Squidward":2hu6wr0r je napisao(la):Od 1. aprila banka Intesa je ukinula odluku da procenat izgradjenosti objekta mora da bude minimum 50% da bi prihvatili zahtev. Mislim da su objekti 5 i 6 trenutno ispod 50%.
Aladin":2nut0ivl je napisao(la):Squidward":2nut0ivl je napisao(la):Od 1. aprila banka Intesa je ukinula odluku da procenat izgradjenosti objekta mora da bude minimum 50% da bi prihvatili zahtev. Mislim da su objekti 5 i 6 trenutno ispod 50%.
Iskreno sada je kasno, na sve to su doneli jos neke dodatne nebuloze, da ako ste u braku, supruznik/ca mora takodje da ima platu dovoljnu za odobrenje kredita.
Objekti 5 i 6 su ispod 20%, posto je objekat 4 procenjen na 26% pre dve nedelje.
fogkis":2tpsa836 je napisao(la):Aladin":2tpsa836 je napisao(la):Squidward":2tpsa836 je napisao(la):Od 1. aprila banka Intesa je ukinula odluku da procenat izgradjenosti objekta mora da bude minimum 50% da bi prihvatili zahtev. Mislim da su objekti 5 i 6 trenutno ispod 50%.
Iskreno sada je kasno, na sve to su doneli jos neke dodatne nebuloze, da ako ste u braku, supruznik/ca mora takodje da ima platu dovoljnu za odobrenje kredita.
Objekti 5 i 6 su ispod 20%, posto je objekat 4 procenjen na 26% pre dve nedelje.
Da, objekat ne mora da ima stepen zavrsenosti veci od 50% da bi Intesa prihvatila zahtev za dobijanje kredita ali mora biti veci od 50% u momentu pred odobravanje, dakle radi se naknadno jos jedna procena zavrsenosti.
Za objekat 4 i 6 se ne bih kladio da su oko 20% (mislim da su blizu tih 50%), jer poslednja informacija koju imam je da obj. 1 ima 45%, podatak iz gds-a. Obj. 5 za sada najvise kaska. U svakom slucaju ako bi neko sada kaparisao stan, imao bi dovoljnih 120 dana da zavrsi kredit u Intesi za bilo koji obj.
Aladin":1779hy88 je napisao(la):Ja sam uradio procenu za banku kod ovlascenog procenitelja, pre dve nedelje i 4tvorka je bila na 26% (po izvestaju koji sam dobio), tako da ono sto kazu u GDSu nema veze sa mozgom, ne gleda se zidanje nego kompletan posao koji treba da se odradi, koliko sam ukapirao zidanje nosi max 30%, tako da je 5tica na 20% max, cetvorka bi trebala da je sada na oko 30%
micir27":nvzt7pkb je napisao(la):@emakso
Plocice mi se bas svidjaju, takve sam prizeljkivala posto ima ova kombinacija u Stepi. Pitanje je kakve ce biti u drugim objektima? Ostaje nam da se nadamo da ce i druge obradovati lepim kombinacijama...
Kako ti se ostalo cini?
Biljana_Dj":2iotwhms je napisao(la):Zdravo svima,
emakso, da li imate sliku/slike sa kojih se vidi na kojim su sve zidovima u kuhinji postavljene plocice? Da li je ovo dvosoban stan?
p.s. plocice izgledaju odlicno
micir27":ifhqffwq je napisao(la):@ssandra
Jesi li ti sigurna da je ono boja plocica, mislim na one narandzaste kvadratice? Meni pre deluje kao njihova poledjina?
I sta je onda ona prostorija sa bez-braon kombinacijom, zar nije to kuhinja? To mi deluje skroz ok. Vrata su ok, mada sam mislila da ce biti ona kao imitacija drveta, stavljali su u Stepi.
Ograda je blago receno odvratna, ona najsocijalnija varijanta. I kako covek da ne pozeli da promeni taj detalj?
s.k":23ziir6n je napisao(la):Hvala svima na odgovorima.
Bio sam jutros u Intezi, sektoru za stambene kredite i evo nekih svezih informacija:
- Cinjenica je da stvari sa kreditiranjem nisu radjene kao sa naseljem Stepa, gde su ljudi dobijali kredit, a gradnja jedva da je krenula.
- Za kredit u dr. Ivana Ribara ipak moze da se aplicira (bilo subvencionisani, bilo neki drugi).
- Pare nece biti prebacene dok gradnja ne predje 50%.
Kako sluzbenica rece, za dr. Ivana Ribara se sve radi "rucno" (sta god to bilo), te da proces traje malo duze. Za Stepu, opet, kako rece, imaju "gotovu aplikaciju", te sve ide brze i lakse.
Andja":1hlwpful je napisao(la):Drage komšije i ostali prisutni, pošto ja o gradnji ponjatija nemam, šta vi mislite da li će stanovi biti useljivi u roku ili barem blizu rokova? Vidim da se hvali napredak dvojke, kakva je dinamika ostalih zgrada? Hvala!