Šta je novo?

Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu)

Malinal":390waw6t je napisao(la):
a mozda je to svetlarnik terasa...za pticice...ili se to onda kaze mrak terasa ;)

Da... Kad realno razmislimo, i šta će nam terasa... Samo da dangubiš. Veš ionako ne sme da se suši na terasi, ako ista gleda na ulicu. Ima neka odluka o tome, još te odrape, ako te snime... A u naselju, svaka terasa gleda na neku ulicu.
A pticama treba neko mesto, drveće polako, jedno po jedno, nestaje iz vidokruga....
Samo mislimo na svoj komoditet....
 
Pa onda bi pola Beograda bilo kaznjeno zbog susenja vesa na terasi- verovatno postoji pravilo ali kod nas se nece primanjivati jos 20 dogina !! :D E bas mi je drago zbog spoljnih vrata a mislio sam da ce neki krs da ugrade
 
Malinal":1vgn1mmu je napisao(la):
@Martin Mystere
ma da... Kako. To onda dodje jos tuznije :( Podjoh od one pretpostavke da na fax ides da nesto naucis, pa se pitah zasto su ucili kad nisu naucili, mada svakako je adekvatnije pitanje Kako. Ponele me emocije pa nisam mogla ni da mislim. Zaista je cudan dozivljaj kad pomislim na njih i njohove ideje, prosto mi se sve pomraci... Mada komsija, lepo ti zgrada deluje spolja, i cini mi se lepo napreduje ;) Srecno.


Hvala...
Rekao bih i ja da na prvi pogled sasvim lepo napreduje i samo se nadam da nece biti onih malih problemcica koji najvise koce.

Malinal":1vgn1mmu je napisao(la):
Nego nikako da pitam, a ne secam se da si pominjao, da li si pokusavao nesto za plocice ? Tipa obracanja izvodjacu, GDs-u.

Obratio sam se izvodjacu da pitam ko je odgovoran za odabir materijala tipa plocice, vrata, parket, sanitarije etc. i nakon nekih odgovrora tek da se odgovori ali nikako direktno, i tek na poslednje i vise nego jasno postavljeno pitanje "...Ko je vrsio odabir i nabavku materijala (plocica, parketa, sanitarija i slicno) koji je konkretno ugradjen u stanove u zgradi 4A - da li je to ucinila GDS kao investitor ili je konkretan materijal odabran od strane lica iz Vase firme kao izvodjaca?" dobio onako stidljiv odgovor "Odabir materijala koji se ugrađuje u zgradu koju mi izvodimo, vršio je projektant u dogovoru sa Investitorom."...

Vise nista nisam pokusavao jer kako stvari stoje od bilo kakve promene trenutno nema vajde - da oni to rade nisam ni ocekivao, da ja sam to radim - bilo je nekog razmisljanja po tom pitanju ali sam odustao bi to bila solidna investicija od jedno 500e sa rukama i resio sam da za sada nista ne diram vec da to odlozim za kasnije (malo cu da se suzivim sa njima) a da taj novac u startu usmerim u nesto pametnije...

Pozdrav.
 
stanislaw":3vkdq6zn je napisao(la):
pravnik":3vkdq6zn je napisao(la):
Zanima me kakvog su kvaliteta spoljna i unutrasnja vrata u stanu???

Vrata ka terasama su bela PVC petokomorna stolarija, pretežno Vujić Valjevo, na prvi pogled deluju korektno. Ulazna vrata stanova u standardu su blindirana, ne znam tehničke detalje ali su mi se jako dopala (pri kupovini nisam ni primetio da to sleduje), štok je crni ali na prednjoj strani imaju neki sintetički uložak sa jednostavnom rezbarijom da ne izgledaju baš kao vrata od magacina, ti ulošci idu u nekoliko boja, meni je zapao neki svetlosmeđi i mislim da baš lepo izgleda.
Unutrašnja vrata između soba su klasična bela drvena, ono klasično po JUS-u kao u doba SFRJ. Korektna su. Ono što je interesantno su lajsne postavljene oko unutrašnjih vrata. Lajsne su KARTONSKE. Spolja imaju beli plastificirani premaz i zbog elastičnosti i glatkoće vizuelno izgledaju čak i bolje nego nekvalitetne drvene lajsne sa čvorovima, nepravilnostima koje pucaju, rascvetavaju se itd...
Ali zamislite havarije tipa manjih poplava... U takvim slučajevima pored zamene parketa u ovim stanovima ne gine i zamena lajsni u punoj visini vrata...

