dalek":3p4mkx1j je napisao(la):@nikola011
Prvi put cujem da je procena dovoljna da bi se dobio kredit. Ja sam procenio da me treba stan od 120 kvadrata ali banka nesto nije bila za to ;-)
Malinal":kjiodn71 je napisao(la):@,Boban1
Kakve su ovo pruge po plocicama i koje su boje ? Koja je to zgrada ? Pozz ;-)
Sta je na kraju sa kuh.i bojlerom ? Kupuje se ili ga oni postavljaju ?
nikola011":26ni4dzs je napisao(la):@Boban1
Ja ne vidim ventil za toplu vodu, jesi li ti o tome pricao, levi je onaj na koji se srafi crevo od sudomasine, i imas jos jedan za hladnu vodu, a ispod sudopere je i struja za niskomontazni bojler.
Po meni je odvod dovod vode trebao da stoji ulevo, da bi sudopera mogla da stoji u cosku, sporet kod ventilacionog otvora, tako male kuhinje mogu da se najbolje iskoriste, ovako kako su namestili mora da se odrekne dela sa fiokama ili sudomasine. A da ne spominjem da ce kroz gornje delove kuhinjskih elemenata prolaziti crevo od aspiratora.nikola011":26ni4dzs je napisao(la):@Boban1Pa dobro, nije moglo drugacije, verovatno bi trebalo da se uzme od povrsine stana da si stub sa ventilacijom hteo bas iznad sporeta. Kuhinja je bas tipska, otprilike se i vidi redosled, s desna na levo, sudopera, zatim ugradna masina za sudove a iznad nje imas radnu plocu, i na kraju sporet. Sa suprotne strane, pretpostavljam, frizider, jedan dvostruki deo sa policama i jedan jednostruki za fiokama. Uticnica je stavljena onako kako sam i mislio, nadam se da su stavili i neku obicnu uticnicu u plocice, da imas za mikser, secka, toster... da ne vuces produzne po kuhinji...
Sa suprotne strane ima par obicnih uticnica...i ja ne vidim ventil za toplu vodu koji je neko drugi pominjao. Ovo je 4Đ, dezeni su svuda isti, bar u zgradama u koje sam ja ulazio (ovaj sivi sa prugama, tamno sivi i neki zuckasti) samo je pitanje gde su postavljeni...nikola011":xpazu20p je napisao(la):@Boban1
Pa dobro, nije moglo drugacije, verovatno bi trebalo da se uzme od povrsine stana da si stub sa ventilacijom hteo bas iznad sporeta. Kuhinja je bas tipska, otprilike se i vidi redosled, s desna na levo, sudopera, zatim ugradna masina za sudove a iznad nje imas radnu plocu, i na kraju sporet. Sa suprotne strane, pretpostavljam, frizider, jedan dvostruki deo sa policama i jedan jednostruki za fiokama. Uticnica je stavljena onako kako sam i mislio, nadam se da su stavili i neku obicnu uticnicu u plocice, da imas za mikser, secka, toster... da ne vuces produzne po kuhinji...
Ja ne vidim ventil za toplu vodu, jesi li ti o tome pricao, levi je onaj na koji se srafi crevo od sudomasine, i imas jos jedan za hladnu vodu, a ispod sudopere je i struja za niskomontazni bojler.
@vsima
Znaci ne stavljaju svuda isti dezen, ja sam u jednoj zgradi video bas lepe
mikkele":35cgarhb je napisao(la):Po meni je odvod dovod vode trebao da stoji ulevo, da bi sudopera mogla da stoji u cosku, sporet kod ventilacionog otvora, tako male kuhinje mogu da se najbolje iskoriste, ovako kako su namestili mora da se odrekne dela sa fiokama ili sudomasine.
nikola011":3bf9jdf7 je napisao(la):mikkele":3bf9jdf7 je napisao(la):Po meni je odvod dovod vode trebao da stoji ulevo, da bi sudopera mogla da stoji u cosku, sporet kod ventilacionog otvora, tako male kuhinje mogu da se najbolje iskoriste, ovako kako su namestili mora da se odrekne dela sa fiokama ili sudomasine.
Slazem se sa tobom, sve to ima logike, ali npr.kod mojih, kad je jednom pukla cev otkrili smo kad smo rusili zid da ventilacioni otvor izmedju kuhinje i trpezarije nije nikakva cev, vec samo ozidana supljina sirine pola metra u koju su strpali i kanalizacione i vodovodne cevi. Doduse, zato je bilo lako izvrsiti popravku. Tako ako je ono sa desne strane nesto slicno, veci otvor u kome su i cevi, nisu mogli kanalizaciju da vuku skroz levo, bilo bi neprakticno zbog zagusenja, voda je mogla, ali ona ne ide bez kanalizacije. Ustvari, oni tu gledaju da ustede, bilo nekad, sad je, i bice...
Jacka":2586lqr9 je napisao(la):Dragi Nikola011,
mnogo mi je zao sto nisi izabrao stan u Stepi. Verujem da si mlad i da ce biti prilike u buducnosti da izaberes stan koji ce biti po tvojim merilima.
Sto se nas tice koji smo kupili stan u Stepi, mislim da smo u datom trenutku izabrali najbolje moguce, za tu cenu i pod tim uslovima.
Srecno svima.
Pozdrav!
Sancho":2586lqr9 je napisao(la):Koliko se ja razumem u toplu vodu, ovo levo je "EK ventil" za tolu, a desno je isti za hladnu vodu...
