Šta je novo?

Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu)

Stepa izrasta u jedno porodicno i urbano naselje uprkos svemu i u inat svima :)
Kao i svuda ima pozitivnih i negativnih strana, a onda u zavisnosti od interesa se promovisu odredjeni aspekti.
 
Samo da javnem da RTS potrošački savetnik priprema prilog o naselju Stepi Stepanović.

Pošto GDS ima angažovane ljude da čitaju forume nek razmisli gde je sve u ovom naselju oštetio svoje kupce pa nek pogodi ko nam se sada žalio te sada pripremamo prilog na osnovu te žalbe. ;)
 
Samo da vam javim da već godinu dana uživam u svom novom stanu, divnom naselju, susedima i da nemam nikakvih primedbi. Isplatio se svaki dinar koji sam uložila u kupovinu stana. Pozdrav!
 
Drago mi je zbog toga.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока
 
Ko je izvođač radova za zgradu 5a? Bio je ratko mitrović ali je propao. Ko to sada dovršava?
 
Novi prilog o tome kako GDS tretira kupce ćete moći da gledate za 7 dana u emisiji potrošački savetnik. Ovog puta su potrošači(kupci) iz naselja Stepa Stepanovic.
 
Da li je tacno da je samo jednu zgradu u naselju Stepa Stepanovic radio Energoprojekt i da je ta zgrada za nijansu bolje odradjena od ostalih?
 
ENHL je radio jednu zgradu oznaka 4A, uradjena je korektno, nista specijalno kvalitetnije nego nege druge, generalno ima razlika u projektu i izvodjenju radova od zgrade do zgrade. Neke su uradjene sa vise fusa od drugih. Ja sam svojevremeno gledao ENHL zgrade na Bez.kosi, zavrsni radovi su bili katastrofa za cenu od preko 2.000EUR/kvm koliko su trazili u tom trenutku.
 
Predložite naziv za novu školu u naselju "Stepa Stepanović"
Beoinfo | 30. 05. 2014. - 17:20h | Foto: Blic | Komentara: 79

Izgradnja osnovne škole u naselju "Stepa Stepanović" na Voždovcu je u toku, a svi koji imaju predlog za naziv nove škole, mogu da ga dostave Gradskoj upravi.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/469761 ... Stepanovic
 
Arcibald Rajs nego suh da je doslo do klizanja terena u stepi
 
Jedno brdasce ako mogu tako da nazovem tj kosina se spustila kao torta kad se otopi :) A ima jedan deo gde se izdeformisala stazica, ako odem kasnije do prodavnice slikacu.
 
Pa to je vrtic, a ovaj levo cosak je skola, ima gore fotki :))

edit: tek sad kontam na koju mislis zgradu, al nemam pojma. Ovih dana cu da prosetam pa cu videti.
 
Vucko, ovde je jasno da je direkcija kriva sto im ugovor nije bio preciznije definisan, ali sa druge strane zaista se lokali u izgradnji svuda prodaju u sivoj fazi (bez plocica i sl.). Verujem da covek od njih moze da trazi da se zamene vrata posto izgledaju kao da su obijena, ali dalje od ovoga tesko da sta moze da ima.

A kvalitet, kao sto neko rece, ne zavisi toliko od direkcije koliko od izvodjaca do izvodjaca. projekat je i bio proguran od politicara tako da svaki gradjevinac dobije da radi po neku zgradu, e sada kako je ko sta uradio to je vec druga prica.
 
Знам троје људи који су купили станове у насељу Степа.
Једна породица је презадовољна, стан је већи, у приземљу, с високим плафоном, огромним дневним боравком, они воле да кажу да је "салонски". Кад сам их питао зашто је њихов стан бољи од других и с вишим је плафоном, они су рекли да претпостављају да је зато што су ти станови показивани као реклама за друге. Ја мислим да објашњење за виши плафон може да буде приземље, да су то плафони као за локале.
Друга породица, у средњем стану, незадовољна је с неколико ствари, заборавио сам шта тачно је посреди.
Трећа, самица у мањем стану, углавном је задовољна, сматра да је то грађевински просек и да је добила одговарајући квалитет за цену коју је платила.
 
Izvor: Beobuild.rs

"Stepa" dobija školu i vrtić

140829-STEPAOS-01.jpg


U naselju “Stepa Stepanović” završavaju se prvi objekti koji treba da opslužuju ovo veliko rezidencijalno naselje. Pre 6 meseci počela je izgradnja lokalne škole i vrtića, i praktično u jako kratkom roku ti objekti su realizovani, a škola će prve đake primiti već sledeće nedelje.

Ukupno će biti dostupne 24 učionice opšte namene sa 8 učionica specijalizovane namene (tehničko, informatika, muzičko, likovno, fizika, hemija, biologija, geografija), 2 pripremne prostorije za učenike nižih razreda, 1 učionica namenjena za nastavu izbornog predmeta (veronauke ili građanskog vaspitanja). Pored toga, posedovaće i multimedijalnu salu sa projektorom, liftovske horizontalne komunikacije i distributivnu kuhinju.

Zgrada škole se prostire na bruto površini od 6115 kvadratnih metara, raspoređenih u tri lamele i objekat fiskulturne sale. Dva kraka objekta se pružaju iz centralnog hola i funkcionalno predstavljaju odeljke za više i niže razrede, a dodatno su funkcije podeljene i po spratovima. Treći krak predstavlja fiskulturnu salu sa pratećim sadržajima, kao što su svlačionice i spravarnica. Krila su formirana kao dvospratne lamele na čijem je prostoru moguće opslužiti preko 700 učenika u jednoj smeni. Vrednost radova je ugovorena na 447 miliona dinara.

Celu vest kao i veliku foto reprtazu mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/686.html

140829-STEPAOS-18.jpg


Celu vest kao i veliku foto reprtazu mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/686.html
 
Igore da li ce skola imati solarne paneli ne krovu ili vrtic ,koja vrsta grijanja je u pitanju
 
Koliko sam video a i koliko znam nece imati te sisteme. Verovatno samo klasicno centralno grejanje
 
Штета што је школа изграђена у једином делу насеља где је било остало више великог дрвећа и где је могао да се брзо и јефтино направи леп, "стари" парк. И само место у насељу је добро, могло је да постане нека врста трга - преко пута су продавнице, кафић, пекара, банка. Простора за школу (и вртић, кад смо код тога) је у изобиљу било на великој површини између два главна дела насеља, пустом и без икаквог дрвећа.

Приметио сам да су на неколико зграда на последњем спрату терасе накнадно застакљене, а једна је и зазидана. Зар не може бар једно насеље да се од почетка заштити од тога?

У насељу ми се допадају пешачке стазе између неких зграда: урађене су под косим углом, прате природан ход, с одмориштима и клупама, у боји су. Знатно су боље од оних минималистичких, сивих бетонских тротоара које знамо из већине београдских насеља за средњу класу.

Добро решење: подземни контејнери за ђубре имају полугу за подизање поклопца која се притиска ногом.

Вртић је очигледно на брзину испланиран, а тако се и гради: порушили (!) су више великих, већ постављених уличних светиљки ради његове градње. И, на тесном је плацу.
 
Vrh