Sitnica za koju nisam ni očekivao da će se neko postarati su gumeni graničnici za otvorena vrata. U neuseljenim stanovima većina zidova iza vrata već je ukontuzovana od udaraca kvakom.


Koliko sam ja uspeo da primetim i vrata se kao i plocice, odnosno parket razlikuju od zgrade do zgrade pa tako pored tih koje pominjes ima neka spoljasnja koja su boje jasena (ili nekog drveta) zatim neka koja su neke zuckaste boje itd. a i unutrasnja sam vidjao u nekim zgradama bela a negde neka krem boje...
Sto se mene tice samo nek su kvalitetna.
 
Ja sam kupio stan u zgradi 4D. Zgrada je prakticno potpuno zavrsena, ali nije spojena na kanalizaciju i (cini mi se) vodovod, a i nema asfaltiran prilaz jos uvek(bio sam pre 2 dana).
Meni u ugovoru stoji rok izgradnje 05.05.2012. Ako dodamo 30 dana za upotrebnu dozvolu (koju jos uvek nisu dobili) i 15 dana za primopredaju, to je 45 dana, sto znaci da je upravo istekao rok. Ono sto brine je sto unapred mogu da procenim da ce kasnjenje biti bar jos 3 nedelje, mozda i mesec (ili cak vise od toga). Da li neko ima blize informacije o(novim) rokovima? Hvala i pozdrav svima!
 
Predao zahtev za povraćaj PDV-a 30.5.2012, danas potpisao gotovo rešenje.
Svaka čast za Poresku upravu, rešili su sve za 20 dana.
 
Za 4J su rekli da ce biti 6.jula, a u ugovoru je 5.5 za zavrsetak radova.
 
Dobar dan komšije...
danas su me zvali iz banke i rekoše mi da je ugovor iz ministarstva otišao direktno u GDS i da sada čekam njih da mi jave da dođem po neke papire sa kojima idem u katastar.
Kakvo je vaše iskustvo, koliko im treba vremena da mi jave za te papire?
 
dalek":253yg6xv je napisao(la):
E zato je šesticu projektovao CIP, sa kamenom vunom, najsavremenijim rešenjima ;-) kao i dobrom iskorišćenošću prostora.

CIP je projektovao i kompletno naselje kao celinu.
Kada se govori o parking mestima u naselju, da li se govori o slobodnim parking mestima ili ukupno sa garaznim parking mestima. Broj je na zakonskom minimumu. Ako ubrajaju i garazna mesta kojih ima jako puno prakticno ce stanare vremenom poceti da primoravaju da kupuju ista. Mada ce i ovako biti gusto.

stepacip.jpg


http://www.sicip.co.rs/sr/aktuelno/...+kompleksa+"Stepa+Stepanović"+u+Beogradu.html
 
Sancho":xb7scpz7 je napisao(la):
Dobar dan komšije...
danas su me zvali iz banke i rekoše mi da je ugovor iz ministarstva otišao direktno u GDS i da sada čekam njih da mi jave da dođem po neke papire sa kojima idem u katastar.
Kakvo je vaše iskustvo, koliko im treba vremena da mi jave za te papire?
Nije mi bas najjasnije, posle potpisivanja ugovora banka ti spremi zaloznu izjavu i jos neke papire koje nosis u GDS na overu, to kod njih traje 4-5 dana, dobićeš SMS kad budu gotovi
 
Građevinska direkcija Srbije određena je da u ime vlade RS bude nosilac projekta izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji kasarna "Stepa Stepanović" (42 he) na Voždovcu u Beogradu.

Ukupno će biti izgrađeno 4.616 stanova, od garsonjera do četvorosobnih, kvadrature od 33 do 130 m².

Stambene zgrade su grupisane u sedam prostorno - funkcionalnih celina i internom saobraćajnom i kolsko-pešačkom mrežom povezane su na primarnu mrežu.

Svi potrebni prateći sadržaji definisani su u skladu sa potrebama i normativima za oko 13300 stanovnika.

