Šta je novo?

Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu)

U sustini park i sada postoji ali dosta manji pritom uredjen

U vesti smo bas i naglasili da je odlicno sto je sacuvano postojece drvece i da skola nece biti na goloj ledini bez ijednog veceg drveta i krosnje sto ce za decu biti odlicno na odmorima i pre i posle skole ukoliko bude park dostupan

140829-STEPAOS-33.jpg
 
Оно што је могло да буде леп парк, сада је ИЗА ограде школе, и добрим делом ИСПОД зграде школе, школских спортских терена и паркиралишта за школу.

За школу је имало више добрих места и уз ободе насеља, ово је било идеално за (један од) центар(а) насеља.
Уз богат водоскок, лепе стазе, клупе и светиљке, могло је да подигне квалитет насеља (и живота у њему) за класу. Овако је ту нагурана школа и насеље је постало још једно од многих.

Из неког разлога, урбанисти више и не планирају паркове - ПРАВЕ, уређене паркове у насељима. У њих, наравно, не убрајам оне анемичне тзв. зелене површине.
 
A gdje bi stavili pumpu benzinsku onda ortaku preko veze nemoj tako visi interes je upitanju kakv park kavi bakraci [sarkazam]
 
На споменутој ледини по којој су некада јурцали тенкови и гађали замишљене црвене има места за неколико школа, вртића, цркву, тржни центар и приде пар ортачких пумпи и разних сервиса. :)
 
а шта се ради ка Кумодрашкој? у уторак сам видео да су почели да раскопавају ово брдо
 
Danas su retki oni koji razmišljaju o podizanju kvaliteta života u bilo kom naselju, osim eventualno o podizanju svog kvaliteta života u svom neposrednom okruženju. Može i bez ovog drugog, ako količina zarađenog novca može da obezbedi duži boravak van svog neposrednog okruženja. U tom smislu su više nego poželjni parkovi, fontane i slična lepa mesta za okupljanje i druženje ljidi sve više misaona imenica.
(Školi se stanovnici naselja veoma raduju i ona je tu bila i predviđena projektom, premda nije isključeno da je to moglo sve i drugačije da se rasporedi, a "parkić" da dobije drugu namenu. U svakom slučaju, školsko dvorište je lepo i krasi ga to staro drveće, s tim što je istina da će ostali stanari moći samo da u njega gledaju, uglavnom, jer je dvorište škole ograđeno.)
Isto ne važi i za razne hiper, giga, maxi, mega i druge kontejner markete, u kojima možemo i razgledati raznu robu po rafovima do besvesti i utući neko vreme (a sve manje kupovati). Navodno, prema nezvaničnim informacijama, zemljište u središtu naselja koje se ovih dana raščišćava, zapravo deo zemljišta ka Kumodraškoj ulici, uklanja se sa tom namerom. Dakle, market.
 
Stvarno, ovo drvece u skolskom dvoristu je jedino zelenilo u celom naselju, ako ne racunamo zardinjere i male travnjake izmedju zgrada. Zgrade su bez ikakve zastite prema ulici, betonski lonac u kome se leti topi asfalt. Ova slika sve govori:
eko-stam-krediti.jpg



Ako drzavna stanogradnja nema nikakve standarde u tom pogledu, sta da ocekujemo od privatnog kapitala?
 
Cek pa oni nisu posadili drvece na parkingu pa to urade cak i u sjevernoj koreji
 
Istini za volju, @Diogen je postavio staru fotografiju, iz vremena intenzivne gradnje i prvih useljenja u naselju. Drveće je posađeno u međuvremenu između parkinga, manje-više u celom naselju, kao i na pojedinim zelenim površinama između zgrada, gde postoje. To važi i za ovu ulicu. U pitanju su mladice, koje će, nadam se, preživeti, neke nisu. Naravno, to je sve još daleko od onog što bismo mi koji tu živimo zaista želeli, što se zelenila tiče. Ipak, iz dana u dan kreće na bolje, u svakom pogledu. Živim ovde već dve godine, sada je značajno lepše i bolje nego te prve godine, dok se na sve strane još radilo, a samo centralne zgrade naselja bile završene. Naselje još nije preuzeto od investitora, u pogledu održavanja, uskoro bi trebalo da bude u potpunosti, tako da se nadamo punom zamahu od strane svih službi u gradu koje se bave infrastrukturnim i drugim održavanjem.
 
