo prosto nagađanje..
Kud ćeš lepšu diskusiju od nagađanja! Uz kafu (ili nešto jače) bolje teme nema, još ako nisi radnik tamo utoliko bolje 😅

Ontopic: Sad se kod @sergio_spector lepše vide kružne raskrsnice u Loznici, kao i ona u Majuru/Tabanoviću. Još mi jedino nije skroz jasno gde će biti raskrsnica Loznica sever, jer ove što vidim su Šor i Lešnica.

Ovaj klip još nije stavljen ovde :
 
Juče prošao nakon par meseci ponovo putem Šabac-Ub i utisak je da je u međuvremenu baš propao, rupe na sve strane.

Baš je šteta što je najkraća veza novog puta sa autoputem Miloš Veliki tako loša.
 
i ko daje tacne informacije
neko ko je otisao direkt na gradiliste ili novinari koji pisu sto im se kaze
sta jel mislite da je ono fotomontaza i da vlad uopste nije bio u tunelu
ili da se zabrojio u koracanju
 
Ali zašto bi novinar lagao? Tu informaciju dobije od vlasti. A vlasti je u interesu da je što više probijeno. Ne verujem da im je u interesu da umanjuju.
A ne verujem ni da je Vlado namerno izneo pogrešnu informaciju. Ako je pogrešna. A ja verujem da je pogrešna. Moguće da je on sam dobio pogrešnu informaciju. Ne bi bilo prvo put.
 
Dajte bre ljudi šta vam je?
Čovek je bio, i snimio je da je bio i izmerio usput.
Ovo sad prerasta u filozofsku raspravu sledeći post će, pretpostavljam, postaviti pitanje o uopšte postojanju Vlad-ovog snimka i tunela u kosmosu a samim tim i Vlad-a pa i svih nas.
 
Шта би са пробојем Фрушкогорског тунела Зигома?
 
Шта би са пробојем Фрушкогорског тунела Зигома?
Ništa, što bi narod rekao "što je babi (meni) milo, to joj se i snilo".

Skoro su objavili na vojvođanskom Dnevniku da su ukupno probili oko 3300m u obe cevi, tako da zapravo nisu ni na pola. Gledao sam snimke što je pravio vlad, i ako se dobro pogleda u cevi tunela, vidi se da na zidovima tunela imaju neki podaci (piše nešto LK 22+530). Gledao sam i dno tunela i piše i tu nešto, ali pošto se dobro ne vidi, ne bih treći put da se ispaljujem na ovom forumu i da pravim euforiju oko (ruku na srce, nenamerno pogrešno) prenetih vesti.

Vlad je sa druge strane tvrdio da je prokopano oko 5000m, pa sam se vodeći tim podatkom na onakav način preneo vest koja je bila objavljena na instagram profilu CRBC (koja je glasila "successful breakthrough of a 3000-meter-long tunnel"). Naravno ipak su presudile moje emocije prema NS jer često idem relacijom LO-NS pa želim da se što pre završi tunel, te sam napravio čitavu zbrku sa tim pa se ovim putem izvinjavam, neće se ponoviti :)

U ovom momentu jedino što se može zaključiti je da tunel nije probijen, a ja bih se lično držao podatka sa Dnevnika koji kaže da je prokopano 3285m. Naravno, to što je Vlad ušao u cevi tunela i snimio to za sve nas - na tome mu svaka čast i kapa do poda, podržavam to maksimalno i samo neka nastavi! Kao i ostala ekipa :)
 
Vrh