Ja sam danas ponovo bio u GDS. Ostao sam tamo 5 sati i nasao sam stan koji mi je odgovarao po nacrtima (u 4A) i rezervisao. Onda sam otisao na gradiliste - sve sam ocekivao osim onog da vidim - prava KALJUGA! 1. i 2. parcelu tek sad rade, mislim da su samo temelje uradili, tako mi je bar izgledalo. Blato do kolena, bare, kamioni, ko na reliju. Inace od samog ulaza u ex kasarnu ima dobrooo da se tabana do parcele 4. A onda novi sok - lamela 4A koja navodno treba da bude gotovo do kraja aprila ili pocetka maja - sami zidovi. Pogledam uokolo, i po odokativnoj proceni, samo dve zgrade iz bloka 4 su uradjene, znaci da imaju fasadu. Jedva nadjem sefa gradilista da bi mi pokazao stan a on kaze da dzabe i gledam kad nista nije gotovo i nije uradjeno. Slatko se nasmejao na konstataciju da bi ta zgrada trebala da bude useljena na leto. Ipak smo nekako nasli stan - i onda opet novi sok! Znam da je slika jedno a stvarno stanje drugo ali ono se TOLIKO razlikuje da mi je prosto nepojmljjivo da se radi i o priblizno istom stanu! Uzak, dugacak hodnik, levo kupatilo koje se useca u sobu, preko puta kupatila je kuhinja, ne razdvojena od sobe sem delicem zida koji kao treba da bude sank. Terasa nije van stana, nego uvucena u stan, tako da se izrazim.
Sve u svemu - sve same krivine. Mozda je to takav stan ali nacrte i ostalih koje sam pogledao su slicni.
Kad sam se vracao, popricao sam sa nekim podizvodjacima - ni oni nisu zadovoljni. Kaze da su stanovi za tu lokaciju preskupi tj gotovo po trzisnim cenama, da ce tu da bude gradiliste narednih par godina sigurno, da ne znaju koji genijalac je smislio da se prvo gradi srediste kasarne bez ikakvih pristupnih saobracajnica, pa onda pocetak, koji je uz ulicu ... Kvalitet se razlikuje od zgrade do zgrade posto svaku skoro radi druga firma pa ce se pravo stanje i kvalitet videti nakon nekoliko godina, kad se ljudi usele i pocnu ziveti.
Uglavnom sam otisao jako jako razocaran i odustao sam definitivno od kupovine stana tamo.
Kupovina moze odgovarati samo onome kome stan nije hitan, ko ne placa kiriju ili pak ima para da placa i ratu i kiriju i moze lagodno da ceka da mu stan bude useljiv i 5 i 10 god ...
:/