Potpuno se slažem da je tu mogao biti park, a da za školu ima mesta drugde. Ovako je sve dodatno zbijeno u ovom delu naselja.
Ali, sa vedrije strane, škola je jutros dočekivala đake i evo par slika:



Radovi se svakako nastavljaju:
 
Ne bih se zacudio da citam za neki dan kako je nekom detetu palo nesto na glavu koliko su zbrzali sve
 
Nema popusta, ista cena i za kes i za kredit :) Zao mi ovih mucenika, tek sad ce da puknu od muke
 
Ne znam cemu to ponizavanje Severne Koreje, odgledajte snimak njihove prestonice da vidite sta izgleda uredan, cist, izgradjen grad.

Beograd nije ni trecinu takav.
 
Ja ovaj moj komunisticki od 1200 EUR/kvadrat ne bih menjao za tu novogradnju od 980EUR/kvadrat... :)
 
Тако им и треба када на време нису саградили трамвај. Замислите, непродати квадрати у вредности 60.000.000 евра, чим 2 године стоје, обрачунајмо их у камати од 5% (теоријски ни практчно не можемо рачунати мање). То је 6.000.000 евра, сасвим довољно за трамвај око насеља. Тај део града добио идентитет, а имали би и бољи превоз.
 
loyola":1ra9b0az je napisao(la):
Nema popusta, ista cena i za kes i za kredit :) Zao mi ovih mucenika, tek sad ce da puknu od muke

Treba da pukne od muke svako kome stan nije poklonjen ili mu neko nije kupio stan.

Mi koji smo uzeli na kredit na 30 godina, kao životnu investiciju, smo se tako zeznuli sa ovim naseljem da je to strašno...
 
Urke":2aibobgz je napisao(la):
Po 980€ nude stanove u prizemlju i na poslednjem spratu!

Ljudi na forumu Stepe se javljaju ogorceni jer su kupili prizemlje po 1290E/kv pre 2 godine!
http://stepa.rs/forum/index.php?/topic/985-stan-već-od-980-eurm2-uračunat-pdv/

Neki od komentara:
"Posted Today, 14:29
Izgubio sam samo 16 m2 na cenu koju sam platio! icon_mad.gif"

"Posted Today, 14:40
Sad su socijalni stanovi još socijalniji. Kakva je to bag**, nemam reči. Zar nisu uslovi isti za sve?"

"Posted Today, 14:55
Pa ovo je opipavanje pulsa....Uskoro ce biti snizenje i za ostale stanove..Ako tako bude, ja bih da mi njih TUZIMO...."

"Posted Today, 14:58
Ja sam u prizemlju i 1290 evra/m2!"


Sledeci post:
"bojan, on 09 Oct 2014 - 15:58, said:
Ja sam u prizemlju i 1290 evra/m2!

Ista prica.

Sve mi se cini da je ovo-daj da uvalimo stanove-jer naselje po prici mojih prijatelja nije na dobrom glasu. (Navode se socijalni stanovi, "izuzetnog" kvaliteta) Sto i ja mogu da potvrdim i pokazem potencijalnim kupcima na licu mesta."

"Posted Today, 15:02
Naravno da ih tužimo, ovim direktno utiču na cene naših već kupljenih nekretnina! Obaraju ih, prilično direktno...
Oni koji su u prizemlju ili potkrovlju već sada imaju šansu da ih tuže... Naravno tek nakon što im sudski procenitelj da mišljenje da je zaista došlo do gubitka vrednosti kvadrata stana...
Nisam siguran da li i kako ovo može da utiče na naše kredite ako banke ikada budu ponovo radile procenu (mislim da negde postoji takva mogućnost, nisam siguran)."


Nisam siguran da bas svi trzisno razmiljaju. Stan je roba kao i sve drugo, preplatio si npr. auto i dodjes u salon 6meseci kasnije da ga vratis jer je sada sa 21.6% popusta - nisam siguran da to bilo gde funkcionise.
 
iako razumem kupce Stepe, ne vidim kako mogu da tuže GDS.
JBG, izgubio si, život je to. Šta da kaže kupac Golfa koji ga plati 17 hiljada a on na popustu posle bude 13?
 
Vrh