Preuzeti delovi sa sajta http://www.gds-stanovi.rs/naseljess/kompleks.php

4.799 parking mesta ??? WOW. Iznenadio me taj broj. Zaklela bih se da je meni poznat broj bio manji, 3.000 i nesto nego sad ne mogu da nadjem odakle, kao i da se govorilo o 13.500 stanovnika. I broj stanova se menjao, ali ko se sad znati sta je i kako je. U sv sl nije to lose ako je toliko parking mesta. Ja ocekivah manje prema nekom podatku od ranije. Ali fino da se za promenu nesto lepo cuje/procita.
 
Инфраструктурна опремљеност

Предвиђена је комплетна инфраструктурна опремљеност комплекса:
електроенергетске инсталације са 29 нових трафо-станица, телекомуникациона мрежа са око 1.000 телефонских прикључака и оптичких каблова до сваког стана, топловодни систем даљинског грејања, водоводна, противпожарна и канализациона инфраструктура.

http://www.sicip.co.rs/ci/aktuelno/vesti/story/

29 trafo stanica...Nisu 22 ? Tj zasto su smanjili ?
Mreza sa Oko 1000 telefonskih prikljucaka ? Da li bi neko mogao da mi pojasni ovaj broj 1000, tj oko 1000 ? :)
 
Parking mesta ne moze da bude manje od 1.1 po stanu, tako je zakonom propisano, ja samo nikako ne mogu da shvatim da li pod tim podrazumevaju i garaze. U principu podrazumevaju, investotir je obezbedio zakonski broj parking mesta, mene samo zanima da li je tako shvaceno i ovde, ili su prosto ipak napravili dosta slobodnih mesta.

Broj trafo-stanica uvek moze po projektu da se smanji da bi se mesto iskoristilo za nesto drugo (jos neko garazno mesto), a da se njihova snaga poveca. Ono za telefone mi nikako nije jasno, sta, sutra ce da kazu da toliko sada ima kapaciteta, a ostali da sacekaju?! Mislim da ce svi odmah dobiti Telekom u stanu, konkurencija postaje velika da bi se poigrali sa tim.
 
Hvala! Pretpostavljam da ta zgrada vec ima upotrebnu dozvolu...
galea":3hfzl9yv je napisao(la):
Za 4J su rekli da ce biti 6.jula, a u ugovoru je 5.5 za zavrsetak radova.
 
@nikola011
Nisam ni sumnjala ko ce da mi odgovori...
Nego, ono za broj stanova u Stepi. :lol: ...nemoj da si takav, ne unosi paniku
Ili to tesis sebe, da ima stan i za tebe ? ;) ;) :)
 
Malinal":ft70ptzh je napisao(la):
Ili to tesis sebe, da ima stan i za tebe ? ;) ;) :)

Recimo :)

Mala zezancija, tema ce mislim malo da utihne jer smo mozda sve rekli o stanovima, sada samo predstoji vase useljenje. Vruce je, svi su malo u bedaku. To je ona trema pred nesto bitno, bilo da je lepo ili ruzno.
Uradili ste sve sto treba, platili, zgrade se privode kraju. Sada vam u glavi nije nista drugo sem razmisljanje o pakovanju, premestanju dece u druge vrtice, skole. Uvek neka zanimacija samo da ne bude dosadno.
 
@nikola011

ma shvatila...nego tema ce mozda da utihne kada srede PS na nekim zgradama i kada konacno krene useljenje dalje... Moja je jos u izgradnji, pa mi nekako lakse, ali ima zgrada koje su gotove ili kao gotove, i za koje niko ne daje informacije, ili samo da bi otkacili ljude iznova ponavljaju, kad god da ih pitas, bice za 2 nedelje... Ne znam, volela bih da me neko demantuje...ali i mene nervira sto se ljudi ne useljavaju... A da ne pominjem onih 500 u maju :laugh:
Prosto mi je neverovatno da svi cekaju na nas (moju zgradu) :laugh: ;)
 
Malinal":2nl6fddg je napisao(la):
@nikola011

ma shvatila...nego tema ce mozda da utihne kada srede PS na nekim zgradama i kada konacno krene useljenje dalje... Moja je jos u izgradnji, pa mi nekako lakse, ali ima zgrada koje su gotove ili kao gotove, i za koje niko ne daje informacije, ili samo da bi otkacili ljude iznova ponavljaju, kad god da ih pitas, bice za 2 nedelje... Ne znam, volela bih da me neko demantuje...ali i mene nervira sto se ljudi ne useljavaju... A da ne pominjem onih 500 u maju :laugh:
Prosto mi je neverovatno da svi cekaju na nas (moju zgradu) :laugh: ;)

Joj, svi jedva čekamo, i vrlo verovatno da su dali dosta ključeva, ali tamo još nema uslova za život, ne znam jesi li bila skoro?
Sve i da mi danas daju ključ, ono je katastrofa... Znam da je nekim ljudima teško da plaćaju i ratu i kiriju ali...
 
