@Martin Mystere
u pravu si i vojsci je obustavljena subvencija, ali sam sigurna da ce njih cekati i nece ih siliti da uzmu komercijalne kredite.
Sve sto ste napisali stoji i tacno je , samo je u praksi malo drugacije.
Upravo sam dobila informaciju iz NKOSK-a sa vrha, da su zahteve prestali da primaju 08.06., iako su obavestenje bankama poslali 27.06. Oni se peru sa recima, da oni samo radili sve po instrukcijama vlade po oba datuma.
Vlada je najverovatnije u opoziciji ili u Somboru "namesta kosti".
Banke forsiraju komercijalne kredite.
Sto se tice GDS tu su tek najnenormalniji, oni kako papagaji ponavljaju da njih interesuje samo datum na ugovoru i to je to. Zasticeni su upravo tim ugovorom gde nigde ne pise da mi je drzava duzna da da subvenciju. Mom drugu koji sve zavrsio u NKOSK-u ,ali su mi isti rekli da nema para, nece da daju 3-i anex, zato sto su 2 anexa maximalno i predlazu mu komercijalni kredit.
Da je bilo koji privatnik u pitanju, verujem da bi nam izasao u susret posto je situacija takva kakva je i verujem da je i njima u interesu da prodaju te stanove kako bi otplatili svoje kredite i dobili novi priliv sredstava. GDS je drzavna firma i tamo ljudi prodali jedan ili sto stanova ili nijedan dobijaju platu, tako da je one tamo zaposlene savrseno briga. Niko nema osjecaj za biznis, a posto je vlada "najverovatnije" otisla u opoziciju, ostavila je lepo svoje "cedo" Stepu, da se neko drugi bavi s njim, kao sto se da gore videti na slici Dulica koji se vratio svojim svakodnevnim obavezama.
Razlika izmedju komercijalnog i subvencionisanog kredita je ogromna i samo neko nepromisljen bi uzeo kredit sa kamatom od 8% ( u svetu je oko 3%).
Sem kapare, najveci deo troska je overa ugovora koja iznosi oko 300e, ostali papiri su zanemarljiv trosak.
Smatram da ako i izgubim 350e (papirologija) a da mi vrate kaparu, sam dobro prosla, jer sa komercijalnim kreditom gubim 30 puta vise na 30 godina zivota.
Dakle ili da nam vrate kaparu ili da zamrznu ugovore dok se vlada ne sabere i rebalansira budzet.
Ja vec imam celu prepisku sa NKOSK-om i bankom, koja se u svim sudskim procesima smatra relevantnom, mada mislim da bi dosta toga brze i efikasnije postigla kad bi nas bilo vise, samo jednim dopisom.
Ljudi javite se , moze i na PP, za sad nas je dvoje u borbi sa vetrenjacama!