Ja ne nameravam ništa prepravljati u svom stanu, na sreću, odgovara mi raspored prostorija i raspoloživi prostor, mada uvek može bolje. Koliko para - toliko muzike. Ko je bio podstanar ili živeo u zgradam privatnih investitora po nekim obodnim naseljima, zna o čemu govorim, tj. koliko može biti teško i jadno.
Srećna sam upravo što ulazim u novi stan u kojem ćemo prvo boraviti moja porodica i ja, a posle, ko zna...
Primer: u zgradici gde sada živim, koja ima 16 stanova, stanari rešili da postavljaju roletne na prozore, sastao se kućni savet, i šta da vam pričam: bilo je otprilike 16 predloga za izbor boje roletni. Kako se nisu mogli dogovoriti jer je svako mislio da je njegov odabir najbolji, zgradica sada izgleda - veselo. Mala zgrada, a na njoj bele, braon, sive, zelene, plave i sve druge roletne. Naše naravi! Toliko o tome da se o ukusima ne raspravlja, pa ko želi drugačije pločice, boju zidova - naravno, na volju mu.
Ja ću se za originalnost svog životnog prostora postarati izborom nameštaja, zavesa, eventualno boje zidova (maksimum) i ostalih detalja koji čine dom. Na sreću, volim i belu boju zidova, jer volim svetlo i prostranstvo i minimalistički stil u uređenju enterijera, pa neću morati ni krečiti, sem ako, ne daj Bože, bude prokišnjavalo :/ .
Još da dodam, iako smo se saglasili da tu temu okončamo, da na Novom Beogradu volim da šopingujem i da što pre pobegnem na moj lepi Vidikovac, gde komšiji doviknete preko ulice dobro jutro, gde se puno dece igra ispred zgrada i gde je vazduh zaista - vazdušna banja. Kad izađem iz TC Novi Merkator i pogledam naokolo - široke ulice, razdaljine, na puškomet nema čoveka - valjda svi idu kolima, šta li?
Očekujem da će, kad zaživi, Stepa biti jedno lepo naselje, "sa dušom". Pa vidi se i po forumašima.
P.S. Ne radim za GDS ili slično. Moj odabir, moj ukus, pa i moje posledice tog odabira. Tako je to.