Mojoj zgradi je rok zavrsetak radova kraj februara sto znaci nista pre maja :D
 
Malinal":b0mfpx45 je napisao(la):
tema ce mozda da utihne kada srede PS na nekim zgradama i kada konacno krene useljenje dalje...
Onda ćemo sasvim da se preselimo na onaj drugi forum, a tamo će se rešavati konkretne stvari i problemi iz svakodnevnog života, koji će tek nastati po useljenju. :bash:
Biće tu apela da se smeće ne odlaže u zgradi, ispred zgrade i ne baca kroz prozor, da član foruma koji stanuje iznad drugog člana foruma drvene nanule zameni udobnim, pletenim zepama, da se ne ispisuju grafiti po fasadama i čuvenim opsadnim zidinama, ili ako neko baš mora da piše, da to bar bude donekle umetnički osmišljeno....
Biće tema. :violina: Samo da se uselimo i smestimo.
 
Jeca":tqk0yl7k je napisao(la):
Biće tu apela da se smeće ne odlaže u zgradi, ispred zgrade i ne baca kroz prozor, da član foruma koji stanuje iznad drugog člana foruma drvene nanule zameni udobnim, pletenim zepama, da se ne ispisuju grafiti po fasadama i čuvenim opsadnim zidinama,...

A kako ce da izgleda tvoj APEL :rolleyes:

Ja sam i pomenuo da sam pre neki dan video tone smeca ispred useljene zgrade, sad vidim na drugom forumu da ga lageruju i po spratovima, a svedok sam da jambo kontejner postoji ispod zgrade. Svi to znaju, svi vide. Tek su se uselili u novo, a vec prizivaju buba-ruse i dezinsekciju.

Jos dok se u knap brojkama parking mesta pojave oni koji umisle da ce njihov auto uvek biti parkiran bas ispod njihovog prozora, pa krenu dizanja brisaca drugima, pa metalni stubici,... Najmanji problem ce da bude sto ce neki klinci vrlo brzo oslikati one zidove.

Stubice i smece treba saseci u korenu, a zlo je vec pocelo da se siri. Ko hoce da izigrava mahera, neka se otvori i kupi garazno mesto, bice ih koliko hoces.
 
nikola011":dgeko7kn je napisao(la):
A kako ce da izgleda tvoj APEL :rolleyes:

Naravno, ne znam, to zavisi od okolnosti.
Postoje "opšta mesta" u ponašanju koja tangiraju sve stanovnike naselja, pojedinu zgradu ili mene lično.

Ako govorimo o apelu na forumu, prvo kreneš sa lepim rečima, smajlijem i molbom.... Pa, u zavisnosti od reakcije onoga na koga se apeluje, dodaješ na intenzitetu..... Pa onda prećeš sa virtuelnog na realni domen.
Naravno, volela bih da razloga za bilo kakav apel uopšte ne bude, ali, realnost nas demantuje, pogotovo posle pročitanih utisaka novouseljenjih komšija.... Već su krenuli "oglasi" na ulaznim vratima. Neko ne zna da odnese smeće do kontejnera, valjda čeka domara, šta li.....
Mislim da treba uvek prvo poći od samog sebe, ali kada ja kažem nešto tipa: - To je ogledalo svih nas, moj sin protestvuje i kaže: - Mama, dosta mi je tog tvog teoretisanja, moje ogledalo nije, ja ne bacam smeće, a ti ako želiš, preuzmi deo krivice, ja neću.
Nešto mislim, dobro mi je i rekao. Po toj teoriji - "svi smo mi krivi", na kraju onaj ko stvarno čini ono što ne treba, utopi se u "opštoj krivici" i baš ga briga.
 
Vrh