Niko nigde ne razvlači posebno vodu za sudo mašinu, menja se ventil na hladnoj i ugrađuje se isti sa dva izlaza... jedan ide na mašinu, a drugi na sudoperu...
grickalice":3r4uug1x je napisao(la):Samo da stavimo tacku na I, u vezi klima.
Dakle, ovde ne bi trebalo da se provlace informacije koje nisu 100% tacne..ako uzmemo u obzir da tacnost informacija znaju zaposleni u GDS-u,onda se i one prenose na forum.
Moj odlazak u GDS je izmedju ostalog sadrzao i pitanje "da li se ugradjuju klime", devojka je odgovorila potvrdno.
Onda, dolazimo do zakljucka da zaposleni u GDS-u nisu dobro obavesteni.
Toliko,
Pozdrav,
nemmen":20ruzxgr je napisao(la):grickalice":20ruzxgr je napisao(la):Samo da stavimo tacku na I, u vezi klima.
Dakle, ovde ne bi trebalo da se provlace informacije koje nisu 100% tacne..ako uzmemo u obzir da tacnost informacija znaju zaposleni u GDS-u,onda se i one prenose na forum.
Moj odlazak u GDS je izmedju ostalog sadrzao i pitanje "da li se ugradjuju klime", devojka je odgovorila potvrdno.
Onda, dolazimo do zakljucka da zaposleni u GDS-u nisu dobro obavesteni.
Toliko,
Pozdrav,
malo kasnim,ali evo konacne informacije - meni su potvrdili sa vise strana da se klima uredjaji ne ugradjuju!
nikola011":3b0mnn1v je napisao(la):dalek":3b0mnn1v je napisao(la):@nikola011
Prvi put cujem da je procena dovoljna da bi se dobio kredit. Ja sam procenio da me treba stan od 120 kvadrata ali banka nesto nije bila za to ;-)
Pa cemu u firmama sluze oni silni menadzeri, za uspesnost bilo kog posla ne postoji garancija, nego dobra procena. To sto si ti tako procenio a banka nije pristala je upravo to sto govorim, ti si los procenitelj, ali banka ima iskusne ljude koji bolje odredjuju da li ti to mozes ili ne :kk:
K_Kaca":15bbl9js je napisao(la):Garaže u L1 i L2 spadaju u male garaže, dok u L2 se nalaze i tehničke prostorije. Ako neko zna šta je to tehnička prostorija bila bih mu zahvalna da mi objasni?
dalek":1elkpky5 je napisao(la):Da, ali ako sam jak kao država i imam negde recimo na selu 1000 hektara najbolje zemlje kao garanciju, banka će da mi omogući kredit.
nikola011":16ao0zp9 je napisao(la):dalek":16ao0zp9 je napisao(la):Da, ali ako sam jak kao država i imam negde recimo na selu 1000 hektara najbolje zemlje kao garanciju, banka će da mi omogući kredit.
Slazem se da ce drzava sve da dobije, i naravno da je zalozila zemlju. Ali da li sme neko tako da se poigra sa zemljom, gradi stanove, koji su u principu nebitni za drzavu, sutra ih ne proda i stranac nam oduzme zemlju. Pa da li si svestan sta govoris. Drzava se ne igra firme, ona zivi samo od poreza, nameta prihoda i pravi balans od toga za zdravstvo, prosvetu, vojsku. Drzava ne sme da ide u rizicne poslove. Ako vec mora u rizik to je nesto strateski poput hrane, lekova, novca za vojsku, ovo sa stanovima je cista igrarija iako ce mozda i meni sutra to da znaci, ali tu je na dobitku sitan broj ljudi, a ulog ogroman. I pitanje je da li smo uopste na dobitku, privatnik bi se mozda vadio, igrao trzisno, mozda i spustio cenu, drzava moze da se igra sa nama macke i misa doveka i samo da dize nove kredite i da nikad ne spusti cenu pa makar ih ne prodala 10 godina. To nikako nije dobro.
Volf":2opqlmth je napisao(la):Kako se nebitni za državu ovi stanovi, a ko zna koliko mladih ljudi je dobilo kakvu takvu šansu da se skući...
nikola011":2fb09w18 je napisao(la):dalek":2fb09w18 je napisao(la):Da, ali ako sam jak kao država i imam negde recimo na selu 1000 hektara najbolje zemlje kao garanciju, banka će da mi omogući kredit.
Slazem se da ce drzava sve da dobije, i naravno da je zalozila zemlju. Ali da li sme neko tako da se poigra sa zemljom, gradi stanove, koji su u principu nebitni za drzavu, sutra ih ne proda i stranac nam oduzme zemlju. Pa da li si svestan sta govoris. Drzava se ne igra firme, ona zivi samo od poreza, nameta prihoda i pravi balans od toga za zdravstvo, prosvetu, vojsku. Drzava ne sme da ide u rizicne poslove. Ako vec mora u rizik to je nesto strateski poput hrane, lekova, novca za vojsku, ovo sa stanovima je cista igrarija iako ce mozda i meni sutra to da znaci, ali tu je na dobitku sitan broj ljudi, a ulog ogroman. I pitanje je da li smo uopste na dobitku, privatnik bi se mozda vadio, igrao trzisno, mozda i spustio cenu, drzava moze da se igra sa nama macke i misa doveka i samo da dize nove kredite i da nikad ne spusti cenu pa makar ih ne prodala 10 godina. To nikako nije dobro.
somit":33uf09bx je napisao(la):aj da se malo aktiviramo i na face-u
https://www.facebook.com/pages/Naselje-Stepa-Stepanovic/400012483359780